Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar bebeğinin odasını ayıran var mı?ayırmayı düşünüyorum yavaştan ama kıyamıyorum da.........aklı başına gelmeden ayır diyenler çoğunlukta.büyüdükçe ayrılma konusunda inatlaşma ihtimali yüsek tabi....
hem kıyamıyorum hem de biz hala sık sık uyanıyoruz.odayı ayırmayı başaranlar....SİZ NASIL YAPTINIZ?
odayı ayırmak güzel olur ama sonrada bebeğini merak edipte daha çok uyanır olmayasın geceleri.ben dayanamam gibi geliyor kızımın ayrı odada olmasına aklım onda kalır
yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
offf aylardır ayırıcam ben, tam karar veriyorum gece sık uyanmaya başlıyor
nasıl olcak bilmiyorum, sürekli üstünü açıyor, arada pışpışlamak gerekiyor
ooof of dertliyim bu konuda
Ben ayırdım kızım 11 aylıktı ayırdığımda ve şimdi 16 aylık...
Ara ara bakıyorum tabi tetikteyim ama bence alıştırın yavaş yavaş kızlar ileriki dönemlerde ayı yaşı ne olursa bebek yanında anneyi isityor...
Ayrıca dr umuz mümkünse karanlık bir yerde yatırmamı söylemişti tabi ben yine kıyamayıp koridorun ışığını loş konumda tutuyorum...
Yiğitim bitanem..
Kayıtlı Üye
Yiğitin odasıyla bizim odamız yanyana..Uzun zamandır kendi odasında yatırıyorum,gece lambası açık duruyor,çok hafif bir ışığı var..kışın zaten üstünü açma ihtimaline karşı uyku tulumuyla yatırdım hep..mızırdanıncada yanıma alıp emziriyorum tekrar yatağına geri yatırıyorum..
bende eylülde ayırmayı düşünüyorum yazın annemlere gidecez aynı odada kalcaz nasıl olsa diye şimdiden ayırmadım
kızım doğduğundan beri kendi odasında ve kendi yatağında yatıyor..
arada sevinsin diye sabahları uyanınca yanımıza alıp yatakta oyun oynuyoruz çok hoşuna gidiyor.
ama biz uyanana kadar kendi yatağında kendi oynar genelde..
baş ucunda oyuncakları var onlarla oynar. sıkılınca bağırmaya başlar..
uslu bir bebek olduğu için çok sorun çıkarmadı..
drydeniss şöyle okkalı bir maşşşallah demek lazım.
4 erkeğim ve ben:))
Kayıtlı Üye
ben 2 gün önce ayırdım.1yasındalar artık ayrılmanın vaktiydi.cok da iyi oldu tabi gene gece kalkıyorum çünkü 2 tane ama katlanırım.hem sevdiler odalarını memedem de kestim gece uyanıp süt ya da su içiyorlar geri uyuyorlar uyumazlarsa ayagımda sallıyorum.bence bir an önce ayırın kızlar.
onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
ben de ayırmak istiyorum ama kış dedik,soguk oluyor
nasıl olsa bizim odada klima var kalsın burada dedik
şimdi yaz geliyor,malum adana 40 derecelerde,onun odasında klima yok
yine bizim odada yatar
artık önümüzdeki kışa doğru ayırırız sanırım
ben odasını 6 aylıkken ayırmıştım zaten ama son 2 aydır yatağında değil bizim yatakta yatıyor uyuyunca yatağa koyarken uyanıp başlıyor ağlamaya. ama ikimiz bizim yatağa girdiğimizde şapur şupur öpüyor önce ne kadar uykuluda olsa sonra uyuyor hiç bişey yapmama gerek kalmadan gece boyu yatıyoruz hep beraber iki aydır böyle sonu ne olacak bilmiyorum.
6 aylıktan beri hep kendi odasında yatıyor ilk ayırdığım zaman temmuz gibiydi zaten havalar sıcaktı üst açma vs. derdi olmadı 1 hafta o uyuyana kadar onun odasında durdum yada kanepede yattım sonra çıktım 10 günde tamamen alıştık..
üç kişiliğiz artık:)
Kayıtlı Üye
ne ters biriymişim ya
önceleri ayrı odasında yatırıyodum şimdi de kendi yatağıma aldım
ne yapayım çalışıyorum ya beni yanında istiyo kuzum yoksa geceleri zehir oluyo bana
her yarım saatte bir kalkıyoo.sanırım kendini güvende hisssediyoooo
ama mutlaka belli bi zaman sonra ayırma taraftarıyım illakiCADIARZU
ben 2,5 aydan sonra hep kendi odasında yatırdım. o zamana kadar da yarı yanımızzda yarı kendi odasında. o yüzden hiç sorun olmadı ..
herkes haddini bilecek !
Kayıtlı Üye
karar verıpte bır turlu ayıramadık odasını kucuk pasanın
3 aylıkken ayırdım bende çokrahatız gece lambası işe yarıyor.
ayrı odayı bırak ayrı yatakta yatmıyyor paşam yanıma alınca sarılıp bi güzel uyuyor.
Bende oğlumu 2,5 aylık iken ayırdım karanlıkta yatıyor valla. tabi arada kontrol ediyorum yatağına alıştı umarım hep .böyle devam eder. sadece sabahın 6 bucuğunda kalktığı vakit biraz oynayıpp karnını doyurum biraz yanıma alıyorum olsun o kadar dii mii