- 28 Haziran 2011
- 59.224
- 149.461
Canım Kadınlar
Size harika bir tarif yapıyorum. Tadına inanamadım, inanılmaz lezzetli bir yemek Hatay'a özgü yöresel bir tarif çok pratik olduğunu söylemeden geçemeyeceğim, herşeyi doğrayıp atıyorsun fırına ortaya damak çatlatan bir tarif çıkıyor
MALZEMELER :
yarım kilo kuşbaşı et
2 soğan
2 kırmızı biber
3 carliston biber
bir parça kuyruk yağı
1 büyük boy domates
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
tuz,karabiber, pulbiber, kekik
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI :
Tüm malzemeleri yemeklik doğruyoruz .yapacağımız tepsiye koyup baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine salça, su,yağ ile sos yapıp döküyoruz. Yağlı kağıdı suyla ıslatıp tepsinin üzerini kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 200° fırında 1 saat üstü kapalı pişiriyoruz. Sonra kağıdı üzerinden alıp 15 dakika üzerini Kızartmak için biraz daha pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Size harika bir tarif yapıyorum. Tadına inanamadım, inanılmaz lezzetli bir yemek Hatay'a özgü yöresel bir tarif çok pratik olduğunu söylemeden geçemeyeceğim, herşeyi doğrayıp atıyorsun fırına ortaya damak çatlatan bir tarif çıkıyor
MALZEMELER :
yarım kilo kuşbaşı et
2 soğan
2 kırmızı biber
3 carliston biber
bir parça kuyruk yağı
1 büyük boy domates
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
tuz,karabiber, pulbiber, kekik
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI :
Tüm malzemeleri yemeklik doğruyoruz .yapacağımız tepsiye koyup baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine salça, su,yağ ile sos yapıp döküyoruz. Yağlı kağıdı suyla ıslatıp tepsinin üzerini kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 200° fırında 1 saat üstü kapalı pişiriyoruz. Sonra kağıdı üzerinden alıp 15 dakika üzerini Kızartmak için biraz daha pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Son düzenleyen: Moderatör: