Bebişlerimize haftalık beslenme programı

sepetçi

Guru
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2008
1.989
0
arkadaşlar hepimizin derdi yarın ne yapsamda yedirsem.
aslında ne yapsam da yemese..
ben bu hafta başı oturup bir hafta boyunca ne yapacağımın listesini çıkardım. buna meyveleri de dahil. ve bu şekilde hem benim kafam rahat etti hemde bedenim. programlı olmak daha güzel. önümüzdeki pazardan itibaren yeni listemi gündeme sunuyorum sizlerde katılırsanız sevinirim. fikir vermiş oluruz birbirimize.

serpil..

sağol serpil iyi düşünmüşsün..
bu haftaki listeni yazarmısın bakalım bizde..

bende en kısa zamanda yemek listesini yapıp yazacağım...

diğer kağıtları attım. dünden itibaren
kahv. domates salatalık labne kuşburnu marm. mısır unu ile hazırladığım kahvaltı
ara ayva rendeleyip suyunu sıktı biraz katı olduğu için
öğle mısır çorbası balık
ara yoğurt
akşam mercimek çorba
irmik tatlısı (1 sb ilk adım süte 5 tatlı kaş. irmik 2 tk şeker)

22.10.2009
kah. nar suyu domates tahinli pekmez yumurta kurabiye
ara elma
öğle kıymalı kabak yemeği
ara yoğurt
akşam erişte
gece yine irmik tatlısı
23.10.2009
kah. labne üzüm suyu domates kuru incirle mısır unulu kahvaltı
ara muz
öğe balkabağı ile brokoliyi beraber pişiricem bakalım nasıl olacak
ara yoğurt
akşam tarhana çorba kıymalı
gece arı mamadan
24.102009
kah. tah.pekm. domates hazır kaşık mama
ara üzüm
öğle karnıbahar (sitede bi arkadaş bi tarif yazmıştı onu deniycem)
ara yoğurt
akşam böbrek
gece tahıllı hazır mama
25.10.2009
kah. kulburnu domates labne krep
ara armut deveci
öğle karışık sebze
ara yoğurt
akşam tavuk sote
gece sütlaç

bu haftayı böyle kapatıcaz kısmetse.
ara öğünde meyvesini bitiremediyse bi sonra ki ara da yoğurduna ekliyorum sade yoğurttan sıkılmasın değişiklik olsun diye.
mısır unlu kahvaltılara da mutlaka kuru meyve tereyağ ve kabak çekirdeği -ceviz ekliyorum.

arkadaşlar maşallah neler yediriyorsunu ööle bebişlere....ya bizim doktor hala çok katı bu konuda...domates asidinden dolayı yasaklı...şeker zinhar....biz hala sebzeleri etle ya da tavukla haşlayıp ööle verioz...hergün değişik sebze veriom ama o kadar...

bir de biz en son 7-8 gibi yiyoz....öğlenden kaldıysa çorba..yoksa şekersiz muhallebi ya da aptamil mama....gece bişi yok....doktor gece emzirmesini bırakmaya çalışın dedi....siz bi de gece mama-muhallebi verionuz...oy maşallah :)

sepetçi bişi sorcam...şu kuru incirle mısır unlu mamayı nası yapıosun

çok iyi olmuş topik serpil
çok severim böyle planları
herşeyim planladır (5 günlük giyinme planı,1 haftalık yemek programı gibi)
en kısa zamanda düşünüp 1 haftalık planımızı yazarım
bu arada sende terazisin de mi teraziler planı severler

canım böbrek mi veriosun? (ben kendimde yiyemem ki böle şeyleri ya )
ben kırmızı et ve tavuk dışında daha ilk kez ciğer verdim birde balık tabi
mısır unlu kahvaltıyı 2 kere denedım sewmedı kızım

şu plan işi hiç bana göre deil,gelemem öle sıkıntıya:)))
ben sizden kopya çekerim günlük :))
bence sepetçi başak olabilir tabi terazide uygun

ben bugunümü sölimmm
somon yapmayı planlıorum,daha önce sewmemişti ama belki deişmiştir fikri

esra un çorbası yapıp balığı içine atıyorum öyle severek yiyor
sade balığı yemedi,

böyle düzenli programlı olmak güzel ben de severim..

benimki biraz tombiş olduğu için unlu şekerli gıdalardan uzak duruyorum..
artık kendi yemeklerimizi Ege ye göre ayarlayıp yapıyorum ,özel yemek fazla yapmıyorum..

bende plan yapamam dogrsu kopya kısmına katılırım ozaman hem o kadar yıyemez benım kız gunde 4 ogun yıyor hatta az az o da bazen 3 ogun . 4 saatını doldurmadan tovbe yemez valla
ayrıca aksamları bız ne yersek oda onu yıyor pek ozel yok artık

ay nikin uzun tutamadım aklıomda. bizim dr bizimki bişey yemeyince ne yerse onu verin dedi çaresiz. ben deniyorum herhangi bişey rahatsız ediyosa bi daha vermiyorum ama domates bizim olmazsa olmazımız. tatilde iken 6 tane mangalda domates yemişti. şimdi de kahvaltıda 1 domates yiyor. zaten bi onu yiyor. domates diyorum açabildiği kadar açıyor ağzını. napıyım onda olan bi şeye ihtiyacı var demekki.

biirde gece derken uykusundan uyandırmadan yani yatmadan 30dk önce veriyorum muhallebiyi. bide bizimkinin kilo sorunu zayıflık yönünde olduğu için şeker vermekte sakınca görmüyorum..

çağanda bu yazdıklarımın hepsini yemiyo zaten ama ben yapıyorum bol bol belki sevdiği bişey çıkarda fazla dan bi iki kaşık yer diye. ben artık bize yemek yapmayı bıraktım. eşimde boşver bizi biz zeytin peynir yesekte olur sen sadece çağana yor kendini diyor. sadece çağana yapıyorum bu aralar.

haklısın ,yemeyen çocuk çok zor, onun yemesi için elinden geleni yapıyorsun işte..
allah yardım etsin..
Hayatın adaletsizliği burda başlıyor demekki, kimizi ne yedirceğimizi şaşırıken kimimiz kiloyu dengede tutmak için yedirmemeye çalışıyoruz :)

evet yaa. heiçbizaman hiçbirşey dört dörtlük olmuyor. ama bunlard sorun değil aslında dimi. allah dert vermesin. bi arkadaşımın bebişi hasta hemde çok hasta. büyük ihtimalle ergenlik dönemini göremeden ölücek. benim canım arkadaşım napsın oda peşinden koşturmayınca yemiyomuş ama bu onun için hiç sorun değil çünkü asıl sorun sık sık verilen ilaçları oksijeni vs.vs. moralim bozulduğu zamanlarda hep aklıma haticem gelir ve ben allah önce hasta bebişlere sağlık versin sonra beni
m oğlum uyusun yemek yesin diye dua ediyorum. sırf kendim için dua etmek haksızlıkmış gibi geliyor onları düşündükçe allah kimseye evlat acısı yaşatmasın..
serpil..

Allah hasta bebişlere şifa versiin... Ailesinede sabır..

Biz 5. ayımızdan itibaren domates yiyoruz. ek gıdaya domatesle başladık desem yeridir.. Bugünde ilk kez tavuk ciğer yedireceğim uyansında... Nekadar yiyipte yatırsam kızım yinede iki saatte bir uyanıyor...

Aaahh ahh ilk 6 ay, doğduğu haftadan itibaren kızım ilk yattığında 5-6 saat uyuyordu.. doktoru kızmıştı bana bide niye kilo alamıyor diyomuşum. gece emmiyomuşki çocuk.. sonra 2 saatte bir teli kurup emzrdim.. şimdide aynı düzen gidiyor... ama diştendir yoksa uyurdu healde..

kızlar bugün balkabağı ile brokoli vardı mönüde. öğle güzel yedi. akşam tarhanayı yemedi tekrar öğlenkini denedim ama bu sefer yemedi.

azcık soğanı z.yağda kavuruyorsunuz. küp doğranmış balkabağını ve brokolilerin çiçekli kısmını tencereye ekleyip üzerine su ekliyorsunuz. b.kabakları yumuşayana kadar pişiriyorsunuz. tadı gayet hoştu..denemek isterseniz.......

serpil..

allah sifa versın gercekten cok zor okurken ıcım cızt ettı dogrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…