• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben artık yapamıyorum.Yaşayamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

8993

Architect
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
1.185
2.834
133
İstanbul
Artık her şeyden umudumu kestim.Hayat gayelerimin teker teker gözümün önünde soldu gitti ışığı.
Hayal kurabilmek,bir hayal için heyecanlanmak benim için imkansız oldu.
Yaşam enerjim bitti kızlar tükendim ben. Bir şeyler için çabalamak istemiyorum artık gücüm takatim bitti.

Saçmasapan hayatımda güç bela bitirdiğim bir okuldan başka bir şeyim yok. Onda da iş yok bulamıyorum.Evde oturuyorum.

Dolayısıyla ne param var ne gezecek kafa dağıtacak halim.24 yaşında hala ele bakım yaşıyorum. Gideyim dedim başka bir yerde çalışayım market vs.virüs laneti çıktı ailem korkuyor izin vermiyor. Evde dura dura tartışıyorum sürekli aram onlarla da bozuk.

Sevgili olayları bana en uzak konu. Bu yönden de
yüzüm gülmüyor.Hiç sevgilim olmadı. Ne kadar sağlıksız bir durum değil mi ?
tüm hatayı kusuru kendimde arıyorum diyorum ki demek ki bende noksan bir şeyler var demek ki ben sevilmeye layık değilim..

Bir tane arkadaşım vardı akraba vasıtasıyla almanyaya gitti benle aynı yaşta mesleğimiz aynı orada çalışıyor başladı bile parasını kazanmaya. Hayalimi yaşıyor. Evet onu kıskanıyorum. Ama şansını kıskanıyorum. Onu seven bir sevgilisi harika imkanları var. Daha da çok olsun ama neden bana da şans hiçbir yerden gülmüyor diye üzülüyorum.. Sürekli bana yaşadığı şeyleri anlatıyor psikolojim iyice bozuldu fotoğraf falan atıyor.. Engellemek istiyorum artık inanın çok kötü hissettiriyor bana.

Hayatım durdu. İlerlemiyor. Diyenleriniz olacaktır daha çok gençsin hallolur ama benim içim öldü. Her iki günde bir intihar etmek geçiyor aklımdan. İnancım bitti benim. Ölmüşüm de gömmeyi unutmuşlar gibi bir haldeyim. Tek duam uzun bir hayatımın olmaması artık. Yaşamak bana ağır geliyor. Ne ailemle aram iyi ne bir işim param var ne beni seven biri sevgime karşılık bulduğum biri hiçbiri hiçbir şey yok.
Sağlık ? Şükredemiyorum elim ayağım tutuyor falan diye artık. Başkalarına yağan güzellikleri gördükçe bu derece şükürsüz oldum. Umarım herles çok güzel hayatlar yaşamaya devam eder ama biri beni de duysun görsün artık. Kafamdaki intihar düşüncelerine yenik düşmekten korkuyorum ben artık kendimden korkuyorum.

Çaresiz kaldım. Yaşamaktan da bıktım bilmiyorum ne olacak..

Benim gibi olup kurtulup bir öneri verecek var mı ?
Prozac kullandım pek işe yaramadı. Ne yapsam nasıl yoluna koysam hayatımı? Çıkabilecek miyim bu çukurdan ?

Artık her şeyden umudumu kestim.Hayat gayelerimin teker teker gözümün önünde soldu gitti ışığı.
Yaşam enerjim bitti kızlar tükendim ben. Bir şeyler için çabalamak istemiyorum artık gücüm takatim bitti.

Saçmasapan hayatımda güç bela bitirdiğim bir okuldan başka bir şeyim yok. Onda da iş yok bulamıyorum.Evde oturuyorum.

Dolayısıyla ne param var ne gezecek kafa dağıtacak halim.24 yaşında hala ele bakım yaşıyorum. Gideyim dedim başka bir yerde çalışayım market vs.virüs laneti çıktı ailem korkuyor izin vermiyor. Evde dura dura tartışıyorum sürekli aram onlarla da bozuk.

tüm hatayı kusuru kendimde arıyorum diyorum ki demek ki bende noksan bir şeyler var demek ki ben sevilmeye layık değilim..

Bir tane arkadaşım vardı akraba vasıtasıyla almanyaya gitti benle aynı yaşta mesleğimiz aynı orada çalışıyor başladı bile parasını kazanmaya. Hayalimi yaşıyor. Evet onu kıskanıyorum. Ama şansını kıskanıyorum. Onu seven bir sevgilisi harika imkanları var. Daha da çok olsun ama neden bana da şans hiçbir yerden gülmüyor diye üzülüyorum.. Sürekli bana yaşadığı şeyleri anlatıyor psikolojim iyice bozuldu fotoğraf falan atıyor.. Engellemek istiyorum artık inanın çok kötü hissettiriyor bana.

Hayatım durdu. İlerlemiyor. Diyenleriniz olacaktır daha çok gençsin hallolur ama benim içim öldü. Her iki günde bir intihar etmek geçiyor aklımdan. İnancım bitti benim. Ölmüşüm de gömmeyi unutmuşlar gibi bir haldeyim. Tek duam uzun bir hayatımın olmaması artık. Yaşamak bana ağır geliyor. Ne ailemle aram iyi ne bir işim param var ne beni seven biri sevgime karşılık bulduğum biri hiçbiri hiçbir şey yok.
Sağlık ? Şükredemiyorum elim ayağım tutuyor falan diye artık. Başkalarına yağan güzellikleri gördükçe bu derece şükürsüz oldum. Umarım herles çok güzel hayatlar yaşamaya devam eder ama biri beni de duysun görsün artık. Kafamdaki intihar düşüncelerine yenik düşmekten korkuyorum ben artık kendimden korkuyorum.

Prozac kullandım pek işe yaramadı. Ne yapsam nasıl yoluna koysam hayatımı? Çıkabilecek miyim bu çukurdan ?
Mesleğiniz nedir, iş alabilmenin bir yolu vardır onu deneseniz diğerleri de arkasından gelecek bence.
Bazen her şey ters gider, düzelecektir umudunuzu kaybetmeyin biseyler yapın

Bence bir iş bulsan sorun çözülecektir şimdiden iş başvurularına devam et. Bu süre içinde bir kaç arkadaşınla buluşsan gezsen, bir kuzeninle sohbet etsen vs bunlarda iyi gelir aklını dağıtır sıkıntını alır. Güzelce bi şeyler izle yürüyüşe falan çık bu dönem de geçecek.

Bak ben de Almanya’da okuyordum koronadan sonra okul online oldu diye buraya geldim. Her şey değişebilir, ama şunu söyleyim benim için Almanya Türkiye fark etmiyor. Güzel zaman geçirmek istersen planlar yaparsan eğlenebilirsin. Benim için her öyle yani her şartta iyisini bulmak lazım.

Bir kaç plan yap bakalım okul bitmiş evde duruyorsun bunalman normal. İş bulana kadar arkadaşlarınla vakit geçir bence sonrası yoluna girer

Aaa benden birisi varmış, bankacılık okudum bende sonra 6 yıl özel bir şirkette çalıştım. Çıktım proje bitti.. İş başvurusu yapıyorum ama dönüş yok.

İş bulmam lazım, gitmek istiyorum çaresizim şuanlık sabır çekiyorum yani aynı dertlerden muzdaribiz.

Kelin ilacı olsa sürcek ama yok bacım inşallah kurtulabiliriz🌹🌹

24 yaş pes etmek için çok erken değil mi?Ben de kendimi böyle hissediyordum 28 yaşında iş sahibi oldum istediğim iş için 6 sene emek verdim elendim, psikolojim bozuldu neler neler yaşadım. Sonunda mis gibi bir kafam oldu. Sürekli uğraşın tutunmaya calisin

Mesleğiniz nedir, iş alabilmenin bir yolu vardır onu deneseniz diğerleri de arkasından gelecek bence.
Bazen her şey ters gider, düzelecektir umudunuzu kaybetmeyin biseyler yapın
Mimarlık okudum. Bölümden nefret ede ede okudum. Son 5 yılım çöp. 5 yıldır her şey ters

Bence bir iş bulsan sorun çözülecektir şimdiden iş başvurularına devam et. Bu süre içinde bir kaç arkadaşınla buluşsan gezsen, bir kuzeninle sohbet etsen vs bunlarda iyi gelir aklını dağıtır sıkıntını alır. Güzelce bi şeyler izle yürüyüşe falan çık bu dönem de geçecek.

Bak ben de Almanya’da okuyordum koronadan sonra okul online oldu diye buraya geldim. Her şey değişebilir, ama şunu söyleyim benim için Almanya Türkiye fark etmiyor. Güzel zaman geçirmek istersen planlar yaparsan eğlenebilirsin. Benim için her öyle yani her şartta iyisini bulmak lazım.

Bir kaç plan yap bakalım okul bitmiş evde duruyorsun bunalman normal. İş bulana kadar arkadaşlarınla vakit geçir bence sonrası yoluna girer

Hiç arkadaşım da kalmadı maalesef. Herkes şehrine döndü 1 yakın arkadaşım vardı o da dediğim gibi gitti. Dışarı çıksam güzel fikir fakat para yok. Sürekli aileme yük hissediyorum. Almanya ile Türkiye arasında 8 katlık bir fark var ayrıca hissetmemek biraz tuhaf olurdu..

Yeni bir bölüm okuma şansınız var mı? Açıktan falan?

Ailem bu konuda destekçi çünkü gördüler bölümü sevmediğimi bunaldığımı. Fakat ben bu yükün altına tekrardan nasıl girerim bilmiyorum. Temelim sağlam zeki de bir kızım bunu biliyorum. Hatta biraz da çalışmışlığım vardı. Fakat bir depresyon dönemine girince bitti gitti o hayalim de. Kalkamıyorum ayağa

Markette olsa çalış bence,evden uzaklaş biraz,bir şeylerle uğraşırsan bu düşünceleden uzaklaşamazsin hatta düşünmeye vaktin olmaz.Azla yetin,durumunu kabullen.Hayat hep aynı devam etmiyor.Ben de zorlu bir dönem geçirdim ama hayatımdaki tüm boş zamanları doldurdum.Sürekli çalıştım.Fazla mesailere kaldım ,kendi istegimle. Hatta ekstra boş zamanlarımda kurslara gittim.Hatta gitmek istediğim bir kursun tarihini kaçırınca çok üzülmüştüm o dönem,bende başka bir kursa gittim. Bedenen çok yoruluyordum ama zihnen düşünmeye vaktim kalmıyordu.

Ailem bu konuda destekçi çünkü gördüler bölümü sevmediğimi bunaldığımı. Fakat ben bu yükün altına tekrardan nasıl girerim bilmiyorum. Temelim sağlam zeki de bir kızım bunu biliyorum. Hatta biraz da çalışmışlığım vardı. Fakat bir depresyon dönemine girince bitti gitti o hayalim de. Kalkamıyorum ayağa
Mümkünse bir psikoloğa ya da psikiyatriste gidin. Sorununuzun ne olduğunu çözün.
Ondan sonra neolursa olsun açıktan da olsa okuyun. Sevdiğiniz, iş imkanı bol olan bir bölüm okuyun.
Yaşınız 24,hiçbirşeye geç kalmış sayılmazsınız.

Dışarıda çalışmanı şu dönemde onaylamıyorlarsa Evden çalışabileceğin bi iş bulmaya çalışabilirsin.. Yeteneğin olduğu hobi olarak yaptığınIz şeyleri ileriye götürüp satış yapabilirsiniz(Tabiki böyle bi hobiniz varsa).. Pes etmek için yaşınız çok erken bi yerden başlamadan hayatınızın değişeceğini düşünmüyorum ben evde oturarak ne iş nede yeni bi çevre edinebilirsiniz

bu bir kisir döngü maalesef..dusundukce duruyorsnz ..durdukca dusunuyorsnz ..o yuzden bnce de siperlik maske takin markette bile olsa calisin.siz hayati birakirsanz hayat dunden birakmya hevesli..bir de spor yapmya calisin evde de olsa
.hareket etmk saglikli dusnmnze yardmci olacaktr..icnde oldgnz hissi cok iyi biliyorum ama dedgm gbi bu karabasan gibi..uyudukça icine aliyor..kndinizi zorlayip uyanmya calsn lutfen

Hiç arkadaşım da kalmadı maalesef. Herkes şehrine döndü 1 yakın arkadaşım vardı o da dediğim gibi gitti. Dışarı çıksam güzel fikir fakat para yok. Sürekli aileme yük hissediyorum. Almanya ile Türkiye arasında 8 katlık bir fark var ayrıca hissetmemek biraz tuhaf olurdu..

Evet Almanya’da ekonomi daha iyi tabiki sekiz kat daha iyi değil ama evet çalışan arkadaşlarımın rahatça geçinebiliyor. Ama her şey ekonomi değil ki. Ben mesela Macaristanın küçük bir şehrinde bir yıl kaldığımda ekonomisi kötü olmasına rağmen Almanya’dan daha iyi hissetim, Türkiye’de de iyi hissediyorum. Her yerde olabilir. Çünkü bir yeri o yer yapan en önemli şey kişilerdir. Tabi ki ekonomi de önemli ama tek kriter değil ve yaşayan biri olarak diyorum.

Bence senin sorunun arkadaşlarının yanında olmaması. Bi çekirdek alıp arkadaşlarla sahil kenarına gitmek çok pahalı değil. Sürekli güler eğlenirsiniz bir grup arkadaş.Bence sosyal yönüne odaklanmalısın erkek arkadaş içinde iyi olur. Madem ama şuan bunu yapamıyorsan, işinde iyi ol Excel öğren, İngilizceni mükemmeleştir Almaca öğren. Spor yap. Sonra da iş başvurusu ve sosyallil derim. İyi olur her şey ilerde

Ailen destek veriyorsa yeni bölümde olabilir, yüksek lisans yaparken çalışmak,hem üniversitenin ücretsiz kursları olur vs. Hayat yeni başlıyor bi şekilde de geçecek mutlu geçsin daha iyi

Ağır depresyondasın ve destek alman gerekiyor.

İşe kendine değer vermekle başlamalısın. Çevrende gördüğün hiç kimse, hiçbir şey senden kıymetli değil. Erkek arkadaşın yok çünkü arayışın yok, inancın yok. İşin yok çünkü özgüvenin yok. Bu depresyon haliyle yaptığın görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını bekleme.

Kaybettiğin inancını tekrar geri kazanmak ve ayağa kalkmak zorundasın. Yoksa bu kısır döngü asla bitmeyecek. Destek al.

Öncelikle bir uzmana gitmenizi öneririm ruh haliniz için. Kendi tavsiyem olarak da kendinize güvenin kimler ne meslekleri okuyor. 70 yaşında insanlar tıp, hukuk bitiriyor. Bölümünüzü sevmediyseniz başka alanlara bakın. Dışarı arkadaşlarla gitmek zorunda değilsiniz ki tek başınıza gezin böylece yeni arkadaşlar edinme şansınız da olur. Nefes alıyorsunuz o zaman hala umut edilecek şeyler vardır. Lütfen böyle olabildiğince ilginizi yönlendirin, kendinizi dinledikçe karamsarlığa kapılacaksınız çünkü.

Bence ilk olarak bir uzmana danışın. İlaclar ise yaramıyorsa terapi alın.
İnsanların yansıttığı hayatı boş verin. Herkes mi muhteşem olur sosyal medyada? Öyle maalesef. Sosyal medya bana da iyi gelmiyordu mesela kapattım.
Bölümünüzü sevmiyormussunuz bence yeniden üniversite okuyabilirsiniz. Yaşım geçti demeyin. Hukuk okuyorum ben ve sinifimin yarisi 40 yaş üstü. Zamanı yok böyle şeylerin.
Kendinizi başkalarıyla karsilastirmayin. Bu insanın enerjisini tüketen bir şey. Ve olumlu düşünmeye çalışın. Olumsuzluk başka bir olumsuzluğu doğuruyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X