ema , bunu ilk kez duyuyorum...
normalde de severim ama..
nasıl bir yararı vardır bize paylaşır mısın lütfen??
evet sonunda kırmızılar geldiii:) bgün son günüm hatta:) ben bunu beğendimbidahiki ay adet olmadan yine başliicam bir hafta önce kadar inşallah tekrar işe yarar :*
bedeni rahatlatıyor adet geçikmesi olmuyor kanamayı çoğaltıynr uykuyu dahi düzenliyor ama acaip kokuyor yedınizde eşim bana yasakladı
ne kadar geçti ki gdogan??
iyimser ollllmoralini yüksek tutman çook önemlii
merhaba gdoğan yoğun geciyor senin nasıl?
soğanın son günü zor gelir bence 10 gün kadar bekle gelir mutlaka...
evet sonunda kırmızılar geldiii:) bgün son günüm hatta:) ben bunu beğendimbidahiki ay adet olmadan yine başliicam bir hafta önce kadar inşallah tekrar işe yarar :*
adetime 10 gün kala içmeye başladım, yani bugün yarın adet olmam gerek, gerçi ömrümde hiç böyle düzenli adet olmadım ama yine de ümit, beklicem bakalım, olmasam bile olmuş gi,bi hesaplayıp, bir ay daha deneyeceğim soğanı
bu bahsettiğiniz hayıt tohumu mu?
arkadaşlar, bahsettiğiniz bu karışık çay hangisi acaba? sayfaları okudum ama tarifler birbirine girdi:) bir de bu çayı adetleri düzene sokması için mi kullanıyorsunuz?
Bu arada ben de kendi deneyimlerimi paylaşmak isterim, belki faydası olur sizlere... ben de pko'luyum, ama uzun zamandır bunun bilincinde değildim, çünkü yaptırdığım kontrollerde yumurtalıklarım normal görünümdeydi ve hormonal değerlerim de hep normal çıkıyordu. nadir de olsa kist görülüyordu; ancak bu kist 1-2 adet kanaması sonrası kendiliğinden kayboluyordu. (17 yaşındayken kist ameliyatı olmama rağmen hiçbir doktor pko hastası olabileceğimi SÖYLEMEDİ)
benim sorunum ergenliğimden beri adetlerimin düzensiz ve çok kanamalı olması idi. yani herkes saat gibi günler öncesinden adet olacağı zamanı kestirirken benim ne zaman olacağım hiç belli olmazdı. 35- 40 gün bazen 2 ay aralıklarla adet oluyordum. Bir de ergenliğimde başlayan ve 20'li yaşların başlarında tavan yapan yüzde kıllanma ve akne şikayetim vardı, fakat bu sorunu gittiğim doktorlara hiç belirtmemiştim. Ancak bu sorunu belirttikten sonra pko teşhisi koyulabildi. Şimdi bu soruna yönelik tedavi görüyorum: diane35+androcur... Henüz 2 ay oldu, en az 6 ay kullanıp, sonra da epilasyona başlayacağım. Zaten herkesin belirtilerine yönelik tedavi uygulanıyor ve herkesin pko'su birbirinden farklı versiyonlara sahip...
İnternetten biraz araştırma yapınca şöyle bir makale bulmuştum, bir göz atın isterseniz, nasıl bir pko'ya sahip olduğunuz açısından fikir sahibi olabilirsiniz.
BH KADIN SAĞLIĞI ARAŞTIRMA - TEDAVİ VE POLİKİSTİKOVER MERKEZİ - DR. BURAK HACIHANEFİOĞLU
Bu arada konuyu o kadar uzattım ki, esas söyleyeceğim noktaya gelemedim. Ben akne ve kıllanmaya yönelik tedaviye başlamadan önce adetlerimi düzene sokmuştum, yani son 1.5 senedir düzenli adet görüyorum aslında. İşte ilacı son çare olarak düşünüp de bitkisel çare arayanlara nane çayını önerebilirim. Özellikle adet düzensizliği çekenler için kendi uyguladığım ve cevap aldığım bu yöntemi paylaşmak istedim. 3 aylık uyguladığım kür sonrasında adetlerim düzene girdi. Yani en azından 30-32 günde bir adet oluyorum; daha doğrusu adet olabileceğim zamanı kestirebiliyorum.
Çayı sabah akşam sadece 5 gün içiyorsunuz. Küre adet bitiminden sonraki 3. gün başlayabilirsiniz. Yani folikül döneminize denk gelmesi gerekiyor. Yalnız şunu belirtmem gerekir ki naneyi ben yazın kendim hazırlamıştım. Dışarda satılan toz naneye pek güvenemediğim için, yaş naneleri kendim kurutmuştum. Çayı da bu nanelerden demleyip içtim.
Fakat şu an halihazırda uyguladığınız bir kür var ise buna başlamayın isterseniz, nasıl bir etkileşim olur bilemiyoruz çünkü... Çeşit çeşit kür var, bu da benim uyguladığım yöntemdi, umarım faydası olur arkadaşlar...
Ayy evetbenimde yoğunlaşmaya başladı, yeni hayata az kaldı,bu arada diğer konunda salon takımlarını çok beğendim söylemeden edemeyeceğim bekleyeceğiz bakalım,
merhaba...yelpaz_e arkadaşımızın hayıt otu tohumu çayı önerisi
vardı..geçmiş sayfalarda mevcut..bunun üzerinde ben de aktardan
onu almaya gittim ama karışık bir çay vardı orda hormonları ve
adeti düzene getirmek için..hemen hemen tüm aktarlarda mevcuttur.
istanbul da kadıköy den almıştım ben..içinde hayıt otu,aslanpençesi,
civanperçemi..vs bir kaç bitki mevcut..bir arkadaş da kullanmış faydalı
demişti..bana da iyi geldi şimdilik..nane çayını biliyorum duymuştum ben de.
hatta annem sürekli yeşil nane yememi de önerir..umarım iyi gelir denediğimiz
şeyler,şifa olur bize...
merhaba yelpaz_e
ben şuan bekleme aşamasındayım..pek bişiy yaptığım söylenemez.
henüz 10 gün oldu sonlanalı...ben de merak ediyorum..
merhaba eylul_basak
haber verirsin .....bende merak ettim:97:
merhaba...yelpaz_e arkadaşımızın hayıt otu tohumu çayı önerisi
vardı..geçmiş sayfalarda mevcut..bunun üzerinde ben de aktardan
onu almaya gittim ama karışık bir çay vardı orda hormonları ve
adeti düzene getirmek için..hemen hemen tüm aktarlarda mevcuttur.
istanbul da kadıköy den almıştım ben..içinde hayıt otu,aslanpençesi,
civanperçemi..vs bir kaç bitki mevcut..bir arkadaş da kullanmış faydalı
demişti..bana da iyi geldi şimdilik..nane çayını biliyorum duymuştum ben de.
hatta annem sürekli yeşil nane yememi de önerir..umarım iyi gelir denediğimiz
şeyler,şifa olur bize...
Ayy evetçok teşekkür ederim çok zor karar vermistim.sen mobilyalarını aldın mı yada nerden alacağına karar verdin mi?
bu arada adetin geldi mi?
Hayır henüz mobilyalarımı almadım,ama beğendik, hepsinide farklı farklı yerlerdenkirada oturacağız çünkü, öncelikle ev bulmamız gerekiyor, şu ara harıl harıl ev bakıyoruz.. adetim gelmedi, gelecek gibide değil, hiçbir belirtim yok geçen ay 12 martta olmuştum adet bir umutla bekliyorum, yada eylül_başak ın bahsettiği karışım çayının alıp içmeye başlamayı düşünüyorum,, birde korunma meselesi var tabi, eğer bu ay adet olsaydım d.k hapına başlayacaktım, evliliğin ilk bir kaç ayı alışma evresinde hapla korunayım diyordum ama o da karıştı şimdi... kadın olmak zor vesselam..
merhabalar...şuan yoğun bir koşturmaca içindeyim ben de..
bakalım nasıl olucak bu ay..son günlerde çayı içmeyi de
ihmal ediyorum..:26: gerçi başlamadan bi kaç gün önce falan da
için diyorlar da....durumları paylaşırım tabii...ee şimdi sizin
düğüne de az kaldı yanii..aman ne talaşşşne güzel telaşşş
sadece çay iyi geliyorsa,çayı içelim.. soğanı içmeye tercih ederimdüğün telaşı güzel şey... darısı başına
merhaba,güzel sonuçlar için ihmal edilmemeli ama yoğun olunca dediğin gibi aksıyor.merhabalar...şuan yoğun bir koşturmaca içindeyim ben de..
bakalım nasıl olucak bu ay..son günlerde çayı içmeyi de
ihmal ediyorum..:26: gerçi başlamadan bi kaç gün önce falan da
için diyorlar da....durumları paylaşırım tabii...ee şimdi sizin
düğüne de az kaldı yanii..aman ne talaşşşne güzel telaşşş
Ayy evetçok teşekkür ederim çok zor karar vermistim.sen mobilyalarını aldın mı yada nerden alacağına karar verdin mi?
bu arada adetin geldi mi?
Hayır henüz mobilyalarımı almadım,ama beğendik, hepsinide farklı farklı yerlerdenkirada oturacağız çünkü, öncelikle ev bulmamız gerekiyor, şu ara harıl harıl ev bakıyoruz.. adetim gelmedi, gelecek gibide değil, hiçbir belirtim yok geçen ay 12 martta olmuştum adet bir umutla bekliyorum, yada eylül_başak ın bahsettiği karışım çayının alıp içmeye başlamayı düşünüyorum,, birde korunma meselesi var tabi, eğer bu ay adet olsaydım d.k hapına başlayacaktım, evliliğin ilk bir kaç ayı alışma evresinde hapla korunayım diyordum ama o da karıştı şimdi... kadın olmak zor vesselam..
en zor kısmı ev bulmak ve halı almak bence
biraz daha bekle gelir inş..ben korunmuyacam sanırım ama bir taraftan da hemen halmile kalmak istemiyorum.aklım çok karısık...dkh yan etkileri çok fazla farklı korunma yöntemlerini de deneyebilirsiniz...
merhaba,güzel sonuçlar için ihmal edilmemeli ama yoğun olunca dediğin gibi aksıyor.
gdoğanın dediği gibi darısı gönlünce başına olsun.telaş gittikçe artıyorr
en zor kısmı ev bulmak ve halı almak bence
biraz daha bekle gelir inş..ben korunmuyacam sanırım ama bir taraftan da hemen halmile kalmak istemiyorum.aklım çok karısık...dkh yan etkileri çok fazla farklı korunma yöntemlerini de deneyebilirsiniz...
Evet evi bulsak eşyaların hemen siparişini vericez:) korunma meselesi hakikaten karışık, nişanlıma ben hap kullanmak istemiyorum diyorum, tamam kullanma diyor, e peki nasıl korunucaz diyorum, korunmayalım diyor, ya hamile kalırsam diyorum , olsun ne olucak bizim çocuğumuz değil mi diye dalga geçiyor benimlebu gidişle düğün gününe kadar karar veremicez gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?