Bebek Beslenmesi bebişlerimiz ve anneanneleri:))

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlemisdar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2008
98
1
86
42
Kırşehir
Başımız sıkışsa hemen annelerimizi ararız değil mi?Annelerimiz bize göre daha deneyimlidir.Ben oğlumla ilk baş başa kaldığımda en ufacık bir şey için annemi aradım anne kustu yok,uyumadı yok ağladı......Bu şekilde bazen 10 kere falan aradığım olmuştur.Herşeyden önce annem internete çok karşı ben 4 çocuk büyüttüm sen çocuğumu internet çocuğu yaptın diye bana hep kızar.
Annemi arıyorum: anne ege çok ağlıyor (bu arada kolikli bir bebekti oğlum) cevap:Ağlayan çocuk iyi olur kızım cigerleri açılır.
anne oğlan çok kustu,cevap:kusan çocuk iyi olur kızım fazlasını kusar.
anne oğlan elini emiyor cevap:elini emen çocuk iyi olur kızım zeki olur.
anne oğlan çok kaka yaptı cevap: çok kaka yapan çocuk iyi olur kızım bağırsakları iyi çalışıyor.
anne oğlan uykusunda ağlıyor cevap: melekler annen öldü demiştir.
anne oğlan yeşil kaka yaptı, cevap: üşüttünüz dimi çocuğu hergün yıkarsan öyle olur tabi.
anne oğlan sürekli kucak istiyor, cevap:çocuk her ağladığında kucağa alınmaz.(40 ı çıkmamıştı) 40 lı çocuk kırk yaşındaki adamdan akıllı olur.
anne oğlanın sesi kısıldı cevap:içini kuruttun oğlumun bi su ver çocuğa bakma sen o doktorlara susuz nasıl yaşar insan.Şimdiki doktorlarda bi çeşit canım.
daha neler nelerrrr aklıma şimdilik bunlar geldi:)) bakalım bizler nasıl anneler hatta anneanneler olucaz??
Eminim sizlerinde buna benzer maceraları olmuştur.

benim annem tam tersidir
aman sakın dr.a sormadann çocuğa bişey yedirme
iyice araştır oku der
biz zamanımızda bukadar bilinçli değildik büyükler ne derse onu yapıyorduk ama sizler öyle değilsiniz herşeyi öğrenip yapiyorsun ne güzel der

ozlemisdar sen hepsini yazmışsın, bize ne hacet. Bu da çok güzel konu olmuş ama. Eminim farklı şeyler çıkacaktır. Aklıma gelince ben de yazarım. :)

ayy valla bizde de var aynından. çocuğum emerek uyuyor zaten. annem dio ki oğlunu kucağında uyut kokunu alsın. emerken almıyomu koku. ben hala anlamadım, o da...

çocuk daha 1 yaşında. arasıra anne annanne diyo telefonda. bugün gündüz anneme ses vermedi diye kadın küstü resmen beni unutmuş bu çocuk diye ..

ve her gördüğünde çocuğum zayıflamış, iyi bakamamışsın diyor. çok canım sıkılıyo. halbuki her ay kilo alımı normal. boyu uzun olduğu için zayıflamış sanıyor..

ben annemi anlatsam kitaplara sığmaz kardeş

pregant annelerimiz aynı şekerim bendede var bitane
aynı modelden :))
ona göre kardelen çok zayıf sürekli başkalarının bebeklerini
örnek veriyor şöyle tombik böyle şişman diye kardelen sadece 4 ay anne sütü aldı
emerken sürekli doymuyor dedi durdu benide bu düşünceye inandırdı ve sonunda süt bitti
zaten şimdi ne zaman sağlıktan emzirmekten konu açılsa bilmem kimin çocuğu hala emiyor
bak hasta oluyormu filan diyor sürekli ve sürekli yaptığım herşeyi eleştirir yapamadığımı ima eder
işime sürekli karşır ddelirttiyor bazen beni

benım annemde uzak bize...ama annem kızımı yetiştirme tarzıma hiç karışmaz sadece şunu söyler,cok fazla üstüne düşme,esirgeme,cocuk hata yapa yapa kendı dogrusunu kendısı bulacak der.birde yeme konusunda cocuk ne istiyorsa onu ver sen ekndı istedıklerını yedırmeye calısma zorla der..bence cok dogru söyluyor..

ayy çok güzel yazmışsın benim de annem böyle mi olur acaba :)))

bnim anemde çok ii teselli verir bana
anne uyumadı dün gece sinir oldum derim
kızım yazık o ne bilsin biyeri ağrımıştır kızma sakın der
bnimde içim gider tabiii
buna bnzer teselliler verir hep

Aman ayağının altından öpme geç yürür.
Aman ensesinden öpme inatçı olur.

Bir de böyle batıl inançlar var. :S

ay hakikaten aynıymış :) benim oğlum ilk 6 ay çok tombikti. annem derdi ki dikkat edin obez olmasın. sonradan boyu uzadı hareketlenip yürüyünce tombulluğu azaldı.şimdi de iyi bakamıyor olduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…