Belki

canayakxixn

Bir Nefes&Düş Gibi
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
4.916
3
116
50
İzmir
Bir zamanlar atı uzaklara kaçıp giden bir Çinli çiftçi vardı ve bütün komşuları üzüntüsünü paylaşmak için o akşam yanına geldiler,
“Atının kaçtığını duyduk ve çok üzüldük, bu çok kötü." dediler.
Ve çitfçi onlara “Belki” dedi.
Ertesi gün atı yanında yedi vahşi atla geri geldi ve o akşam herkes gelip, “O ne büyük şans. Olaylar ne de güzel lehine döndü şimdi artık sekiz atın var” dedi.
Ve çiftçi onlara “Belki” dedi.
Ertesi gün çiftçinin oğlu atlardan birine binmeyi denedi ancak at onu üzerinden attı ve bacağı kırıldı. Ve bütün komşular etrafında toplanıp, “Ne kötü! Çok üzgünüz” dediler.
Ve çiftçi onlara “belki” dedi.
Birkaç gün sonra askere almakla görevli memurlar gelip gençleri topladılar, ancak ayağı kırık olduğu için çiftçinin oğlunu almadılar.
Herkes yine çiftçinin etrafına toplandı ve “Bu tek kelimeyle harika” dediler.
Ve çiftçi onlara “belki” dedi..

bu hikayeyi okumuştum etkileyici değilmi
hiç bir şey göründüğü gibi olmuyo bazen
derlerya herşeyde bir hayır vardır bizim bilmediğimiz doğru lafa ne denir ki.....

güzel bir paylaşım
hayatta güzel dediklerimiz
kötü çıkabiliyor.
hiç birşeyin garantisi yok.

bana babami hatirlatdi bu hikaye babam evvet yada hayir yada belki yerine sorulan soruya daima kismet diye cvp verir
babacigim neden böyle diyosun agzindan evet sözü ciksin dedigimizdede kizim önceden söz vermiim hayatin ne getirecegi beli olmaz bugün variz yarin yokuz sabaha cikacagimiz bellimi der hep
canim babam benim ya

sanada paylasimin icin tsk ederim tatlima.s.

Kahrında hoş lütfunda hoş mantığı bu. Allahtan gelene aynı teslimiyet ve sabırla bakabilmek ne güzel bişey a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…