• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beceriksiz bir anne

Henüz 10 günlük anneyim. Sezeryan la doğum yapma diyenleri duydukca kötü oluyordum ama bebegimle ben tehlikedeydik ve kontrole gittiğimde sezeryan a alındım. .o bahsettikleri ilk sutu de veremedim yoğun bakımda kaldim mama verdi hemşireler. .çok şükür evimdeyim sütüm damla şeklinde sagiyorum ama bebeğim ememiyor çokta ugrasmiyorum yavrum aç aç ağlarken illede süt diye tutturmak acimasizlik. .Mama veriyorum. .ve anladimki ne doğum şekli ne besleme şekli benim yavrumun sagligindan önemli değil. .takma arkadaşım bak ne güzel 2 aylık olmusunuz bile maşallah tebarekallah. .

Ayy boşver canım sen millete ne bakıyosun, çok seviyoruz biz milletçe eksik gedik aramayı, bunlar üzerinde kinayeli kinayeli konuşmayı. Hiç takma kafana. Ben de emmemişim hiç, annemin sütü de gelmemiş bak dipcik gibiyim, herkes yorgan döşek yatarken ben kolay kolay nezle bile olmam (aman maaşallah diyim de) Hem de bizim zamanımızda şimdiki gibi eğildi mamalar, bildiğin inek sütü ve bisküviyle büyümüşüm. Hiç oralı olma, anneliğinin tadını çıkar bu günler geri gelmiycek

Alla
Henüz 10 günlük anneyim. Sezeryan la doğum yapma diyenleri duydukca kötü oluyordum ama bebegimle ben tehlikedeydik ve kontrole gittiğimde sezeryan a alındım. .o bahsettikleri ilk sutu de veremedim yoğun bakımda kaldim mama verdi hemşireler. .çok şükür evimdeyim sütüm damla şeklinde sagiyorum ama bebeğim ememiyor çokta ugrasmiyorum yavrum aç aç ağlarken illede süt diye tutturmak acimasizlik. .Mama veriyorum. .ve anladimki ne doğum şekli ne besleme şekli benim yavrumun sagligindan önemli değil. .takma arkadaşım bak ne güzel 2 aylık olmusunuz bile maşallah
Henüz 10 günlük anneyim. Sezeryan la doğum yapma diyenleri duydukca kötü oluyordum ama bebegimle ben tehlikedeydik ve kontrole gittiğimde sezeryan a alındım. .o bahsettikleri ilk sutu de veremedim yoğun bakımda kaldim mama verdi hemşireler. .çok şükür evimdeyim sütüm damla şeklinde sagiyorum ama bebeğim ememiyor çokta ugrasmiyorum yavrum aç aç ağlarken illede süt diye tutturmak acimasizlik. .Mama veriyorum. .ve anladimki ne doğum şekli ne besleme şekli benim yavrumun sagligindan önemli değil. .takma arkadaşım bak ne güzel 2 aylık olmusunuz bile maşallah tebarekallah. .
Allah bağışlasın önemli olan senin ve bebeğinin sağlığı

Ben 28?
Canım sakin ol stres yapma stres daha çok sütün kesilmesine sebep oluyor.. ben eşimin eline verdim pompayı hadi pompala dedim oda gördü gelmediğini 15 gün yara oluncaya kadar pompaladık tık yok...Bence eşinizi kayınvalideniz yönlendiriyordur. erkek nerden bilecek bukadar üzerinde duracak...eşinizin yaşı kaç sizin yaşınız ?boşamak bu kadar kolay mı ?
ben 28 yaşındayım eşim 29 yaşında.kaynanam ilk başta sütü yok falan diyordu eşime dedim konuş üzülüyorum dedim.şimdi daha az diyor.benim eşim bu konuda çok hassas davranıyor araştırıyor o yüzden üzerime geliyor.ona göre her kadın emzirebilir

Canım bende oğlum bir haftadan fazla emmedi çok uğraştım seni çok iyi anlıyorum. Artık emzirirken bluzumu falan çıkarıyordum rahatsısız etmesin diye annem kv yine soyundu diyordu ama sonunda emdi oğlum çok şükür 19 aylık halen emziriyorum bırak diyenlere inat emziriyorum. Hiç kendini sıkma rahat ol gelirse sütün emer gelmezse-de napıcaksın. 9 ay taşımışsın tabiki emzirmek istersin .

Sütünüz stres yaptığınız için gelmiyordur. Öncelikle acaba sütüm var mı acaba çoğalacak mı demekten vazgeçin. Eğer stresten uzak durursanız, bol sıvı tüketirseniz sütünüz gelecektir. Ama sütüm hiç gelmeyecek mi acaba diye düşünürseniz sütünüz gelmez. En önemli şey bol bol emzirmek bebeğiniz emdikçe süt çoğalır çünkü. Ben de bebeğimi 5 ay zorla emzirdim. Şimdi 21 aylık 3 ay sonra nasıl ayırıcam diye düşünüyorum. Ben bebeğimi hoplayarak zıplayarak yeri geldi sağarak sütü memeye dökerek verdim. Sonuç olarak emdi. Doğumun ertesi günü sütüm kesilmişti mesela sıkıntıdan. Malt içeceği içmiştim. Bir de etrafımdaki stres kaynaklarından kurtulunca sütüm geri geldi. Bir çok anne benzer problemleri yaşıyor. En önemlisi stres ve sıkıntıdan uzak durmak. Bir de şuna inanın her çocuğun bir nasibi var, moralinizi bozmayın. Bebeğinizin nasibi ne ise onu alacak. Siz sadece rahatlamaya çalışın. Eşinizle konuşun bu söylemlerinin sizi strese soktuğunu hatırlatın ona. Bebeğinizi sağlıkla büyütmeniz dileği ile..

kardeşimde 3 ay önce doğum yaptı fıstık kızımız memeyi almıyordu kaşıkla beslemeye başladılar ve kaşığa alıştı memeyi almadı kardeşim sütünü sağdı ve sütü kaşıkla göğüsten aşağıya bebeğin ağzına döktü ve öyle öyle emmeye başladı biraz uğraşmak gerek aaa emmiyor sütümde yok deyip kenara çekilmek olmaz canım..... (göğsünüz boş olsa bile sütünüzü sağın ki beyne sinyal gitsin böylelikle sütünüz çoğalır yeğenim doğdugun da benim göğüslerim bile sızlamıştı düşünün 4 yıl oldu oğlum doğalı :))) bende 9 ay zor emzirdim neler duydum 2. çocuk olursa daha doğmadan herkesin ağzının payını verecem toy zamanlarım geçti sende söyle konuşmamaları gerektiğini etkilendiğini ama ne olur içini ferah tut güzel ve sakin tut ki sütün gelsin

benimde sutum stresten kesilmisti.
kemik suyuna corba bana cok cok iyi geldi..sIgir kemigini kaynatin,icine sevdiginiz sebzelerden katip corbasini yapin.
ben bunu icince sutum fiskiriyordu ne hikmetse..
gebelik formunda bi hanima onermistim,o da denemis,sutumun rengi dahi degisti kalitesi artti diye yazmisti bikac hafta sonra.
sutunuz gelmezse de dunyanin sonu degil asla.evladiniz saglikli siz mutlu olun gerisi bos.

Sütünüz stres yaptığınız için gelmiyordur. Öncelikle acaba sütüm var mı acaba çoğalacak mı demekten vazgeçin. Eğer stresten uzak durursanız, bol sıvı tüketirseniz sütünüz gelecektir. Ama sütüm hiç gelmeyecek mi acaba diye düşünürseniz sütünüz gelmez. En önemli şey bol bol emzirmek bebeğiniz emdikçe süt çoğalır çünkü. Ben de bebeğimi 5 ay zorla emzirdim. Şimdi 21 aylık 3 ay sonra nasıl ayırıcam diye düşünüyorum. Ben bebeğimi hoplayarak zıplayarak yeri geldi sağarak sütü memeye dökerek verdim. Sonuç olarak emdi. Doğumun ertesi günü sütüm kesilmişti mesela sıkıntıdan. Malt içeceği içmiştim. Bir de etrafımdaki stres kaynaklarından kurtulunca sütüm geri geldi. Bir çok anne benzer problemleri yaşıyor. En önemlisi stres ve sıkıntıdan uzak durmak. Bir de şuna inanın her çocuğun bir nasibi var, moralinizi bozmayın. Bebeğinizin nasibi ne ise onu alacak. Siz sadece rahatlamaya çalışın. Eşinizle konuşun bu söylemlerinin sizi strese soktuğunu hatırlatın ona. Bebeğinizi sağlıkla büyütmeniz dileği ile..
Ben de çok farklı şekillerde emzirmeyi denedim ama oğlum çok inatçı ne yaptımsa almıyor inatlaşıyor benimle.ancak parmakları da dahil her şeyi emmek istiyor.doktor ormana bıraksak aç kalmaz bu çocuk dedi :) süt olmadığı için emmiyor beni.bu kadar uğraşa rağmen sütüm gelmedi.tek sebebinin stres olduğunu biliyorum ama beni üzen bu ortamdan kurtulmama daha iki ay var.evime gidince belki sütüm artar diye umut ediyorum ve olan bi iki damlayı da kaybetmemek için uğraşıyorum

benimde sutum stresten kesilmisti.
kemik suyuna corba bana cok cok iyi geldi..sIgir kemigini kaynatin,icine sevdiginiz sebzelerden katip corbasini yapin.
ben bunu icince sutum fiskiriyordu ne hikmetse..
gebelik formunda bi hanima onermistim,o da denemis,sutumun rengi dahi degisti kalitesi artti diye yazmisti bikac hafta sonra.
sutunuz gelmezse de dunyanin sonu degil asla.evladiniz saglikli siz mutlu olun gerisi bos.
Hemen deneyeyim onu da inşallah faydasını görürüm teşekkürler

ben anne sütü çok almışım. annem zor bıraktırmış, kardeşim anne sütü almamış mamayla büyümüş. sorun ne biliyor musun. benim bir sürü hastalığım var, (alerjik astım, alerjik rinit ve kalpte sorun). maşallah kardeşim iyi:nazar:.

hani anne sütü koruyucuydu. hastalık nasip işi.

inşallah çok sağlıkla bebişin büyür. takma milleti...

kardeşimde 3 ay önce doğum yaptı fıstık kızımız memeyi almıyordu kaşıkla beslemeye başladılar ve kaşığa alıştı memeyi almadı kardeşim sütünü sağdı ve sütü kaşıkla göğüsten aşağıya bebeğin ağzına döktü ve öyle öyle emmeye başladı biraz uğraşmak gerek aaa emmiyor sütümde yok deyip kenara çekilmek olmaz canım..... (göğsünüz boş olsa bile sütünüzü sağın ki beyne sinyal gitsin böylelikle sütünüz çoğalır yeğenim doğdugun da benim göğüslerim bile sızlamıştı düşünün 4 yıl oldu oğlum doğalı :))) bende 9 ay zor emzirdim neler duydum 2. çocuk olursa daha doğmadan herkesin ağzının payını verecem toy zamanlarım geçti sende söyle konuşmamaları gerektiğini etkilendiğini ama ne olur içini ferah tut güzel ve sakin tut ki sütün gelsin
Keşke sütüm olsa da kaşıkla içirsem.benim iki üç damladan fazla sütüm gelmiyor.tüm gün emzirdiklerimi toplasam bir yemek kaşığı anca eder.Ben de sağıp ağzına damlatıyorum çıkan sütü

Hemen deneyeyim onu da inşallah faydasını görürüm teşekkürler

insallah size de iyi gelir.
ben sabahlari kahvalti niyetine bile icerdim..:KK54:
acikcasi hem sutum artmisti hemde kilolar hizla gitmisti.
hurma da sutu artirir bu arada..sekerli tatlilara yonelmektense hurma yiyin.

Aslında böyle biri değilimdir.üzüldüğüm şeyleri çabucak atlatıp toparlanmaya çalışırım.ama bu sefer beceremiyorum kendimi çok yalnız hissediyorum.eşimin desteğini görmedikçe daha da çok üzülüyorum.herkesin söylediğini yaptığını unutabilirim de eşimin söylediklerini bir türlü unutamıyorum.

Ben de anne değilim pek önerim yok ama.
2, 3 damla da gelse olsun ne kadar emzirseniz kar.
Belki emzirdikçe çoğalır, stres bittiğinde çoğalır ne bileyim.
Olmaz mı? :)

Bakmayın onun bunun lafına, anneliğin tadını çıkarın.
Emzirmekten mi ibaret sanki annelik?

Seni o kadar bunaltip strese sokmuslar ki sutun gelecekdi belki stresten gelmemis
Stresten uzak olmaya calis cok etkiliyordur sut uretimini eminim

İkiz kız kardeşlerim hiç anne sütü emmediler, ememediler çünkü annem doğum sonrası verilen kandan zehirlenmişti ve uzun bir tedavi gördü. Şimdi 18 yaşındalar neredeyse ve çok şükür ne sağlık problemleri ne de zeka problemleri var. Bu kadar takmayın anne sütüne..

ağzı olan konuşuyor hiç takma kafana keyfini kaçırmalarına izin verme canım yok ama aç kalmıyor ki bu çocuk canım

Eşiniz madem okumuş araştırmış bık bık edilmemesi gerektiğini de okusun

Eşiniz ev işinde yardımcı olsun sevdiğiniz yiyeceklerden alsın sizi mutlu etsin

Kafanızın dağılması lazım film izleyin kitap okuyun

Küçücük bebekle vakit yok biliyorum ama eşiniz yaratsın vakti

TV de salak saçma yarışma izleyin evlendirme programı izleyin ama farklı şeyler düşünün günün bir bölümünde

Bir de sürekli sağıp ne kadar çıktı diye bakmayın o da sizi gergin yapar

Verin bebek sağsın süt yoksa da emzik niyetine oyalansın

Eğer mama yedikten sonra tokken alıyorsa çok hırslarıp ağlamaz çektirir sütü arttırır

'Bebek yapım bakım onarım ' sitesine giriyorsun,orda emzirme kampı yapıp 3 aydan sonra sütü gelen anneler var :KK68:

Back
X