bekarlık mi evlilik mi

duruma göre değişir..
bekarlık sultanlık diyenlerde var başka birşeylerde..
30 küsür yaşına gelip hala baba evinde olan kişilerinin sitemlerinide duyduk.. artık anneme babama değil kocama meyve soymak istiyorum diyenlerde oldu..
bence acele etmeden doğru zamanı beklemek lazım..
mesela ben? annem babam bütün ailem.. herkes evlenmemi okadar çok istiyorki..
ben istiyormuyum ? elbette istiyorum.. ama sırf evlenmek için evlenmemek için bekliyorum..
sevdiğini hissetiğini bulunca zaten evlenmek isteyeceksin..
evliliği, ailenden kurtulmak gözüyle bakma.. yaşın küçükse eğer, okumanı kendi ayakların üstünde durduktan sonra evliliği düşünmeni tavsiye ederim

doğru zamanda doğru kişiyle olan evlilik. Aile baskısından kaçıp evlenmek çok yanlış birşey..
Dünyanın en iyi adamı da olsa bazen aileni arıyorsun.keşke diyorsun...
o yüzden çok zor bu kararlar.

Hayatimin en özgür zamanlarini ilk evlendigim yillarda yaşadım. Ondan once 9 yil tek basimaydim ama bu kadar özgür degildim, mutlu hic degildim

Tabi ki bekarlık... Kimseye hesap derdin yok. Geçim sıkıntısı yok. kaynana ve yandaşları yok. Hayali bile güzel.. Kaşınma bence.. Ohh bak hayatına mis gibi... Herkes böyle benim gibi mutsuz olmuyor tabi ama şimdiki aklım olsa asla ama asla evlenmezdim

Arkadaşlar sizce bekarlık mi daha iyi evlilik mi.. Yani şöyle baba evinde özgür değilseniz yani sizleri kisitliyolarsa evliyken daha mi kotu oluyo bu durum
bekarken her anlamda özgürüm, maddi ve manevi olarak, evliyken işkence gibiydi...Şans ama bu ..Neyin hayırlı neyin şer olduğunu Allah bilir sadece...

Su an icin bekarlik diyorum..
Evlilik gibi bseye adim atmadim ama yinede burdan bakinca stresli bi durum gorunuyor

Evlilik özgürlüklerin kısıtlanması değil de fedakarlıkların çoğalmasını gerektirebilir. İstesen de istemesen de fedakarlık, karşılığında mutluluğa yakınlaştırabilir seni. Zor olanın neticesi de güzel de olabiliyor. Fedakarlık karşılıklı olmazsa o zaman özgürlüğünün kısıtlandığını, hatta kullanıldığını hissedebilirsin. Bu da tamamen eşine ve ailesine bağlı. Bir açıdan kader, kısmet.

Arkadaser bu sorduğum soru aileden kacmak için evlilik yapmak değil zaten evlenmeyi düşünüyorum ama tanı i etkenlerden bastiriyo 20 yas erken mi evlilik açısından o durumlarda üstüne gelince öyle oluyo

Ben evlilik diyorum. Lakin evlilik birazda şans işi gibi duruyor. Yıllarca tanıyıp sevdiğin adam evlendikten sonra bambaşka biri olup sana hayatı zindan edebiliyor ki bunun çok örneğini gördük bu forumda. Ben şanslılardanım diyorum, eşimle 3 yıl çıktık 1 buçuk yıldırda evliyiz. Evlendikten sonra çok daha mutluyuz şükürler olsun ki.

bnce evlilik cok kral olay.
evlendim, yaptigim en iyi sey.

İnan o tamamen kaderinin güzelliği ve şansınla alakalı.Hiç bişeyin garantisi yok.Öyle bir adama düşersinki babandan beterdir.Yada öyle güzel bi adam denk gelirki kendinden önce sana değer verir mutlu olman için bunaltmaz böyle eşlerde var.Bana denk geliceğine pek inanmasamda.Yani kader be gülüm :KK69:

Arkadaşlar sizce bekarlık mi daha iyi evlilik mi.. Yani şöyle baba evinde özgür değilseniz yani sizleri kisitliyolarsa evliyken daha mi kotu oluyo bu durum
2. side farklı açılardan iyi ki :) ben boşandım 1,5 sene olacak... ve hala her gece kendi evimde rüyalardayım :KK43: ama evliliğimin sonu yoktu. o açıdan da bekar kalmak daha mantıklı :)

X