- 29 Ocak 2020
- 935
- 327
- 53
- 25
- Konu Sahibi GaardennRosee
-
Arada bi tezatlık var, öyle anlatınca insan sanıyo ki epey olsun yaşın :) erken olduğu için doktorun da tedavi gereği duymadı demek ki.
Fotoğraf olarak yükleyeyimHangi hormon tahlillerini yaptı ve kaç çıktı hepsini yazar mısın
Kilon boyun gayet iyi doktor azizliğine uğramışsın55 kiloyum 1.57 boyum var yani normal zayıfım evet ilgilenmedi
Nasıl bekleyeceksin dedi anlamadımMerhabalar ben 2 yıldır bebek istiyorum daha olmadı ve erken bilmiyorum daha uzun zamandır bekleyen hanımlar var rabbim önce uzun zamandır bekleyenlere daha sonra bana versin ama çok düşkünüm çocuklara evlendikten sonra da en hassas noktam oldu doktora gittim daha olmadı diye ultrasonla rahimime baktı karnımdan ve sadece hormon testi yaptı başka birşey yapmadı bekliyceksin dedi doktora sinir oldum benim annem de gitmişti doktoru yapmadığı test kalmadı en ufak ayrıntısına kadar incelemişti bende sadece 2 şeye baktı normal mi böyle yoksa doktorumu mu degistirmeliyim herşeye basvurdum süt buhari bile yaptım
İşte yaş ne kadar gençse o kadar olması kolaydır onların gözünde. Daha önce hormon testi vermişsin, onları da görmüştür sistemden, eşin sperm testi vermiş yani sonrası klomen filan zaten ama yaşın genç yani bu tedaviler yumurta kalitesi için.Sonuçta ben 2 yıla yakındır istiyorum ve olmuyo yaşım küçük de olsa ilgilenmesi gerekmez mi
Hani marjinal bizdik...19 olcam 17 yasina yeni girmiştim evlendigimde tam iki yıl değil iki yıla yakin neden bu kadar rahatsız ediyor ki
Aaaa şimdi okudum sen daha 19 yaşındaymışsınÖncelikle süt buharı vs bu tarz şeyler kürler vs bunlrdan uzak durun. Her şey vücudumuzu olumlu etkilemez. İlk olarak Adetiniz düzenliyse ovulasyonunuzu takip edin. Yumurtlama zamanı Gebe kalabileceğiniz süreçte düZenli gün aşırı ilişki dneyin . Nasip işi her şey. Eğer olmuyorsa doktora eşinizle gitmeniz daha uygun olur. Sadece kan tahlili ultrason bunlar çok çözüm olmuyor. En ufak bir vitamin eksiklği bile olumsuz etkiliyor. Hormon değerleri için reglin 2. Günü tahlil verip muayeneye çağırıyorlar. Eğer sıkıntı yoksa ya beklemenizi tavsiye ederler yada tedavi. sorunu bulmak için genelde Eşinizin semen analizi yaptırması sizinde rahim filmi çektiemenizi isteyebilirler. Yeterli sayıda kaliteli sperm olması, morfolojisi, hareketli sayısı vs bunlar gebeliği zorlaştırır. Beslenme şekli hazır gıda şeker tüketmek fazla kilo bel çevresinde yağlanma, bunlar hamile kalma şansını düşüren şeyler. Tabiki eşininde seninde dikkat etmen lazım. Her şey normal olduğunda bile nasip işi. Allah ne zaman nasip ederse.. ama size tavsiyem doktor konusunda araştırıp gitmeye çalışın. Üreme konusu önemli bir mesele. Sadece tahlil yaparak teşhiş koymayabilir
Hangi hormon tahlillerini yaptı ve kaç çıktı hepsini yazar mısın
Aaaa şimdi okudum sen daha 19 yaşındaymışsınbence bebek düşünme şuan okulunu bitirdin mi?? 17 yaşında evlenmişsin lise ne oldu?? Eğer bitmediyse hemen açıköğretimden başla bitir okulunu boşver şimdi çocuğu.. Sonra belki üniversite okursun kendini geliştirmiş belki güzel bir meslek sahibi donanımlı bir anne olmak istemez misin??benim sana tavsiyem bu olacaktır tabi sen bilirsin ama okul önemli...
Abaooou 19 mukız daha sen kendin bebişsin.. yaşın çok genç hiç bu konuları düşünme ya☺ Çocuk yerştirmek bu devirde çok emek istiyor, ahlaken olsun eğitimi olsun Sorumluluğu çok büyük daha çok gençsin hayatta istediklerini yap, gez, eğlen, kendini ölç yeni şeyler öğren insanın düşünceleri 22 den sonra çok değişiyor 30 dan sonra ayrı bir değişiyor. Mutlu olduğun şeyler değişiyor. bu yüzden çok düşünüp stress yapma☺ Vakti zamanında olur .
Gerçekten istiyorsanda ben kendimi gerçekleştirdim bu hayatta tek istedğim anne olmak diyosan tercih senin. Ama çok küçük olduğun için doktorun seni tedaviye yönlendirmemesi normal. Çünkü yaş problemin yol evli çiftlere 3 yıldan önce devlet bile tedavi sürecini başlatmıyor. Ablacım sen hiç düşünme bunları☺ Eşinle zaman geçir birlikte farklı deneyimler yaşayın gezin bol boş, gençlik tekrar gelmiyor.
Bu cümle dahi 18 yaş kokuyor inan ki :) evliliğine, kendine, doğmamış çocuğuna zaman ver derimHepsini biliyorum inanın bana 30 yaşında bı hanım nasılsa öyle birisiyim ben yasitlarimdan cok farklıyım
Fotoğraf atmayı beceremedim yazıyorum
TSH 1.98
E2 58.93
FSH 7.54
LH 6.24
PROLAKTİN 13.16
TOTAL TESTOSTERON 0.23
INSULİN 7.17
DHEA-S 193.84
Fsh yaşına göre biraz yüksek, testesteron düşük. Sen henüz ergenliktesin ergenliğin bitene kadar iniş çıkışlar olabilir çok normal. Doktor o yüzden pek düşmemiş üzerine, İlaç kullanma. Profsaracoglu.com adresine bu değerli yaşını evli olduğunu yaz onlar sana kür tavsiyesinde bulunurlar. Onları kullan inşallah çocukta olur. Daha küçüksün kafaya takarsan değerlerin dengesizleşir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?