Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sabah kahvaltımız,ballı tahıllı mama yı siyah üzüm suyuyla sulandırıyorum ve cam rendede ezdiğim elmayı ekliyorum yumurta vericeksem eğer pekmez ekliyorum peynirse pekmezi yarım saat sonra veriyorum cevizde ekliyordum ama doktor sekizinci ayda başlıyalım dedi ve ıhlamur hazırlıyorum kahvaltı bitince ıhlamur veriyorum.Bir gün peynir birgün yumurta veriyorum.
arda uzun uyumazsa meyveli karışım mamasının içine armut,erik ve beyaz üzüm suyu ekliyorum.
Öğle yemeğini sebzeleri buharda pişirip daha sonra kıyma veya tavuk eti ve tavuk suyunu ekliyorum.Tavuk suyuyla yapılmış her şeyi çok severek yiyor.
Bazen tarhanada veriyorum ama un tarhanası sevmiyor bizim memleketin kendine özgü bir tarhanası var onu seviyor.
İkindi olunca ya yoğurt yada sütlaç veriyorum sütlaçı bebek sütlaçlarından alıyorum.
Bizimle beraber mutlaka soframıza akşamları otutturuyoruz ona uygun yemek ne varsa yediriyoruz
gece uyumadan bir buçuk saat önce erik üzüm rendeleyip muhallebisine katıyorum.
uyuduktan sonra bazen sabaha kadar bir bazen iki kere emmek için uyanıyor gün içindede emzirmeye devam ediyorum.
evet yaa bir de üstünü açıyor deli gibi, ayakları bir havalandıryr bütün battaniyeler bacaklarının altına giriyor
uyku tulumuna sokuyorum onunda kolları falan çok uzun sanki rahat edemedi gibi
hergün büyük insanlara bile ağır gelebiliyor canım, alerji riski var, gün aşırı iyidiryeni yıla bebişlerimizle giriyoruz ne mutlu bize.Allah dileyen herkese nasip etsin.
soru : yumurtayı hergün veren var mı?eşim niye gün aşırı veriyorsun hergün ver diye tutturdu :)
canım kime sordun anlayamadım ama cvp vereyim dedim. ilk aklıma patlıcan geldi, onun dılında herşeyi verebilirsin aşağı yukarı.6 aylıkken nsıl beslemeye başladığını hatırlıyormusun?kahvaltıda neler ,ne kadar ölçülerde yediriyordun?et suyunu ne zaman kullanacağım,bütün sebezeleri yiyebilirmi,çatallamı ezmeliyim yoksa süzgeçten mi geçirmeliyim?çok soru oldu ama yanıtlarsan sevinirim.birde doktorun kim?iyi seneler
Tatlım ben altı aylıkken bebeğime tadımlık veriyordum alışsın diye daha çok emziriyordum.Yoğutla başla demişti doktorumuz ilk olarak ben kendim yapıyorum günlük sütlerden.Bebeğe ilk çorba genelde patates,havuç,pirinçti yanlış hatırlamıyorsam.Kahvaltıda ilk olarak sadece paket mamalardan,peynir ve çay kaşığı ucuyla yumurta veriyordum pekmezde veriliyor.Mutlaka meyve yemesi gerekiyor ben bizim yaz olduğu için şeftali verebliyorduk çünkü sindirimi kolaydı sende bu mevsime uygun meyve yedire bilirsin.Ben genelde doktorumun önerdiği gibi davrandım ama her doktorun yorumu farklı oluyor bizim doktorumuz cevizi yedinci ayından sonra balığı ise dokuzuncu aydan sonra başlattı.Günlük mutlaka sebze yemesi lazım demişti,et de yemeli ama bunları yedinci aydan itibaren artırarak verdim.Yedinci ayından itibaren köftede vermeye başladık sekizinci ayından tibaren sizin yemeklerinizden yemeye başlıya bilir desede doktor biz sebze yemediğimiz için ona ayrı yapıyorum bebeğime bugün yer elması,brüksel lahanası,brokoli ve kıymayı yedirdim. Bebeğime yaptığımız yemekleri pişirme şeklimizde farklı.Bizim için altıncı ay azar azar alıştırmaya çalışmakla geçti.Şuanda aklıma gelenler bunlar.Güzel bebeğini öper yeni yılda mutlu sağlıklı güzel günler geçirmenizi dilerim.6 aylıkken nasıl beslediğini hatırlıyormusun?yazarsan sevinirim.iyiseneler bebişinle birlikte.
yeni yıla bebişlerimizle giriyoruz ne mutlu bize.Allah dileyen herkese nasip etsin.
soru : yumurtayı hergün veren var mı?eşim niye gün aşırı veriyorsun hergün ver diye tutturdu :)
6 aylıkken nsıl beslemeye başladığını hatırlıyormusun?kahvaltıda neler ,ne kadar ölçülerde yediriyordun?et suyunu ne zaman kullanacağım,bütün sebezeleri yiyebilirmi,çatallamı ezmeliyim yoksa süzgeçten mi geçirmeliyim?çok soru oldu ama yanıtlarsan sevinirim.birde doktorun kim?iyi seneler