Bekaret aldatmacası

julesverne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2015
811
1.391
33
Altyazı eklemeyi bilmiyorum, bilsem eklerdim ancak anlayanlar için güzel bir videoyu paylaşmak istedim. Kızlık zarının bekaretle ilişkilendirilmesinin neden hatalı olduğunu, yapısını, kızlık zarı muayenesinin neden aslında hiçbir anlamı olmadığını ve sadece kadınların cinsel aktivitesini ve hayatlarını kısıtlamak amaçlı olduğunu anlatıyorlar. Altyazı eklemek isteyen olursa çeviriye yardım edebilirim.
Özellikle hala genç kızların bu yüzden baskı gördüğü ve gereksiz üzüldüğü toplumumuzda azıcık da olsa fikir verici bir video olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Başarılı bir konuşma gibi geldi, ingilizcem çok yeterli olmadığı için dinleyemedim ama :) Altyazı eklemek isteyen umarım olur, kadınlar kulübü de faydalanır.

Ayrıca konuyla alakalı bir kitap önermek isterim. Hanne Blank - Bekaretin El Değmemiş Tarihi. İnternette pdf olarak bulabilirsiniz muhtemelen. Bulamazsanız ben de yollayabilirim.

Bu kitabı okursanız bekaretin günümüzde hymen denilen, olup olmadığı bile kesin olarak anlaşılamayan bir zara yüklediği anlamdan ve geçmişten bu yana yalnızca kadınların sorumlu tutulduğu bir bekaret algısı nedeniyle binlerce kadının öldürüldüğünün farkına varacaksınız. Bir kadının eşiti olduğu bir erkek gibi istediği zaman istediği şeyi yapıp bununla yargılanmaması dilemek zoruma gidiyor. Umarım aynı haklara sahip olduğumuz bir dünyayı inşa edebiliriz :)

N Nelizz Bogazmanzarasi Daisyyg C canommms

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…