• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beceriksiz bir anne

Takma kafanı, biz dört kardeşiz, rahmetli annemin de sütü yokmuş, hiç birimizi emzirmemiş, sıfır anne sütü yani
Dördümüz de gayet sağlıklıyız, hiç birimize bir şey olmadı
Üzme kendini, herkes emzirecek diye bir kaide yok ki, minicik bebeğin var, ne tatlıdır şimdi üzme kendini, bugünlerin keyfine bak, Allah bağışlasın :nazar:

Benim de sütüm azdı. Doğduğundan beri mama takviyeli besledim oğlumu. İlk 5 ay anne sütü aldı sonra birden meme istemedi. 4 ay boyunca damla damla sağdım. Yeri geldi 1 çay kaşığı içirdim. Konuşan insan o kadar çok ki yerli yersiz. Seni çok iyi anlıyorum. Hatta bir arkadaş(!) ay keşke ben istanbulda olsaydım ben emzirirdim senin yerine bile demişti. Kestim görüşmeyi böyle patavatsızlarla. Sende muhatap olma. Bu benim değil, bebeğimin tercihi dedim rahatlattım kendimi. Sütün çok gelebilir ama bebeğin reddedebilirdi emmeyi. Herkes herşeyi çok biliyo zaten bi biz kara cahiliz!!! Umursama, kafaya taktıkça gelecek sütün de kesilir, rahat olmaya çalış.

Eşiniz madem okumuş araştırmış bık bık edilmemesi gerektiğini de okusun

Eşiniz ev işinde yardımcı olsun sevdiğiniz yiyeceklerden alsın sizi mutlu etsin

Kafanızın dağılması lazım film izleyin kitap okuyun

Küçücük bebekle vakit yok biliyorum ama eşiniz yaratsın vakti

TV de salak saçma yarışma izleyin evlendirme programı izleyin ama farklı şeyler düşünün günün bir bölümünde

Bir de sürekli sağıp ne kadar çıktı diye bakmayın o da sizi gergin yapar

Verin bebek sağsın süt yoksa da emzik niyetine oyalansın

Eğer mama yedikten sonra tokken alıyorsa çok hırslarıp ağlamaz çektirir sütü arttırır
Ben evimden ve eşimden uZaktayım .Görev yaptığımız yer tehlikeli bîr yerdiyordu o yüzden eşim beni memlekete annemlerin yanına gönderdi doğum için ancak eşimin ailesi sorun çıkardı ve ben de onların yanında durmak zorunda kaldım.şimdi yeniden evime döneceğim günü bekliyorum

Seni o kadar bunaltip strese sokmuslar ki sutun gelecekdi belki stresten gelmemis
Stresten uzak olmaya calis cok etkiliyordur sut uretimini eminim
Ben de öyle düşünüyorum bu kadar üstüme gelmeselerdi belki her şey daha güzel olacaktı ama pes etmedim üç ay sıktım dişimi iki ay daha sıkarım

Ablamın da 3,5 aylıktan sonra kesildi. Ne yaptıysak olmadı. Kısmet işte ama çocuğumuz maaşallah sağlıklı. O da isterdi 2 yaşına kadar emzirmeyi ama olmuyorsa olmuyordur. Kendinizi heder etmeyin.

Rabbim emziren annelere bol bol süt versin inşallah.yorum yapıp destek olan herkesten Allah razı olsun.en yakınlarımın göstermediği anlayışı siz gösterdiniz.eşim ne kadar yasaklasa da foruma girmeye devam :KK28::KK24:

bende emziremedim. stres sinir patlamalarından gitti 1 haftada..
elbette soracaklar .. bu sorular şekil değiştirip önüne sunulacak ta..
üzme kendini 2 yıl sonra sütten kesme derdim olmamasından kendimi avuttum ben :)

ben oğlumu 6 ay zor bela emzırdım malasef sütüm yoktu eşimin kuzenı 2 yaşına kadar emzırdı onun oğlu bronşitten zatureye ne varsa geçirdi çok şükür benım oğlum antibiyotık bıle kullanmadı henuz şuan 3 yaşında zamanında çok kıyasladılar her toplandığımızda bak hala emzrıyor senınkı cılız falan dıye benım oğlum şuan onun boyunu geçti ama hala kımse demez gelişimi çok iyi diye hala o çok emzırdı maşallahlar havada uçuyor tabıkı emzırmek hem çocuk için hem anne için harıka bişi ama yok olamayıncada olmuyor çokzor bi dönemden geçiyorsunuz elinizden geldiğince deneyin elektırıklı pompalardan kullanın bebek çekmese bıle o çeksın sağdığınızı verırsınız süt artırıcı ürünler var kompostolarda ıyı geliyor bı urun vardı malt içecği öyle bişidi adı oda artırıyormuş sen elinden gelenı yap onun dışında kulaklarını tıka geç

Anne sütü iyi ve gerekli bir şey tamam ama anne sütü alamamış her çocukta sorun olmaz. Ben hiç anne sütü almamışım mesela, ne bağışıklık sistemimde sorun var ne boyum posumda.Tabii gönül ister emzirmeyi ama olmuyorsa olmuyor. Bu süt meselesini bile birbirini aşağılamak için kullanan kadınlar var, gerçekten inanamıyorum.Hiç üzerinde durmayın.

kiz desene sende stres den gelmiyo doktorla konustum falan diye belki susarlar o zaman
hic takma onlari ilk bebegin tadini cikar esine de biraz anlayis diliyorum hem yaninda deil bu zamanlarda hem de stres yaptiriyo galiba bence...

Yeter artık psikolojim bozuldu.en azından buraya yazayım rahatlarım belki.birçoğunuza çok büyük bir dert gibi gelmeyebilir belki ama beni mahvetti.ben iki ay önce anne oldum ama inanın anneliğimin tadına varamadım.bu iki ayım süt olmayan göğüslerle emmek istemeyen bir bebeği emmeye zorlamakla geçti.bebeğimi mamayla beslediğimi görenlerin aaa sütün yok mu nidaları eşliğinde anne sütünün mücizevi etkisini anlattıkları nutukları dinlemekten öyle çok yoruldum ki .ya hangi anne bebeğini emzirmek istemez ki ? Ben de çok istedim ama olmadı.yemediğim ot içmediğim çay kalmadı ama yok iki damla üç damla olmadı .kendimi herkesten soyutladım hele küçük çocuğu olan bayanlardan öcü gibi kaçar oldum.çünkü onları emzirirken görmeye dayanamıyorum hemen ağlamaya başlıyorum .iki aydan sonra insanın sütü gelir mi acaba ben bir umut hala uğraşıyorum .eşim daha yolun başındasın daha iki sene emecek bu çocuk diyor .onunla da sürekli kavga ediyorum bıktım artık .ben anneliği hiç böyle hayal etmemiştim.
Stres yapma canım o yüzden de gelmez.benim ikizlerim olduğu halde iki iki buçuk ay sonra geldi.sonra kafam yerine Geldikçe sütüm de çoğaldı.bana da sorup duruyorlar.yok altı ay dan sonra yaramazmiş doymazmış cok cok çekiyolar valla.hiç duyma etrafı takma canım.

Aynı yaşadığınız bu baskıyı ben oğlumda yaşadım sütüm yok değildi ama azdı çocuk çığlık kıyamet bağırıyor du memeyi bırakmamak için annem dedi doymuyor diye tabi KV diyor doyar canım onun midesi ne kadar ki falan
Bu çatışmada şundan oldu sonradan öğrendim KV öle bi sütü olurmuşki fışkırırmış bunu başka söleyenlerde oldu zavallı anneminde benim gibi olmamış olanda göğsünden akarmış emmeden ben yinede 1,5 sene emmişim, KV ise sütü okadar çok olmasına rağmen ilk bebeği kaynım emmeyi red etmiş:KK12:Kesinlikle emmemiş eşimde 3 yaşına kadar emmiş :KK14:Bıraktırmış KV ilaç kullanacağı için 1 sene boşa akmış geri gitmemiş:KK53:

Dicem oki Rabbim hiç birimizi eşit yaratmamış özellik olarak bi bildiği elbet vardır o_O

Oğlum 5 ay ek gıdayla emdi kızın 4 ay kızımda hiç kimseyi tınmadım varda benmi vermiyorum dedim yok işde yok :KK43:
Kendini zorlama olursa olur olmazsa olmaz :KK25:Allah analı babalı büyütsün:KK68:

Ben evimden ve eşimden uZaktayım .Görev yaptığımız yer tehlikeli bîr yerdiyordu o yüzden eşim beni memlekete annemlerin yanına gönderdi doğum için ancak eşimin ailesi sorun çıkardı ve ben de onların yanında durmak zorunda kaldım.şimdi yeniden evime döneceğim günü bekliyorum
Kendi evi gibi yok insanın canım.buda daraltıp bunaltıyodur seni.elinden geldiğince hızlandır gitmeyi. Kendimden biliyorum.

Ben doğumdan 1 ay önve kendi anneme geldim. Bebeğim 2 aylık oluncaya kadar kaldım. İlk 2 ay emmedi. Sümeras diye bir yer internetten bak oradan kirala. Istanbul'da tanıdığın varsa onlara bıraksınlar onlar sana göndersin. O makine göğüsleri devamlı uyardığı için sütün artıyor. Ben ilk 2 ay annemle sohbet ede ede sütümü artırdım. Keşke kendi annene gitseydin.. O kocana söyle seni strese sokmasın.

Arkadaşım sütünün olmaması nedeni açıkmış ki

Ne sen beceriksizsin ne bebeğin ne de senin vücudun yetersiz. Kusura bakma ama sorun eşinde; nerede rahat ise orada kalacak diyememiş; daha da konuşuyor.

Huzursuz stresle tabii sütün mütün olmaz; bir de sürekli bunları dinlersin; kv başlar bizim dıdının dıdısının gelininin sütü fışkırıyordu; böyleee gömleği ıslanırdı, diye.

Eşiniz azıcık aklı başında bir adam ise sizi annenize göndersin; anneniz de mümkün mertebe eve misafir vs almasın; azıcık sizi ver bebeği nazlasınlar; kafanızın dağılması lazım.

Yok ille de kv de kalacaksın diyorsa da kusura bakmasın o zaman süt marketten gelmiyor; huzur lazım öncelikle....

Yeter artık psikolojim bozuldu.en azından buraya yazayım rahatlarım belki.birçoğunuza çok büyük bir dert gibi gelmeyebilir belki ama beni mahvetti.ben iki ay önce anne oldum ama inanın anneliğimin tadına varamadım.bu iki ayım süt olmayan göğüslerle emmek istemeyen bir bebeği emmeye zorlamakla geçti.bebeğimi mamayla beslediğimi görenlerin aaa sütün yok mu nidaları eşliğinde anne sütünün mücizevi etkisini anlattıkları nutukları dinlemekten öyle çok yoruldum ki .ya hangi anne bebeğini emzirmek istemez ki ? Ben de çok istedim ama olmadı.yemediğim ot içmediğim çay kalmadı ama yok iki damla üç damla olmadı .kendimi herkesten soyutladım hele küçük çocuğu olan bayanlardan öcü gibi kaçar oldum.çünkü onları emzirirken görmeye dayanamıyorum hemen ağlamaya başlıyorum .iki aydan sonra insanın sütü gelir mi acaba ben bir umut hala uğraşıyorum .eşim daha yolun başındasın daha iki sene emecek bu çocuk diyor .onunla da sürekli kavga ediyorum bıktım artık .ben anneliği hiç böyle hayal etmemiştim.

kendinizi neden kasıyosunuz ,biliyomusunuz bu yaptığınız stres bile sütün geri çekilmesine yeterli.Etraftaki insanların nedediğini umursamayın oyle bir ortamdanda olabildiğince uzaklaşın siz uğraşıyosunuz allah biliyor kime ne ayrıca bizim insanoğlunun fıtaratıdır yeni doğum yapmış insana böyle şeyler söylemesi siz elinizden geldiğince emmesi için ağzına verin çekmesi lazım ki süt gelsin yaptığınızı söylemişsiniz eminim yapıyosunuz bunu özellikle uyuduğu zamanlarda meme içinde süt olmasa bile ağzının içine verir almasınız sağlayın ayaklarından gıdıklayın az da olsa sütünüz akıyosa bunu devamlı tekrar edin inşallah gelir.

Arkadaşım sütünün olmaması nedeni açıkmış ki

Ne sen beceriksizsin ne bebeğin ne de senin vücudun yetersiz. Kusura bakma ama sorun eşinde; nerede rahat ise orada kalacak diyememiş; daha da konuşuyor.

Huzursuz stresle tabii sütün mütün olmaz; bir de sürekli bunları dinlersin; kv başlar bizim dıdının dıdısının gelininin sütü fışkırıyordu; böyleee gömleği ıslanırdı, diye.

Eşiniz azıcık aklı başında bir adam ise sizi annenize göndersin; anneniz de mümkün mertebe eve misafir vs almasın; azıcık sizi ver bebeği nazlasınlar; kafanızın dağılması lazım.

Yok ille de kv de kalacaksın diyorsa da kusura bakmasın o zaman süt marketten gelmiyor; huzur lazım öncelikle....
Aslında bunun içinde farklı bir konu açacaktım ama şimdi yeri geldi buradan yazayım.eşimle benim memleketimiz aynı yalnız eşimin ailesi köyde kalıyor benimkiler merkezde.eşim köyde ailesinin yanında rahat edemeyeceğimi bildiği için annemlere bıraktı beni doğumdan birkaç hafta önce.annemler onlarda kalacağımı bildiği için oda falan hazırladılar bebeğe bende orda doğumu beklemeye başladım.bu süreçte eşimin ailesiyle hergün telefonda görüştük onlar geldiler ziyarete herşey çok iyiydi hatta ben arkadaşlarıma ne kadar anlayışlı olduklarından bahsedip durdum.bizim oralarda gelinin yeri eşinin ailesinin yanıdır mantığı vardır.neyse eşim doğuma yakın geldi.geldiği günün akşamına aradı beni köyden sana ev tutuyorum orada kalacaksın dedi ben olmaz dedim ama başka çözüm yok en iyisi bu istersen gel köyde dur dedi.tabi ben de kabul ettim ev işini.bana sözü annemle annen yanında duracak oldu.ama ailesi bi müddet sonra sorun çıkardı ve annem gitmek zorunda kaldı şimdi Kaynanamla kalıyorum ve hiç mutlu değilim.kadın çocuğu kucağıma vermiyordu ilk zamanlar zorla alıyordum elinden şimdi ise başımda bekliyor altını bile atarken.düşünün hala benim odamda yatıyor neymiş çocuk bakacakmış horlamaktan başka bi şey yapmıyor :KK43:

Aslında bunun içinde farklı bir konu açacaktım ama şimdi yeri geldi buradan yazayım.eşimle benim memleketimiz aynı yalnız eşimin ailesi köyde kalıyor benimkiler merkezde.eşim köyde ailesinin yanında rahat edemeyeceğimi bildiği için annemlere bıraktı beni doğumdan birkaç hafta önce.annemler onlarda kalacağımı bildiği için oda falan hazırladılar bebeğe bende orda doğumu beklemeye başladım.bu süreçte eşimin ailesiyle hergün telefonda görüştük onlar geldiler ziyarete herşey çok iyiydi hatta ben arkadaşlarıma ne kadar anlayışlı olduklarından bahsedip durdum.bizim oralarda gelinin yeri eşinin ailesinin yanıdır mantığı vardır.neyse eşim doğuma yakın geldi.geldiği günün akşamına aradı beni köyden sana ev tutuyorum orada kalacaksın dedi ben olmaz dedim ama başka çözüm yok en iyisi bu istersen gel köyde dur dedi.tabi ben de kabul ettim ev işini.bana sözü annemle annen yanında duracak oldu.ama ailesi bi müddet sonra sorun çıkardı ve annem gitmek zorunda kaldı şimdi Kaynanamla kalıyorum ve hiç mutlu değilim.kadın çocuğu kucağıma vermiyordu ilk zamanlar zorla alıyordum elinden şimdi ise başımda bekliyor altını bile atarken.düşünün hala benim odamda yatıyor neymiş çocuk bakacakmış horlamaktan başka bi şey yapmıyor :KK43:

Arkadaşım o zaman eşine sert çık ya annemin evi ya da kendi evimiz de

Eşinin yanına gidebiliyorsan git; ama gidemiyorsan da annene git.

Başlarım oranın buranın adetine; hem işine gelince adet hem işine gelince araştırdım modern emzirme görüşlerini şeklinde.

Allah aşkına şehire alışkın biri köyde zaten yapamaz onu geçtim de kendi evine hem de başka şehirde alışkın biri kv ile nasıl bir arada dursun.

Zaten ben bakıyorum diye şişindikçe şişinir kv; gelinin bir işi bebeği emzirmek onu da yapamadı der kapı önün muhabbetinde de; gece bile ben bakıyorum der.

Yaşını bilemiyorum arkadaşım; küçüksündür belki bu kadar aksiyona alışkın değilsindir ama artık annesin.

Kv denin sözünden çıkmayan gelin dönemi biteli uzun yıllar oldu; cevap ver; gerekirse çıngar çıkar; böyle de streslisin öyle de stresli olacaksın; hiç olmazsa o zaman bir kez stres olursun ama bu düzene dur de.

Kolay kolay kimseye kavga et; gemileri yak diyen bir durumum yoktur ama bebeğinin emmemesi değil ki senin sorunun.

Sen ve bebeğin huzurlu ve baş başa kalırsanız tüm sorun çözülür. Bebeğin ağzına memeyi emzik yap; kulaklarını tıka; kv dediği hiçbir şeyi içine atma; sana hatalı gelene cevap ver; yoğurt beyaz derse sana göre siyahsa siyah de...

Sağlıkla büyüt bebişi

Arkadasim 2-3 ay emziremedi sutu az geldigi icin bebek emmek istemiyordu, emmeyince de artmiyordu. Hastane tipi pompa kiraladi ve surekli sutunu sagdi. Sonra cocuk da emmeye basladi. Şimdi de 2 yasina geldi memeden kesemiyor :KK70:

Back
X