Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
3.5aylık bebeyim uykuyora dalarken sorun yaşıyor, dalamıyor, aglaya aglaya uyuyor.sallanarak uyuyordu şimdi onuda istemiyor ya kucagımda yada kendi kendine dalıyor ama uzun sürüyor dalması,uykusunu alamayıncada çok agrasif oluyor yeni yeni huylar çıkarıyor.siz nasıl uyutuyorsunuz nasıl bir ortam faydalı olabilir yardım lütfen?
merhaba canım.
benım kızım da 2 aylık.ılk zamanlar memeyı emdıgı gıbı uyurdu,sonra uyanır mamasını emer onun bıtmesıne yakın uykuya dalardı.
artık uyku duzenı degısmeye basladı.artık meme ya da mamadan sonra uyumuyor onune sevdıgı bı ayıcıgı var onu koyuyorum ona bakarken uyuyakalıyor.eger kendılıgınden uyumassa gogsume sırtustu yatırıyoum,hafıf saga sola sallaıyorum kendımı.etrafa bakarken uyuyakallıyor,besıgne yatırırken bırden cam gıbı acıyor gozlerını pıkır pıkır.yuzustu yatırıp sallıorum dalana kadar 5-10 dk mı alıyor ama delıksız uyuyor.
tabı her bebegın rutını farklıdır.
meleğimi büyütüyoruz
Kayıtlı Üye
merhaba kızlar bebekleriniz sağlıkla büyütün inşallah bizilk günden beri gece uykularında hiç sorun yaşamıyoruz saat 7 oldumu ışığı kapatıp karanlıkta daha doğrusu loş ışıkta ayemeğini yedirip kucağımda iki salayıp uyutuyo sonrada dalmasını bekleyip yatağına alıyorum eve ilk geldiğinden beri 7 de ışıklar loşlaşıyo uyku rutini başlıyo şuan 4 aylıkve 7 dedimi mırıldanıyo uyumak için yemeğini yiyince salalamadan uyumaya başladı tv karşısında uyumaya bayılıyo gece 3 e kadarda uyanmıyo sonralarıda uyanınca ışığı yakmıyorum pek göz teması kurmuyorum ve en önemlisi onunla konuşmuyo oyun oynamıyorum gündüz aydınlık olduğu için zor uyuyo ama bende beşiğinin üztünü örtüp karanlık yapıyorum hiç sorun yapmıyo hemen dalıyo meleğim önemliolan gece gündüz farkını aanlatmak galiba bazı çocuklar banyodan sonra masaj yapılıp hemen uyuyomus ama bizimkinin daha çok uykusu açılıyo uyumuyo her bebek farklı galiba
benimkide uyudumu güzel uyuyor ama dalana kadar 1 bazen 2 saat bazende 10 dakka hiç belli deil aglaya aglya uyuyor yatırdımmı yataga çıglıgı basıyor kucakta uyutu yatırıyorum aalansa onda istemiyor hegün başka başka huy çıkarıyor:)
üffffffarkadaslar bende aynı konudan muzdaripim napıcaz bu cocoukların uyuyma seklını bole yaa benımoglumda 6aylıksuanda ama ılk 40gun delı gıbı bagırıodu o 40gunde kucakta uyuymaya alıstı ve ben hala kucakta sallayarak uyutuyorum ayagıma yatırınca basbas bagırıo ılle kucak ıstıo gecede coook uyanıo ve derın uykusu cok az bana yardm edın kendı kendıne uyuymaya nasıl alıstırabılırım?????
bebekleri aslında biz alıştıyoruz ama anne yüreyi her agladıgında al kucaga bende sallıyordum şimdi saalnmak istemiyor ama zor dalıyor uykuya işte ama öyle öyle alışcak inşallah. bi yöntemi varsa bende merak ediyorum nasıl kolay uyurlar diye?
Buziki Orhanın kolik cd si var arkadaşlar. Benim kızımın altı temiz, karnı da tok olunca müziği açıyorum. Her zaman olmasa da çoğu kez uyuyor.
biz de gece rutinine alıştırdık 3,5 aylık benim bebemde ....saat 8,30 oldu mu odamıza cekilioruz gece lambasında sessizce altını değistiriorum emziriorum gazını da cıkarınca yataga yatırıp yanına uzanıyorum karnını seviyorum sonra biraz popoyaa pat pat vuruyoruzz hoppp dalıyor uykuya....saat 9 da uyuyo hergün..gündüz de mümmkün oldugunca sesli ortamda uyutuyorum bakıyorum gözleri küçülmeye baslıyoo elleri yumruk olup göğsünde birleşiyor (bu uykum var demek oluyor:))))yavas yavas ana kucagında sllıorum sallarkende konusuyorum ya da sarkı söylüyorumm hemen uyuyakalıyor.ama ilk sıralar böyle degildi gece gündüz ayrımıı ögrettikten sonra cok rahat ettim vallaaa:)
ya benddecok ugrstım bıraktım yatagına agladı aldım sakınlestırdım yıne bıraktım yok yok yokolmuo
catlıcak gıbı aglıo alıstıramıorum bır urlu apmadgı almadı ama artık 6aylıkoldu ve ıyıce agırlastı kolarım tutmuo sallamaktan acıl alıstırmam lazım ama nasıl??
<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
Oğlum 16 aylık ve hala ayağımda sallayarak uyutuyorum...
Halim harap...:84::84:
bızım 7.aya kadar herseyımız ınanılmaz duzenlıydı ve uyku sorunumuz hıc yoktu.. 8 gıbı yıkardım hergece sonra emzırır besıgıne koyar, donencesının muzıgını acardım kendı bır saga doner bır sola doner uyurdu, yanında bıle durmazdım..ne olduysa 7. aydan sonra oldu, sunnet ettırdık ve o donem acısı vardır dıye ben kucagımda uyutmaya basladım
ykanamadıda o donem 1 hafta ve tum duzenımz kactı.. gece 10 kere uyanır oldu.. uykuya gecıste hala sorumuz yok ama gece cok sık kalkıyor
doktora sordum 7. ve 8. aydan sonra bebekler baglanır annelerıne ve ondan cok sık uyanır sunnetle ılgısı yok dedı ama bılmıyorum ıste.. ne guzel odasını 2 aylıkken ayırmıstık sımdı 10 aylık ve odamıza gerı tasıdık, gece 20 kere kalkıp gıtmekten yoruldugum ıcın.. senın bebegın daha cok kucuk, bır duzen oturt kendınce ve buna cok sadık kal, hergun aynı saatte aynı seyı yapmaya calıs.. bız oyle huzur bulduk 7 ay.. kolay gelsın
kendi kendine uyutmaya çakşıyorum ama uyuyana kadar zorlanıyor.dalması uzun sürüyor beceremiyordur muhakkak ama alışması nekadar sürer aglayınca tb dayanamıyrum kucak tb ama insan napcanı sasırıyor bide uykus kaçtımı çok huysuzlaşıyor
ana kucağında kendi kendilerine ya da yataklarına yatırıyorum bir süre sonra uyuyorlar
hiç sallama yapmadım
merhaba kızlar bebekleriniz sağlıkla büyütün inşallah bizilk günden beri gece uykularında hiç sorun yaşamıyoruz saat 7 oldumu ışığı kapatıp karanlıkta daha doğrusu loş ışıkta ayemeğini yedirip kucağımda iki salayıp uyutuyo sonrada dalmasını bekleyip yatağına alıyorum eve ilk geldiğinden beri 7 de ışıklar loşlaşıyo uyku rutini başlıyo şuan 4 aylıkve 7 dedimi mırıldanıyo uyumak için yemeğini yiyince salalamadan uyumaya başladı tv karşısında uyumaya bayılıyo gece 3 e kadarda uyanmıyo sonralarıda uyanınca ışığı yakmıyorum pek göz teması kurmuyorum ve en önemlisi onunla konuşmuyo oyun oynamıyorum gündüz aydınlık olduğu için zor uyuyo ama bende beşiğinin üztünü örtüp karanlık yapıyorum hiç sorun yapmıyo hemen dalıyo meleğim önemliolan gece gündüz farkını aanlatmak galiba bazı çocuklar banyodan sonra masaj yapılıp hemen uyuyomus ama bizimkinin daha çok uykusu açılıyo uyumuyo her bebek farklı galiba
tebrik ederim. iyi bir rutin oluşturmuşunuz. bebeklerde uyku rutini çok önemli. sallamaya kesinlikle karşıyım. bebekler gece gündüz farkını çok çabuk ayırt edebiliyor zaten. yeter ki aynı doğru davranışları sabırla ve tutarlılıkla uygulayabilelim.
benim bildiğim yanlışlar şunlar ve bunları yapmadan uyutmayı becerebilirsek zamanla bebek kendiliğinden uyumayı öğreniyor.biraz sabırla sonrası feraha çıkar.
--bebeği sallama
--uyumadığında kendi yatağına alıp sabaha dek koynunda uyutma
--sütüm yetmiyor deyip gerekmediği ve doktor tavsiye etmediği halde geceleri mama vermek
--gece farklı, gündüz farklı yerde yatırma.gündüz puset, taşınabilir beşik vs. yerde yatırıp gece kendi yatağında yatan bebeğin de uyku dengesi bozuk oluyor.
benim kızımda kucağında sallarsan uyuyo hiç kendi kendine uyuduğunu görmedim kendine kendine uyuyan bebeklere hayranım...
bebek bakımıyla ilgili aldığım bir kitap çok işime yaradı.
kitapta bebeği uyumadan önce kundaklamayı söylüyordu, denedim, hakikaten bebeğim hem daha kolay, hem daha uzun uyumaya başlamıştı,,
şimdi 8 aylık hala maşallah uykumuz düzenli, kundağa gerek kalmıyor..