Bebi yapmaya yeni karar veren arkadalarm gelin beraber ilerleyelim

ya meryem cim sol lateral 9 mm çıkmış bunun üst sınırı nedir ne zaman tehlike arz eder diye sordum 10 mm olunca üst sınır olur dedi
ben bunu duyunca hüngür foşurt agladım
ama daha önce muayene oldugum doktor aradım normal snır 8 mm
üst sınır 13 mm 10 mm den sonra yakın takibe alınırsın dedi
o zmana kendime geldim
bundan sonra o doktora gideceğim zaten
doktordan doktora fark var yani bazilari cok vicdansizlar
evet insan tekmelerine alışıyor bende arıcamı biliyorum bazen karnımın bi tarafına toplanıyor mesela sol tarafta toplanıyor sağ tarafım çökmüş gibi duruyor bazende göğsümün altından bi vuruyor neye uğradığımı şaşırıyorum maşallah oğluşuna senin oğlun
çok toplu maşallah meryem benim arkadaşın oğlu minnacık kuş kadar anca 3 kiloyu geçmiştir doğum yapalı 1 ay olacak cuma günü hiç durmuyor sürekli ağlıyor geceleri
arkadaşım nöbet tutuyormuş ama bence herşeye değer değilmi anne olmak dünyanın en güzel şeyi RABBİM herkese tattırısn bu duyguyu..
canım ben aslında normal istiyordum fakat artık korkmaya başladım ve gittiğim doktor hep sezeryan yapıyo büyük ihtimalle sezeryan olucam bide kızım ters duruyor ama doğuma kadar değişirmiş pozisyonu..
daha degisir canim pozisoyunu var daha doguma.bence korkulacak hic bisey yok bak benden bi gun sonra kardesimin gorumcesi dogurdu hala dikislerinden hareket edemiyor ben dogurdum sabahi ayaga kalktim 2 gun hastanede kaldim ciktimm her isimi kendim yapiyorum allaha bin sukur.. ve o dogum aninda varyaa hersey cok farkli oluyor ve ben inaniyorumki rabbim herkeze normal dogumu nasip etmez tum gunahlarin afoluyor ne guzel biseyy.tabi herkezin kendi dusuncesi bende bi ara korkar gibi olmustum rabbim rabbim onun gucunu kuvvetini veriyor,turkyede doktorlar geneli sezeryan yapiyor ama burada oyle secme sansin yok olsaydida ben normal dogum isterdim
benimkinin tekmeleri dışardan bile belli oluyor her gece saat 11 de tam yatmaya hazırlanırken başlar tekmelere:)

sen simdi onun uyanmaa saatlerine tekmelerine dikkat et cunki dogdugundada o saatlerde uyaniyor.ben sabahlari 6 da esime uyaniyordum cantasini hazirlmak icin oda basliyordu tekmeye simdi de once babaya canta hazirliyozz esim kalkip oglana akiyor sonrda onu doyuruyoruz ve geceleri 12 gibi
yatardik o baslardi tekmeleye simdide aynii 12 de uyanik oluyor

Son düzenleme:
benimkinin tekmeleri dışardan bile belli oluyor her gece saat 11 de tam yatmaya hazırlanırken başlar tekmelere:)

benimde dışardan çok net belli oluyor resmen karnım bi o yana bi bu yana çalkalanıyo
benim sabah erken saatlerinde başlıyo gece yatana kadar..

bat çım neden normal doğumdan vazgeçtin ki
ben çok mecbur kalmadıkça normal istiyorum

canım okadar kötü hikayeler anlattılarki sinirlerim bozuldu o bi yana
dediğim gibi gittiğim doktor hep sezeryan yapıyor artık bende sezeryan
olsun istiyorum bakalım cuma günü gidicez doğumla ilgili ne diyecek
çok merak ediyorum..

benimde dışardan çok net belli oluyor resmen karnım bi o yana bi bu yana çalkalanıyo
benim sabah erken saatlerinde başlıyo gece yatana kadar..

canım okadar kötü hikayeler anlattılarki sinirlerim bozuldu o bi yana
dediğim gibi gittiğim doktor hep sezeryan yapıyor artık bende sezeryan
olsun istiyorum bakalım cuma günü gidicez doğumla ilgili ne diyecek
çok merak ediyorum..

ama bat çım eskiler hep normal yaparmış sezaryen mi varmış
sezaryenle ilgili de kötü şeyler söylüyorlar ki
benim annem de hep normal yapmış teyzem de zorlanmadan inşalah ben de annem gibi zorlanmadan normal yaprım

doktordan doktora fark var yani bazilari cok vicdansizlar

daha degisir canim pozisoyunu var daha doguma.bence korkulacak hic bisey yok bak benden bi gun sonra kardesimin gorumcesi dogurdu hala dikislerinden hareket edemiyor ben dogurdum sabahi ayaga kalktim 2 gun hastanede kaldim ciktimm her isimi kendim yapiyorum allaha bin sukur.. ve o dogum aninda varyaa hersey cok farkli oluyor ve ben inaniyorumki rabbim herkeze normal dogumu nasip etmez tum gunahlarin afoluyor ne guzel biseyy.tabi herkezin kendi dusuncesi bende bi ara korkar gibi olmustum rabbim rabbim onun gucunu kuvvetini veriyor,turkyede doktorlar geneli sezeryan yapiyor ama burada oyle secme sansin yok olsaydida ben normal dogum isterdim

meryemcim söylediklerine aynen katılıyorum canım ama benimde kendime güvenim kalmadı ya normal dopum için çünkü zor nefes alıyorum aferdersin bi ara hep kabızdım
ıkınamıyorum ya bütün vucudum ağrıyordu bu beni uzaklaştırdı normal doğum düşüncesinden bide anlatılanlar iyice soğuttu ama beynimin bi köşesindede yok değil hani
acaba yapabilirmiyim diye zamana bıraktım hangisi olursa ona razıyım yeterki kızımı sağlıklı sıhhatli kucağıma alayım..

sen simdi onun uyanmaa saatlerine tekmelerine dikkat et cunki dogdugundada o saatlerde uyaniyor.ben sabahlari 6 da esime uyaniyordum cantasini hazirlmak icin oda basliyordu tekmeye simdi de once babaya canta hazirliyozz esim kalkip oglana akiyor sonrda onu doyuruyoruz ve geceleri 12 gici yatardik o baslardi tekmeleye simdide aynii 12 de uyanik oluyor

bende sabahları eşime saat 6da kalkıyorum işiağır olduğu için oruç tutamıyor bizimkide başlıyo altıda tekmelere gece de ben yatana kadar 12-1 o saate kadar ayakta yandık valla doğunca ..

meryemcim söylediklerine aynen katılıyorum canım ama benimde kendime güvenim kalmadı ya normal dopum için çünkü zor nefes alıyorum aferdersin bi ara hep kabızdım
ıkınamıyorum ya bütün vucudum ağrıyordu bu beni uzaklaştırdı normal doğum düşüncesinden bide anlatılanlar iyice soğuttu ama beynimin bi köşesindede yok değil hani
acaba yapabilirmiyim diye zamana bıraktım hangisi olursa ona razıyım yeterki kızımı sağlıklı sıhhatli kucağıma alayım..

ama bat çım eskiler hep normal yaparmış sezaryen mi varmış
sezaryenle ilgili de kötü şeyler söylüyorlar ki
benim annem de hep normal yapmış teyzem de zorlanmadan inşalah ben de annem gibi zorlanmadan normal yaprım

evet canım eskiler hep normal yapmış ama şimdiki zamanın genç anneleri
pek korkak oluyorlar örnek benim ablam kendisi doktor bir sürü kadavra kesmiş biçmiş
ama normal doğumdan korkuoyrdu sezeryan oldu bide benim başka bi doktora gitmem olanaksız normal doğumda yapıyormuş ama çok nadir hakkımda hayırlısı ne diyebilirim
inşallah normal doğum olacak der sanmıyorum ama...bilmiyorumkismile

bat çım ben normal taraftarıyım hem ikisinin de zor yanları birinde sadece doğumda çekersin
diğerinde doğumda olmaz ama sonradan çekebilme ihtimalin var

o an insana oyle bi cesaret geliyorkii var gucunle dogmasi icin cabaliyosun ona kavusmak icinn...herkezin kendi karari saygi duyarimm canim hayirslisi olsun hakkinda sagsalim al insallh kucagina

evet canım eskiler hep normal yapmış ama şimdiki zamanın genç anneleri
pek korkak oluyorlar örnek benim ablam kendisi doktor bir sürü kadavra kesmiş biçmiş
ama normal doğumdan korkuoyrdu sezeryan oldu bide benim başka bi doktora gitmem olanaksız normal doğumda yapıyormuş ama çok nadir hakkımda hayırlısı ne diyebilirim
inşallah normal doğum olacak der sanmıyorum ama...bilmiyorumkismile

bn cok kisiden duydum turkiyedeki doktorlarin sezeryan daha cok islerina geliyomus hem daha cok para aliyolar bicak parasi felan oyuzden hemn sebepsiz sezeryan diyolarmis bu cok sacma benceee

ya ben artık doğumu düşündükçe korkmaya başladım inan aklımdan sezaryen geçiyor anestezi yapılıyor ve acı çekmiyorsun ama sıhhat yönünden normal en sağlıklısı
zaten 9 ay değişik sıkıntılar yaşadık bikaç saat daha çekivereyim diyorum kendimi o şekilde motive ediyorum
meryem cim sen de normal taraftarısın değil mi
ama mecbur olursa da sezaryen yaptırırım

ya ben artık doğumu düşündükçe korkmaya başladım inan aklımdan sezaryen geçiyor anestezi yapılıyor ve acı çekmiyorsun ama sıhhat yönünden normal en sağlıklısı
zaten 9 ay değişik sıkıntılar yaşadık bikaç saat daha çekivereyim diyorum kendimi o şekilde motive ediyorum
meryem cim sen de normal taraftarısın değil mi
ama mecbur olursa da sezaryen yaptırırım

aynnen canim oyleyimm inan banaa rabbim gucunu verioyr bebegini kucagina aldiin an bitiyor.kizlar ben az kacioymm benimki acikti

bat çım ben normal taraftarıyım hem ikisinin de zor yanları birinde sadece doğumda çekersin
diğerinde doğumda olmaz ama sonradan çekebilme ihtimalin var

o an insana oyle bi cesaret geliyorkii var gucunle dogmasi icin cabaliyosun ona kavusmak icinn...herkezin kendi karari saygi duyarimm canim hayirslisi olsun hakkinda sagsalim al insallh kucagina

bn cok kisiden duydum turkiyedeki doktorlarin sezeryan daha cok islerina geliyomus hem daha cok para aliyolar bicak parasi felan oyuzden hemn sebepsiz sezeryan diyolarmis bu cok sacma benceee

kızlar fikirlerinizde çok haklısınız bakalım dediğim gibi aklımın biköşesinde hala normal doğum var ama bebeğim ters durmaya devam ederse o güne kadar yapacak bişey yok.
meryemcim evet türkiyedeki doktorlara sezeryan daha kolay geliyor kes biç hemen al çocuğu ...

[tamam meryemcim iyi emzirmeler...

tabiki canım ters durmaya devam ederse sezaryen olacaksın:)
dedim ya mecbur kalırsak tabiki sezryen olacak

evet canım mecbur kalınırsa olacağım sezeryan bu konu beni çok geriyor ya
konu değiştirsek olurmu canım...

merhaba arkadaşlar. aranıza yeni katıldım ve çok güzel paylaşımlar içinde olmanız beni mutlu etti ve bu siteden ayrılamaz oldum. gelelim bana... ben 2 yıllık evliyim yaklaşık bir 4 ay kadar önce bebek sahibi olmaya karar verdik ve korunmayı bıraktık. açıkcası ben hemen hamile kalırım diye düşünüyodum ve bu yüzden hep dikkatli davranmışımdır. ama 4 aydır bende bir hareketlilik yok. eşim çok istiyo bebeğimiz olmasını açıkcası bende çok istiyorum ama kendime stres yapmamak için onun kadar belli etmiyorum. umarım çok bekletmez bizim bebiş yoksa eşim çatlayacak yerimseniben sizlerden fikir almak istiyorum.. sizler ne aşamadasınız.benim etrafımda bu konuları konuşabileceğim ve paylaşabileceğim kimse yok. ankaraya gelin geldim ve erkek yoğun bir işyerinde çalışyorum.işden arkadaş edinmeye vakit bile bulamıyorum.o yüzden sizlerin arkadaşlığı benim için çok değerli. mesela folik asit kullanıp kullanmamak arasında kararsızım,doktora gidip gitmemekte de karasız kaldım.doktorumu nasıl seçeceğimide bilmiyorum..offf tek bildiğim bebek istediğim hemde çok....:ecrin_bebek:

ben yapmıyorum annem yapıyor alışverişi
kız tarafı yaparmış alışverişi öteki ay başlayacağım inşallah ben de
ben kasabada kaldıgım için bebek için alışveriş yapma imkanım yok zaten bayramdna sonra merkeze taşınması düşünüyoruz zaten
burada zor oluyor kışın filan benim için değil de eşimin işe gidip gelmesi

merhaba arkadaşlar. aranıza yeni katıldım ve çok güzel paylaşımlar içinde olmanız beni mutlu etti ve bu siteden ayrılamaz oldum. gelelim bana... ben 2 yıllık evliyim yaklaşık bir 4 ay kadar önce bebek sahibi olmaya karar verdik ve korunmayı bıraktık. açıkcası ben hemen hamile kalırım diye düşünüyodum ve bu yüzden hep dikkatli davranmışımdır. ama 4 aydır bende bir hareketlilik yok. eşim çok istiyo bebeğimiz olmasını açıkcası bende çok istiyorum ama kendime stres yapmamak için onun kadar belli etmiyorum. umarım çok bekletmez bizim bebiş yoksa eşim çatlayacak yerimseniben sizlerden fikir almak istiyorum.. sizler ne aşamadasınız.benim etrafımda bu konuları konuşabileceğim ve paylaşabileceğim kimse yok. ankaraya gelin geldim ve erkek yoğun bir işyerinde çalışyorum.işden arkadaş edinmeye vakit bile bulamıyorum.o yüzden sizlerin arkadaşlığı benim için çok değerli. mesela folik asit kullanıp kullanmamak arasında kararsızım,doktora gidip gitmemekte de karasız kaldım.doktorumu nasıl seçeceğimide bilmiyorum..offf tek bildiğim bebek istediğim hemde çok....:ecrin_bebek:

öncelikle hoşgeldin arkadaşım
inşallah en kısa zamanda bebiş sahibi olursun folik aisde hemen başla
doktora canım muayene oldukça karar verirsin memnun kalırsan o doktorla devam edersin beğenmezsen değiştirirsin
eben o kadar değiştirdim ki yakın çevrene de fikir danış kimden memnunkaldın diye amaşunu da unutma birinin memnun kaldıgı kişiden sen memnun kalmayabilirsin
ona sen karar vereceksin yani

X