Su an 2.sınıftayım DGS ile 4 yıllığa geçiş yapıcam İnşaALLAH. Yanı okulum tamamen bitmesi en fazla 3 yılı bulack belki de daha fazla.. Eşim 2 yılı bitirmem konusunda hem fkir benımle. Ama 4-5 yıl bebek sahibi olmak için uzun bir süre diyor... :/ Hem okuyup,hem de bebek sahibi olabiliriz dıyor. Ben de okuyrum hem de çalısıyrum. Ama görüyorsun derslerim o akdar kötü değil falan diyor..Korkularinizi isteklernizi beklentilernizi esinizle konusun guzelce daha tam hazir hissetmedgnizi onun baba olmaya kendni hazr hossettgi gbi anne olmya hazr hissetmk istedgnizi konusun belki esiniz oyke guzel konusacak ki neden olmasın diyeceksenz :).. evet olurken zor olur haklsnz ancak sorun haline geslmesne izin vermeyn esnizle okukunuzu bitrdkten sonra ya da btneye yakn cocuk dusunsek daha iyi olmaz mi sen ne dusnyosn diyeblrsnz Allah hayrli zamanda hayrli bi evlat nasio eder inşaAllah herkese.. sevgiler
Öncelikle eşimin baskın bir karakter olduğunu düşünmüyorum.Herkes gibi onunda kendi düşünce yapısı var... Eşim benım düşüncelerimi önemser,anlayışşlıdırda aynı zamanda. Anlayıslı olmayan adam,bence çocuk istyorum der ve gereken neyse onu yapar. DIYE DÜŞÜNÜYORUM. Ama düşünceniz için teşekkürler.. saygı duyuyorum.Önceki konularınıza bi göz attım
Uzun bir müddet çocuk fikrinden uzak durun bence bu bir
İkincisi, böylesine mühim bir durum için neden eşinizi 'geçiştirmek' zorundasınız?
Siz nişanlıyken de baskın bir karakteri varmış, anlaşılan durum değişmemiş. Olması gereken ondan izin almak ya da onu oyalamak veya bişeyleri kabul ettirmek değil
Evin perdelerini değiştirmekten ya da mobilyaları yenilemekten bahsetmiyoruz öyle değil mi Söz konusu olan bir can, bir hayat, bir insan
Siz evlisiniz ve siz çocuk istemiyorsunuz bunun sebeplerine girmeyeceğim ama bunun kararını ikiniz vermelisiniz
Eşinizin dayatmasıyla ya da 'tamam o zaman şu gün olsun, bak söz verdin' demesiyle olacak iş değil.
Benım asıl sorum. Neden böyleyım. Etrafımda göruyorum herkes çocuk için deliriyor. Çocuk sahibi olmak istiyor vs.. Ben bırının çocuğunu görsem bıraz sevıyorum,sonra sıkılıverıyorum. Yanı bunun sebebı ne gercektn bılmıyorum. Gurbette olmus olmammıı,okulummu .. :/çocuk için iki tarafında hazır olması gerekir..eşine bunu anlat anneliğe henüz hazır deilim de..
Benım asıl sorum. Neden böyleyım. Etrafımda göruyorum herkes çocuk için deliriyor. Çocuk sahibi olmak istiyor vs.. Ben bırının çocuğunu görsem bıraz sevıyorum,sonra sıkılıverıyorum. Yanı bunun sebebı ne gercektn bılmıyorum. Gurbette olmus olmammıı,okulummu .. :/
yaşın daha küçük zamanla o his oluşacaktır..bu konuda kendini zorlamaBenım asıl sorum. Neden böyleyım. Etrafımda göruyorum herkes çocuk için deliriyor. Çocuk sahibi olmak istiyor vs.. Ben bırının çocuğunu görsem bıraz sevıyorum,sonra sıkılıverıyorum. Yanı bunun sebebı ne gercektn bılmıyorum. Gurbette olmus olmammıı,okulummu .. :/
Öncelikle eşimin baskın bir karakter olduğunu düşünmüyorum.Herkes gibi onunda kendi düşünce yapısı var... Eşim benım düşüncelerimi önemser,anlayışşlıdırda aynı zamanda. Anlayıslı olmayan adam,bence çocuk istyorum der ve gereken neyse onu yapar. DIYE DÜŞÜNÜYORUM. Ama düşünceniz için teşekkürler.. saygı duyuyorum.
Öncelikle eşimin baskın bir karakter olduğunu düşünmüyorum.Herkes gibi onunda kendi düşünce yapısı var... Eşim benım düşüncelerimi önemser,anlayışşlıdırda aynı zamanda. Anlayıslı olmayan adam,bence çocuk istyorum der ve gereken neyse onu yapar. DIYE DÜŞÜNÜYORUM. Ama düşünceniz için teşekkürler.. saygı duyuyorum.
Yanlıs anlaşıldım galıba. Hemen düzelteyım. Etrafımda tanıdığım insanların eşleri,çocuk sahibi olmak istemediğini vs.. soyledıklerınde eşlerinin kendılerıne surat yaptıklarını,her seyde tartısma çıkardıklarını,cocuk sahıbı olmak ıstedıgını nazıkce değil de,bencılce dile getırdıklerını duydum ve gördüm. Bundan dolayı dedim ki,Eşim baskın bir karakterı olsa,gerekenı yapar. Kendince yani.. Bencilce hareket eder. Baskın olmak bencilliktir bana göre.. Ama sizn de dediğiniz gibi baba olmak isteidğini nazikçe dile getiryor. ben o anda okulu söylediğimde,aö okuduğumu okula gidip gelmediğimi,ablasının öyle okudğunu 2 tane çocuğu olduğu halde diye örnek veriyor. Bu yüzden bir sey diyemıyorum. Çocuk istemesi çok hoşuma gidiyor.. Çünkü benım için ,bir erkeğin (yanı eşin) çocuk istemesi,sizinle Mutlu olduğu ve bu mutluluğunu meyvesiyle beraber daha da çok yaşamak istediğini belli eder..Çünkü bizim önceden tartısmalarımız olurdu ufakk tefe.Ve o zamanlar çocuk konusunda 'daha erken 2 sene sonra falan yaparız hem borçlarımz bitsin vs...' derdi. Ama su an öyle demıyor..Gerekeni yapar derken?Ne yapabilir ki tecavüz mü edecek? O zaman o baskınlık değil sapkınlık olurdu.
Eşiniz belki nazikçe ısrar ediyordur, ama yine de bir baskı durumu var gibi. O da baba olmayı çok istiyordur, güzel bir şey aslında ama siz henüz hazır değilsiniz. Ben de neredeyse 21 yaşındayım, çocuklara bayılırım ama çocuk yapmak hatta evlenmek o kadar uzak geliyor ki şu an bana. Yaşınız daha küçük o yüzden hazır değilsiniz, birkaç yıla elbette siz de çok istersiniz. Bu süreçte de eğitiminize öncelik vermeniz çok iyi olur çünkü çocuk bakmak gerçekten zor bir şey, özellikle de bu yaşlarda.
=)))))))))) AMİNBiyolojik saatin gelmemiş demekki her iki tarafında isteğiyle olur karşılıklı anlaştıktan sonra düşünebilirsiniz.Tabii süpriz olmaz ise :) Hakkınızda hayırlısı olsun.
eVET ASLINDA Biraz öyle.. :/ bunun sebebi bence Çok korkytugumdan.. Doğumdan ve doğumdan sonraki sureçten :SAçıköğretim okuyorsanız, ne zorluğu olacak ki bebeğin? Sonuçta okula gitmek gibi bir durum yok. Evet ders çalışmanız gerek ama her Allah'ın günü çalışılmıyor ki zaten, sınav zamanlarına yakın bir tek tempo kazanman gerekiyor. Kaldı ki artık açıköğretimde çan eğrisi var, derslerden geçmek oldukça kolaylaştı. Bana kalırsa sen çocuk istemiyorsun, bilinçaltın derslerini bahane ediyor. Bu ortak bir karar olmalı. İstemiyorsan eşine söylersin, saygı duymak durumunda.
Yanlıs anlaşıldım galıba. Hemen düzelteyım. Etrafımda tanıdığım insanların eşleri,çocuk sahibi olmak istemediğini vs.. soyledıklerınde eşlerinin kendılerıne surat yaptıklarını,her seyde tartısma çıkardıklarını,cocuk sahıbı olmak ıstedıgını nazıkce değil de,bencılce dile getırdıklerını duydum ve gördüm. Bundan dolayı dedim ki,Eşim baskın bir karakterı olsa,gerekenı yapar. Kendince yani.. Bencilce hareket eder. Baskın olmak bencilliktir bana göre.. Ama sizn de dediğiniz gibi baba olmak isteidğini nazikçe dile getiryor. ben o anda okulu söylediğimde,aö okuduğumu okula gidip gelmediğimi,ablasının öyle okudğunu 2 tane çocuğu olduğu halde diye örnek veriyor. Bu yüzden bir sey diyemıyorum. Çocuk istemesi çok hoşuma gidiyor.. Çünkü benım için ,bir erkeğin (yanı eşin) çocuk istemesi,sizinle Mutlu olduğu ve bu mutluluğunu meyvesiyle beraber daha da çok yaşamak istediğini belli eder..Çünkü bizim önceden tartısmalarımız olurdu ufakk tefe.Ve o zamanlar çocuk konusunda 'daha erken 2 sene sonra falan yaparız hem borçlarımz bitsin vs...' derdi. Ama su an öyle demıyor..gereken neyse onu yapar derken? zorla mı?
ayrıca yaşınız daha 21 bekleyip biraz daha büyümek mantıklı olan..