• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekir Coşkun: Bakanlar Kurulu'nda türbanlı bakan Atatürk’e biraz daha taciz, cumhuriyete biraz daha

Akıl karışıklığı hakareti gerektirmez ama diğer bir mesajimda da dediğim gibi buraların hakaret algisi siyasi görüşe göre şekilleniyor kim hangi tarftaysa ona alay,hakaret,aşağılama gelince beğeniyor sonra saygiydi hakti eşitlikçi diye bağırıyorlar kimsede samimiyetlerine inanmıyor.

Alay ve aşağılama da hakaret grubuna girdiğinden bu kadar çok kişiye soruşturma açılıyor zaten. Demek istediğim Abdullah Gül cumhurbaşkanıyken parti geçmişi olmasına rağmen görevi boyunca apolitik tavrını korudu. Eleştiriye açık bir hareketi olmadığı içinde kimse cumhurbaşkanına tek laf etmezdi.

Bugün cumhurbaşkanı anayasaları tanımadığını açıkça söylüyor. Ben bildiğiniz cumhurbaşkanlarından olmayacağım diyor. Mitinglerde partisine oy talep ediyor. Hani apolitik tavır? Nerede her partiye eşit mesafe?

Sürekli buradakilerin samimiyetini sorgulamanız çok saçma. Bizi sorgulayacağınıza başımızdakilerin samimiyetini sorgulayın. Dilinden kitabını düşürmeyenler, ne kadar kitabına uygun hareket ediyor? Bunu bir düşünün.

Alay ve aşağılama da hakaret grubuna girdiğinden bu kadar çok kişiye soruşturma açılıyor zaten. Demek istediğim Abdullah Gül cumhurbaşkanıyken parti geçmişi olmasına rağmen görevi boyunca apolitik tavrını korudu. Eleştiriye açık bir hareketi olmadığı içinde kimse cumhurbaşkanına tek laf etmezdi.

Bugün cumhurbaşkanı anayasaları tanımadığını açıkça söylüyor. Ben bildiğiniz cumhurbaşkanlarından olmayacağım diyor. Mitinglerde partisine oy talep ediyor. Hani apolitik tavır? Nerede her partiye eşit mesafe?

Sürekli buradakilerin samimiyetini sorgulamanız çok saçma. Bizi sorgulayacağınıza başımızdakilerin samimiyetini sorgulayın. Sürekli dilinden kitabını düşürmeyenler, ne kadar kitabına uygun hareket ediyor? Bunu bir düşünün.
Kendisi haklı cunki kendisini halk seçti o yüzden halkın tarafında ve halkı için konuşacak anayasa dediğiniz sus pus oturmasını mi gerektiriyor neresinde yazıyor acaba.

Kendisi haklı cunki kendisini halk seçti o yüzden halkın tarafında ve halkı için konuşacak anayasa dediğiniz sus pus oturmasını mi gerektiriyor neresinde yazıyor acaba.

Evet canım. Anayasa da cumhurbaşkanının apolitik tavırda olması gerektiği yazıyor. Cumhurbaşkanlığı en son danışılan bilge bir makam gibidir. Yasa teklifleri ona gelir, o da onay yada red verir. Görevi budur. Siyasete karışmaz.

Evet canım. Anayasa da cumhurbaşkanının apolitik tavırda olması gerektiği yazıyor. Cumhurbaşkanlığı en son danışılan bilge bir makam gibidir. Yasa teklifleri ona gelir, o da onay yada red verir. Görevi budur. Siyasete karışmaz.
Bence de.gönlündeki aslanı herkes biliyor ne yapalım yani. :)

Bence de yazmış ya. :D Sencesi bencesi yok güzelim. Anayasa var. Sınırlar var. Net yani.

Siz adamı öldürürsünüz ya. :D :D

Ben gayette açık bir kadınım, askılılarla gezer, bikinimi de giyerim, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Laik, demokrat ama öte yandan kendince ibadetlerini yerine getiren biriyim, hiç bir partiyle işim yok, bu Bakan hanımı söylediği iddia edilen sözlerden dolayı da eleştirdim, gülüştüm bile ama Örtülü diye veya boşanmış biri diye bel altı vurmam, vurana da tepkimi gösteririm.
Bu başka birşey çünkü.

Olması gereken bu değilmidir. Bende tesettürlu dini ilimlere uzun yıllar kendini vermiş biriyim. Kimseyi inancindan dolayı kinamadim bunada hakkim yok. Allah (cc) dahi dileyen iman eder dileyen inkar eder buyururken biz kullara ne oluyo. Ben elestirmedigim gibi kimsede beni kiyafetimden dolayi elestiremez. milletvekilide olurum bakanda.

Olması gereken bu değilmidir. Bende tesettürlu dini ilimlere uzun yıllar kendini vermiş biriyim. Kimseyi inancindan dolayı kinamadim bunada hakkim yok. Allah (cc) dahi dileyen iman eder dileyen inkar eder buyururken biz kullara ne oluyo. Ben elestirmedigim gibi kimsede beni kiyafetimden dolayi elestiremez. milletvekilide olurum bakanda.
İnanç başka birşey, kimseye eleştiri hakkı vermez Din, yaparsın yapmazsın o seninle Allah arasında zaten.
Insanlar kişisel tercihlere saygılı olmalı, ben sizin örtünüzü, feracenizi, çarşafınızı dilime dolayamam, sizde benim askılı mı?
Aksine ben kadın olmamız sebebiyle aslında okuma, çalışma, hatta vekil, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı olma konusunda birbirimizi yüreklendirmemiz, desteklememiz gerektiğini düşünüyorum, hak hukuk ve eşitliği koruduktan sonra örtülü bir hemcinsim başbakan olsa gurur duyarım şahsen, aynı şekilde başı örtülü olmayan bir hemcinsimi de aynı makam mevkilerde görmek Hoşuma gider, giyim benim için çooookkk arka planda, ben başka kriterlere bakıyorum, mevki sahibi olunca bana da Eşit yaklaşımı olacak mı? Benim hak ve özgürlüklerimi de savunacak ve sahip çıkacak mı vb gibi.

Bence de yazmış ya. :KK70: Sencesi bencesi yok güzelim. Anayasa var. Sınırlar var. Net yani.

Siz adamı öldürürsünüz ya. :KK70: :KK70:
Siyasete karışmaz kısmına karışmıyor diye uzun uzun yazıyordum vazgeçtim bencede yazdım böyle bi tablo çıkmış gülmek serbest tabi.

Siyasete karışmaz kısmına karışmıyor diye uzun uzun yazıyordum vazgeçtim bencede yazdım böyle bi tablo çıkmış gülmek serbest tabi.

Cumhurbaşkanlığı makamının görev tanımının ne olduğunu dahi bilmeyen biriyle yeterinden fazla siyaset konuştuğumu düşünüyorum. Mersi. Bugünlük yeterince güldüm.

Baş örtüsü bi Kaya olsun hepsinin başına düşsün :KK34:yetti be yetti Müslüman ülkede baş örtü takan kadın yobaz,Eğitimsiz,cahil bu adamların gözünde kendileri çok iyi,almış eline kalemi aklına ne gelirse yazıyor,Atamızı bilmesek tanımasak bizde yicezzzz. Pehhh

Bekir Coskun biraz sert yazmis gerci, ama AKPnin yaptigi ve yapmaya calistigini anlatmak istemis. Bir suru turbanli veya basortulu kadin var, ama bu kadinin turbanindan ve dini soylemlerinden baska hicbirseyi yok bu halka verecek.. Geldigi gunden beri yok efendim borek yapamayan musluman kadini kocasi bosamakta hakliymis, aile bakanligi dua ve hayir bakanligiymis, kadinin tek yaptigi icraat din somurusu.. Bakan degil imam sanki.. Meral Aksener de meclis baskani idi, kadin siyaset konusuyordu, hizmet tartisiyordu, bir de buna bak.. Emine Tarhan da mecliste bir kadin, Safak Pavey de.. Ama din bir tek bunlarin tekelinde, digerleri kafir.. Ne bakanligi olursa olsun hep din, hep din.. Istiyorlar ki millet butun herseyi, ekonomiyi, savasi, gecim sorunlarini, hukumetin icraatlerini didiklemeyi biraksin, hepsi Allahtan deyip kaderine razi olsun. O yuzden de boyle kadinlari isbasina getiriyorlar, sirf din hakkinda atip tutsun diye.. Kadin siyasete girdikten sonra turban takmis din pazarliyor herkese.. Nesi normal? Ondan sonra da turban siyasi bir simge deyince kiziyorlar. Siyasi simge haline getiren AKP ve diger bir kac parti. Sonra da turban diyeni yatir dov, oldu canim..

Yapsin Meral Aksener gibi, Safak Pavey gibi kadin haklarini, engelli haklarini, ve aileyi korumaya yonelik soylemler ve icraatler, hazirlasin bu konuda onergeler, getirsin meclise, o zaman kimsenin sesi cikmaz. Kimsenin gozu basindaki turbani gormez. Buradaki olay turbaninin cok otesinde.. Ama yok.. Bu kadinin tek gorevi var, din uzerine ahkam kesmek.. Boyle bakana bu ulkenin ihtiyaci yok, o kadarini hocalar da yapiyor zaten.. Herkes kendi isini yapsin, yapamiyorsa biraksin koltugu yapacak olan gelsin yapsin.

O mudur idealimizde olan Türk kadını?…
Aile işlerinde örnek ise…
Kendisi boşanmış birader…
Boşanmak tabii ki bir kusur ya da suç değil… Ama kendi aile bütünlüğünü koruyabilmiş birisi mi bulunamadı?…

*

şu nasıl cümlelerdir ya.
boşanmış kişiler aile bütünlüğünden anlamazmı. ailenin sorunlarını bilmezmi.
ki tam tersi boşanmamıştan dahada iyi bilir. çünkü yaşamıştır o sorunları..
yada bir doktor hastasına teşhis koyabilmesi için o hastalığı yaşamalımı.
kafa nerede bu adamın.
aileden sorumlu bakanın, evli ve mutlu olması lazım gibi bir komik düşünce yapısını ilkokul çocuğu bile düşünmezde, bu düşünmüş.
bekir şaka yaptım de,yoksa kurtaramazsın beyin bedava düşüncelerinden insanların,şahsın için:KK14:

Ben ilk yorumumda yazdım. Bu sözlerin hiçbirini hoş göremem bende. Ama şu konuda haklı değil mi?

Bu kadın hangi vasfıyla bakanlık koltuğuna oturdu? Sürekli örtülü olmasıyla gündemde. Bu türbanı siyasi simge olarak kullanmak değil midir? Dini siyasete alet etmek değil midir?

Prof. Dr. Ayşen Gürcan kimdir?

1963 doğumlu Ayşen Gürcan ilk, orta ve lise öğrenimini Burdur'da tamamladıktan sonra 1986 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesini kazandı. 1987-1989 yılları arasında Eğitim İletişimi ve Planlaması bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Gürcan, doktorasını Eğitim Teknolojisi Anabilim dalında yaptı. 1990-2005 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olarak çalıştı. 2006-2011 yılları arasında Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü yaptı. 2011-2013 yıllarında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bakan müşavirliği görevini yürüttü.

Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmakta olan Ayşen Gürcan’ın eğitim bilimleri, öğrenme-öğretme, eğitim-iletişimi, tekno-psikoloji ve aile eğitimi alanlarında ulusal ve uluslararası yayınları mevcut.

1963 doğumlu Ayşen Gürcan ilk, orta ve lise öğrenimini Burdur'da tamamladıktan sonra 1986 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesini kazandı. 1987-1989 yılları arasında Eğitim İletişimi ve Planlaması bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Gürcan, doktorasını Eğitim Teknolojisi Anabilim dalında yaptı. 1990-2005 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olarak çalıştı. 2006-2011 yılları arasında Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü yaptı. 2011-2013 yıllarında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bakan müşavirliği görevini yürüttü.

Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmakta olan Ayşen Gürcan’ın eğitim bilimleri, öğrenme-öğretme, eğitim-iletişimi, tekno-psikoloji ve aile eğitimi alanlarında ulusal ve uluslararası yayınları mevcut.

Kağıt üstündeki eğitimi ne yapayım? Kulaklarımıza gelen açıklama börek yapamayan müslüman kadının evi dağılır ve aile ve sosyal politikalar bakanlığı hayır ve dua bakanlığıdır.

Ben baktığımda aldığı eğitimlerden çok din istimarı görüyorum bu açıklamalarda.

Dur baska acidan anlatayim. Modern kadin deyince ne anliyorsunuz? Kilik kiyafet, o kadar.. Yok, oyle degil iste o isler.. Okuyan, calisan, kendini yetistirmis aydin kadin demektir modern kadin, basi bagli veya degil. Ekonomiye katki saglar, siyasette fikir uretir, fayda yaratir, kendi gibi kulturlu bireyler yetistirir. Budur modern kadin.

Hani subliminal mi diyorsunuz, ne diyorsunuz, AKPnin alttan alttan size verdigi mesaj bunun tam tersi. Su kadinin soylemine bakin: "borek yapmasini bilmeyen kadini kocasi bosamakta hakli". Iste AKPnin size bictigi vizyon bu kadar.. Verdigi mesaj bu: Kocana itaat et, onu mutlu et, evinin isini yap, elinin hamuru ile erkek isine karisma. Soylemlerini de basini baglamis ve Allahin hidayetine ermis gorunumlu bir kadinla tamamliyorlar: "bakin, o diyorsa dogrudur".. Iste buna kisaca dinin siyasete alet edilmesi denir. Bunu diyen kadin bir taraftan da siyasete girdigi gibi turban takmaya da baslamissa o turbana da siyasi simge denilir.

Bilal'in icraatleri ile unlu TURGEV'inde yonetim kurulu uyesi oldugunu yazmayi unutmussun.:KK53:

Back
X