- 30 Mart 2009
- 3.315
- 1
- 156
- Konu Sahibi gullerdiyari
-
haklisin canim bende cok kiziyorum iste,benim yurt disinda yasadigimi anlamiyorlarda esimden anliyorlar,biliyosunuz buradaki erkekler vücutlarini sporla gelistirmis benim esim de öyle,kasli yani,gördüklerinde hemen abi yurtdisinda nerde yasiyosunuz...soru bu,esimde yok ben yurt disinda yasamiyorum,yanlisiniz var diyor soranlar da yok abi kesinlikle yurt disindansin sen diyorlar,esim nerden biliyorsun deyince,vücut dan abi yürüyüsünüzden diyorlar.her ne kadar saklasak ta anlasiliyor bu,biz türkiyede mümkün oldugunca almanca konusmamaya calisiyoruz ama yinede anlasiliyor ve alisveriste gercekten zorluk cekiyoruz bu konuda.vatandaslarimizin bizi kaziklama konusunda bunu yapmamalari lazim hem ayip hem cok günah.bu duruma gercekten üzülüyorum..canim kanaryacim bende zaten kendi vatanimizda bizlere takilan bu almanci sözüne cok kiziyorumsenağlama
neden burada yabanci vatanimizda almanci olalimÇok üzgünüm çoook
gecen sene tr de bir cay bahcesinde oturuyoruz karsidan bir kalabalik geliyor yanimdaki markadas bak bu gelenler avrupali dedi bende nerden anladin dedim arkadas onlar toplu halde gezerler etraflarina cok bakinirlar magazalarda cok dolasirlar uzaktan bile anlasilir dedi ve o arada bize dogru yaklastilar gercekten aralarindan bazi gencler fransizca konusuyorlar. bende neden böyle düsünüyorsun bende disardan geliyorum demekki bizim icin böylemi düsünüyorsunuz dedim arkadas aman canim sende cok alingan olmussun dedisenağlama
kendi vatanimda bulari duymak beni cok üzüyorsenağlamaturkbayragi
incim sende esim gibisin,oda trye gidince slkildim ben almanya ya gitmek istiyorum diyor.sen bu arada isvispartali oluyorsun canimkaydirigubbakcemile3oy oy oy kiyamam ya sen iclenmissin sen üsüzlmüssün sen dertlenmissin yengosum pirlantam benim:teselli:
biliyosunki ben dogma büyüme isvicreliyim yani cifte vatandas ama yinede NE MUTLU TÜRKÜM DIYENEturkbayragi
KI MALUM BABAM MAKEDON OSMANLI TÜRKLERINDEN YANI VE O BILE BIZLERIN TÜRK PASAPORTU ALMAMIZI ISTEMIS
ben burda dogdugum icin alisigim ne yabancilik cekiyorum nede cok fazla hasretlik cünkü sükürki ailem yanimda cok sevdigim yakinlarim akrabalarim yanimda ama tabii büyüklerimizi dede ve anneanelerimizin özlemide baska oluyo
fakat ben tr ye gittigim zaman 2haftadan sonra evimi özlüyorum buralari özlüyorum derler ya dogdugun yer diil doydugun yere bak diye ki ben dogma büyüme buraliyim bu durumda ben ne oluyorum ya???
dogma büyüme isvicreli
baba makedon
anne ispartali ben simdi neyimkaydirigubbakcemile3
seninde o güzel yüregine saglik yengosum pirlantam negüzel bi konuya deyinmissin nekadar güzel ifade etmissinopuyorumnanaktan
evet canim haklisin hakkimizi yiyorlar ben yillarca sabah 4 te 5 te ise gittim esimde öyle cok zorluklarla calisiyoruz sitres atmak icin hasret gidermek icin gidiyoruz.haklisin canim bende cok kiziyorum iste,benim yurt disinda yasadigimi anlamiyorlarda esimden anliyorlar,biliyosunuz buradaki erkekler vücutlarini sporla gelistirmis benim esim de öyle,kasli yani,gördüklerinde hemen abi yurtdisinda nerde yasiyosunuz...soru bu,esimde yok ben yurt disinda yasamiyorum,yanlisiniz var diyor soranlar da yok abi kesinlikle yurt disindansin sen diyorlar,esim nerden biliyorsun deyince,vücut dan abi yürüyüsünüzden diyorlar.her ne kadar saklasak ta anlasiliyor bu,biz türkiyede mümkün oldugunca almanca konusmamaya calisiyoruz ama yinede anlasiliyor ve alisveriste gercekten zorluk cekiyoruz bu konuda.vatandaslarimizin bizi kaziklama konusunda bunu yapmamalari lazim hem ayip hem cok günah.bu duruma gercekten üzülüyorum..
evet canim kendimizi ne kadar saklarsak saklayalim anlasiliyoruz,cok haklisin dedigin gibi bize almanci,yabanci demesinler yeter canim.biz, burda türklügümüzle gurur duyuyor,ne kadar milliyetci oldugumuzu burdaki yabancilar bile biliyor artik,türkiye adina birsey oldumu,sevinc olsun,üzüntü olsun bir bütün oluyoruz.bunu yakin zamanda yasadik biliyorsun,türkiye maclarinda nasil costugumuzu,türkiye sesiyle caddeleri nasil doldurdugumuzu yasadik hepimiz.turkbayragievet canim haklisin hakkimizi yiyorlar ben yillarca sabah 4 te 5 te ise gittim esimde öyle cok zorluklarla calisiyoruz sitres atmak icin hasret gidermek icin gidiyoruz.
dedigin gibi demekki ne kadar dikkat etsekte anlasiliyor:sm_confused:
bir senesinde dondurmacidayiz ama cocuklara zaten hep tembihliyoruz almanca konusmayin diye adam ogluma nerden geliyorsunuz dedi bizde buraliyiz dedik adamda tamamda yurt disindan nerdensiniz dedi, burada yasiyoruz dedik adam söylemesenizde biz anlariz dedi.
nasil anladigini sordum cünkü kiyafetleri oradan almistik deyisik bir tarz deyildi adam durustan yürüyüsten bakistan 100 metre ilerden tanirim dedi:sm_confused:
bize almanci demesinler yeterturkbayragi
içim burkuldu okurken beasenağlamane zorlu bir süreç ama yine de ne mutlu türküm diyeneturkbayragi
evet canim bizlerin ne kadar milliyetci bayragina düskün oldugumuzu ögrendiler artikturkbayragievet canim kendimizi ne kadar saklarsak saklayalim anlasiliyoruz,cok haklisin dedigin gibi bize almanci,yabanci demesinler yeter canim.biz, burda türklügümüzle gurur duyuyor,ne kadar milliyetci oldugumuzu burdaki yabancilar bile biliyor artik,türkiye adina birsey oldumu,sevinc olsun,üzüntü olsun bir bütün oluyoruz.bunu yakin zamanda yasadik biliyorsun,türkiye maclarinda nasil costugumuzu,türkiye sesiyle caddeleri nasil doldurdugumuzu yasadik hepimiz.turkbayragi
evet canim bizlerin ne kadar milliyetci bayragina düskün oldugumuzu ögrendiler artikturkbayragi
o maclari arkadaslarla toplanip evlerimizde birlikte izledik o sevic görülmeye degerdi bütün caddeler türk bayraklariyla donandi türkiye sesiyle cinladi konvoy olup türk bayraklariyla turlar atildi polisler hayretle izledilerturkbayragi
canim destegin icin sana cok tesekkür ederim canimkanaryamvereliniortakopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
incim sende esim gibisin,oda trye gidince slkildim ben almanya ya gitmek istiyorum diyor.sen bu arada isvispartali oluyorsun canimkaydirigubbakcemile3
insallah canim :Saruboceq: zaten burada ausländeriz beni üzende o zaten senağlamabizde tam 50 araba cok yavas bi sekilde turk bayraklari ve marslariyla o gun sevincimizi caddelere tasimistik turkbayragi
ama biz her ne kadarda kabul etmesek genede baskalarina göre ausländeriz genede alamanciyiz :çok üzgünüm: bu yillardir böyle ama insallah artik degisir diye umud ediyorm.
ne demek canim benim öyle güzel konu acmissinki asil ben sana tsk ederim icimizi döküyoruzevet canim bizlerin ne kadar milliyetci bayragina düskün oldugumuzu ögrendiler artikturkbayragi
o maclari arkadaslarla toplanip evlerimizde birlikte izledik o sevic görülmeye degerdi bütün caddeler türk bayraklariyla donandi türkiye sesiyle cinladi konvoy olup türk bayraklariyla turlar atildi polisler hayretle izledilerturkbayragi
canim destegin icin sana cok tesekkür ederim canimkanaryamvereliniortakopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?