Belki aynı surecten geçenler vardır yardım istiyorum

yorgunanaaa

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2023
85
50
30
27 yaşında sağlık memuruyum. 2 sene önce boşandım 4 yaşında oğlum var . Boşanma sebebim aldatma şiddet öfke kontrolsuzluguydu. Durumu kabullendigimi artık umursamadigimi düşünürken tekrar ilk zaman psikolojisine geri döndüm neden bilmiyorum. Eski eşimin hayatında biri var gayet mutlu bekar hayatinda. Yüksek gelirli işi var arabası vs herseyi çok iyi. Ben aldatılmış tek başıma çocukla uğraşırken sorumluluğu ağır geliyor belki büyüdü zorlaştı diye. Eski depresif halime döndüm. Hayattan hiç keyif almıyorum boşa yaşıyor gibiyim toparlanmam da lazım. Babası ayda bir görür ancak maddiyat olarak baktığı için sadece nafaka derdinde . Maddi manevi yine tüm sorumluluk bende bazen cocujla alakalı danidacagim kimse yok . Arkadaş çevrem de yok işten eve evden işe kendimi çok yorgun hissediyorum. Bir ev aldım maddi olarak zorda değilim ama babasiz çocuk büyütmek çok zor geliyor . Bu ara sürekli aglak bir haldeyim . Çocuk çok severim ama artık bir daha evlenmeyecegimden emin gibiyim. Kendimi begenmiyorum güzellik olarak ta her anlamda . Eski ile bağımi kestim diyorum adamın beni soktuğu bu hayat şekli beni ağlatıyor. Belki de ben böyle olduğum için ağlattı . İletişimimiz yok zaten karşı tarafla . Küfür ettiği için konuşmayı kestim çocuk babasını sormadigi sürece de görüntülü aratmiyorum bilmiyorum hata mı yapiyorum

Evet hata yapıyorsunuz.
İşiniz var,eviniz var,kocaniz zaten Turk Parasi ile 5 kuruş etmezmis.
Şimdi evli kalsaydiniz,bu adam sizi dövüp sovmeye devam etseydi ; daha mı iyiydi ?
Sizi bu duruma sokan kocanız değil sizsiniz.
Bu dünyada ne kadar ilaç varsa insanı kendisinden kurtaramaz.
Artık önünüze bakın uzulmekten ziyade.
Kimse sizi,sizin baktığınız gibi görmüyor.
Sizin için uzulmuyorlar hatta takdir bile ediyor olabilirler.
Sizin gibi kaç kadın vardır,yeterli kadar güçlü olamadığı yahut imkanları olmadığı için sizin yapmış olduğunuzu yapamayan.
Güçlü,çalışan,işi ve evi olan bir kadınsiniz.
Artık kendinize acimayi bırakıp sevmeye odaklanmalisiniz.

Boşanınca kadının ömür boyu sorumluluk alıp adamın eski hayatına dönmesine sinir oluyorum ya!
Olumlu taraflara odaklanın mesleğiniz, eviniz, durumunuz var ve kimseye muhtaç değilsiniz. O adamı çekmeye mecbur da olabilirdiniz. Gençsiniz, sağlıklısınız ne güzel. Mutlaka güzel şeyler vardır, olacak da 😊

27 yaşında sağlık memuruyum. 2 sene önce boşandım 4 yaşında oğlum var . Boşanma sebebim aldatma şiddet öfke kontrolsuzluguydu. Durumu kabullendigimi artık umursamadigimi düşünürken tekrar ilk zaman psikolojisine geri döndüm neden bilmiyorum. Eski eşimin hayatında biri var gayet mutlu bekar hayatinda. Yüksek gelirli işi var arabası vs herseyi çok iyi. Ben aldatılmış tek başıma çocukla uğraşırken sorumluluğu ağır geliyor belki büyüdü zorlaştı diye. Eski depresif halime döndüm. Hayattan hiç keyif almıyorum boşa yaşıyor gibiyim toparlanmam da lazım. Babası ayda bir görür ancak maddiyat olarak baktığı için sadece nafaka derdinde . Maddi manevi yine tüm sorumluluk bende bazen cocujla alakalı danidacagim kimse yok . Arkadaş çevrem de yok işten eve evden işe kendimi çok yorgun hissediyorum. Bir ev aldım maddi olarak zorda değilim ama babasiz çocuk büyütmek çok zor geliyor . Bu ara sürekli aglak bir haldeyim . Çocuk çok severim ama artık bir daha evlenmeyecegimden emin gibiyim. Kendimi begenmiyorum güzellik olarak ta her anlamda . Eski ile bağımi kestim diyorum adamın beni soktuğu bu hayat şekli beni ağlatıyor. Belki de ben böyle olduğum için ağlattı . İletişimimiz yok zaten karşı tarafla . Küfür ettiği için konuşmayı kestim çocuk babasını sormadigi sürece de görüntülü aratmiyorum bilmiyorum hata mı yapiyorum
Uğradığınız büyük bir haksızlık. Ama hayat zaten böyle birsey. Bence kaybedilene değil kazanılana bakın. Aldatan bir adamla ömür gecmezdi. Ayrıca öfkeli de biriymiş. Kurtulmuşsunuz👌çocuk insaallah iyi huylu biri olur hırcın olmaz, darahat büyütürsünüz.

Önünüze bakın. Dik durun siz bir annesiniz. İşiniz gücünüz varmış, başınızda bir çatınız, birde sizin sağlığınız çocuğunuzun sağlığı yerindeyse boş verin gitsin geri kalanını. Kim ne yaparsa yapsın takibi bırakın, kendinize çocuğunuza odaklanın. Hayat bu kimin ne yaşayacağı hiç belli değil. Şöyle düşünün seçim sizindi, seçtiniz kelek çıktı attınız çöpe gitti. Her isteyen anne olamıyor, yavrunuzun kıymetini bilin. Böyle yaparsanız onunda psikolojisini bozarsınız.

Silkelenin, kendinize bakın, güzel giyinin, bakımlar yapın, kendinizi sevin kucaklayın, siz kendinizi iyileştireceksiniz, dışarıdan kimse bunu sizin için yapmayacak. Kendinize iyi gelen şeyleri yapın, mutluluk üretin, enerjinizi yükseltin.

Yavrunuzu asla engel yük vs olarak görmeyin sakın, o en büyük yaşam gücü sizin için elbette zor olacak mücadele etmesi herşeye koşmanız, herşeyi ihmal edebilirsiniz ama yavrunuzu ve kendinizi sevmeyi asla ihmal etmeyin.

Yeni kararlar alın ve uygulamaya geçin, Allah yar ve yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Ben bir kişi hariç, boşanan kimi görsem böyle.

Boşanma evresinde çocukları almak ile tehdit eden adam, boşandıktan sonra görüş gününde bile almıyor zamanla.
Nadiren çocuğu alıp, nafakasını gönderip, bekar hayatı yaşıyorlar genelde.
Kadınlar da çocuğun manevi sorumluluğundan ve geçim derdinden kendini yıllarca yıpratıyor.
Bir tanıdığım kadın da benzer durumda, "çocukları bir ay vereceğim vallahi bunaldım" diyor. İnsanlar kadını kötülüyor.
Anne bir ay bakmak istemezse kötü, baba yıllarca bakmaz ise nafaka veriyorsa iyi baba görülüyor.

Merhaba. Bende hemen hemen sizinle aynı durumdayım.. Hatta belki daha da kötü durumda olabilirim. Doğumdan sonrasında geçirdiğim kaza dolayısıyla henüz tam manasıyla yürüyemiyorum ve çalışamıyorum. Bu halde de şiddet görmüştüm üstelik. Bunun dışında bahsettıgınız eski eşin hayatı yaşama konusunda aynıyız malesef. Ben bu durumdayken karşı tarafın hiçbirşey olmamış gibi hayatını yaşaması benim ona malesef ki mecburen el mahkum olmam :KK43: şükredin ki maddi olarak gücünüz var. Aksi emin olun çok daha zor :KK43: inşallah bir an önce kalplerimiz ferahlar 😥

Şiddet uygulayan,aldatan bi adam kiminle olursa olsun gerçek yüzünü yine gösterir,şimdi mutlu olması sizi üzmesin.

Yaşınız cook genç,işiniz gücünüz var..Tr ekonomisinde evinizi de almışsınız..bundan sonra bütün yatırımı kendinize yapın,sanırım sizin en büyük sorununuz ozguveniniz zedelenmiş, çocuğunuz seneye okula da baslar kendinize daha çok zaman ayırabilirsiniz.

Dilerim bundan sonra çocuğunuz ve sizin icin herşey çok daha güzel olur🌸

Bende ayni surecteyim kendisi zevki sefaďa tum sorumluluk bende 2 aydir gormuyor gelmiyor. Imkan varsa sık sik babaya gonderin sizde nefes alin kendinize ait alanınız bos vaktiniz olsun. Benimde 2 gundur göğsüme yumru oturtu nefes alirken zorlaniyrim Allah yardimcimiz olsun cocuklu olunca sinavla bitmiyor hayata karsi tek cocuk büyütmek cok zor o yuzden babayada gonderin onun keyfini beklemeyin

bu tarz erkeklerin ilişkilerinin ilk başları çok mutlularmış gibi görünür ama emin olun kadının ona bağlılığından emin olduktan sonra gerçek pis kişiliğini ortaya çıkaracak benim eski eşte şiddet uygulardı bana, şuan gününü gün ediyor ama inanın umrumda değil kendimle ilgileniyorum turlara katılıyorum sağlığıma şükrediyorum ve biliyorumki öyle bir insanla uzun süre birlikte olan akdın mutsuz olur bundan eminim :)

Onun yeni ilişkisi için mutlu güzel bir beraberlik diye bakmayın yeni bir kurban olarak görün.
Her şeyi geçtim şiddeti var adamın.
Şiddet gösteren biri çocuğumdan ne kadar uzak kalırsa çocuğum için çok daha iyidir.
Böyle bir babayı görüp onun gibi olmasındansa sağlıklı güçlü annesiyle büyüsün..
Kreşe veriyor musunuz? Kendinize de zaman ayırmalısınız sosyallesin kalabalık insanların arasına katılın. Hayatta aktif olmanız gerek.
Yaşınız çok genç en güzel zamanlarınız bunlar
Maddi olarakta kötü bir durumda değilsiniz ne güzel, yeni başlangıçlar yapmalısınız hayatınızda

Aslında kiminle görüşürse görussun umrumda degil. Ben öyle değilim diye tepki alıyorum neden hayatında biri yok diye . Ancak ben şu süreçte başkasına değil kendime vakit ayırmak istiyorum. Oğlumun maddi manevi bakımı hariç psikolojisi önemli bebim için . Önceliğim hep o. Pedagog fiyatları da çok yüksek. Niye bu kadar sıkıştım bunaldım bilmiyorum . Arada bı eski eşin psikolojik baskıları yetersiz hissettiriyor . Kimle ne hali varsa görsün zaten hakkımı hiç bir zaman helal edecegim değil ne ailesi ne kendisi . Ama nedense mutlu olmam gerekirken depresif hale giriyorum. O ise sanki hiç bişey yapmamış hayatımı mahvetmemis gibi mutlu

Kendi hayatinizi yasamaktan vazgecmeyin gerekirse krese yazdirin anneden yardim alın ama sosyallesin birileriyle tanisin gorusun.Cocugun tek ebeveyni siz degilsiniz

Hiçbir hayat dışarıdan göründüğü gibi değildir.bunu siz de iyi bilecek yaştasinız.kendi gül gibi eşine, öz çocuğuna değer vermeyen, ilgilenmeyen adamın sonraki ilişkileri ne kadar sağlam olabilir ki.adamın içten sevme kalasitesi yok ki.anca gezer ,tozar, vakit geçirir.ben ne zenginler gördüm valla acılar içinde kıvranan.kötü insanlar mutlu olamaz bence.bir kadından çocuk yapsam, benim ayrılmaya yüzüm tutmaz valla.hayatını sana vermiş kadın resmen.ki sevgilimden ayrılırken bile nasıl vicdan azabı çekiyorum.erkekler nasıl çoluk çocuk yaptığı kadinı bırakabiliyor benim de aklim almıyor valla.anne olacak kadın resmen ermiş ya da veli olmalı benim gözümde.ben yapamam yani.ama siz sanki biraz daha kendi hayatınızı yaşamak istermişsiniz gibi.size göre değildi belki.

bu tarz erkeklerin ilişkilerinin ilk başları çok mutlularmış gibi görünür ama emin olun kadının ona bağlılığından emin olduktan sonra gerçek pis kişiliğini ortaya çıkaracak benim eski eşte şiddet uygulardı bana, şuan gününü gün ediyor ama inanın umrumda değil kendimle ilgileniyorum turlara katılıyorum sağlığıma şükrediyorum ve biliyorumki öyle bir insanla uzun süre birlikte olan akdın mutsuz olur bundan eminim :)
Nasıl da ilişki yaşamayı biliyor pislikler.efendi adamlar da ağzını açamaz karşında.iyi adamlar zaten pısırık ve işbilmez olduğu için bizim gibiler de bunlara kalıyor.

X