- 13 Nisan 2018
- 3.128
- 10.546
Aynen. Ne zaman para bitse hoop tüp bitiyo. 10 gundur yagmur. E sohpen kullaniyoruz. Cocuk odasi ufo.Ben de benzer iklimli bir yerdeyim.İki gün klima açılmış olan ayda elektrik faturam 216 TL.Elektrikli şofben var ,çocuk küçük olduğu için (hemen yıkamam gereken anlar oluyor) sürekli açık tutuyorum.Keske doğalgaz olsa da isitmadan,ocağa,su isitmaya tek kalemde odesem
oww.. 45 derecede böyle geldi ise 70 derecede nasıl olur düşünemiyorum ki..Ben doğalgazdan anlamam ama babam kombiyi son derece ye ayarlıyor evi bı anda ısıtıyor heralde yanlış hatirmaliyorsam 70 di ama evin içi en fazla 23 yapıyor onlar ara kat 250 den fazla gelmemiş birde böyle denesen
alt üst yanmadığı zaman işte böyle oluyorkomsular komsular .
yeni tasindim, gece 12 de bi usume geldi, kombiyi yukselteyim dedim baktim kapaliymis
eski evimde son hiz yanarken bile boyle isinmazdi.
yalitim ve komsular cok onemli
Geçen sene bu faturaya eviniz sıcacık olurdu.benimde zoruma giden 345 tl lik faturaya göre değecek bir ısınma değil.. keşke öyle olsa.. bu faturaya göre evin çok iyi ısınması lazım ama yok nerde..
camlar bizimde pimapen yalıtım da iyi ama alt üst yakmayınca ısı kaybı cok evde.. ilk sene taşındığm zaman alt üst fu lyakıyordu ço kgüzel ısınıyordu ev..Faturalar uçtu cidden,sadece doğalgaz değil elektrik ve su da geçen yıla göre fazla geliyor.
8 senedir aynı sitedeyim,merkezi sistem ama aşırı faturalar gelmiyor evim sıcak oluyor,henüz gündüz yakmadım kalorifer şu an da yanmıyor,akşam yakıyorum sabaha kadar açık zira kızımda oğlumda üzerlerini örtmüyorlar.kalorifer yanmamasına rağmen şu üzerimde kısa kollu tişört var üşümüyorum, bebeğim var 4 aylık oda gayet sıcak,penye tulum ve içinde bodysi var ne terliyor ne üşüyor. Evim güneş aliyor ama bununla ilgili değildir sanırım zira güneş yok ama biraz kuytuda kalıyor belki bundandır sıcak olması. Bence pencelereleriniz yada yalıtımınızla ilgili sıkıntı olabilir. Onlardan kaynakli ısınmıyor olabilir eviniz belkide bilemedim. Biz camları cift cam pimapen yaptırmıştık tasınırken ciddi anlamda faydasını görüyoruz. Ha havalar öyle aşırı soğumadı henüz soğuyunca açarım muhakkak gündüzde ama şu an gerek duymadım. Saat 15.30da kızımı okuldan almaya giderken 3 dereceye alırım,sabaha kadar kalir öyle bize şimdilik yetiyor.
evet gecen sene böyle yaksam evim 24 25 dereceleri görürdü onun şokunu atamıyorum üzerimden zatenGeçen sene bu faturaya eviniz sıcacık olurdu.
"Kötü günleri geride bıraktık, şimdi sırada daha kötü günler.. "bunlar daha iyi günler yazıp çıkayım..
Konu sahibine yazmıştım size de yazayım dedim doğalgaz şart:)Ben antalyadayım. Klima kullaniyiryz. Cocuklarin odasinda ufo var. Ölcezde gömenimiz olmayacak. Zaten isler sıkısık para dönmüyor.
evet ben biliyorum o durumu..Hanımlar bi sorum olucak kombiden kombiye bu derece meselesi değişiyor sanırım. Benim kombide (demirdöküm yoğuşmasız orta yenilikte bir model) 50 dereceden aşağı yansa kesinlikle soğuk oluyor petekler hafif bir ılıklıkta oluyor. Eski evimdeki kombide 40 derece ile bu evimdeki 50 derece aynı petek ısısı.
Bilen var mı bu durumu
Hanımlar bi sorum olucak kombiden kombiye bu derece meselesi değişiyor sanırım. Benim kombide (demirdöküm yoğuşmasız orta yenilikte bir model) 50 dereceden aşağı yansa kesinlikle soğuk oluyor petekler hafif bir ılıklıkta oluyor. Eski evimdeki kombide 40 derece ile bu evimdeki 50 derece aynı petek ısısı.
Bilen var mı bu durumu
Ama neden ki ?Arkadaşlar bazı petekleri kapatmak faturayatasarruf sağlamıyor. Boş yere, soğukta kalmayın.
eviniz güneş aldığı için ve ısı kaybı olmadı için böyle ekonomik geliyor fatura ne güzel ne mutlu sizin adınıza ben kafayı yedim zira bugün çok canım sıkkın..Bizim ev Güney Cephe, tüm gün güneş görüyor. Eşim ve ben çalışıyoruz, akşam 18-24 arası yakıyoruz, cuma-pazartesi arası komple yanıyor. Ev 22-23 derece filan oluyor. 100-150 arası geliyor hep. Altım ve üstümde yanıyor. Evimde küçük bu arada.
petek temizliği yapan kişi bana en az 3 petek açık olsun demiştiAma neden ki ?