Bekarlarda myom ameliyatı şart mı

nedensude

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
548
228
303
İstanbul
Merhaba. %80'i rahim içi duvarında olan, rahim ağzına yakın oldugu icin yogun kanamalara sebep olan 1.5 cm çapında myomum var. 4 doktor gezdim. Birisi hemen alalım büyüyebilir dedi. Birisi tek seferde alamayabiliriz, yerlesim yeri sıkıntılı 2 kez operasyon gecireceksin dedi. 1'si dogum kontrol hapı kullan kanamaların duzene girerse ameliyata gerek yok simdilik sonradan da tekrarlayabilir dedi. 1'si de bekar oldugum icin zaten cocuk durumu olmadigi icin 6 ayda bir kontrole gel, büyümezse cocuk dusundugunde aliriz dedi...Hepsi de kamerayla girip alacak. Kapalı operasyon yani.

Kafam iyice corba oldu. Bekarım 32 yasindayim. Oyle evlilik vs durumum yok ama bu myom 1 yıl önce yoktu mesela yeni olusmus. Bu ameliyatı olup myomları nükseden var mı ? Hic de dogum kontrol kullanmadim, yan etkileri zararlari nelerdir acaba..ve ameliyatın muhakkak ki riskleri de var..boylece beklesem mi acaba :/ Fikir verirseniz deneyimlerinizle alakali sevinirim canlar 🌸

Bnmde var bn evliyim her altı ayda bir dr gidiyorum kontrol ettiriyorum bnmkine önemsencek bişey yok küçük dyo dktorlar ki seninkide küçük bnce ameliyat olma bn olmadım bna büyümesi yıllar alır fln dedı doktorlar ayrıca doğum yapınca bazı myomlar geçiyo dy duymuştum neden sana hemen ameliyat demişler anlamadım

Tabii myomun yeri çok önemli sennki riskli bi bölgede galiba çok geçmiş olsun konuyu takipteyim o_O

Tabii myomun yeri çok önemli sennki riskli bi bölgede galiba çok geçmiş olsun konuyu takipteyim o_O

Cok tesekkür ederim. Rahmin hemen ağzında oldugu icin kanama yapmaya devam edecek gibi duruyor. Cünkü iki aydir regl donemim 20 güne yakın sürüyor 😣 oncesinde hic adet duzensizligim bile yoktu. Sizin regl doneminiz nasil geciyor

Cok tesekkür ederim. Rahmin hemen ağzında oldugu icin kanama yapmaya devam edecek gibi duruyor. Cünkü iki aydir regl donemim 20 güne yakın sürüyor 😣 oncesinde hic adet duzensizligim bile yoktu. Sizin regl doneminiz nasil geciyor
Benmki normal geçiyo en fazla beş gün acil şifalar diliyorum yeri kötüymüş o_O

Back