- 19 Ağustos 2008
- 17.839
- 53.770
- Konu Sahibi saciuzunaklikisa
Ailesiyle ya da ayrı yaşayan bekar arkadaşların fikirlerini almak isterim. Tek başına yaşamak daha mı doğrudur?
Altı yıldır ablamla yaşıyorum. Biz birbirimizin hayatına pek müdahele etmeyiz. Düzenimizi kurana kadar epeyce zorluk çektik.Şimdilerde yalnız yaşıyor sayılırım.Gerçekten zor. Çevresel faktörler,her işi kendi başınıza halletme zorunluluğu ve tabii yalnızlık duygusu. İlk zamanlar çok güzel geliyor ama sonradan yorulduğunu hissedebilirsin. Yalnız yaşamak cesaret isteyen bir iş. Belli bir maddi kazanç ve güçlü bir maneviyat istiyor.Başına buyrukluğa alışıyorsun. İnsanı biraz asosyalliğe itiyor bence yani bende öyle oldu. Ama güzel tarafları da var.Kendi düzeninde, herşey senin istediğin gibi oluyor.Ama iyi düşünmek lazım. Hepsinden zoru çevreyle uğraşmak. Şimdi elalem ne derse desin dediğinizi duyar gibiyim ama yaşarken pek öyle olmuyor.Oturduğum sitede binbir heyecanla satın aldım evimi ama taşınınca iki bekar genç bayan:) birden tüm bakışlar üstümüze çevrildi.İlk iki yıl insanlar selamımızı bile almadı,bize alışana kadar bayağı sıkıntı çektik.Sonra baktılar ki zararlı birşey yok rahatladılar:) Ama süreç çok gergindi.Hala perdelerimi pek açık tutmam,akşam belli bir saatte mutlaka eve dönmüş olurum ve tabi gelen giden misafirlerime de dikkat ediyorum.Çünkü orada ev sahibiyim pat diye taşınamam. Bunlar ilk aklıma gelen şeyler.Umarım sana yardımcı olur.Sevgilerimle