bebişlerin su ihtiyacı

elma xsxekeri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
563
4
44
kızlar yaa benim kafam çok karıştı oğlum bugün 46 günlük oldu prematüre doğdu 2kilo 40gramdı ama ilk günden itibaren hayata çok sıkı tutundu bebeğim 10 günlük olana kadar sadece anne sütü emdi aslında sütüm okadar çokki hep akıyor ama doyurucu değilmiş ve bebeğim 10 gün içinde sadece 80 gram aldığı için doktorumuz mamaya başladı 4 saatte bir mama veriyorum şimdi ama sütümüde çok güzel emiyor aslında anne sütüyle beslenen bebeklerde suya ihtiyaç yokmuş ama benim bebeğim hem mama hem sütüm ikisinide tüketiyor şimdi ben su vermelimiyim bide bu sütün kalitesi sonradan artarmı çünkü emdikten sonra hiçte öyle çok açmış havası yok oğlumda sadece çok uzun süre memede kalıyor ama herkes bunun normal olduğunu söylüyor.. bide ben süt ölçümü diye bşey duydum bilen varmı nerelerde yapılır bu süt ölçümü .. şimdiden hepinize teşekkür ederim

canim sutunden su ihtiyacını karsılıyordur bence ama doktoruna sor tabi
bence sen memeye devam et birde tatli seyler ye gercekten ise yarıyor
yesillik ye salata kıvırcık roka
bugday corbasi ic sutunun kalites artsin
emzirmeye de hep devam et canim madem suutn geliyor
kolay gelsin

CANIM BENİM ÜZÜM HOŞAFI VE KAYISI HOŞAFI ÇOK İYİYMİŞ EGER SADECE EMZİRİYOR OLSAYDIN DERDİM Kİ SU VERMENE GEREK YOK AMA MAMA VERDİĞİN İÇİN BİLEMİYORUM DR UNA SOR BENCEDE ALLAH YARDIMCIN OLSUN CNAIM BENİM

sağolun kızlar doktoruma sordum 2 çay kaşığı ver dedi ama dürüst olmak gerekirse dr bana pekte bilgili gelmedi açıklamaları beni tatmin etmiyor daha ii bi dr arıyorum bu arada saranur verdiğin örnekler gerçekten işe yarıyo ama sadece sütün miktarını arttırıyo bozada çok işe yaradı bende ama tabi artık boza zamanı geçti bulamıyorum eczanelerde satılan vita malt diye bi içecek var onu kullanıyorum acayip işe yarıyo hapyhapy yeşillikte bebeğime çok gaz yaptı be canım taze soğanda süt yapıyo ama gazda yapıyo bu arada buğday çorbasının tarifini verirsen denemek isterim ben bilmiyorum ilgilendiğiniz için teşekkür ederim bu arada

su yada sıvı gıdalar sütü arttırıyor tatlı falan yedirtmelerinin sebebide susatmasıysım.benim bebeğim sadece anne sütü almasına rağmen su veriyorum bir tanıdıkğın dr.u (prof) bebeklerin böbreklerinin çalışması için neyle beslendiğine bakılmamaksızın su içirilmesi gerektiğini söylemiş bende içiriyorum zaten havalarda sıcak hararet yapabiliyor

su yada sıvı gıdalar sütü arttırıyor tatlı falan yedirtmelerinin sebebide susatmasıysım.benim bebeğim sadece anne sütü almasına rağmen su veriyorum bir tanıdıkğın dr.u (prof) bebeklerin böbreklerinin çalışması için neyle beslendiğine bakılmamaksızın su içirilmesi gerektiğini söylemiş bende içiriyorum zaten havalarda sıcak hararet yapabiliyor

tatlım sen ne zaman başladın su vermeye doğduğundan beri veriyomusun

arkadaşlar bebeğinizin bezi yeterince ıslanıyorsa suya gerek yok diye biliyorum heryerde de öyle yazıyor bence su falan vermeyin kendi doktoru önermedikçe ve anne sütü alıyorsa

arkadaşlar bebeğinizin bezi yeterince ıslanıyorsa suya gerek yok diye biliyorum heryerde de öyle yazıyor bence su falan vermeyin kendi doktoru önermedikçe ve anne sütü alıyorsa

oh oh benimki değil bezini açtığımız gibi karşısında kim varsa onu bile ıslatıyo doktoru kaç kere yıkadık biz çişle bak şimdi içim rahatladı bunu daha önce duymamıştım

canım ne yersen sutunede o gecıyor sen ne kadar guzel ve saglıklı beslenırsen sutunun kalıtesı de o kadar artar,bol sıvı al sabahları yumurtanı sutunu pekmezını felan muhakkak ye, ogelen ve aksam hem sebze hemde proteın al ,eger sutun gelıyorsa ve guzel beslenırsen mamaya gerek yok ama mama verıyorsan arkasından 2-3 cay kasıgı su ver bebişe

canım benımde bebegım 2aylık olucak dogdugundan berı arada verıyorum suyun yerını hıc bısı tutmaz eskıden verılıyodu sonradan cıktı bu sut verılırken gerek yok falan dıye valla ben cok su ıcıyorum bebegımede suan haftada 1 verıyorum ama sıklastırıcam kuru meme emınce agzı kuruyo gecelerı uyurkende bızım bı tanıdıgımızın cocugu susuzluktan ölmus annem soledı verme demısler onada o gozumun onunde hep bır ıbrettır ama herkezın kendı tercıhı yorumumu yazım dedım

bende doğduğundan beri veriyorum su .bencede suyun yerini hiçbirşey tutmaz.benim bebeğimin kilosuda düşük olduğu için doktor mama önerdi günde 3 defa mama veriyorum ve her mamadan sonra 2/3 çay kaşığı su veriyorum.bence vermeye devam et canım sudan zarar gelmez..

arkadaşlar biz burada sadece ortak paydalarımızla ilgili dertleşip yalnız olamafığımızı bilmek için varız bence bu tip tıbbi konularda burada yazılanlara pek güvenmeyin daha bilimsel yazıları okuyun ya da doktorunuza danışın derim:)

ben su veriyorum..lıkır lıkırda içiyor..3 aylık olcak bebeişim...valla memeyi çok almıyo kavga dövüş..bügün mama aldım mecburek...bakalım nasıl olucak...suda vermek zorundayım artık..

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar yaa benim kafam çok karıştı oğlum bugün 46 günlük oldu prematüre doğdu 2kilo 40gramdı ama ilk günden itibaren hayata çok sıkı tutundu bebeğim 10 günlük olana kadar sadece anne sütü emdi aslında sütüm okadar çokki hep akıyor ama doyurucu değilmiş ve bebeğim 10 gün içinde sadece 80 gram aldığı için doktorumuz mamaya başladı 4 saatte bir mama veriyorum şimdi ama sütümüde çok güzel emiyor aslında anne sütüyle beslenen bebeklerde suya ihtiyaç yokmuş ama benim bebeğim hem mama hem sütüm ikisinide tüketiyor şimdi ben su vermelimiyim bide bu sütün kalitesi sonradan artarmı çünkü emdikten sonra hiçte öyle çok açmış havası yok oğlumda sadece çok uzun süre memede kalıyor ama herkes bunun normal olduğunu söylüyor.. bide ben süt ölçümü diye bşey duydum bilen varmı nerelerde yapılır bu süt ölçümü .. şimdiden hepinize teşekkür ederim

oncelıkle tebrıkler..sutunuzun kalıtesı yedıklerınızle ılgılıdır.dengelı beslenın.anne sıtı gıbısı yoktur..bende bazen duzensız beslendıgım zaman sutum acık renk beyaz oluyor eger ıyı beslenmışsem tam beyaz oluyo ..yedıklerınızle alakalı..mekke hurması sut yapıyor hemde cok vıtamınlı bol bol tuketın valla bana çok ıyı geldı.. sutum de doyurucu oluyor onu yıyınce.bebeğiniz küçük oldugundan memede kalması normal.bence anne sutunu emıyorsa doktorunuzla konuşup mamayıkesınız .küçük doğan bebeklerın mamaya degılde anne sutune ıhtıyacı var doktorlar basa bas bagırıyor..doktorunuz la tekrar konuşun yada başka bır doktorun fıkrını alın bence..anne sutu gıbısı yok..benımde sutum olmadıgı zaman oldu ıkı uc gun
az mama verdım ama ıcım cız ettı tadı çok kotu .ben bebegıme magnezyum acısından zengın ozel bır su verıyorum.çünkü gazlı bır bebektı kakasını yapmayı henuz cok beceremıyor oyuzden arada verıyorum..ama verılmesede oluyor çünkü anne sutut zaten su....kolay gelsın..

ben su veriyorum..lıkır lıkırda içiyor..3 aylık olcak bebeişim...valla memeyi çok almıyo kavga dövüş..bügün mama aldım mecburek...bakalım nasıl olucak...suda vermek zorundayım artık..
bebeginiz lıkır lıkır içtiği için memenızı almıyor..agzına memenızden gıdenden fazla akıyorsa su veya mama daha memenızı begenmeyecektır.verdıgınız bıberonun ucuna dıkkat edın..delıgı çok kucuk olmalı...yoksa meemenızden cabuk kesılır daha cok cay kasıgıyla vermeye calısın.bırde cay kaşığıyla verırken dırekt boğaza doğru degılde iç yanağına akıtın kı rahat yutsın kolay gelsın...

canım benımde bebegım 2aylık olucak dogdugundan berı arada verıyorum suyun yerını hıc bısı tutmaz eskıden verılıyodu sonradan cıktı bu sut verılırken gerek yok falan dıye valla ben cok su ıcıyorum bebegımede suan haftada 1 verıyorum ama sıklastırıcam kuru meme emınce agzı kuruyo gecelerı uyurkende bızım bı tanıdıgımızın cocugu susuzluktan ölmus annem soledı verme demısler onada o gozumun onunde hep bır ıbrettır ama herkezın kendı tercıhı yorumumu yazım dedım

bebegınızın bıngıldagından anlarsınız susuz kalıp kalmadfıgını..eger susuz kalmışsa ıcerı batık olur.çişinide az yapar..ablam uc ay sadece anne sutu verdı harıc hıc bışey vermedı maşalllahı vardı..tabı bebekten bebege de değişir. dikkat etmek lazım...

X