• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bekar kuzenim hamile(2014 yılında açılmış konudur)

5 aylık olana kadar anlamamış olamaz. Aldırmak istedi de söylemeye çekindi herhalde. Ailesi baya katıymış, yapıyor madem dikkat etseymiş keşke ama artık ne desek fayda etmez.
Bundan sonra olacakları düşünmeli artık.

Öncelikle yurda vermek yani bebeğinden ayrılmak öyle söylendiği kadar kolay değil. Ben de bekarım bana da diyen oldu evlatlık ver diye, tepkim çok sert oldu. Maddi manevi açıdan benden daha zor durumda olanlar bile ayrılmıyorlar bebeklerinden, benim çok şükür bir yuvam var, ailem var. Sırf babası kabul etmiyor bana destek olmuyor diye karnımdayken vazgeçmediğim çocuğumdan doğunca vazgeçmek ne demek, ölürüm daha iyi!
Zaman geçtikçe kadınla bebek arasındaki bağ kuvvetleniyor, hele bir tekmelerini hissetsin, içinde yaşayanın canlı olduğunu, üstelik kendi canından kanından bir canlı olduğunu anlasın bakalım o zaman da diyebilecek mi yurda veririm diye.

Bekarken bebek sahibi olmak evet çok zor, bir kere tek başınasın, her ne kadar annesi kardeşleri sen yanında olsanız da insan istiyor ki bebeğin babası da yanında olsun, onun anne karnında ve doğduktan sonra gelişimine şahit olsun, anneye destek olsun.
Çevre desen böyle bir durumdaki insan sokağa çıkmaya bile çekinebiliyor. İnsanların bakışları, tanıdığa komşuya açıklama yapma gereği, arkadan konuşmalar vs.

Ama şu da var ki dünyanın sonu değil. Her ne kadar baba figürü önemli olsa da bir bebeğin sağlıklı büyümesi için anne her açıdan yeterli. Hatta bence babaya çocuktan çok annenin ihtiyacı var, toplumsal ve psikolojik açıdan.
Yani anne kararını verdikten sonra ne babasızlık ne konu komşu hiç bir şeyin önemi yok. Annenin zaten bir süre sonra bebeğinin sağlığı dışında hiç bir şey umrunda olmuyor.
Zaten bu saatten sonra annenin kararınında pek önemi yok, aldırma süresi çoktan geçmiş.

Şu an asıl sorun o kızın babası ve çevresindeki diğer baskıcı erkekler. 8 aylık hamile kızcağızın öldürüldüğü bir toplumda insan her türlü ihtimali düşünmek zorunda.
Kızın annesi biliyormuş. Babaya uygun bir dille anlatmanın bir yolu var mıdır acaba? Öldürür falan diyorsun ama baba bu bazen lafta konuşurlar öyle ama kızına kıyabileceğini sanmıyorum ben. Kızı bir süreliğine en azından baba yatışana kadar o ortamdan uzaklaştırma imkanınız var mı? Uzakta bir teyzesi, halası vs. var mı kalabileceği?

5 aylık olana kadar anlamamış olamaz. Aldırmak istedi de söylemeye çekindi herhalde. Ailesi baya katıymış, yapıyor madem dikkat etseymiş keşke ama artık ne desek fayda etmez.
Bundan sonra olacakları düşünmeli artık.

Öncelikle yurda vermek yani bebeğinden ayrılmak öyle söylendiği kadar kolay değil. Ben de bekarım bana da diyen oldu evlatlık ver diye, tepkim çok sert oldu. Maddi manevi açıdan benden daha zor durumda olanlar bile ayrılmıyorlar bebeklerinden, benim çok şükür bir yuvam var, ailem var. Sırf babası kabul etmiyor bana destek olmuyor diye karnımdayken vazgeçmediğim çocuğumdan doğunca vazgeçmek ne demek, ölürüm daha iyi!
Zaman geçtikçe kadınla bebek arasındaki bağ kuvvetleniyor, hele bir tekmelerini hissetsin, içinde yaşayanın canlı olduğunu, üstelik kendi canından kanından bir canlı olduğunu anlasın bakalım o zaman da diyebilecek mi yurda veririm diye.

Bekarken bebek sahibi olmak evet çok zor, bir kere tek başınasın, her ne kadar annesi kardeşleri sen yanında olsanız da insan istiyor ki bebeğin babası da yanında olsun, onun anne karnında ve doğduktan sonra gelişimine şahit olsun, anneye destek olsun.
Çevre desen böyle bir durumdaki insan sokağa çıkmaya bile çekinebiliyor. İnsanların bakışları, tanıdığa komşuya açıklama yapma gereği, arkadan konuşmalar vs.

Ama şu da var ki dünyanın sonu değil. Her ne kadar baba figürü önemli olsa da bir bebeğin sağlıklı büyümesi için anne her açıdan yeterli. Hatta bence babaya çocuktan çok annenin ihtiyacı var, toplumsal ve psikolojik açıdan.
Yani anne kararını verdikten sonra ne babasızlık ne konu komşu hiç bir şeyin önemi yok. Annenin zaten bir süre sonra bebeğinin sağlığı dışında hiç bir şey umrunda olmuyor.
Zaten bu saatten sonra annenin kararınında pek önemi yok, aldırma süresi çoktan geçmiş.

Şu an asıl sorun o kızın babası ve çevresindeki diğer baskıcı erkekler. 8 aylık hamile kızcağızın öldürüldüğü bir toplumda insan her türlü ihtimali düşünmek zorunda.
Kızın annesi biliyormuş. Babaya uygun bir dille anlatmanın bir yolu var mıdır acaba? Öldürür falan diyorsun ama baba bu bazen lafta konuşurlar öyle ama kızına kıyabileceğini sanmıyorum ben. Kızı bir süreliğine en azından baba yatışana kadar o ortamdan uzaklaştırma imkanınız var mı? Uzakta bir teyzesi, halası vs. var mı kalabileceği?

yorumunuza 100de 100 katiliyorum.

Kiz bir hata yapmis, artik bunu kimse degistiremez. Burda cözüm bulmak daha önemli, ve ben arkdasa hak veriyorum. Kiz bir süre uzaklassin evden uzak bir akrabanin yaninda kalsin. Artik annemi babaya anlatiyor, kiz mektuplami babasina anlatiyor bilemem, ama bencede baba bilmeli. Kiz nasil bebeginden vaz gecmedise (madem 5 ay bekledi) o babada kizindan vaz gecmez. Bir süre kizar, küser, agir laflar eder, zamanla sakinlesir. Allah yardimcilari olsun. Ve bebegin babasi mafyaya karismizsa, kizin hayatini onunla evlendirerek maf etmegin.

kuzenın hak etmıs bence :ssz: hamıle oldugunu bıldıgı halde hamılelıgıne devam etmiş.. ' bılmıyordum ' demesın yuh derim, hatta çüş derim kuzenıne. 5 aydır adt olmamıs bır kadın hamıle oldugunu anlamamıs olamaz
yemesın sizi.
çocuğu doğurayım ama yurda vereyım, mantıga bak :ssz: ha yurda vermıs ha kürtaj olmus ne fark eder yahu...
bu kadar sorumsuz nasıl olunabılıyor meraklardayım

Son düzenleme:
19 yaşında ama batmış batacağı kadar. Kendisiyle beraber bir meleğin günahına girmiş. Yazık...

Benim kuzenimde aynı böyle 18 yasındayken evlilik dışı hamile kalmıştı ama aldırmadı. Niye aldırmadı hiç bilmiyorum. Hamile oldugnu ögrenir ögrenmez teyzeme falan söylemişti.neyse bnm kuzenim kızını doğurdu kimseye vermedi hatta doğum yaptıgı gün hastanede doğum yapan baska bi kasın cocugnu bırakıp gitmiş benim kuzenim o yaşta o çocugada sahip çıktı. Hatta ikisini gören ikiz zannediyo ikiside sarışın küçük burunlu kalın dudaklı :) kimse üvey olduklarını anlamıyo. Madem babası belli çocugu yurda falan vermesin. Bence şuan yapıcagnız tek şey kuzeninize destek olmak.

kuzenını pataklamalı mı?
elini mi öpmeli? karar veremedim!..ama yaptığı son hareketı cok takdır ettım..

Merhaba kızlar bu bdv den cıkamıcam ben galiba ! Dun bi haber geldi kuzenim bekar ve hamile bu zamana kadar cok fazla ilişkiler yasadı sacma sapan olaylarda ısmı anıldı bulundugu yerde adı cıktı resmen şimdi de hamile kalmıs sevgılısınden ve 5 aylık bebek baya buyumus bu zamana kadar aklı nerdeydı bızde bılmıyoz ama olayı sadece annem ben ve annesi bılıyo duyulursa ortalık karısacak Neler olabılecegını dusunmek bıle ıstemıyorum . Sevgılısı kabul etmıs bebegı ama o da pskopatın teki suan yurtdısında turkıyedekı belalılarından kacmıs kuzzenımı oraya cagırıyo ama ne pasaport ne vıze ne dıl ne de bunları alabılecek para yok . Cocugu dogurup yurda vermeyi bıle dusunuyo cok uzuluyorum napmalıyız nasıl bı akıl vermelıyım

canım sana şunu söyleyeyim bence lafını bile yapma sen suçlu çıkarsın belki kısa dönemde değil ama uzun dönemde sen suçlu olrsun kuzeni biliyomuştan kuzeni ayarlamış o çocuğu gibi laflara kadar gider her koyun kendi bacağından asılır derler doğru 5 ay boyunca anlamış mı hiç mi midesi bulanmamış hah oldu bir adamla ilşkiye gircen adetin 1 hafta geciksin düşünürsün acaba hamilemiyim diye hadi kuzenin amip safınnda safı yengende mi anlammış kzının adet görmediğini kuzenin pko ise bir şey diyemme çok ama ozaman bu çocuğun kıymetini bilsin allah pko hastalarına yardımcı olsun işleri çok zor yani uzun lafın kısası sen kuzenine en çok yardımcı olan kişi bile olsa elalem seninde lafını yapıcak bence karışma derim ben tabi seçim senin

konu sahıbı arkadaşıma göre tek mantıklı yol kuzenının yurt dışına kaçıp o psıko ıle evlenmesı..
halbukı bılmıyorkı hem kuzenı hem bebegı o adamın yanında bı hıc olup gıdecekler..
sevgı karın doyrmaz,adam sevıyor kızı dıyorsun..
ama kendın soyluyorsun psıkopat ve mafya olduğunu..
o adamdan kuzenine ne fayda gelırkı..nıye kalan hayatını yakmaya çalışıyorsun..
onun tek kurtuluşu babasına durumu bı sekılde ızah edıp,gerekırse arkadaşların dedıgı gıbı evden uzaklaşıp
bı yakınında bı sure kalarak,babanın rızasıyla bu bebegın dogması..
yanı bebeğe kızın aılesının sahıp çıkması lazım..
mafya sevgılısının degıl!
kız kendı hayatını mahvetmıs bu yasta,barı cocugunu düşünerek adım atsın artık! BI ZAHMET!

Merhaba kızlar bu bdv den cıkamıcam ben galiba ! Dun bi haber geldi kuzenim bekar ve hamile bu zamana kadar cok fazla ilişkiler yasadı sacma sapan olaylarda ısmı anıldı bulundugu yerde adı cıktı resmen şimdi de hamile kalmıs sevgılısınden ve 5 aylık bebek baya buyumus bu zamana kadar aklı nerdeydı bızde bılmıyoz ama olayı sadece annem ben ve annesi bılıyo duyulursa ortalık karısacak Neler olabılecegını dusunmek bıle ıstemıyorum . Sevgılısı kabul etmıs bebegı ama o da pskopatın teki suan yurtdısında turkıyedekı belalılarından kacmıs kuzzenımı oraya cagırıyo ama ne pasaport ne vıze ne dıl ne de bunları alabılecek para yok . Cocugu dogurup yurda vermeyi bıle dusunuyo cok uzuluyorum napmalıyız nasıl bı akıl vermelıyım

Cok üzüldüm millet cocuk aşkıyla yanip tutusuyor. Ortalik karisirsa karissin tamam cok kotu bise ama ne olursa olsun o bebek annesiyle buyumeli kuzenin icinse cahil daha yaşı kac hepimizin kizi var bizimde basimiza gelebilir kinanacak bise degil bu. Bizim bi komsunun kizida 9ay bilmemisti hamile oldugunu adet sancisi diye gitti dogum yapmisti belki kuzenin de bilemedi.
Bence bu olayi ailesi bilmeli ne olursa olsun bi can soz konusu yurda vermek ne demek benim karnimda minigim ona bilmeden zarar verecem diye odum kopuyor evlat bu ne olursa olsun annesine muhtac o bebek. Kotu anne olmaz en kötüsü annesiz olmaktir. Lütfen biselr yapin ve o melek annesiyle kalsin. Allah yardimcisi olsun.

yorumlara bakıyorum da ne meraklıyız yuhlamaya.. ama dikkat edin bayanlar, 26 yıllık hayatımda aldığım en büyük ders büyük konuşmamayı öğrenmek ve kimseyi yaptıığı şey için ayıplamamak oldu.. aslaaa yapmam dediğiniz şeyleri öyle bir yaparsınız ki aklınız şaşar .. ki 19 yaşındaki bir kızdan bahsediyoruz lütfen yani...

Karni ciktiginda kizi nereye sakliyacaksiniz ?
Yani hicmi kimse farkina varmicak , kimse anlamayacakmi .

Babasi cocugu kabullenmiste ortalikta yok , eee kabullenmesede olurmus hani...

Herseyi anlamdimda arkasinda duramayacagin birsey neden yaparki insan... daha 19 yasinda bir genc kiz ...
Hamile , yani bu durumda soylenecek ve bulunacak care yok!! Ya kuzenin evi terk edecek , ve kendine baska yerde bi hayat kurcak .. yada o baba denilen sa his gelcek kizi isteyecek sahiplenecek. Oyle uzaktan kabullendim demekle olmuyor malesef...

Oda ne yapacagını bılemıyo hıc bı cozum bulamadık henüz .
Ama cok az bı sure kaldı .. Acele etmemız lazım

neolcak bu sabi şimdi kızada üzüldüm ne kadar hatalı olsada belki bigün pişman olcak acı çekcek ama dönüşü olmayacak yaşadın bari önlemini al offf offf ne desek boş çare bulmak lazım ama napılırki o adamla evlendirmekten başka hatta kaçmış gibi yapsa falan ne bilim yaa

Bu saatten sonra akıl versen ne olacak.

Zaten kendini böyle durumlara sokan insanlara akıl versen de bildiklerini okurlar.

Şey yapsa annesi hamileymiiş gbiii. Teyzeniz kaç yasında? Menepoza girdi sanmış adeti kesilince ama hamileymiiş falan diye yalan uydursalar. Kuzeninlede çocugu abla kardeş gbi büyüse. Yurda vermekten çooook daha iyi. Babasının haberi yok dimi ?

Peki merak ettim, sizin kuzeninizin ailesi bir şey demedi mi ? Ya da sevgilisi sahip çıkmadı mı ? Bekar bir anne mi oldu ? Bunları merak ettim :17:

Geçenlerde bdv de evlat edinmek konulu bir başlık açılmıştı. Bir arkadaş da ayşe arman'ın röportajını yayınlamıştı.
Koruyucu aile diye bir seçenek varmış. Çocuğu yuvaya veren aile çocuğu tekrar geri alabilme ihtimali üzerine evlat edindirme evrakını imzalamıyormuş.
Küçücük bir hayatla ilgili neler konuşuyoruz çok kötü bir durum ama bu konuda da bilgilendirmek istedim.

Çocuğu ya tam versinler ya hiç. Çocuk Esirgemede büyüdükten sonra biraz, sonra alsalar nolur .
O bebeğin de hayatı olmalı. Onu sevecek güzel bir ailesi. Rabbim büyük konuşturtmasın , ben can parçamı, beni öldürseler bırakamam.:50:

Benim kızım böle bişey yapsa evimi barkımı satar başka şehre yerleşir torunuma çocuğuma sahip çıkarım sokağa atmam hele ki yurda asla vermem
ama bacaklarını da kırarım ayrı

iyide bu kızın babası var.
diyelimki siz,kızın annesi ve sizin anneniz el birliği yapıp kızı bir yerlerde gizlediniz veya para bulup yurtdışına yolladınız.eee baba sormayacak mı "kızım nerede"diye.tam olarak aile değiller mi? kendi yaşantılarında baba kendi hayatını evlatlar kendi hayatını annede kendi hayatını yaşayanlardan mı yoksa bu aile?:26: böyle birşey olamaz.eninde sonunda babası bilecektir.ben birşeyi anlamıyorum.eğer kuzeninizin babası bu kadar katı bir karaktere sahipse kızı nasıl böyle şeyler yapıyor korkmadan onu anlayamıyorum ki benide ilglendirmiyor.sonuçta kendi özel hayatları.olan yine küçücük bebeğe olacak.anasız ve babasız büyüyücek öksüz kalacak.hak reva mı bu yaa.
bazı aileler böyle bebeklerin tırnağı için geziyorlar ama allah vermiyor.
bence karışmayın.helede gizlemek falan filan öyle işlere hiç kalkışmayın.kuzeniniz bunu yaparken düşünmeliydi heran hamile kalırım diye.o yüzden kendi hayatını kendisi kurtarmalı.ne bebeğin babası bebeğe sahip çıkacak nede kuzeninizle evlenecek.kuzeniniz ortada kalınca el mecbur bebeği yurda verecek.yani her türlü durumda bebeği kimse sahiplenmeyecektir bence.:14:

Back