Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebişlerin aylık kontrolleri ve kiloları

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

PirayeHira

Guru
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2008
4.312
9
316
38
İstanbul
kızlar miniklerin doktor kontrolleri nasıl gidiyo;
biz bugün gittik doktor amcamıza...ondan önce sağlık ocağında hepatit aşısının 2 dozunu olduk kızım iğne girince bağırdı birden içim gitti valla aşı yapılırken uyanık olması gerekiyomuş hemşire zorla uyandırdı aşıyı yaptı kzım bi bağırdı sonraya uyumaya devam etti:))
ordanda hastaneye dr umuza gittik.dr herşeyine baktı falan gayet iyi bi sorun yok allah şükür.yalnız benim kızım ilk 2 hafta 50 gr bişey almıştı o zaman daha emmeye alışamamıştık aslında kızım emmeye alışmıştı çok güzel emiyodu ama ben emzirmeye alışamamıştım emzirme araları çok uzundu uyandıramıyodum hemşireler en geç 2-3 saatte bir emzir demişti bende ona sığındım galiba gece olabilir bu kadar ara ama gündüzde bukadar ara verdiğim için kızım kilo almamıştı tecrübesizlik,cahillik işte şimdi nasıl kızıyorum kendime varya.tabi 2.haftadan sonra aklım başıma geldi şimdi sıksık emziriyorum kuzumu sütümde yarıyo bugün dr tarttı 600 gr almış 2 haftada dr da en başta almamıştı ama şimdi iyi gidiyo dedi rahatladım.
doğduğunda 3700 dü kızım şişlikler inince 3600 kaldı.şimdi 4250 boyuda 55 cm.

buarada bide kalça ultrasonu da çektirdik 1.ayında çektirilmesi gerekiyomuş kalça çıkılığı için şükür bişey çıkmadı.

Maşallah kızına pirayecim.
Ben de çok marak ediyorum 2 aralıkta kontrolümüz var.Biz biraz emme sorunu yaşadık başlarda.Mama vermeyelim aman alışır falan dedik ki ben ce hata yapmışız,aç kalmış sanırım oğlum.Şimdi emiyor gece 1 kez mama veriyordum.Şimdi onu da bırakmaya başladık.Sürekli emzirmeye çalışıyorum emiyor ama doymuyor gibi geliyor.Sürekli aranıyor.

doğduğunda 3400 dü.11. gün 3240 oldu 52 cm di.Doktor biraz düşmüş dedi.Bakalım2 aralıkta nasıl olacak.26 günlüğüz biz.

selam ;

benim kızım doğduğu günden beri emiyor..gecede gündüzde hiç boş bırakmadım ..hep uyandırıp emzirdim..mükafatını da aldımhihoyyyt ..doğduğunda 2600 dü hastaneden çıkarken 2450 ye düştü 15 gün sonraki kontrolde 3200 gr olmuştu kızım 46 cm den 50 cm e çıkmış boyu da.. yani 750 gr almış çok çok iyi dedi doktorumuz böyle devam et dedi .çok mutlu olduk tabi..kaydirigubbakcemile2

diloksçum emzirmeye alışana kadar oluyo sanırım böyle sıksık emzirmeye başlayınca senin oğluşunda kilo almaya başlamıştır merak etme cnm.

eylülcüm kocaman bi maşallah sanada kızınada melis ece tombik olcak galiba bu gidişlehihoyyyt

ay çok tombik de olmasın anası gibi..bu arada yarın mevlitimiz var..eğer buralara uğrarsan beklerim canım..

oğlum bugün 12 günlük ..doğduğunda 3070gr dı.3. gün 3160 gr şimdi sadece anne sütü veriyorum ama devamlı aranıyor mama takviyesi yapsam mı acaba?
Hem meme uçlarım biraz dinlenir çünkü çok sızlıyor..Pazartesi kont. var kilosuna göre karar vermek en iyisi galiba..
oğlum mustafa bartu ellerinizden öperrr

canım dr a danışmadan mama verme derim..anne sütüne devam et ..dr uygun görürse verecektir zaten..benim göğüs uçlarım yara oldu ilk günler ama ağlayarakta olsa emzirdim..mamayı düşünmedim hiç..

selam kızlar
duru hanım 3190 gr doğdu 2 gün sonra hastaneden çıkarken 3080 gr a düşmüştü.
doğumdan bir hafta sonra 2960 a düşmüştü.
5 gün önce sağlık ocağına kayıt için götürdüğümde 3300 gr olarak çıktı kilosu.bakalım bugün yeni doktorumuza gideceğiz orada yeniden bakılır artık değerlerine.2 saatte bir uyandırıp emziriyorum ama bana sanki besleyemiyormuşum gibi geliyor.bugün herşey belli olacak bakalım bizde.inşallah hayırlı haberlerle döneriz.

Selam kızlar. Banusu da 3340 doğdu ama iki gün sonra şişlikleri inince hastaneden çıkarken 3120'ye düşmüştü. Bi,r haftalıkken kontrole gittiğimizde kızım beni sevindirdi 3370 kilo olduğunu öğrendim. Şimdi haftaya bugün kontrolümüz var merakla bekliyorum. Kızım alıştı artık geceleri ben uyandırmasam da kendisi iki saatte bir uyanıyor. Gündüz ise bazen saatte bir emmek istiyor. Babannesi verme kusar dese de dinlemi,yorum veriyorum kızıma memesini ve kusmuyor :)))

ay çok tombik de olmasın anası gibi..bu arada yarın mevlitimiz var..eğer buralara uğrarsan beklerim canım..

teşekkür ederim davetin için cnm çatalcaya gelirmiyiz yarın bilmiyorum,ama sana gelmeyi çok istiyorum sende nisa hastanesiyle bağlarını koparmadığına göre bana gelirsin.mevlüt güzel geçer inş.cnm şimdiden allah kabul etsin.

bizde geçen c.tesi gittik oğluşumla doktoruna 2980 gr a düşmüştü 4. günüydü doktor şişlikleri indiği için düştü kilosu bugünden itibaren kilo almaya başlıycak dedi.sanırım aldı da herkes öyle diyo bana da öyle geliyo.yarın haftalık kontole gidicez bakalım nekadar olduk boyumuzda 50 cm di bakalım nekadar değişicek ama sanki uzadı gibi geliyo bana:))

benim oğluşumda 3.370 gr.doğmuştu
bir hafta sonraki kontrolümüzde 3600 gr.olduğunun duyunca dr. amcası da kocaman bir maşallah demişi
iki gün sonra yine kontrolde 3700 çıktı şimdi 24. gündeyiz ve ben merak ediyorum oğluşumu ne kadar oldu diye
kızlar dr. işini nasıl halletiniz
kontroller aylık mı
ben henüz bir dr.a karar veremedim
hangi kontroller yapılıyor aşılar falan ne alemde
ayyy çok soru sordum ama kafama takılıyor
Allah tüm melekleri korusunnn

fatercim maşallah oğluşuna ne güzel kilo almış.
ben doğum yaptığım haastanenin çocuk dr una gidiyorum cnm.doğduğundan bu yana 3 kere götürdük ama artık aylık olcak kontrollerimiz,hastanede topuğundan kan almışlardı ama sağlık ocağındada aldırdık,bide bugün yine sağlık ocağında hepatit aşısının 2. dozunu oldu kızım 1. dozunu hastanede yapıyolar zaten.1.ayda kalça çıkıklığı varmı diye kalça ultrasonu çektiriliyo onu çektirdik.bidahaki aşıda 1 ay sonra verem aşısı...ishal aşısıda yaptırcakmışız öyle dedi dr umuz o özel aşıymış verem aşısından 2 ay sonra yapılıyomuş hatırladığım kadarıyla.

pirayecim bizede dr umuz 26 aralıkta kalça ultrasonu istedi..nasıl yapılıyor nerde çektirdin sen?bebiş ağlıyomu ..ayrıca kaç para ödedin merak ettim şimdi bak..bilgi verirmisin canım..

fatercim ben özel doktora gidiyorum aylık 70 ytl kontroller de haftalık her hafta kilo takibi yapıcak çok da tatlı bir adam her saat çok rahat cepten ulaşabiliyoruz hep de çok kibar konuşuyo rahatlatıyo her konuda.istersen bilgilerini vereyim sana.

selam kızlar
öncelikle subanallah maşallahha bebeklerinize.
bugün doktordan geldik..çok şükür öncelikle aradığımız doktoru bulduk :) dilimizin uyuştuğu kızımla iyi ilgilenen bir doktor ve bıkmakadan usanmadan tüm sorularımı da cevapladı.
sütüm yetmiyormuş ( .2900 den 10 günde 3150 ye çıkmışız.yani günde ortalama 25 gr alınmış.doktorumuz ortalama bebeğin günlük 35-50 gr alması gerektiğini söyledi. boyumuzda 1,5 cm uzamışkademeli olarak mama takviyesi verdi bakalım 2 hafta sonra tekrar kontorlumuz var o zaman ne diyecek aynı hafta sarılık aşımız ve kalça çıkıklığı için ultrasonumuz olacak. inşallah kızımı bu iki haftada briaz olsun toparlayabilirim. (

benim bebeğim yağızım 2670/47 cm doğmuştu hastaneden çıktığımızda 2400 düştü 1 aylık kontrolümüzde 2 hepatip aşımızı olduk kilomuz 3500 boyumuz ise 52 cm olmuştu doktorumuz çok iyi kilo aldığımızı söyledi düşük kilolu doğduğu için arayı kapatmaya çalışıyormuş canım bebeğim 13 aralıkta 2 ayını dolduracak

Denizcikk 3.485 dogmustu boyuda 51 cm.idi.

hastaneden cikarken 3-290`a inmisti.18 gün sonra kontrolü vardi

masallah iyi kilo almis 4.215 olmus.ama boyunu 3 ay olana kadar

ölcmek istemiyorum dedi doktorumuz.kemikleri daha cok narin uzatmiycam

aykalarini dedi.haftaya yine var hem asimiz hemde kontrol,bakalim bukez nasil gittik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…