• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beceriksiz bir anne

Yeter artık psikolojim bozuldu.en azından buraya yazayım rahatlarım belki.birçoğunuza çok büyük bir dert gibi gelmeyebilir belki ama beni mahvetti.ben iki ay önce anne oldum ama inanın anneliğimin tadına varamadım.bu iki ayım süt olmayan göğüslerle emmek istemeyen bir bebeği emmeye zorlamakla geçti.bebeğimi mamayla beslediğimi görenlerin aaa sütün yok mu nidaları eşliğinde anne sütünün mücizevi etkisini anlattıkları nutukları dinlemekten öyle çok yoruldum ki .ya hangi anne bebeğini emzirmek istemez ki ? Ben de çok istedim ama olmadı.yemediğim ot içmediğim çay kalmadı ama yok iki damla üç damla olmadı .kendimi herkesten soyutladım hele küçük çocuğu olan bayanlardan öcü gibi kaçar oldum.çünkü onları emzirirken görmeye dayanamıyorum hemen ağlamaya başlıyorum .iki aydan sonra insanın sütü gelir mi acaba ben bir umut hala uğraşıyorum .eşim daha yolun başındasın daha iki sene emecek bu çocuk diyor .onunla da sürekli kavga ediyorum bıktım artık .ben anneliği hiç böyle hayal etmemiştim.

Kendıne yapma bunu .
Kalk sılkelen .
Çocuk senın , kıme ne . Herkes ne kadar cok bılıyor .
Benım de cok arkadasım var sutu gelmeyen mama ıle besleyen .
Masallah cocuklarda cok cok saglıklı .
Yıprtama kendını .
Daha yavrun 2 aylıkken bu kadar takma ınsanları olmaz mı ..
Cocugunun , güclü bi anneye ıhtıyacı var .

Yeter artık psikolojim bozuldu.en azından buraya yazayım rahatlarım belki.birçoğunuza çok büyük bir dert gibi gelmeyebilir belki ama beni mahvetti.ben iki ay önce anne oldum ama inanın anneliğimin tadına varamadım.bu iki ayım süt olmayan göğüslerle emmek istemeyen bir bebeği emmeye zorlamakla geçti.bebeğimi mamayla beslediğimi görenlerin aaa sütün yok mu nidaları eşliğinde anne sütünün mücizevi etkisini anlattıkları nutukları dinlemekten öyle çok yoruldum ki .ya hangi anne bebeğini emzirmek istemez ki ? Ben de çok istedim ama olmadı.yemediğim ot içmediğim çay kalmadı ama yok iki damla üç damla olmadı .kendimi herkesten soyutladım hele küçük çocuğu olan bayanlardan öcü gibi kaçar oldum.çünkü onları emzirirken görmeye dayanamıyorum hemen ağlamaya başlıyorum .iki aydan sonra insanın sütü gelir mi acaba ben bir umut hala uğraşıyorum .eşim daha yolun başındasın daha iki sene emecek bu çocuk diyor .onunla da sürekli kavga ediyorum bıktım artık .ben anneliği hiç böyle hayal etmemiştim.

Bebeğinizi Allah bağışlasın yazan oldu mu bakmadım ama Tomris'in emzirme günlüklerini okumanı tavsiye ederim, kendisi ikiz bebekleri 4 aylıkken emzirmeye başlamış ve günde 2 lt süte kadar çıkarabilmiş efsane bir kadın. Sedef hastası olmama rağmen meme ucumun yara olmasına aldırış etmeden onun sayesinde 7 ay emzirebildim sonra oğlum çalıştığım için biberon müptelası oldu sütüm çok azaldı kilo da aldırmıyordu ben de yorulunca veremedim kısmeti bu kadarmış yapacak bir şey yok...

Arkadaşım o zaman eşine sert çık ya annemin evi ya da kendi evimiz de

Eşinin yanına gidebiliyorsan git; ama gidemiyorsan da annene git.

Başlarım oranın buranın adetine; hem işine gelince adet hem işine gelince araştırdım modern emzirme görüşlerini şeklinde.

Allah aşkına şehire alışkın biri köyde zaten yapamaz onu geçtim de kendi evine hem de başka şehirde alışkın biri kv ile nasıl bir arada dursun.

Zaten ben bakıyorum diye şişindikçe şişinir kv; gelinin bir işi bebeği emzirmek onu da yapamadı der kapı önün muhabbetinde de; gece bile ben bakıyorum der.

Yaşını bilemiyorum arkadaşım; küçüksündür belki bu kadar aksiyona alışkın değilsindir ama artık annesin.

Kv denin sözünden çıkmayan gelin dönemi biteli uzun yıllar oldu; cevap ver; gerekirse çıngar çıkar; böyle de streslisin öyle de stresli olacaksın; hiç olmazsa o zaman bir kez stres olursun ama bu düzene dur de.

Kolay kolay kimseye kavga et; gemileri yak diyen bir durumum yoktur ama bebeğinin emmemesi değil ki senin sorunun.

Sen ve bebeğin huzurlu ve baş başa kalırsanız tüm sorun çözülür. Bebeğin ağzına memeyi emzik yap; kulaklarını tıka; kv dediği hiçbir şeyi içine atma; sana hatalı gelene cevap ver; yoğurt beyaz derse sana göre siyahsa siyah de...

Sağlıkla büyüt bebişi
Eşim ailesine asla laf söyletmiyor.onlar senin için ordalar nankörsün diyor anlatıyorum inanmıyor.daha önce de yazdım Kaynanamla tartıştım bir kere eşime de bahsettim bana dediği şey anneme bir kere daha bağırırsan seni boşarım oldu.yaşım küçük değil.ama çok sakin bir kişiyi kimseyi kırmak istemiyorum fakat bu kadar üzerime gelinince de bende insanım patladım artık.eşimle ilgili sıkıntımı evimize geçtiğim zaman çözücem.ona yaptığı her şeyi ayrı ayrı sorucam sonucu ne olursa olsun umrumda değil.

Bebeğinizi Allah bağışlasın yazan oldu mu bakmadım ama Tomris'in emzirme günlüklerini okumanı tavsiye ederim, kendisi ikiz bebekleri 4 aylıkken emzirmeye başlamış ve günde 2 lt süte kadar çıkarabilmiş efsane bir kadın. Sedef hastası olmama rağmen meme ucumun yara olmasına aldırış etmeden onun sayesinde 7 ay emzirebildim sonra oğlum çalıştığım için biberon müptelası oldu sütüm çok azaldı kilo da aldırmıyordu ben de yorulunca veremedim kısmeti bu kadarmış yapacak bir şey yok...
ben de baktım o siteye hatta emzirme kampına da girdim.üç gün yaptım belki daha uzun süre devam etmeliydim bilmiyorum

Eşim ailesine asla laf söyletmiyor.onlar senin için ordalar nankörsün diyor anlatıyorum inanmıyor.daha önce de yazdım Kaynanamla tartıştım bir kere eşime de bahsettim bana dediği şey anneme bir kere daha bağırırsan seni boşarım oldu.yaşım küçük değil.ama çok sakin bir kişiyi kimseyi kırmak istemiyorum fakat bu kadar üzerime gelinince de bende insanım patladım artık.eşimle ilgili sıkıntımı evimize geçtiğim zaman çözücem.ona yaptığı her şeyi ayrı ayrı sorucam sonucu ne olursa olsun umrumda değil.

Bu arada yıpranan sen ve bebeğin oluyor; anladığım kadarı ile doğumdan önce eşinin olduğu şehirde evin varmış; bebeğin 2 aylık olmuş; büyümüş; doğum vs sıkıntılar da geçmiş artık. Havalar da düzeliyor; evinize ne zaman gideceksiniz?

Evet
Bu arada yıpranan sen ve bebeğin oluyor; anladığım kadarı ile doğumdan önce eşinin olduğu şehirde evin varmış; bebeğin 2 aylık olmuş; büyümüş; doğum vs sıkıntılar da geçmiş artık. Havalar da düzeliyor; evinize ne zaman gideceksiniz?
Evet evim sıkıntılı bir yerde ama orda tel örgülerin arkasındaki hapis gibi hayatım bile burdan çok daha rahat ve huzurluydu.eşimle hiç sorun yaşamıyordum mutluyduk.boşanmanın şakası bile yapılmazdı aramızda.iki ay sonra tayinimiz çıkacak ve ben yeniden evime gideceğim umarım yine eskisi gibi oluruz

ilk 3 ay çok büyük sıkıntılarım oldu, gerek kızımın hastalıkları gerek eşimle, annemle, kayınvalidemle olan tartışmalarımız, uykusuzluk, stres, düzenli beslenememe vs.. ilk 3 ay sütüm çok azdı hatta akşamları resmen bitiyodu. mama takvisiyle geçti bu dönem ama sonradan sıkıntılar yavaş yavaş geçince benim de sütüm artmaya başladı. ve 2 yaşına kadar emzirebildim kızımı. şu an neler yaşadığını okuyamadım ama süt olması için öncelikle rahat olacaksın mutlu olacaksın bol bol dereotunu da tavsiye ederim bunların yanısıra. sen mutlu olacaksın ki bebeğin mutlu olacak o yüzden üzme kendini

Evet

Evet evim sıkıntılı bir yerde ama orda tel örgülerin arkasındaki hapis gibi hayatım bile burdan çok daha rahat ve huzurluydu.eşimle hiç sorun yaşamıyordum mutluyduk.boşanmanın şakası bile yapılmazdı aramızda.iki ay sonra tayinimiz çıkacak ve ben yeniden evime gideceğim umarım yine eskisi gibi oluruz

Tayine az kalmış; gönlünü ferah tut; eşin madem laftan anlamıyor; bahane bul annene git; annenin ayağı ağrısın; ne bileyim baban rahatsızlandı desin vs gerekirse...

Sana huzur gerek; başka bir şey değil; kv nin yaptığı bir tas çorba burnundan fitil fitil gelince ne kıymeti var ki...

Peynir ekmek yersin ama huzurla; o zmaan d sütüm az vs diye konu açmazsın. Yine yazıyorum; sütünde bir sıkıntı yok; stresle senin sorunun...

Kendini telkin et; gideceğim; güzelce evimde kocam ile büyüteceğim bebeğimi diye; olan sütünü de kaybetme; sürekli emsin bebek emzik olsun memen ağzında; çektikçe üretilir. Gelmiyor sütüm diye düşünme; bebeğe mama yap doyur; sonra memenin ucuna mama sür; ağzından atarsa memeyi mama damlat ucuna; o emmeye uyarmaya devam etsin...

Kızlar , hemen hemen 1 haftadır bu bölüme bakıyorum ne çok dertli insan var durup düşündüm byanlar mı çok sessiz yoksa ben mi çok edepsizim ;))yani benim kocam seni boşarım diyecek bende derim hadi kapı burada çık git derim ... Şuan ekonomik özgürlüğüm yok çok şükür ailem herzaman yanımda ama yinede sen ailen için beni boşuyacaksan durma derim ..

yanlış anlamayın ben sanırım fazla mı cesaretliyim iki gündür burada yazılanları okuyorum.. genelde bayanlarda bir susma görüyorum.. yani benimde evliiğimde kv sorunlar yaşadık bir yıl konuşmadım ...onlar bana hav hav yaptılar bende onlara hııırrrrr hav hav hav hav yaptım sonra herşey düzeldi ;))) babam girdi dedi siz kızıma bu şekilde davranamazsınız dedi sonra 1 yıl sessiz kalındı sonra düzeldi çok şükür yani biliyorum ben mantığım şu sustukça üzerine geliyorlar sindirdik sanıyorlar...

ben normal değilsem valla ben biraz çeki düzen vereyim kendime

Kızlar , hemen hemen 1 haftadır bu bölüme bakıyorum ne çok dertli insan var durup düşündüm byanlar mı çok sessiz yoksa ben mi çok edepsizim :KK66:)yani benim kocam seni boşarım diyecek bende derim hadi kapı burada çık git derim ... Şuan ekonomik özgürlüğüm yok çok şükür ailem herzaman yanımda ama yinede sen ailen için beni boşuyacaksan durma derim ..

yanlış anlamayın ben sanırım fazla mı cesaretliyim iki gündür burada yazılanları okuyorum.. genelde bayanlarda bir susma görüyorum.. yani benimde evliiğimde kv sorunlar yaşadık bir yıl konuşmadım ...onlar bana hav hav yaptılar bende onlara hııırrrrr hav hav hav hav yaptım sonra herşey düzeldi :KK66:)) babam girdi dedi siz kızıma bu şekilde davranamazsınız dedi sonra 1 yıl sessiz kalındı sonra düzeldi çok şükür yani biliyorum ben mantığım şu sustukça üzerine geliyorlar sindirdik sanıyorlar...
Benim eşim böyle bir insan değildi.biz on yıl görüştükten sonra evlendik.birbirimizin gözünün içine bakardık.ne zaman aile işin içine girdi
Eşim o zaman değişti ben onun yanına gittiğimde yine eskisi gibi olacağımıza inanıyorum.ha olmadı işte o zaman işler değişir.benim ailem hep arkamdadır çok şükür güzel bir mesleğimde var.ancak inanıyorum her şey güzel olacak o yüzden biraz sessiz kalıyorum

Benim eşim böyle bir insan değildi.biz on yıl görüştükten sonra evlendik.birbirimizin gözünün içine bakardık.ne zaman aile işin içine girdi
Eşim o zaman değişti ben onun yanına gittiğimde yine eskisi gibi olacağımıza inanıyorum.ha olmadı işte o zaman işler değişir.benim ailem hep arkamdadır çok şükür güzel bir mesleğimde var.ancak inanıyorum her şey güzel olacak o yüzden biraz sessiz kalıyorum

Anladım inşallah herşey gönlünce olur ama bu süreçte kendini yıpratmamaya çalış derim sütün ondan da gidiyor olabilir

Back
X