• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebişlerimizin aşıları

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

ferbey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2007
33
0
86
Ankara
kızlar bebişime pnomokok,rotavirüs,karma,verem aşılarını yaptırdım...verem dışındakileri doktora yaptırdım çünkü devlet karşılamıyormuş...sizler neler yaptırdınız...paylaşırsanız sevinirim...

benımkı yarın 2 aylıkken verem karma ve rota olucak
cok cani aciyor mu?ve huzursuzluk yaptı mı o asiar canim?

pnomokok asısınedir?

pnomokok zatürre,menenjit,orta kulak ve kan iltihabından koruyan bi aşı...abd kanada yeni zellanda gibi 17 ülkenin zorunlu aşısı fakat pahalı olduğu için bizim devlet karşılamıyor...ben yaptırdım..isteğe bağlı yapılıyor..dozu 120 ytl...3 doz ilk yılda...sanırım 5 yaşındaykende 1 doz yapılıyor...rotavirüste ishale karşı koruyor..dozu 110 ytl...oda 3 doz...

bende ilk ay sarılık ve sonraki ayda hem kolundan hemde bacağından menenjit ve verem yaptırdım.diğer aşılar pahalı geldi bana durum elvermedi

karma ve verem asısını 9.haftasında yaptırdım kızımın,bugunde pnömokok ve rotavirüsü yapıldı,bıraz huysuzlandı kızım yarım pranox fıtıl verdım bıraz rahatladı ,bence yapılması gereklı evet bıraz pahalı asılar ama cok onemlı asılar

Kızlar bu pnömokok aşısı için ben de yapılması kesin gerekli diye düşünüyorum. Dr.'umuza sordum, şimdi yaparsak 4 doz olması gerekir, ama 2 yaşında tek doz yeterli oluyor dedi. Ben de 2 yaşına kadar beklesem mi diyorum, fakat şu da var 2 yaşına kadar hastalanmayacağı ne malum. Ama dr. da tehlikeli görse hemen başlayalım demez miydi?? Şaşırdım yani ne yapsam. :uhm:
Siz böyle bir şey duydunuz mu?

duymadım canım ama bence basla yaptırmaya o 2 yasına gelmıs ve bu asıdan yenı haberdar olmuslar ıcın ne kadar erken onlem alınırsa o kadar ıyı ve bu asılar gercekten cok onemlı bence gecıktırme:1hug:

ay bizim hepatit b yapıldı sadece bir ay sonra da ikinci doz yapılacak

Back