• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belediyede is gorusmesi

laurabeybi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2017
146
31
98
28
Hayatımda ilk kez iş görüşmesine gideceğim. Belediye yarın 8.30da bekliyor. Ne yapmam lazım. Benden nüfus fotokopisi filan istediler.

Şu sorulara şimdiden cevap düşünün:

Kendinizi 5 yıl sonra nerede görüyorsunuz
En zayıf özelliğiniz ne
Sizi neden işe alalım

Bunun dışında kıyafetinize özen gösterin ve geç kalmayın. Hatta mümkünse 10 dakika erken gidip bekleyin.

Hayatımda ilk kez iş görüşmesine gideceğim. Belediye yarın 8.30da bekliyor. Ne yapmam lazım. Benden nüfus fotokopisi filan istediler.

Belediye personeliyim yardimci olabilirim
Sirket uzerindenmi sozlesmeli olarakmi calisacaksiniz
Teknik personelmisiniz

Tecrubeniz varmi?

Hiç yok sadece görüşme dediler tanıdıklar var arasa direk belediye sanırım. Insan kaynakları aradı beni

Gidin bir gorusun ama cok bel baglamayin sadece gorusmus olmak icinde aramis olabilirler
Bu isi istiyorsaniz mesai kavraminizin olmadigini ve isten kacmayacaginizi belirtmeniz faydali olur
Dik durun net bilgiler verin
Hakkinizda hayirlisi olsun

Gidin bir gorusun ama cok bel baglamayin sadece gorusmus olmak icinde aramis olabilirler
Bu isi istiyorsaniz mesai kavraminizin olmadigini ve isten kacmayacaginizi belirtmeniz faydali olur
Dik durun net bilgiler verin
Hakkinizda hayirlisi olsun
Mesela neler sorabilirler. Bana sadece görüşme dediler ama kimlik fotokopisi vs istediler

Belediye ise almayacagi elemanı kolay kolay cagırmaz es dost alınır belediyelere. Siz sadece kendinizi 5 yil sonra nerede görüyorsunuz sorusuna hazirlikli olun iddialı olmayan mantıklı bir cevap verin. Belediyeler sorgulayan tipleri pek sevmez dediklerine tamam deyin. Saat sorununuz olmadigini falan belirtin. Maas durumunu siz sormayın. Şık giyinin makyaj yapıp parfüm sıkın. Belediyekilerin sacları hep kuaförden cikmis gibi oluyor.

Çok abartıya kaçmadan şık giyinin sade ve şık olsun mümkünse
Hafif bir makyaj
5 sene sonra kendini merede görüyorsun
Neden bu işi istiyorsun
Daha önce nerelerde çalıştın
En güçlü yönün ne vs bu sorulara hazır ol
Bol şans

Çok abartıya kaçmadan şık giyinin sade ve şık olsun mümkünse
Hafif bir makyaj
5 sene sonra kendini merede görüyorsun
Neden bu işi istiyorsun
Daha önce nerelerde çalıştın
En güçlü yönün ne vs bu sorulara hazır ol
Bol şans
bu 5 sene sonra kendini nerede goruyorsun sorusu farz olmus ya artik is yerlerine
esim ne isin yapilacagini bilmedigi bir yere beni gorusmeye goturdu arkadasi varmis
gittim atik toplama alaniymis is
adam bana 5 sene sonra kendini nerede goruyorsun dedi.
yani bu iste 5 sene sonra nerede olabilirim dedim sende haklisin dedi bana 😁
bazi yerler cidden laf olsun diye soruyor

Belediye personeliyim yardimci olabilirim
Sirket uzerindenmi sozlesmeli olarakmi calisacaksiniz
Teknik personelmisiniz

Tecrubeniz varmi?

ben size bişey sorucam belki biliyosunuz yetkili birine benziyosun :halay: şu işkur kpss siz kurum dışı kamu işçi alımları oluyor ya onlar kadrolu mu sözleşmeli mi?yani belediye değişirse içten çıkarıyorlar mı alınan kişiyi?
bugun tanıdığımız sordu baktım bulamadım cevabını.

Hiç yok sadece görüşme dediler tanıdıklar var arasa direk belediye sanırım. Insan kaynakları aradı beni
Tanıdık aracılığıyla girdiyseniz direk nerede çalışacağınız söylerler size. Zaten işe alınmışsınız çok üzerinde düşünmeyin.

ben size bişey sorucam belki biliyosunuz yetkili birine benziyosun :halay: şu işkur kpss siz kurum dışı kamu işçi alımları oluyor ya onlar kadrolu mu sözleşmeli mi?yani belediye değişirse içten çıkarıyorlar mı alınan kişiyi?

Onlar sureli oluyor 6 ay 9 ay yil devrilebilir ama ayni yil baslayan projede tekrar calisamazsinizyani aralik ayinda baslayip bir sonraki yila gecebilirsini yeni yildaki projede calisabilirsiniz
Ama ekimde biten projede kasimda baslayamazsiniz ocak ayini beklemeniz gerekiyor
Okullar muftuluk belediyelerde kurum disi( esnetiliyor ama park bahcelerde gozukur bunu iskura soylememeniz gerekir ) projeler olur
Su an odenek yok
Secim donemi yuklu olur siyasi baglanti iyiyse sayi yukselir
2019 nisandan beri pek proje yok
Okullara subatta baslayacakmis okullar acilmayacak gibi duruyor
Biz 120 kisi bile calistiriyorduk 5 proje almistik ama 10 20 kisi calisan belediyeler vardi
Birde izin yada rapor hakkiniz yok ucretiniz kesilir ama biz iskurla iyiydik uygulamiyorduk

Birde ilan nasil
Surekli iscimi?
Surekli isci cesitli sebeplerden cok alinmiyor
Oyleyse kolay kolay kimse cikaramaz altini doldurmasi lazim

Ben o 5 yıl sorusunu kamu kurumlarında sorduklarını hiç duymadım, kamu kurumlarında zaten kazık çaktığı için insanlar 5 yıl sonra da aynı yerde oluyorlar.
Belediyelerde de seçimle başkan değişmediği sürece aynı kişiler oturmaya devam ediyor. 😂

Güler yüzlü olun, edilgen görünün, he he deyin bence problem olmaz.

Back
X