• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belki hic cocugum olmicak

LeyLey_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2022
148
101
33
Kizlar

Yas oldu 34, hic bir es adayi yok, 4 senedir ciddi bir iliskim olmadi. Yanlizligi ve aski bir kenara biraktim, ama artik anne olmak istiyorum, etrafimdaki cogu kisi 3. cocugunu dunyaya getiriyor, ve ben artik hamile olanlara imreniyorum, uzuluyorum kendim icin, belki hic cocugum olmicak diye, hic hamileligi yasamiyacagim diye. Benim gibi dusunenler varmi

Kizlar

Yas oldu 34, hic bir es adayi yok, 4 senedir ciddi bir iliskim olmadi. Yanlizligi ve aski bir kenara biraktim, ama artik anne olmak istiyorum, etrafimdaki cogu kisi 3. cocugunu dunyaya getiriyor, ve ben artik hamile olanlara imreniyorum, uzuluyorum kendim icin, belki hic cocugum olmicak diye, hic hamileligi yasamiyacagim diye. Benim gibi dusunenler varmi
Kısmetin nereden ne zaman geleceğini kimse bilemez. Yaş ile kaygılarını anlıyorum ama elbet gönlüne sinen bir eş olduğunda sağlık da elverirse niye anne olamayasın. Devir değişti insanlar 50 yaşında bile anne oluyor. Üstelik insan ömrü de uzadı. Herkes 30 küsür yaşlarda evleniyor artık.
Evlenen ayrı dertli evlenmeyen ayrı dertli vardır bir hayır
Ama kısmetin de peşine düşmek lazım niyetin varsa çabasız da bir şeyler gerçekleşmiyor. Bu devirde eş seçmek de zor Allah yardımcın olsun

bi ara çok düşündüm. sosyal medyada hamileliğini paylaşanları görünce ağlıyordum ben ne zaman yaşıcam diye ya hiç yaşayamazsam, tek yaşlanırsam ya ailem olmazsa vs. sonra odağımı değiştirdim şuan kendimi geliştirme çabasındayım. olursa olur kafasına geçtim. bi dönem oluyor öyle. akışına bırak. dua et, şükret. hayırlısını iste ben öyle yapıyorum. kedilerim var onlarla avunuyorum iyi geliyor. bazen o kadar gıcık ediyorlar ki beni daha kedilere katlanamıyorsun çocuğa nasıl katlancan diyorum :D belki de böylesi iyidir. öyle aman aman çocuk seven biri de değilimdir hormonlardan da oluyor bazen. :D sosyal medyadan etraftan görünce de heves ediyosun sanırım neyse hayırlısı olsun diyelim önce iyi bir ADAM çıksın karşımıza gerisi gelir umarım

Artık eski devir değil ki. Millet 30undan sonra çocuk sahibi oluyor genellikle. Hatta ünlülere bakarsanız Aslı Enver,Gupse Özay vs 38inde doğum yaptılar, çocuk sahibi oldular.
İçinizi temiz tutun,hayırlı olanın size gelmesini dileyin bir de bakmışsınız bir yıl içinde evlenmişsiniz bile.

Kizlar

Bir zamanlar sizin gibi umutsuzdum ama sonra bakış açımı değiştirdim ve çevremdeki sevdiğim arkadaşlarıma 1-2 yıla evleneceğimi söylemeye başladım baya dalga geçiyorlardı eş adayım yoktu çünkü. Ama evrene gönderdiğiniz enerjiler gerçekten yolunuzu aydınlatıyor.

Eşimle tanıştığımda 34 yaşıma dyeni girmiştim. Bir yıl geçmeden evlendik. yaklaşık bir buçuk senedir evliyiz ve inşallah üç aya ilk evladımızı kucağımıza alacağız.

Lütfen negatif düşüncelerle kendi kısmetinizi kapatmayın.

Endiselerinizi anliyorum, baba olabilecek kapasitede erkek bulmak zor. Bazi kadinlar sadece cocugu olsun diye olur olmaz erkekleri idare edip koca yapiyorlar kendilerine gibi geliyor bana acikcasi. Ulkemizde evlenmeden anne olmak veya sperm bankasi gibi secenekler de tabu olarak goruluyor.
Bence su anda yapmaniz gereken hayatta sahip olmadiginiz seyler yerine sahip oldugunuz seylere odaklanmak. Oyle ya da boyle su an bekar bir kadinsiniz ve cocugunuz yok. Buna uzulup olan hayatinizi da kotu bir hale getirmektense olanla mutlu olmaya calisin.
Bu dedigim belki cok polyannacilik gibi geliyor olabilir ama yakin zamanda ben de tam olarak boyle bir aydinlanma yasadim. Yarinimizin garantisi yok, lutfen sahip olduklarinizin kiymetini bilin ve hayattan nasil keyif alabilirsiniz buna odaklanin.
Eger kismetinizde varsa elbet bir gun olur mutlu bir evliliginiz ve cocugunuz. Kismetinizde de yoksa yapacak bir seyiniz yok.

Bir zamanlar sizin gibi umutsuzdum ama sonra bakış açımı değiştirdim ve çevremdeki sevdiğim arkadaşlarıma 1-2 yıla evleneceğimi söylemeye başladım baya dalga geçiyorlardı eş adayım yoktu çünkü. Ama evrene gönderdiğiniz enerjiler gerçekten yolunuzu aydınlatıyor.

Eşimle tanıştığımda 34 yaşıma dyeni girmiştim. Bir yıl geçmeden evlendik. yaklaşık bir buçuk senedir evliyiz ve inşallah üç aya ilk evladımızı kucağımıza alacağız.

Lütfen negatif düşüncelerle kendi kısmetinizi kapatmayın.
Bende ciddi ilişkiye hazır hissedince kardeşlerime "bu yaz doğru kişiyi buluyorum, sahilde yüzük takıp evlensem gelir misiniz? Kendi ailemi kurmaya hazırım, Vb." Diyordum gerçekten tanıştım o kişiyle 🙏 ama kıymetini bildim mi, hayır 🙄

Neyse.. demek istediğim olmuş gibi yapmak ve buna içten inanmak olacak olanı hızlandırıyor kesinlikle.

nasibinde illa ki birisi yazılmıştır, ve yahut hayırsızdır şerdir Allah seni koruyup gözetiyordur sen elinden geleni yaptıktan sonra Allaha tevekkül et.

etrafimdaki cogu kisi 3. cocugunu dunyaya getiriyor,
Bu bir basari degil
O kisiye sorun bakalim oturup istedigi zaman sicak kahve icebiliyor mu?
Kimsenin hayatina bakmayin
Kendinizi uzersiniz sadece
Etrafimdaki insanlar 30lu yaslarda dusunmeye basliyor evlenmeyi
Gec kalmadiniz olumsuz olmayin

Bu pozitif düşünce olaylarına gerçekten inanıyorum mesela bir influencer var ev tutacağı zaman ev sahibine “erkek arkadaşımla beraber yaşayacağım o yüzden evi tutuyorum” diyor halbuki öyle biri henüz yok. Aradan bir zaman geçtikten sonra gerçekten istediği biri karşısına çıkıyor ve sevgili oluyolar. Hatta şu anda evliler. Olumlu düşünmek, sosyalleşmek, kendine bakım yapmak ve güzel olan şeyleri görmek gerçekten işe yarıyor

2025 itibariyle ben de 34 yaşındayım
hic de karalar baglanacak yas degil ya çıtırız hala. daha bir kere düşünmedim "ay yasim geciyor ya cocugum olmazsa" diye. çünkü daha genciz. bence bu enerjiden cikmaya çalış. yoksa sana bir yalandan güleni - evlilik vaad edeni tüm kusurlariyla kabul edip sonra mutsuz bir evlilikte maddi manevi sömürülmen cok olası - ki BDV yasim geciyor diye emin olmadan evlenip hayattan bikan kadinlarla dolu
oyle olacagina hic olmasin.
her şeyin bir zamani var.
sevgili edinmek icin de kalabalik ortamlara kurslara turlara falan katilin. arkadaşlarıniza çitlatin birileriyle tanisin. ailenize falan söyleyin bir cevreye çitlatsinlar. ayip degil gunah degil :) böyle böyle tanışırsınız elbet birileriyle

Yaşınız geç bir yaş değil ki neden olmasın.Karsiniza sevebileceginiz biri çıkar ve evlenirsiniz ardından çocuğunuz da olur Allah'ın izniyle.Karamsar düşünmeyin..

hayatımda iş olsun aşk olsun dua etmekten başka bişi çare olmadı sadece Allah’a dua et en güzelleri sana geri gelir .Kaderime küstüğüm vakit içimden dua etmek gelmiyordu her şey daha da berbattı ettiğim ilk duada hayatım güzelleşmeye başladı güzel tesadüfler beni buldu sana Allahtan baskası yardım edemez .İstedigin kadar güzel bi şekilde dışarı cık dua etmezsen kimseyi görmeden eve geri dönersin ama duayla kaderin değişeceği için işte Allah o kişiyi karşına çıkarır

Damdan düşeni ancak damdan düşen anlar. Ayni durumdayım. Kabullenmenin yolunu bulmak lazım. Yoksa hayatimizin geri kalanı sadece buna dovunmekle gecer

Kader kısmet hiç belli olmaz ama siz pozitif olun bir bakmışsınız 3 ay içinde önce evlilik sonra hamilelik olmuş belli olmaz

Kizlar

Etrafındaki çoğu kişi 3. Çocuğunu doğuruyor demeyelim de hayatları komple bitik buldukları her köşede ağlıyorlar diyelim 😅 ben 1 çocukla derbeder oldum da millet 3 yapıyor
Geriye dönsem çocuk yapmazdım %80 kadın bunu söyler de korkudan diyemiyorlar

Kizlar

evi olup ya da evlenecek üzere olan kişiler bile cocugunun olmayacagını bılerek ya da duyarak; ve hep evlı cocuklu ınsanları gorup kendını eksık gıbı hıssederek ama sızden daha guclu olmaya calısıyor.

bekarsınız, ıs hayatınız, sevgılınız, hobılerınız, hayallerınıze odaklansınıza. yıllarca cocuk tedavısı gordum hem de 26 yasında basladı, ustelık 26 yasında erken menopoz dedıler ki bıldıgınız uzere sadece cocuk degıl , kendı tum saglıgımı ılgılendıren bır zorlu surece gırdım. 42 yasındayım, ve hatta 2. evlılıgım

hayatta yasadıklarım, gorduklerım, ınsanların deneyimleri...

ne evlılık, ne cocuk ... amac olamaz, eger dogru sartlar, zaman ve kısıler varsa tum bu hıkayede, annelık de es olmak da ınsanı mutlu eden deneyımler olur sadece. Hem kadın, hem Turkiye'de kadınsanız; evladınızın bile size vereceği bir sürü zorluk olabiliyor, başka bir erkek, onun ailesi vs o konulara hiç girmiyorum bile.

süpriz yumurta gibi evlilik. ne adam, ne o cocukla nasıl bır hayatınız olacak asla tahmın edemezsınız. şu donemde maddı manevı bu kadar zorluk ıcerısınde cocuk sahıbı olmak; omur boyu maddı ve manevı her konuda paranoyak bir insan olunmasına neden olacak bir gerçek üstelik.

Back