• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben anlamıyorum siz anlıyorsanız ne olur anlatın...

betican

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
466
42
318
İstanbul
Bilenler bilir 15 gün kadar önce eşimle yine kaynanam yüzünden kavga edip ayrılma noktasına kadar gelmiştik.Bana göre kaynanam,eşime göre de ben sçluydum.Yaklaşık 15 gündür ne aradık ne de konuştuk birbirimizle.Dün kaynınbabamın mevlütü vardı.Eşime gelmemi istiyosan gelirim dedim, o da istiyorum dedi ve tam kuran başlamadan önce gittik.Eşim bana tabi sabahtan git dedi ama, ben hayır sen işten gel kurana yakın gideriz dedim.Kapıdan girdik, herkes toplanmıştı,ben herkesi öpmeye başladım, sıra en küçük teyzesine geldi,( annesinin herşeyini bilen ve lafta beni de çok seven) ona uzandıeyvallah dedim:Baktım , elini geri çekti, öpme gerek yok dedi.Neyse dedim geri çekildim,annesi zaten beni görmemezlikten geldi, ona da tamam dedim.Baktm teyzesi eşimin diğer akrabalarıyla bağıra çağıra bişeyler konuşuyor.Yani tam beni anlatmıyor başkasına söylüyor gibi yapıyor, ama asıl bana duyuruyor.Kaynanamında onunda suratı beş karış.Tabi ben gitmiycektim, sadece oğulları gidecekti. Ben hiç buna fırsat verirmiyim.İyice doldururlardı adamı, laf söz bitmezdi.
neyse kuran bitti, kaltım mutfağa gittim,ikram dağıtımının çoğunu hazırladım, büyük teyzesiyle.Bu arada mecbur kaynanam kimse anlamasın diye ya oğlumu söylüyor, ya da şöyle yap böyle yap diyor.Bende dedim ki insanlık bende kalsın, gidiyim öpüyüm elini, kayınbabamın mevltündeyiz, onun hatrına,yatak odasındayken yanına gittim, gel öpüyüm barışalım dedim.Yok falan dedi, hadi uzatma bak oğlun üzülüyor dedim,şimdi sırası değil sonra konuşuruz dedi,O arada birileri geldi, bizde mecbur anlamasınlar diye konuşuyo gibi yaptık.Sonra mevlüt bitti, ikram bitti,herşeyi topladık, çoğu kişi gitti.Eşime diyorum ki , hadi gidelim, biraz daha duralım diyor.Herkes gitsin öyle gideriz diyor.Ben de onlar otururur, kırk yılda bir gelmişler, geç giderler dedim. Sonunda saat 6 da zahmet edip eve geldik.
Yol boyunca konuşmadı, ben bekliyorum ki, bi teşekkür etsin, sen yine alttan aldın saol desin ama nerde.Eve geldik, surat beş karış, hiç birşey demedim, erkenden yattı uyudu bişey demedim.
Bu arada akşam ablamla mesajlaştık, olanları anltattım, o da iyi yapmışsın gitmekle.Gitmesen arkandan dünyanın lafını ederlerdi, bu da onlara kapak olsun yazdı.
Neyse akşam yattık uyuduk, sabah oğlumla bakkala gittik,eşimde patates falan kızarttı oğlum istiyor diye.Geldik tam masaya oturuduk, dedi ki sen mevlüte kapak olsun diye mi gittin. Hoppala dedim, sen telefonu mu mu kurcaladın, hayır onun için gitmedim ama iyi ki de gitmişim.Teşekkür ediceğin yere arkamımı arıyosun sen dedim, bana konuşacağına orda annene teyzene laf söyleseydin, onlara karşı beni savunsaydın dedim.Kes sesini, canımı sıkma, kahvaltını et dedi, ben de yemiyorum otur kendin ye dedim.
Yemedim, o afiyetle yedi, oğluma da yedirdim. Sonra sofrayı topladım, tam iş yapacaktım ki , midem bulandı, istirfa ettim, kötü oldum gittim yatağa uzandım.Uyuyakalmışım üstüm başım açık, beni gördüğünü biliyorum ama üstüme bişey bile örtmemiş.Kalktım donmuşum,sen ne biçim insansın , insan bişey örter, bundan sonra hastalıktan ölsen bile bende sana bakmıycam dedim, bişey demedi.
1-2 saat kadar öncede, oğlumu yatırmak için yatağa yattık, o yattı uyumaya başladı, ben oğlumla oynadım, onu da gıdıkladım ki, hem iş uzamasın,hemde hava yumuşasın diye.Surat beş karış yapma, rahat bırak beni dedi.
Sonra bende ipler koptu, ağlamaya başladım, sen ne istiyosun benden.Daha ne yapıyım, kendini düzelt beni sıkma diyosun, ne arıyroum ne soruyorum, ne konuşuyorum dedim.Bir sürü laf söyledim, o da hiççç umursamadan yattı , uyudu.
Yani ben şunu söylüuycem, ben çok sıkıldım, böyle trip tavır yapmasından.Sorsam seviyorum ayrılmak istemiyorum diyor,ama ben ne kadar adım atarsam o kendini o kadar geri çekiyor.Yeminler ediyor kimse yok diye.Ben şimdi ne yapmalıyım,
ona onsuz da yaşayabileceğimi göstermek, kendi başıma ayaklakrımın üzerinde duracağımı göstermek ve eskisi gibi kendine güvenen, ve kendi değerini bilen betüşl olmak istiyorum.İstiyorum ki çalışıyım, oğlumu da alıyım geziyim, yiyim , içiyim, mutlu oluyum.Çevrem olsun,onun yaptığı gibi bende ailem için, arkadaşlarım için onu ezip kırıp geçiyim, neler çektiğimi anlasın.Yoksa bu adam ne benim ne de evliliğimizin kıymetini anlamıycak.
Buldu bir boşlulk, beni iyice ezdi, her fırsatta pestilimi çıkarmaya çalışıyor.Bir de şunu fark ettim,eskiden hiçbir harcamama karışmayan adam, şimdi en ufak birşey alsam dünyanın lafını ediyor.Sanki ya beni bezdirmeye yada intikam almaya çalışıyor.Ama ne kadar belli etmesem güçlü olsam da çok ezilip, üzülüyotrum.
Bende mutlu ve güçlü bir kadın olmak istityorum, ama bir türlü bir yerlerden adım atıp başalyamıyorum.Sizce yanlış mı düşünüyorum?

Canım benim bence bir iş bulup ayaklarının üzerinde durman sana da evliliğinizede iyi gelecek anladığım kadarı ile eşin ailesinin sözü ile hareket eden biri ondan ailesini ona kötüleme ki onları haklı bulmasına neden olma çünkü ailesine düşkün erkeklere çok haklı cevap versende o hep ailesi açısından düşünür ve sana düşman olur, oğlunuz var sorunlarınızı konuşarak halledebilirsiniz.
Zamana bırak oğlunla ilgilen ve ilk adımı ondan bekle bazen kaçan kovalanıyor evlilikte bile...

cok dogru düşünüyorsun canım erkekler kendine ait bişeyi kabullenince hiç önemsemiyorlar
bence ders verme zamanı geldi herseyi yapmıssın konusmaya calısıyosun olmuyo anlasmaya calısıyosun olmuyo bırak ne hali varsa görsün bu erkeklerin arkasından kosmaktan gebericez mi ya valla kadın gibiler keske onlarda bizim onları cektiğimiz gibi cekseler bizi ama bizden nazlılar kırılganlar değişik yaratıklar bide daha küsüyolar en nefret ettiğim seydir sen konusuyosun aglıyosunn ses yok zahmet edip yeter bile demiyo hayret yani
şimdi bence oldugu gibi bırak olayları sen tek basına çözemezsin canım kalsın böyle ve aynen onun gibi ol zor olucak ama ona bunu hissettir...aldırmamıs gibi yap bak tekde değilsin ugrasak bide aslanlar gibi oglun var hep onunla ilgilen cocuguna yemek yapıyomus gibi yap hayatında eşinin önem li biyeri kalmadıgını belli et bu onu yıpratacaktır eskisi kadar sevgi göstermemen onu endişelendirecektir
iş bulma sansın varsa hiç durma calısacak bi yerin bi işin olsun elin para tutsun kendi ihtiyaclarını karsıla enazındanki onun parasını bile istemek için konusma oglunuda annenlere ver baksınlar umarım yakınsınızdır
allah kolaylık versin ama ciddi bi ders ver ugrasma ugrastıkca burnunu kaldırırsın bırak anesi değilsin onun seninde ilgiye korunmaya ihtiyacın var erkekler cok akıllı kadınları herseye cevap veren kadınları sevmezler hep dırdır etme gözlerinle hareketlerinle anlat ona önemseme onun silahını kullanırsan sorun hafifler kendini öemsediğini göster ona kolay gele öptüm seker gelişmeleri yaz

Ailesi ile senin aranda olan sorunlar yüzünden sana tavir yapiyor...bir nevi onlarin hirsini intikamini aliyor iste...kesinlikle bir erkege yakistiramadigim tavirlar bunlar...
Delikanli adam karsisina böyle kaprisler tripler yapmaz...:delphin:.

Bence artik sende umursama...birak allahsen bunlara yüz verdikce astarini istiyorlar...
En iyisimi yüzüne bakma...burnun biraz kaf daginda olsun...
Bak nasil yaranirsin o zaman:kahve:

ah Betican yeni düzeldi ya aranız.nazaramı geldiniz:nazar:
Telefonunu kurcaladığında,niyetini açıklamışssın zaten.
ortam gerilmeden ,Güzel güzel kahvaltınızı ettikten sonra,biraz yumuşadıktan sonra söyleseydin ya,söyliyeceklerini.
Şimdi bir çuval incire dönmüş mesele....

cok dogru düşünüyorsun canım erkekler kendine ait bişeyi kabullenince hiç önemsemiyorlar
bence ders verme zamanı geldi herseyi yapmıssın konusmaya calısıyosun olmuyo anlasmaya calısıyosun olmuyo bırak ne hali varsa görsün bu erkeklerin arkasından kosmaktan gebericez mi ya valla kadın gibiler keske onlarda bizim onları cektiğimiz gibi cekseler bizi ama bizden nazlılar kırılganlar değişik yaratıklar bide daha küsüyolar en nefret ettiğim seydir sen konusuyosun aglıyosunn ses yok zahmet edip yeter bile demiyo hayret yani
şimdi bence oldugu gibi bırak olayları sen tek basına çözemezsin canım kalsın böyle ve aynen onun gibi ol zor olucak ama ona bunu hissettir...aldırmamıs gibi yap bak tekde değilsin ugrasak bide aslanlar gibi oglun var hep onunla ilgilen cocuguna yemek yapıyomus gibi yap hayatında eşinin önem li biyeri kalmadıgını belli et bu onu yıpratacaktır eskisi kadar sevgi göstermemen onu endişelendirecektir
iş bulma sansın varsa hiç durma calısacak bi yerin bi işin olsun elin para tutsun kendi ihtiyaclarını karsıla enazındanki onun parasını bile istemek için konusma oglunuda annenlere ver baksınlar umarım yakınsınızdır
allah kolaylık versin ama ciddi bi ders ver ugrasma ugrastıkca burnunu kaldırırsın bırak anesi değilsin onun seninde ilgiye korunmaya ihtiyacın var erkekler cok akıllı kadınları herseye cevap veren kadınları sevmezler hep dırdır etme gözlerinle hareketlerinle anlat ona önemseme onun silahını kullanırsan sorun hafifler kendini öemsediğini göster ona kolay gele öptüm seker gelişmeleri yaz

ne güzel yazmış arkadaşımız.ekleyecek bişey bulamıyorum vallahi.afedersinde;sen yuvam bozulmasın çocuğum babasız büyümesin dedikçe adamda ona muhtaç olduğun için gidemediğini sanıyo ezdikçe eziyo.eski konularını biliyorum canım.sanırım annen yoktu(yanlış hatırlıyosam affet).ablanla babandan bahsetmiştin.bence ilk önce bir iş bul kendine.şimdilik en basitinden ona muhtaç olmadığını göster.zamanla düzelirse amenna.ama böyle devam ederse o zaman çaresine bakarsın.annelerimiz bizide el bebek gül bebek büyütüyo ama biz onların her kahrını çekiyoruz.daha bebek yapmadan anne oluyoruz onlara.yinede kıymet bilmiyolar.ama bilmedikleri bişey daha var;anneler evlatlarından asla vazgeçmez,her hatalarını affedebilirler
ama kadınlar bir yere kadar çeker.sabır testisi dolduğu zaman hiçbişey tutamaz artık.

ah Betican yeni düzeldi ya aranız.nazaramı geldiniz:nazar:
Telefonunu kurcaladığında,niyetini açıklamışssın zaten.
ortam gerilmeden ,Güzel güzel kahvaltınızı ettikten sonra,biraz yumuşadıktan sonra söyleseydin ya,söyliyeceklerini.
Şimdi bir çuval incire dönmüş mesele....

-----------

Ben nerden biliyim böyle olacağını, bu güne kadar hiç telefonumu kurcalamadı ki. O bana kahvaltı masasında söyledi, kapak yapmaya mı gittin diye ,beni delirtti.
Bence biz nazara gelmedik.Diğer arkadaşların dediği gibi bizimkinin bir tarafları fazla kalktı Ben biliyodum başıma gelicekleri.Ben ne kadar iyi olursam, sessiz olup alttan alırsam o kadar zıvanadan çıkacak.Erkek milleti hep böyle değilmidir.
Ah zamanında az koşturup, yalvartmadım onu.Şimdi de kaşınıyor, gel beni delirt, çileden çıkar diyo.Zorla akıllıca, hanım hanımcık evinde oturan kadını kudurdurp kendine eziyet ettirecek, sonra kıymetimi anlayacak,ama geç olacak.
Ben hakikaten anlamadım, neyin intikamın alıyor.Ona hep diyorum, git görüş diye,kendisi gitmiyor.Ben artık gitmem diyorum. Hep kallıp o kadar lafına rağmen annesinin elini öpmeye çalışıyorum, daha ne istiyor.
Diyorum ben bu adama ağzımla kuş tutsam yine de yaranamam.Ama artık hiçbirşey tutmam.Karar verdim, bende kendi hayatımı yaşıycam, oğlumla.He arkadaşlarından ve ailesinden önce bizim olduğumuz ve önemli olduğumuzu hatırlar yanımıza katılırsa ne ala,
ama yok böyle iyi,sen de oğlumda önemli değilsin, önemli olan ailem, arkadaşlarım ve benim keyfim diyorsa, artık ben de onu en son sıraya koyacağım.Çünkü hak etti.Ne kadar alttan alıp, he dediysem o kadar çıldırıdı.
Ama artık bende ona aynı şekilde davrancam, bakalım nasıl oluyomuş, insan yerine koyulmamak.

ne güzel yazmış arkadaşımız.ekleyecek bişey bulamıyorum vallahi.afedersinde;sen yuvam bozulmasın çocuğum babasız büyümesin dedikçe adamda ona muhtaç olduğun için gidemediğini sanıyo ezdikçe eziyo.eski konularını biliyorum canım.sanırım annen yoktu(yanlış hatırlıyosam affet).ablanla babandan bahsetmiştin.bence ilk önce bir iş bul kendine.şimdilik en basitinden ona muhtaç olmadığını göster.zamanla düzelirse amenna.ama böyle devam ederse o zaman çaresine bakarsın.annelerimiz bizide el bebek gül bebek büyütüyo ama biz onların her kahrını çekiyoruz.daha bebek yapmadan anne oluyoruz onlara.yinede kıymet bilmiyolar.ama bilmedikleri bişey daha var;anneler evlatlarından asla vazgeçmez,her hatalarını affedebilirler
ama kadınlar bir yere kadar çeker.sabır testisi dolduğu zaman hiçbişey tutamaz artı

Evet canım annem yok, yani oğluma bakıcak kimsem yok.Doğru dürüst desteğim de yok.O yüzden bu kadar zamandır çalışamadım.Ama artık oğlum büyüdü. İnşallah iş bulursam hemen gireceğim.
Bir deneyelim bakalım, düzelirse amenna.Ben vereceğimin en fazlasını verdim, saçımı sürpürge ettim ,ama olmuyor.Kıymet bilir, beni sayar severse devam.Ama hala aynı olursa kendisi bilir, bende gittiği yere kadar derim.
Benim de dediğin gibi sabrım tükendi.Kendimi hasta edicem, oğlum ortada kalıcak.
Neyse ben şimdi çıkıyorum,babamlar geldi.
Akşama girerim, siz fikirlerinizi paylaşırsınız.
Öptüm

yüzdeyüzakrep herseyı anlatmıs canım aynen katılıyorum trıp yap demıyorum esıne sadece umursama bısey derse takma en azından umursadıgını o gormesın ıs bulma sansın varsa hemen bul ve basla ustune gıtme ılgılenme bak o zaman nasıl el ustunde tutuyo senı kendın ve oglun ıcın cabladıgını anlasın oglunla mutlulugunu grsun onsuzda olabılecegını hıssetsın ALLAH yardımcın olsun canım ıplerı kendı elıne alma zamanı gelmış hadı kolay gelsın :)

ah canım ya senin sıkıntılarından hiç bitmiyo:teselli:
daha önceki konularınıda okumuştum.eşine çok kızdım neyin peşinde ne yapmaya çalışıyo anlayamadım:uhm:
ama bencede fazla önemseme onu. evde soğuk mesafeli ve umursamaz ol.onun sana yaptığını sende ona yap .bakalım memnun olacakmı bu durumda
ve mutlaka bir işe gir kendi ayakların üzerinde dur.a.s
allah yardımcın olsun

ne kadar günah bir yuvaya müdahele etmek.bir yuvanın çatırdamasına sebep olmak...
geçen konunda bende çok istedim canım barışmanızı.bir yuva yıkılmasın bir çocuk
babasız kalmasın...ama bir çocuk babasız kalmasın diyede sen kendini harcayamazsın.
dediğin gibi ALLAH KORUSUN ya hasta olsan..kim için ne için çekeceksin bunu.
tabiki hastalıkta ALLAH tan ama herşey insanın kendi elinde.şu kısacık ömrümüzde de
her an her dakika mutsuz olacaksak ne önemi kaldıki eviliğin, bir hayat paylaşmanın.
CENAB-I ALLAH kocanı ve annesini ıslah etsin.ikisinede akıl fikir merhamet versin,bir yuva yıkıldığında arşı alanın titrediğini,boanmanın helallerin en kötüsü olduğunu öğrenirler inşallah.
duayı onlara etmek lazım canım.çünkü gözlerine perde inenler onlar.sanada herşeyin hayırlısını diliyorum
ve iyi heberlerini bekliyorum

eski mevzularınızı bilmiyorum eşinizle, başınıza neler geldiğini.
ama yazdığınızı okuduğumda içimden geçenleri burda aktarmak istiyorum..Sakın alınmayın kırılmayın..

madem mevlüde gittiğinizde ellerini öpecektiniz, işlere yardım edecektiniz ya da kayınvalidenize barışmak için adım atacaktınız, kocanıza neden ben erken gitmem kurana doğru gidelim dediniz...
siz kendinizi eşinize yanlış göstermişsiniz, siz barışmak için adım atmışsınız ama kocanız bunu bile göstermelik olduğunu düşünüyor olabilir.Onun gözünde daha ılımlı davranıp yapacağınızı o farketmeden yapmak yerine eşinize sert çıkıp aynı sertliği uygulamaya dökemiyorsunuz anladığım kadarıyla...üstüne bir de ablanıza yazdığınızı görüyor..

Tabi ben aile ortamınızı bilmem ama inanın ben daha taktiksel davransaydınız o kahvaltı masasında onları yaşamazdınız diye düşünüyorum

aranızdaki sorunları bilemiyorum tam olarak ama eşinizin yerine kendimi koyuyorum.

babamın mevlidine eşimin ısrar etmediğim halde 'gelirim' dediği için gelip,daha sonra misafirler dağılmadan 'hadi gidelim' demesine çok kırılırdım ben içimden de kızardım.

tabii bir erkek olarak eşiniz daha fazla sinirlenmiş olabilir. ve içten içe kırılmış.çünkü o ortam acıların paylaşıldığı bir aile toplantısı gibi olmuş ve evin oğlunun erken gitmesini şahsen ben ayıp karşılardım bilmiyorum keşke eşinize ısrar etmeseydiniz.

bir de malum telefon mesajları. eşinizin telefonunuzu karıştırması hiç hoş değil asla onaylamıyorum ama bilmiyorum o mesajı görsem hele acılı günlerimde daha da kızardım.

olan olmuş ama eşiniz kırgın bence bu meselenin fazla üzerine gitmeyin.böylece kalsın fevri davranışlarda bulunmayın bence

canım ilk defa böle bişe yazcamm.. at başından defolsun gitsin salağın tteki... sende neden ona gidip yaranmaya çalışıosun ki... hiç takmıomuş gibi davran .. annenler sana yakınsaçocuğu onlar baksın sen hemen bi iş bul gir çalış... kafana göre takıl sorarsada işine gelirse dersin... sanki dunyadaki tek adam o sanki o olmasa sen yaşayamıcan.. bundan sonra pırlanta olsa dönup baklma yinede... gerçekten çok kızdım.. onun artık ailesi onlar deil. sizsinizz sen ve oğlun.. o onları bıraksında senle mutlu olmaya baksın... heran beni kaybetmeye çok yakınsın de ve onunla yatma yemek yeme hep uzaklaş kaç onadan bak seni onasıl kovalıor ozaman .

yanlış hatırlamıyosam daha önceki mesajlarınızda maddi sorunlarınızdan bahsetmştiniz..

onun için acaba böyle asabi olmuş olabilir mi..

aklıma ilk bu geldi yani..

bide ben çalışıyorum kendi ayağımın üzerinde duruyorum diye beni sevecek saygı duyacaksa eşim sagıda sevgide onun olsun..

öyle düşünmeyin derim..

kendinize saygı duydurtmak kesinlikle sizin elinizde..

eşim benim çaışmama hiç bi zaman sıcak bakmadı bende zaten bebeğim var ş an düşünmüyorum..

ama etrafımdaki insanlara bakınca eşim onlardan çook çok daha saygı duyuyo ve fikirlerime önem veriyo..

işe bide bu boyutundan bakın yani..

ama çok peşinden dolanmayın trip yapın bi süre..

yani size teşekkür bile etmemiş yine yaklaşım gösteren siz olmuşsunuz..
ben olsam önce bi güzel burnundan getiriridim..

ama eşiniz bu karakterde bi insan değilde bu davranışlar sadece bi dönemse bi geçişse çekin..

yarın öbürgün sizin sıkıntılı zamanınızda o çeker..

ailesını sevmıyorsun dıye burnunu surtmeye calışıyor, mesajı görmesı hoş olmamış kardeşıne de tavır yapacak şimdı.
tatlım kımse ailesıne toz kondurmak ıstemez. hataları görsede bundan bahsedılsın ıstemez. bence bu konuda sessız kal. yorum yapma barışmaya çalışma artık fazla samımı olma onlarla. sen ailene sahıp cık. o konuları konuşma artık. eşınıde karşına al;onları ayrı sev, benı ayrı sev...bır sure boyle sakınleşelım de. ailesının bu oyunlarına da gelme derım. sakın soğukkanlı ve huzurlu ol. o ınsanları denk görme kendıne yanı.

yanlış hatırlamıyosam daha önceki mesajlarınızda maddi sorunlarınızdan bahsetmştiniz..

onun için acaba böyle asabi olmuş olabilir mi..

aklıma ilk bu geldi yani..

öyle düşünmeyin derim..

kendinize saygı duydurtmak kesinlikle sizin elinizde.bide ben çalışıyorum kendi ayağımın üzerinde duruyorum diye beni sevecek saygı duyacaksa eşim sagıda sevgide onun olsun..
.

eşim benim çaışmama hiç bi zaman sıcak bakmadı bende zaten bebeğim var ş an düşünmüyorum..

ama etrafımdaki insanlara bakınca eşim onlardan çook çok daha saygı duyuyo ve fikirlerime önem veriyo..

işe bide bu boyutundan bakın yani..

ama çok peşinden dolanmayın trip yapın bi süre..

yani size teşekkür bile etmemiş yine yaklaşım gösteren siz olmuşsunuz..
ben olsam önce bi güzel burnundan getiriridim..

ama eşiniz bu karakterde bi insan değilde bu davranışlar sadece bi dönemse bi geçişse çekin..

yarın öbürgün sizin sıkıntılı zamanınızda o çeker..

arkadaşım burdaki bir sürü insan eşi saygı duysun diye
çalışsın demiyo.yarın bir gün ayrılık olursa ayakları üzerinde
dursun diye söylüyoruz.arkadaşımızın annesi yok.boşanmış olsa
babasından başka gidebilecek yeride yok.babasına bile gitmiş olsa
bir kez evlenip ayrıldıktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz.
tabiki ayrılması en son istediğimiz şey ama sonuç böyle olursa,
oğluyla kendi başının çaresine bakabilmesi lazım

eski mevzularınızı bilmiyorum eşinizle, başınıza neler geldiğini.
ama yazdığınızı okuduğumda içimden geçenleri burda aktarmak istiyorum..Sakın alınmayın kırılmayın..

madem mevlüde gittiğinizde ellerini öpecektiniz, işlere yardım edecektiniz ya da kayınvalidenize barışmak için adım atacaktınız, kocanıza neden ben erken gitmem kurana doğru gidelim dediniz...
siz kendinizi eşinize yanlış göstermişsiniz, siz barışmak için adım atmışsınız ama kocanız bunu bile göstermelik olduğunu düşünüyor olabilir.Onun gözünde daha ılımlı davranıp yapacağınızı o farketmeden yapmak yerine eşinize sert çıkıp aynı sertliği uygulamaya dökemiyorsunuz anladığım kadarıyla...üstüne bir de ablanıza yazdığınızı görüyor..

Tabi ben aile ortamınızı bilmem ama inanın ben daha taktiksel davransaydınız o kahvaltı masasında onları yaşamazdınız diye düşünüyorum

Arkadaşa katılıyorum.Diğer topikte,mevlüte gitsemmi diye sormuştun.lütfen o topike dön ve yazdığımı oku...Yapman gerekenler onlardı canım benim..
hatalı davranıyorsun.Bir anlayışlı, bir fevri davranıyorsun,bir tavrı takınıp öyle devam etmeliydin.
Kaynananın elini falan hiç öpmeye, barışmaya çalışmayacaktın.Boşu boşuna laf işittin şimdi kadından, üstüne üstlük bir de eşinle aran açıldı.
Ilımlı taktiklerinle iyi gidiyordun,usul usul devam edecektin.Ta ki eşin iyice senin safında yer alıncaya kadar.

bence üzerine gitme eşinin.sen suçlu değilsin.o sana nasıl davranıyosa ona öyle davran demiyorum.tam tersi herşey normalmiş gibi davran.en güzel tepki bu bence.eğer oğlunu bırakıp çalışabilme imkanın varsa onu da kullan.kendine güvenini asla yitirme sakın.işte o an ezilirsin

Back
X