Rica ederim, aslında gene isteyeceğiz, ama bu istekten hırsı, egoyu arındıracağiz... biz bazen istemeyi bilmiyoruz.. istemekle, hayatımızı "istediğimiz şeye" endekslemek çok farklı(ymış) ... insanın hiç mi bi işi rast gitmez dediğimiz bi dönemdeyim.. ve gerçekten kendimi ilk defa böylesine derinden sorguluyorum şuan..
umutlu, çook teşekkür ederim , sık sık okumak lazım bu tür yazıları.. iyice pekiştirmek lazım.. bazen enerjim düşüyor ama çabuk toparlıyorum.. ve daha ilk günden o kadar olumlu ve güzel şeyler oldu ki =) bakış açımızı değiştirmek lazım, algımızı değiştirmek lazım, çevremizdeki herşeye tebessümle bakmak lazım.. gelecek kaygısı ve geçmişin pişmanliğiyla anı erteliyoruz.. işte en büyük hata bence.. şuan burdaysak anı yaşamalı , şimdiki zamanda kalmalıyız.. bir de sanırım hayatımızı şekillendirmeye çalişmamalıyız.. şimdiki zaman içerisinde elimizden geleni yapip geleceği evrenin kollarına bırakmamız lazım.. ben hep bi biçim vermek istedim geleceğime.. atanmış bir öğretmen olacaktım, nişanlımla evlenecektik, ona kendi mesleğini yapabileceği bi iş kuracaktık.. falan filan.. bu planları kurarken o kadar kaygılıydım ki, bunlar eğer suya düşerse ? aman allahım düşünmek bile istemiyorum.. olacak ! olmalı ! başka bi alternatifim yok ki.. böyle söylerdim... işte ne kadar yük bindirmişim değil mi hayallerime ? uçup evrene mesajımı verememiş bile hayallerm, kanatlarına tonlarca sorumluluk yüklemişim çünkü.. ne yani ? şimdi ben geleceğimle ilgili plan yapmayacak mıyım ? hayal kurmayacak mıyım ? tabi ki kuracağim ama bu hayallerimin sınırları asık suratlı çizgilerle çizilmiş olmayacak.. olmazsa olmaz demeyeceğim.. geleceğe, hayatın mucizevi akışına bu derece müdahale etmeyeceğim.. Dini açıdan ele alırsak Allahın işine fazla karışmayacağim =) Belki ben kendimi sınırlıyorum, belki daha güzel şeyler gerçekleşecek ama ben başka hayallere saplanınca hem kendi kurduklarımdan hem de hayatın sunacak olduklarından mahrum oluyorum.. sık sık yazacağim buraya.. aynaya bolca ihtiyaç duyacağim çünkü.. herkese kocamaaaaan sevgiler
mutluluğu dışarıda arayanlardan biri de bendim. uzun süre bekledim. süper bir aşk ve iş kadını olmaktı saplantım. yalnız olduğumu düşünüp çaresiz zannettim kendimi. hayatıma girmek isteyen insanları sadece yalnızlığı çekmemek üzere yanımda tuttum. sonra o ara iş başlangıcı yaptım. aynı yıl hem ayrılık, hem de iş kaybı yaşadım. tüm dünyamın bittiğni düşünüyordum. uyku yok, depresyona ramak kalmış, herşeyi kazandıktan sonra kaybetmeyi kendime şartladım.
sonra kendimi, okumaya vermeye başladım. olumlu düşünmeye ve mutluluğu nerede aramamız gerektiğine dair kitaplar, dergiler okumaya başladım.
kendim de mutlu olabilirdim. tek başıma sinemaya gittim, tek başıma tiyatroya gittim, tek başıma çay bahçesinde çay içtim... kendimle arkadaş oldum. kendimi tanıdım. kendimle eğlendim. ve o sıra iş teklifleri gelmeye başladı. giden insanlar geri dönmek için çabalamaya başladı. ama en önemlisi bir türlü sevgisini görmemek için çaba gösterdiğim bir kişiye aşık oldum. evlendim. işim var ama takıntı haline getirip hırsa kapılmıyorum artık. hayatımın çoğu alanında ve toplumdaki ilişkilerimde de çok rahatladım. gerçekten mutluluk bizde. olumlu ve rahat olmalıyız. önce çalışmalıı, sonra oluruna bırakmalıyım" bunu öğrendim.
ben bu yaşıma kadarki tecrübelerime dayanarak şöyle bir sonuca ulaştım.
çok istediğiniz şey hiçbir zaman olmaz ama çok inandığınız şey mutlaka olur.
ben şimdiki okudğum üniversiteye başlamdan önce buraya gireceğime çok inanmıştım. hergün kendine 'ben bu okula gircem' diyodum. herkese bunu söylüyodum. ben bu okula gircem. ve kazandım.
yaptığım bütün işlerde kendime çok güvenirim ve başaracağıma inanırım. bu yüzden genelde işlerim başarılı olur.
ama aklıma birden 'ya olmazsa' fikri gelirse, o işim başarısız olur. :)
aşk konusu da öyle. zamanında çok istiyodum ama olmuyodu. sonra dedim ki 'off aşkı napcam ben, okul bitince birini bulur evlenirim, şimdi hayatımda biri olsa derslerden zaman ayıramam zaten'
sonra baktım karşıma tam istediğim gibi biri çıktı.
hayatımda şu an biri var ama malesef çok beklenti içerisine girdiğim için mutsuz oluyoruz bzen
ilişki yürütmeyi beceremiyorum sanırım. yoksa hayat karşıma uygun biçok insn çıkarıyo ama değerlendiremiyorum.
ama ilişki yürütmeyi bilmesem de bir gün çok mutlu bir evliliğim olacağına inanıyorum ve olacak da :)
umutlu teşekkür ederim örneklerinle pekiştirdiğin için.. benim de kendimi bu anlamda terbiye etmem gerekiyor... ben mutluluğu hep dışsal nedenlere bağladım.. yatırım yaptığım 2 şey vardı 4 senedir.. hayatımı bu 2 şey üzerine inşa ettim.. biri nişanlım diğeri de kpss idi.. ağustos ve eylül ayında ikisi de olmadı, elimde kaldı.. önce direndim.. sonra yenik düştüm.. ellemedim bi süre kendimi, düştüğüm yerde öylece bıraktım... ve dün itibari ile kendimi bu anlamda iyileştirme / yeniden doğurma kararı aldım..
Aynisini ben yasadim hemde senin yasadigin zamanlarda. bende 3 yil Allah'a sadece 2 sey icin dua ettim eski sevgilimden hic ayrilmamayi ve istedigim bolumu kazanmayi. Ikiside ayni anda gitti ellerimdenbunu yazarken bile gozlerim doluyo su an cok canim yandi. Kizacaksiniz bana ama duayi biraktim. garip bi duygu. isyan iste Allah'tan sadece iki sey istedim cok sey mi istedim diye. Yanlis oldugunu biliyorum uyumadan once hala sukrediyorum ama dua okuyamiyorum icimden gelmiyo. Buyuk bi sinavdan geciyorum ama hayirlisi..
canımşuan duan kabul olmamış gibi görüyor olabilirsin....
ya gördüğün şer de çok büyük bir hayır varsa mesela kazanacaktın o bölümü başına birşey gelecekti belkide Rabbim dualarınla bunu engelledi
yada sevdiğinle evlenecektin ama senin hayatını mahvetcekti Allah belkide bunu engelledi belkide daha iyisi var da Allah sana bunu göstermek istedi
isyan etme sakın...Allahtan özür dile o hiç bir duayı geri çevirmez
Bilmiyorum ki. Ders calisasimda gelmiyor zaten artik hevesim mi kirildi nedir hic bilmiyorum. Surekli bu tur yazilar okuyorum kendimi toparliyim diye psikologa da gittim ama yok hala duzelen bisey duygularimi saklayabiliyorum aglamiyorum o kadar. Teker teker gelsin dertler ya...
eğer Allah'ın bunca sıkıntıdan sonra vereceği mükafatları bilseydin.. iyikide yaşatmışsın o sıkıntıları derdin canım be..
bu ertelenecek bişey değil. ben senelerce sorunu da çözümü de bildiğim halde erteledim.. kendimden kaçtım hep.. ama bi an durmak gerek.. bi an ben yaşamın neresindeyim ? ne yapiyorum ? kimim ben ? niye varım ? demek gerekiyor.. eğer dışsal sebepler canımızı çok fazla yakıyorsa, eğer insanlar , olaylar , olanlar , olmayanlar yüzünden mutsuz oluyorsak cidden sorgulamamız gereken şeyler var.. herhangi biri yüzünden mutlu oluyor gene aynı kişi yüzünden günümüz zehrolabiliyorsa sorgulamamız gereken ciddi şeyler var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?