arkadaşlar, bahsettiğiniz bu karışık çay hangisi acaba? sayfaları okudum ama tarifler birbirine girdi:) bir de bu çayı adetleri düzene sokması için mi kullanıyorsunuz?
Bu arada ben de kendi deneyimlerimi paylaşmak isterim, belki faydası olur sizlere... ben de pko'luyum, ama uzun zamandır bunun bilincinde değildim, çünkü yaptırdığım kontrollerde yumurtalıklarım normal görünümdeydi ve hormonal değerlerim de hep normal çıkıyordu. nadir de olsa kist görülüyordu; ancak bu kist 1-2 adet kanaması sonrası kendiliğinden kayboluyordu. (17 yaşındayken kist ameliyatı olmama rağmen hiçbir doktor pko hastası olabileceğimi SÖYLEMEDİ)
benim sorunum ergenliğimden beri adetlerimin düzensiz ve çok kanamalı olması idi. yani herkes saat gibi günler öncesinden adet olacağı zamanı kestirirken benim ne zaman olacağım hiç belli olmazdı. 35- 40 gün bazen 2 ay aralıklarla adet oluyordum. Bir de ergenliğimde başlayan ve 20'li yaşların başlarında tavan yapan yüzde kıllanma ve akne şikayetim vardı, fakat bu sorunu gittiğim doktorlara hiç belirtmemiştim. Ancak bu sorunu belirttikten sonra pko teşhisi koyulabildi. Şimdi bu soruna yönelik tedavi görüyorum: diane35+androcur... Henüz 2 ay oldu, en az 6 ay kullanıp, sonra da epilasyona başlayacağım. Zaten herkesin belirtilerine yönelik tedavi uygulanıyor ve herkesin pko'su birbirinden farklı versiyonlara sahip...
İnternetten biraz araştırma yapınca şöyle bir makale bulmuştum, bir göz atın isterseniz, nasıl bir pko'ya sahip olduğunuz açısından fikir sahibi olabilirsiniz.
BH KADIN SAĞLIĞI ARAŞTIRMA - TEDAVİ VE POLİKİSTİKOVER MERKEZİ - DR. BURAK HACIHANEFİOĞLU
Bu arada konuyu o kadar uzattım ki, esas söyleyeceğim noktaya gelemedim. Ben akne ve kıllanmaya yönelik tedaviye başlamadan önce adetlerimi düzene sokmuştum, yani son 1.5 senedir düzenli adet görüyorum aslında. İşte ilacı son çare olarak düşünüp de bitkisel çare arayanlara nane çayını önerebilirim. Özellikle adet düzensizliği çekenler için kendi uyguladığım ve cevap aldığım bu yöntemi paylaşmak istedim. 3 aylık uyguladığım kür sonrasında adetlerim düzene girdi. Yani en azından 30-32 günde bir adet oluyorum; daha doğrusu adet olabileceğim zamanı kestirebiliyorum.
Çayı sabah akşam sadece 5 gün içiyorsunuz. Küre adet bitiminden sonraki 3. gün başlayabilirsiniz. Yani folikül döneminize denk gelmesi gerekiyor. Yalnız şunu belirtmem gerekir ki naneyi ben yazın kendim hazırlamıştım. Dışarda satılan toz naneye pek güvenemediğim için, yaş naneleri kendim kurutmuştum. Çayı da bu nanelerden demleyip içtim.
Fakat şu an halihazırda uyguladığınız bir kür var ise buna başlamayın isterseniz, nasıl bir etkileşim olur bilemiyoruz çünkü... Çeşit çeşit kür var, bu da benim uyguladığım yöntemdi, umarım faydası olur arkadaşlar...