• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

belediyelere nasıl girilir?belediye personeli olan varmı?

Torpilsiz zor. Yani ben başaramadım.normal atamayla farklı kuruma atandım.

Mesela zabıta alınacak: ilanda bir adı soyadı yazmıyor kişinin.

torpilsiz belediyeye giremezsin. o belediyeye hangi parti bakıyorsa o partili olacaksın ve içerde adamın olacak. yalnız uyarıyım. parti değişirse işten çıkarılırsın çünkü diğer parti adamlarını sokar.

Çok zorr arkadaşım.. Belediyeler zaten kadro bile açmıyorlar. Açıktan alım yapıyorlar. Bende bir ara çalışmak istedim. Kpss den de 80 puan almıştım. Gittim başvurdum, beni direk partilerine yönlendirdiler. Meğersem orası aracılığıyla alım oluyormuş ve taşeron şirket üzerinden.. Bildiğin ayakçılık yaptıracaklar, bende vazgeçtim.
Arkanda birileri yoksa, belediyeye alınsan dahi çoook başını ağrıtırlar.. Herkes birilerinin adamı, çok değişik bir yer..

Torpilsiz gerçekten imkansız gibi bişey bizzat kendim şahit olduğum için bu kadar emin konuşuyorum torpil derken de siyasi durumlar tabiki hakkıyla belediyeye işe aldıkları birini sırf siyasi durumlardan dolayı yani bi başkasının torpilinden dolayı işten çıkardıklarına yakından şahit oldum, çok zor yani o yüzden

Tabi ki torpil, merkezi atamayla girmediyse yüzde yüz. Ki artık merkezi atamada da belediye kadrosu kalmadı çıkardılar hep. Tanidikla, akrabayla sözleşmeli olarak giriyorlar sonra da seçim vaadi ayağına kadro alıp sıfır emekle hepimizden fazla maaş alıyorlar. Yazık gerçekten.

Ben yıllardır beledıyenın yanında ıkamet edıyorum.. Lıse hayatında okulun huzurunu bozup okuldan atılanların hepsını beledıyenın ıcerısınde gorunce sok olmusdum..kapı komsum emeklı oldukdan sonra beledıyeye tanıdıkla zabıta olunca hepten soka gırdım.. Velasıl 2 kelımeyı bır araya getıremeyen tanıdıgı olan ınsanlar bu tarz yerlerde calısıyor malesef bu boyle!!

kpss bos belediyelerde, zaten onlar ılana cıkmıyorlar, ıhtıyac varsa da yoksa da kendı gozlerine kimi kestirdiyseler onları alıyorlar malesef.. sizin yine ısınız var ıyı kotu, ben yuksek lisans yaptıgım halde dıl puanım oldugu halde bır ıs bulamadım...bu sene kpss ye gırecegım ama ..ne diyeyım Allah Kerim.

İlle de dayi sart, diger turlu cok zor girersin.

Valla işin var sükret çok uğrastk belediyeye olmadı

Belediyede çalışan biri olarak söylüyorum ki evet torpil çok dönüyor ama ben torpilsiz girdim. KPSS 2012 de 91.78 puan almıştım ve branşımda 178.sıradaydım. Çalıştığım belediye o dönemde büyük bir alım yaptı KPSS ile. Ben de tercih yaptım ve kazandım. Tamamen merkezi atama ile oldu. Mülakat vs hiçbir şey olmadı. Tamamen torpilsiz girdim ama ne belediyeler ne de diğer kurımlarda artık torpilsiz alım oluyor mu bilemiyorum.

burda 1000/1 kpss ile işe giriliyor gibi ayakta alkışlamışlar nerdeyse.ama çoğunluk kpss ile giriyor.azınlık kısmında torpil var.azınlık sanki kpss ile giriyor gibi davranılıyor işe giren insanlara.o yüzden tepki gösterdim.
bu dediğin belediye için geçerli değil işte.
bunu anlatmaya çalışıyorum.
kpss ile belediyeye girmek artık çok zor.
açıktan alıyolar hep.
bir günde sözleşmeli olup bir gecede memur oldu hepsi,binlercesi.

bir akrabam 91 puanla ilimizde açılan tek kadroya yerleşti belediyeye.

belediye = torpil
eğitim durumun hiç önemli değil hatta lise mezunu olunca daha kolay diorlar. Ben gittim bana dedler ki sen üni mezunusun senin eğitim seviyen buraya fazla dediler ama ben işssizim neden lise mezunları girior ben işsizim .... Arkadaşımın eşi belediyeye girmiş 5.000 tl maaş alıyor lise mezunu... mesai saatinde çıkıp rüşvet yiyormuş belediye işleriyle ilgili köfte parası diye gülüyorlar bi de.... Ben kpss ye çalışıorum benle dalga geçiyor adam boş işlerle uğraşma diyo.. benim arkadaşımı da yani karısını torplle aldrcakmış.... velhasıl torpil... benim görümcem de belediyeye lise mezunu olarak eşinin torpili ile zabıta olarak girdi şimdi yükseldi özel kalem müdürü olmuş. benim eşim torpile karşı olduğu için maalesef benim kpss den başka şansım yok
ne güzel, düşünen bi eşiniz varmış :) malesef demeyin helal lokmadan daha ballısı yoktur,olamaz ;)

Belediyede çalışan biri olarak söylüyorum ki evet torpil çok dönüyor ama ben torpilsiz girdim. KPSS 2012 de 91.78 puan almıştım ve branşımda 178.sıradaydım. Çalıştığım belediye o dönemde büyük bir alım yaptı KPSS ile. Ben de tercih yaptım ve kazandım. Tamamen merkezi atama ile oldu. Mülakat vs hiçbir şey olmadı. Tamamen torpilsiz girdim ama ne belediyeler ne de diğer kurımlarda artık torpilsiz alım oluyor mu bilemiyorum.
Ben de sizinle aynı dönem belediyeye atananlardanım merkezi alımla.

belediyelere girmek için KPSS gerekmiyorki..

torpil gerekiyor.. daha çok teknik personeller tercih ediliyor..

büyükşehir belediyesi şirketi çalışanıyım

belediye başkanı tanıdıksa ya da belediyede çalışan akraba eş dost varsa tamam işte...millette kpss çalışsın dursun .haram be haram.hakkımı kesnlikle helal etmiyorum haram yolla işe girenlere.

Belediyede kadrolu işe girmek oldukça zor dalamanda insan kaynaklarında çalışan bir ablamızla yaptığım konuşma aynen şöyle oldu;
- H. Hanım belediyenizde işe girmek için ne yapılmalıyım?
- Bir dilekce yazın. Bizde size şu an belediyemizde işçi alımı olmadığını söyleyelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back