• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beklentideki akrabalar

birdeliningunlugu

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
328
103
23
merhaba kızlar , ben yapım gereği akraba aramayan tatlı dilli sevecen olmayan biriyim aynı şehirdeysek giderim görüşürüm ama telefonla aramayı sevmiyorum , buna rağmen halam amcam vs benden hep bi beklenti içinde, halam normalde İstanbul’da ama bayramları köydedir ve her bayram köyde ziyaret ettim ama geçen bayram köye gelmediler ben de bayram için aramadım eniştem bayramımı kutlamış mesajla aklınca sitem etmiş yani çok saçma değil mi , aramasam laf sokuyorlar arıyorum ooo nasıl aradın diye laf sokuyorlar yani beni çok sevseler kendileri ararlar aslında , üniversiteyi İstanbul’da okuduğum için onlarda kaldığım, bana harçlık verdikleri zamanlar olmuştu şimdi ben de yeğenlerime para desteği veririm ama ilerisi için bir beklentim yok aramasalar bile takılmam bunlar ise onlara borçlu hissetmemi istiyorlar ömür boyu vefa borcum var gibi mi davranacağım içimden gelmiyor sahte sahte aramak neden diğer kuzenlerime karışmazken beni günah keçisi ilan ediyorlar çok öfkeleniyorum ve olan sevgim de bitti üstelik kendi çocukları da benim anne babamı arayıp sormuyor bizimkiler hiç ses etmiyor ben de bu bayram hiçbirini ne ziyaret ettim ne aradım zaten korona var riskli ama genel olarak benden beklentiye girmeleri bıktırdı artık mizacım bu deyip kabul etmek çok mu zor siz ne düşünüyorsunuz neden büyükler olgun davranıp bize rehber olmuyor da çocuk gibi trip atıyor

Son düzenleme:
Ah bu konu benim kanayam yaram
Ben küçükken bir akrabam bana bakmıştı 2 3 yıl
Ama beni asla aramaz. Daha bir kere aramamıştır
Hamile kaldım, o zaman bile aramadı
Ben de zamanla aramaları azalttım
Şimdi ne zaman arasam laf sokuyor
Hayırdır bir şey mi oldu normalde aramazsın diyor
Hayır aradığımda da maksimum 20 saniye konuşuruz hemeb kapatır çünkü
Ama beni anne babama şikayet ediyor aramıyor diye

Böyle şeylet karşılıklı olmaz mı? 1 kez ya 1 kez de sen ara. Mezun oldun hayırlısı olsun de, bebeği sağlıkla kucağına al de. Bişi de yani, hiç mi aramak için sebebi olmaz insanın.

merhaba kızlar , ben yapım gereği akraba aramayan tatlı dilli sevecen olmayan biriyim aynı şehirdeysek giderim görüşürüm ama telefonla aramayı sevmiyorum , buna rağmen halam amcam vs benden hep bi beklenti içinde, halam normalde İstanbul’da ama bayramları köydedir ve her bayram köyde ziyaret ettim ama geçen bayram köye gelmediler ben de bayram için aramadım eniştem bayramımı kutlamış mesajla aklınca sitem etmiş yani çok saçma değil mi , aramasam laf sokuyorlar arıyorum ooo nasıl aradın diye laf sokuyorlar yani beni çok sevseler kendileri ararlar aslında , üniversiteyi İstanbul’da okuduğum için onlarda kaldığım, bana harçlık verdikleri zamanlar olmuştu şimdi ben de yeğenlerime para desteği veririm ama ilerisi için bir beklentim yok aramasalar bile takılmam bunlar ise onlara borçlu hissetmemi istiyorlar ömür boyu vefa borcum var gibi mi davranacağım içimden gelmiyor sahte sahte aramak neden diğer kuzenlerime karışmazken beni günah keçisi ilan ediyorlar çok öfkeleniyorum ve olan sevgim de bitti üstelik kendi çocukları da benim anne babamı arayıp sormuyor bizimkiler hiç ses etmiyor ben de bu bayram hiçbirini ne ziyaret ettim ne aradım zaten korona var riskli ama genel olarak benden beklentiye girmeleri bıktırdı artık mizacım bu deyip kabul etmek çok mu zor siz ne düşünüyorsunuz neden büyükler olgun davranıp bize rehber olmuyor da çocuk gibi trip atıyor
İnanın ben de hiç sevmiyorum telefonda konuşmayı akrabaya has bişey değil bu ama bayramda seyranda ararım aramadıklarım da var bi kere de onlar arasın beni istiyorum yok. Bayram için değil normal zamanda yani. Giderine bıraktım artık takmamaya çalışıyorum sen de öyle yap .

Ah bu konu benim kanayam yaram
Ben küçükken bir akrabam bana bakmıştı 2 3 yıl
Ama beni asla aramaz. Daha bir kere aramamıştır
Hamile kaldım, o zaman bile aramadı
Ben de zamanla aramaları azalttım
Şimdi ne zaman arasam laf sokuyor
Hayırdır bir şey mi oldu normalde aramazsın diyor
Hayır aradığımda da maksimum 20 saniye konuşuruz hemeb kapatır çünkü
Ama beni anne babama şikayet ediyor aramıyor diye

Böyle şeylet karşılıklı olmaz mı? 1 kez ya 1 kez de sen ara. Mezun oldun hayırlısı olsun de, bebeği sağlıkla kucağına al de. Bişi de yani, hiç mi aramak için sebebi olmaz insanın.
Anlıyorum sizi ben de küçükken bu halamın kızına bakmıştım daha 9 yaşında çocukken çocuk bakmaya gitmiştim İstanbul’a bilinçsiz ailem yüzünden ama halam o dönemleri bizde kaldın biz sana baktık olarak görüyor sanırım bu arada ben de hamileyim şu an bu sitem eden akrabalarım arayıp bir tebrik etmedi mesela ama gene ben kabahatliyim bayramda aramadığım için 🤣

Ben bu bayram kimseyi aramadim kardesim amcamı kuzenlerimi babamin arkadaşlarını falan arar ama normalde kimse ona karismaz laf etmez ondan vefalisi yoktur ben her bayram arardim gidip geldikçe hizmetimi de görürdüm ama hic kizim uzaktasin bi ihtiyacın var mi diyeni gormedim arasam hayirdir basina tas mi dustu aramasam neden aramadın hayirsiz tarzi konuşurlar
Kimseyi aramiyorum arkamdan gezip tozuyor diyen halimi hatrimi sormayip emir kipiyle.konusan insanlar benim.amcam olsa ne teyzem olsa ne
8 senedir tek basina mucadele veriyorum bir Allah'ın kulu da destek olmamistir isi dusunce bile arama zahmetinde bulunmuyorlar annemle haber gönderip lilye soyleyin şunu yapsin diyorlar eee ben neden arayayim ki!
Bosverin icinizden geleni arayin istemeyeni sallayin nasilsa kötü oluyorsunuz bari aramadan kötü olun :) cok da tın

Ben bu bayram kimseyi aramadim kardesim amcamı kuzenlerimi babamin arkadaşlarını falan arar ama normalde kimse ona karismaz laf etmez ondan vefalisi yoktur ben her bayram arardim gidip geldikçe hizmetimi de görürdüm ama hic kizim uzaktasin bi ihtiyacın var mi diyeni gormedim arasam hayirdir basina tas mi dustu aramasam neden aramadın hayirsiz tarzi konuşurlar
Kimseyi aramiyorum arkamdan gezip tozuyor diyen halimi hatrimi sormayip emir kipiyle.konusan insanlar benim.amcam olsa ne teyzem olsa ne
8 senedir tek basina mucadele veriyorum bir Allah'ın kulu da destek olmamistir isi dusunce bile arama zahmetinde bulunmuyorlar annemle haber gönderip lilye soyleyin şunu yapsin diyorlar eee ben neden arayayim ki!
Bosverin icinizden geleni arayin istemeyeni sallayin nasilsa kötü oluyorsunuz bari aramadan kötü olun :) cok da tın
İnanın aynı durumdayım krediyle okudum öğretmen oldum şimdi hepsi üzerimde emek sahibi sanıyor kendini ve beni büyümüş kendini beğenmiş olarak görüyorlar aramadığım için, ne zorlukla okuduğumu gururumdan kimseye anlatmadım , ailede bir ben okudum kardeşlerim işçi onlar da bana hiç destek çıkmadıkları halde şimdi para beklentisindeler arayıp ilgilenmemi istiyorlar , şimdi para konuları yüzünden sadece çıkar ilişkisine dayalı bir aile ortamımız var doğal olarak aramak sormak içimden gelmiyor

Benim de yeğenlerimde çok emeğim vardır
Sık sık ararım onları çünkü özlüyorum ve iyi olduklarından emin olmak istiyorum
Ben de bayramda seyranda beni aramalarını istiyorum, emek verdiğim için ben onları aradığım için değil, halacım bayramın mübarek olsun diyip beni hatırlamalarından mutlu olduğum için

Benim de yeğenlerimde çok emeğim vardır
Sık sık ararım onları çünkü özlüyorum ve iyi olduklarından emin olmak istiyorum
Ben de bayramda seyranda beni aramalarını istiyorum, emek verdiğim için ben onları aradığım için değil, halacım bayramın mübarek olsun diyip beni hatırlamalarından mutlu olduğum için
Siz onları sık sık arıyormuşsunuz ama halam beni hiç aramadığı halde benim sürekli arayıp sormamı bekliyor

Ben de aramayı sevmeyenlerdenim, mesaj atmak daha kolay gelir ama eşim bütün özel günlerde teyzelerimden ananeme kadar bütün akrabalarımı aradığı için ben de aramak durumunda kalıyorum.

Kusura bakmayın ben yaptığınızı terbiyesizlik olarak göruyorum siz onlardan küçüksünüz bir telefon açıp 10dk iyi bayramlar demek bukadar zor olmamalı. Üstelik üniversite döneminde size evlerini açmışlar cebinize harçlık koymuslar bir alo demek simdi size zor geliyor öyle mı ? Vefa diye bir şey var .
Şimdi onlarin cocuklarina harclik veririm demissiniz . Harclik vermekle sayip aramak bambaska seyler . Ayrica cebinize harcliginizi koyup sizi yollamamislar evlerine almislar .Evde ne olursa olsun cekirdek aile disinda biriyle yasamak cok zor bence buyuk fedakarlik . Bukadar emege ragmen yilda 2 bayramda aramak zor gelmemeli .bende birine evimi acsam cebine harclik koysam bende beni sayip aramasini beklerim. Hatır vefa gibi seyler.tekrar durumu gozden gecirmenizi tavsiye ederim .

Ben de bayramdan bayrama mecburen arayanlardanim. Onun dışında arama aliskanligim hiç yoktur, ki karşı taraf da beni aramaz zaten. Kuvvetli bağlarımız yok. Olmasına da ihtiyaç duymuyorum.

Kusura bakmayın ben yaptığınızı terbiyesizlik olarak göruyorum siz onlardan küçüksünüz bir telefon açıp 10dk iyi bayramlar demek bukadar zor olmamalı. Üstelik üniversite döneminde size evlerini açmışlar cebinize harçlık koymuslar bir alo demek simdi size zor geliyor öyle mı ? Vefa diye bir şey var .
Şimdi onlarin cocuklarina harclik veririm demissiniz . Harclik vermekle sayip aramak bambaska seyler . Ayrica cebinize harcliginizi koyup sizi yollamamislar evlerine almislar .Evde ne olursa olsun cekirdek aile disinda biriyle yasamak cok zor bence buyuk fedakarlik . Bukadar emege ragmen yilda 2 bayramda aramak zor gelmemeli .bende birine evimi acsam cebine harclik koysam bende beni sayip aramasini beklerim. Hatır vefa gibi seyler.tekrar durumu gozden gecirmenizi tavsiye ederim .
Yanlış yazmışım evlerinde sürekli kalmadım atıyorum ayda bir gittiysem o gün kaldım dönüşte de öğrenciyim diye küçük harçlıklar verirlerdi zaten krediyle okudum , twrbiyesizlik yaptığımı düşünmüyorum çünkü öğrenciyken de gel diye aradıkları için gidiyordum bi beklentiyle değil sonrasında neden arayıp sormadılar madem hep küçükler mi aramalı hamilelik tebrik edilecek önemde bir olay değil mi bir de şu var mizacımı az çok anladılar neden ısrarla canımı sıkacak yorumlar laf sokmalar yapıyorlar bunu anlamıyorum bu tavırları daha da soğutuyor insanın arayacağı varsa da aramıyor malesef

Yanlış yazmışım evlerinde sürekli kalmadım atıyorum ayda bir gittiysem o gün kaldım dönüşte de öğrenciyim diye küçük harçlıklar verirlerdi zaten krediyle okudum , twrbiyesizlik yaptığımı düşünmüyorum çünkü öğrenciyken de gel diye aradıkları için gidiyordum bi beklentiyle değil sonrasında neden arayıp sormadılar madem hep küçükler mi aramalı hamilelik tebrik edilecek önemde bir olay değil mi bir de şu var mizacımı az çok anladılar neden ısrarla canımı sıkacak yorumlar laf sokmalar yapıyorlar bunu anlamıyorum bu tavırları daha da soğutuyor insanın arayacağı varsa da aramıyor malesef
Hamilelik tabiiki tebrik edilecek bir durum etmedilerse onlarda ayip etmis .ozamn sizde ilk firsatta diyecektiniz benim cocugum oldu aramadiniz diyip tavir alacaktiniz .onlar barismaya ugrasacakti . ama bayramda seyranda insanlarin aranmayi beklemesi cok dogal sonucta evlerine girip cikmissiniz ayda birde olsa. arayip iyi bayramlar diyip kapatmak beni yormaz acikcasi .sizde ozaman diyeceksiniz ben dogurdum aramadiniz.ben genc olmama ragmen bayramda dogum gunumde arkadaslarim arayinca mitlu oluyorum .yegenim olsa kesinlikle aramasini isterim yasli insanlar ozel gunlerde aranmayi bekliyor bizde yaslanicaz .sonucta cikip gelin demiyorlar 3 dk telefonda konusacaksiniz .arayin baktiniz lafi uzatiyorlar cocuk aqgliyo esim bekliyo falan diyin 3 laf edin kapatin .

Annemi babamı kuzenlerim eğer aradıysa bende onların anne babalarını arıyorum. Bu kararı son 1 yılda aldım. Baktım söz dedikodu çıkarcılık yağcılık var böyle bir karar almaya mecbur kaldım. Arayani ararım, aramayani aramam.
Arkadaşlarıma da aynısını uyguluyorum. Vicdanen çok rahatim

Aramayı sevmeyenlerdenim. Aranmayı da sevmem. Bunun için gönül koyan çok yakın falan olsa anlarım ama akrabanın yapması ıhı. Çünkü aram yok kendileri ile.

Back