• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekarlık mı? Evlilik mi?

Kurnaz ve zeki olan söyle yapar.
30 yasina kadar bekarlik, süper dolu dolu bir hayat, hedefler, egitim, güzel bir meslek, basari...
30`undan sonra evlilik, huzur ve mutluluk.
Bunu yapan herkes cok mutlu....

evet çok doğru diyorsn arkadaşım..benimde liseden bir arkadaş 21 de evlendi şimdi 3.cüye hamile.ne bir tatil gördü nede bazı şeyler.onunda kaderi böleymiş.ona lafım yok.ama hayatı kaynanası ile çocukları ile geçmiş.gecen ordaydım bana dedi ki ah toredo ne güzel hayatını yaşadın gezdin ettin birde bana bak dedi.ama bu senelerde evlenirsen çok sanlısın dedi.şuan 33 yaşındayım.sanırım evlenme vaktim geldi.oda sırf çocuk için..evlilik kumar işi.şimdi ben arkadaşımın nasıl çekerim çektiklerini.uff birde durumum iyi herşeye sahibim evlenceğim adamın durumu kötüyse bu sefer başlarım laf söz demeye.napmam gerek bilmiyorum

iki pozisyonu da yaşadım. şu an için kesinlikle bekarlık, özgürlük, bağımsızlık, kendi kendinin patronu olma durumunu seviyorum.
ama gelecek için evliliği düşünüyorum; hayat yalnız yürümez...bütün arkadaşlarının evlenip ortadan kaybolduğu, tüm mutlu anları tek başına yaşama durumunun hasıl olacağı bi 30'lu 40'lı yaşları düşünmek acı veriyor ve korkutuyor da... ama ilk mesajda arkadaşın paylaştığı yazıda da belirtildiği gibi insanın eşiyle birlikte üreteceği, gelişeceği, eğlenceli bir hayatı tesis edebileceğini düşünüyorsan evleneceksin yoksa evlilik bi kurtuluş değil kadının cehennemidir.

Suan sinirliyim o yüzden de bekarlik diyorum.ha evlilikte çok güzel ama.benim gibi sabredip biran da köprüleri yıkan,aile ziyaretleri yok efendim devamlı ailesinden herkezi memnun et,aileler tamamen zıt,isi yogun olan bir adam,siz dobra o güya sizi kirmamak İcin sır küpü olan ama siz soylenince o da maşallah içindekileri doker hani kirmamak icindi suskunlugun?,bu gibi sebeplerden zor..ben bu saate kadar zaten rahattim ne dürtüyse beni artık evlen diye.

Suan sinirliyim o yüzden de bekarlik diyorum.ha evlilikte çok güzel ama.benim gibi sabredip biran da köprüleri yıkan,aile ziyaretleri yok efendim devamlı ailesinden herkezi memnun et,aileler tamamen zıt,isi yogun olan bir adam,siz dobra o güya sizi kirmamak İcin sır küpü olan ama siz soylenince o da maşallah içindekileri doker hani kirmamak icindi suskunlugun?,bu gibi sebeplerden zor..ben bu saate kadar zaten rahattim ne dürtüyse beni artık evlen diye.

Ruh halime göre değişir cevap :1:
Şahsen evlilik hayalleri ile yanıp tutuşan kızlardan değildim
Hatta asla evlenmem bile derdim ama nasipmiş erken evlendim

Bir de düşünüyo insan hep bekarlıkta nereye kadar
Senin de eşin, çocuğun belki ilerde torunun olsa fena olmaz mı ?
Ecel bu belli olmaz ama yaş itibari ile anne babamız erken göçebilir, o zaman ne olacak bekarsak..

herkesin fikri baskadir tabi ama benim için kesinlikle nisanlilik dönemi :1:
bazi seyler yasak bazi seyler serbest oluyor daha heyecan veriyor ve bir o kadarda tatli :1:

neden bekarlık niye..sevgili iken herşey süper de evlenince niye bozlur neden ? işte sorgulanması gereken ve çözüm bulunması gereken iki soru var..

ben sevgilime aşığım..o artık nişanlım sonra da kocam olacak..nesi kötü?

neden yalnız dolaşayım sokaklarda neden onsuz oturayım sofraya neden onsuz gireyim yatağa..hepsi paylaşınca güzel olmuyo mu?

hepsi sevdiğin kişiyle yaşayınca güzel olmuyo mu??

kızlar ben asla bekarlık sultanlıktır demiyorum....evlilik kadar güzel bir kurum daha var mı?

tüm bekarlar hayırlı kısmetler diliyorum size...sanmayın toz pembe görüyorum dünyayı tabiki farkındayım sorumluluğun ama cesaret işidir evlilik ki o yürek ben de fazlasıyla var..a.s.a.s

Bende senin gibi düşünüyorum. Sevdiğin adam ve ondan olacak çocukların... Hayali bile harika. Yeterki doğru ve hayırlı biri olsun.

Yaşlılık gençlik hallerine benzemez. Bir de o yönden bakmak gerek.

bu sordugun sorulari bende cok sordum arkadasim.bekarken guzel yasanan her an evlilikte percinlesir derdim.niye bozulsunki diye sorardim.hepte aile cevremden su cvp alirdim. suan tek kisisiniz bir butun oldugunuzu dusunuyorsunuz.ama evlendiginde bunun boyle olmadigini anlamaya basliyorsunuz. alirken sadece esini deil ailesini sulalesini birden aliyorsun. evet ayni evde yasayan sensin ama ne yazikki dis etkenler de yatagin icine girebiliyor cogu zaman. oyuzden aslaa hicbir seyy bekarlikta yasandigi gibi olmuyor.en yakin ornek kendimden vereyim.anlasarak evlendim evet esimi seviyorum.cok buyuk bir askla herseeyee karsi duraraak buyuk zorluklarla evlendik ve ne yasadiysaak en guzelini yasadik bekarlikta. ne zaman evlendikk anasi danasi sulalesiii derkeeen birdeenn isin akisi degismeye basladi.ve bana cevremde soylenen sozlerin dogru oldugunu dusunmeye basladim.gercekten alirken bir kisiyi degil onun sulalesinii aliyormusun.kimsede istedigin gibi olmadigindan iki minare arasinda kalmis hoca gibi kaliveriyorsun.ve istee bekarligi ozlemeyeeee yavastaaann basliyorsuunnn..

Kesinlikle aileylede evlenmiş oluyorsun, aile önemli ama karıştırmıcam onları sizin ilişkiye yoksa işin içinden çıkamaz, devamlı problem yaşar durursunuz allah yazdıysa bozsun.

yaşlanınca bekarlık daha zor oluyordur sanırm

hele bide evde yalnız ölü bulunan insanların olduğunu bilmek beni çok ürkütmüştür hep

çok acı...

bekar dur dur nereye kadar.çocuğun varsa boşanmışsan tamam ama diğer türlüsü çok çok kötü geliyor bana

Son düzenleme:
bence doğru insanla yapılan bir evlilik gibisi yoktur . insanın sevdiği aşık olduğu yanında mutlu olduğu erkekle ömür boyu yaşaması bir aile olması çok güzel birşeydir kesin .

Evlilik kadın için de erkek için de hayatta yapabilecekleri en büyük fedakarlıktır diye düşünüyorum.. Bu fedakarlığı göze alabilme ihtimalini sorgulamalı insan önce.. Yoksa şimdi hepimizin kulağına hoş gelen, yanımda olsun her zaman, birlikte uyuyalım, günlerimiz ayrı geçmesin, beraber yaşlanalım düşünceleri vitrindeki süsten ibaret, vitrindekini sattıran da zaten süsün, cazibenin, göz boyayanın kendisi değil mi?

Günümüz evlilik çağı değil artık, buna inanmaya başladım, evlenmesin kimse değil demek istediğim ama kabul edelim ki önümüzde istatistiki boşanma oranları evlenme oranlarını geçmişse, emniyette şiddet gören kadın için özel bir birim oluşturulmuşsa ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı en hareketli Bakanlıklardan biriyse.. Biraz durup düşünmek lazım.. Bize çok uzak sandığımız şey aslında yanı başımızda, biz böyle şeyler yaşamayız deriz gayet masumane, ne kendimize, ne sevdiğimize yakıştırırız böyle şeyleri.. Evin kapısından içeri girince maskeler de düşer ve nedense evlilik kostümü üzerimize bir anda yakışmayıverir ve başlar tahammül süreci, sonrası sabır ya da La Havle..

İnsanların antidepresanlarla sıkıntılarını giderdiği bir ülke de evliliğin nice sıkıntıların bileşkesi olduğu (ve aslında sabretmeyi bilenler için en büyük mutlulukları yaşayanlardır) düşünüldüğünde sağlıklı bir ilişki çıkar mı ortaya arkadaşlar?

Erkekler bir kıza aşık olmak istediklerinde ya da bir ilişki yaşamak istediklerinde sokakta ip atlayan bir kızın ipine takılır ve aşka düşerler, erkeğin düşüşü o gün başlar, kadının da oyunu bozulmuştur, kadın da hayata o gün başlar.. Aşka düştüğünde kanatmaz ama evlilik günümüzde (evet özellikle vurguluyorum bunu günümüzde) kanatıyor arkadaşlar..

O yüzden olabildiği kadar bekarlık, kendi kendine gülebilen, mutlu olmayı başaranlar için..

Bence bekarlık pek de güzel değil tek güzel yönü o da iş yapmak zorunda kalmamak zorunluluğun olmaması sorumluluklarının az olması .. biran önce evlenmeyi istiyorum ben sevdiğim adamla ondan uzak olmak onunla tatile bile gidememek sadece hayal kurmak ve geceleri yanımda olmadığı için ağlamak beni çok üzüyor .. bana göre evliler çok şanslı sevdiği insanla birlikteler hep yanındalar .. geziyorlar birlikte uyuyorlar birlikte uyanıyorlar her şeyi eşleriyle birlikte yapıyorlar . sevdiğinin yanında olamamak çok zor ..

Ben evli olmak taraftarıyım, bekarlığın başınabuyrukluğu, hesapsızlığı, sorumluluk taşınmaması,insanın kendi parasın yemesi v.s ilerleyen yaşlarda makus bir yalnızlığa dönüşüyor...

Bir zamanlar sizinle yaşayan anne babanız bu dünyadan göçüp gidince,
Etrafınızı saran arkadaşlarınız bir bir evlenip kendi yuvalarında iyi -kötü kendilerine bir hayat kurarken,
Ve bir zamanlar arabanızla gezdirdiğiniz ,dışarda yedirip içirdiğiniz arkadaşlarınız için artık popüler değilseniz yalnızlık tamda iste o anda adamın ensesine patlatıyor tokadı

evliliğe gelince....
evet zor kimse kolay diyemez ilk 1 yıl adamın burnundan gelebilir ,belki de daha fazla zaman ister bir evliliğin rayına oturması
ama hayatınızdaki hiçkimse sizi seven bir eş kadar yakın değildir size
arkadaşlarınızla ortamı
kardeşleriizle aynı evi, anne- babanızı
sevdiklerinizle hayatı paylaşırsınız ama
hiçbiriyle bedeninizi,aynı yatağı, evladınızı paylaşmazsınız

akşam olduğunda herkes evinin kapısını kapattığında siz yalnız oturmazsınız ya dertleşecek yada sataşacak bir eşiniz ;etrafınızda sizi kahkahalara boğan canınızın parçası evlatlarınız olur:emir_bebek::emir_bebek:
sonuç olarak : eğer iyi bir eş seçimi yapmışsanız ve çocuklarınız olmuşsa ömrünüzün geri kalanını yalnız geçirmeyeceksinizdir. :123:

Back