bekarlık mi evlilik mi

bekarim,babaevinde kisitlaniyo da olsam tek kurtulusu bir meslek sahibi olmak olarak goruyorum.

Çevreden bazı kişiler bekarlar evliliği cozummus gibi saniyo orda sıkıntılar yükler daha çok diyo

Önce aılemden kurtulmak ıcın evleneyım dıye dusunmek baslı basına bır sacmalık..Önce karıyer mı evlılık mı dıye sormalı sımdıkı gencler..Önce ısını elıne al,hayatını duzene sok kı gıtmen gerektıgınde ordan da gıdecek guce sahıp ol..sonra da evlenırsın..Ayrıca,erken evlılık gunumuzde bence en buyuk sacmalık.

Ben bekarım mutluyum .Hiç bir zamanda evlenme gibi bir hayalim olmadı . Sanırım bir şeyler için izin alma konusu beni rahatsız ettiği için böyle .Ben aklıma geleni genelde yapan bir insanım evleneceğim insanın üst düzey rahat olması lazım .Yoksa evlensemde uzun ömürlü olmaz . İşte bu yüzden diğer arkadaşlarında dediği gibi eşte bitiyor .Ruh eşinde bitiyor sanırım :KK75:

Önce aılemden kurtulmak ıcın evleneyım dıye dusunmek baslı basına bır sacmalık..Önce karıyer mı evlılık mı dıye sormalı sımdıkı gencler..Önce ısını elıne al,hayatını duzene sok kı gıtmen gerektıgınde ordan da gıdecek guce sahıp ol..sonra da evlenırsın..Ayrıca,erken evlılık gunumuzde bence en buyuk sacmalık.
Aileden kurtulmak için değil sadece kistlanmamk için ve kendi isteklerini yapabilmek icn oda hemen iki günlük tanıştığım adamla evlilik dgl tabi benim 5 senelik var evliliği düşünüyoruz zaten ama adam gibi gorusmk icn bunlar etken oluyo

Simdi bekarlik mi evlilik mi diye sorunca aklima kucukken oynadigimiz Guzellik mi Cirkinlik mi Havuz basinda heykellik mi oyunu geldi:KK48:

bekarlık sultanlık netttt:KK66:

Arkadaşlar sizce bekarlık mi daha iyi evlilik mi.. Yani şöyle baba evinde özgür değilseniz yani sizleri kisitliyolarsa evliyken daha mi kotu oluyo bu durum
Evet bekarlik sultanlikmis meger. Evlsnince isler sana duser.

Arkadaşlar sizce bekarlık mi daha iyi evlilik mi.. Yani şöyle baba evinde özgür değilseniz yani sizleri kisitliyolarsa evliyken daha mi kotu oluyo bu durum

Baba evinde mutlu degilim diye evlenilmez. Hata olur.
Evlilikse evlendigin adama göre degisir.
Ben kendi hayatimdan bahsedersem haksizlik olur ben bekarkende cok mutluydum, simdi esimde bir tanedir. Sans biraz da.
Fakat secmek durumda olsam her zaman evli olmayi secerdim cünkü ask baska bir sey.

evlenip insanın kendi düzenini oluşturması, bir birey olarak kararlar alıp gerçekleştirmesi çok güzel birşey.bizim toplumumuzda ne yazıkki tek başına yaşama olgusuna olumsuz bakıldığı için kafa dengi bir eş bulup evlendiğinde ancak kendi evinde rahat edebilirsi. ben şahsen son derece mutasıp bir ailenin kızı olarak baskı altında büyütüldüm:KK67: bu sebeple bir birey olduğumu ıspatlamak için elime geçen her fırsatı değerlendirdim tabii çok hatalarda yaptım. ama evlilik söz konusu olunca hem kendi hayatımı yaşamak açısından rahatladım istediğimi yapıyorum hem eşim kafa dengim olduğu için onunla aynı evde olmaktan hhayatı paylaşmaktan çok mutluyum.:KK60:

Bence hayatinizin esini bulduğunuz zaman evlilik derim.. heleki genc yasta evlilik.harika oluyor sevdigin adamla. Genc dedigimde 20li yaslarin üstü. . Hayirlisi olsun hakkinizda..

tamamen sansina kalmis bisey, ben baba evimde kisitlaniyorum diye evlendim yasamadigim kalmadi tek cocukla ayrildim.. tek yasiyorum cocugumla kismeten ozgurlugum var diyebilirim ama butun sorunlarin ustesinden gelmekde bana kaliyo yine

Sadece baskıdan kaçmak için evlenip de mutlu olan kimseyi görmedim. Bir süre sonra eş de kısıtlayınca size dönüp 'baban da şöyle yapıyordu' diyor. En iyisi geçrekten nasıl birini ve ne istediğinizi iyice netleştirip aşkla mantığın birleştiği bir evlilik yapmanız. Makul düşünebilip kıskançlık dütüsüne kapımayan o kadar az adam var ki...
Şu da var, baba evinde kısıtlandıysanız 15-20 yaş arasında yapmanız gereken şeyleri yerli yersiz koca evinde yapmak isterseniz kötü durumlar oluşabilir.
Ben inanırım; insanın heves edip yapamadığı ne varsa yakasına yapışır da yaptırana kadar bırakmaz diye. O yüzden şimdi sokaklarda soytarı gibi 40 yaşında olup 15 yaşında gibi giyinen kadınlar vs.ler var. Babanızı ikna etmek ya da direnip sonucunu göze alıp özgürlüğünüzü kazanıp kendinizi kabul ettirmek, koca evinde direnmekten daha kolay olacaktır.
Evlilikte boşanmak var ama bu hiç evlenmemiş gibi olmak anlamına gelmiyor. Yani dönüşü yok, iyi düşünün.
Kolaylıklar, sevgiler..

sen Allahtan hayırlısını iste
o görüyor çektiğin sıkıntıları biliyor
sabredersen biraz inşallah iyi bir eşle karşılaştırır seni..

şimdi sevgilimle mutluyum deşiminde kardeşim
ilk başta herkes mutlu evlenince değişiyor bu erkekler
o yuzden pek kapılma :)
şimdi gezdirirler ailenden daha cazip gelir sevgilin
ama ilerdede hiç gezdirmez yada az gezdirir
o yuzden canım sevdiğin insanı çok iyi tanımalısın
seni yanıltmaz inşallah
hakkındada hayırlısı olsun mutlu olursunuz inşallah..

X