• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebekten sonra hayatınızda neler değişti..

kibela24

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
6.205
48
683
44
Ağrı
sabah kalkış vaktım değişti..

gece yatışım değişti.....

evın temızlıgı artık bebeğin uyku saatıne gore.

nette gırdığim siteler değişti..

alışveriş yaptığım yerler değişti........

oooooo neler değişmediki hayatım tamemen değişti.çok bakımlıydım hergün banyo yapar ya saçımı yaptırır ya kendim yapardım kendim için alışveriş çok yapardım,çalışırdım hemde çok yoğun,ayda en az iki kere sinemaya giderdim,sık sık akşamları arkadaşlarımla olurdum,evde çok az yemek pişerdi,temizlik işleriyle fazla ilgim olmazdı,bakım ürünleri kullanırdım hergün sabah akşam öğlen ayrı ayrı hergün makyaj yapardım kitap okurdum,hersabah gazete okurdum,eşimle her pazar sabhı erkenden evden çıkardık akşama kadar gezerdik,çok az yemek yerdim,daha bir sürü şey ve ben artık bunların neredeyse hiç birini yapamıyorum ama bebeğim doğduğundan beri bir kere bile mutsuz olduğumu hissetmedim bir kaç yıl sonra bunların bir çoğunu oğlumla yapıcam.Şimdide forumda okuduğum bir çok kişiden daha fazla geziyorum ama bebeksiz gitmiyorum.

kocam degisti eskiden eve gelince sarilir operdi simdi girergirmez kizin basinda halimi hatirimi sormak yok
*kiz nasil durdumu rahat?durdu bende iyiyim
*emdimi mama verdin mi?emdi mama yemedi bende iyiyim temizlik yaptim
*bezi mezi eksikmi alinacak birseyi var mi kralicemin?yok bezi varda benim rimelim bitti
*off ne masraflsin be kadin
*yavruma yarin gidelimde ciciler alalimmi annesi ?ne cicisi dolaplar dolu benim birseyim kalmadi asil
*sirf masrafsin nuray.........
*ellerimi yikiyim oyniyim kizimla?ne olsun hayatim bende iyiyim diyorum
iste bunun gibi konusmalar bizim evde kisaca hersey ama hersey degisti

bebegim dogalı herşey degişmişti ama yavaş yavaş eski düzen oturmaya başladı,artık bebişimle istedigim herşeyi istedigim an yapabiliyorum ve gün geçtikçe dahada çok şeyler paylaşacagız kızımla bunu bilmek çok heycanlandırıyo beni:)

evet,hemen hemen herşey değişti.eskisi kadar,uyuyamıyorum.benim bebeğim geceleri çok sık uyanıyor,yarım saat sonra falan uyuyor.uykumuzu alamıyoruz.bir de ben sabah kalkıp işe gidiyorum.ama,bir kere bile uykum gelmiyor biliyor musunuz.eve geliyorum ilgilenmem gereken bir bebeğim var,hiç yorgunum demiyorum.kendimi yorgun da hissetmiyorum.annelik bu demek heralde kendini düşünemiyorsun,artık.gerçi daha çok küçükler,yorgunum uykusuzum deme gibi bir lüksümüz yok.her zaman sağlıklı sıhhatli ve mutlu olsunlar da.....

Çokkkk şey değişti en çok da ben değiştim sanırım... o kendine bakan fönsüz makyajsız gezmeyen ben aynaya bile bakamıyorum, biri yada eşim gelse de banyoya girsem diye bekliyorum.eşimle askerlik arkadaşıyız sanki farklı dünyalardayız tek ortak noktamız bebeğimiz.. eskiden çevrem çoktu fırsat kalmazdı herkesle görüşmeye şimdi dünyam küçüldü ufacık kaldı herkes uzaklaştı sanki annem gelse göbek atıyorum resmen,yalnızlık fena vurdu.. Markete gitmek en büyük lüksüm oldu evden başımı çıkaramaz oldum.. o tertemiz evim artık yok çünkü vaktim de yok:) O eski vücudum da yok dolabımdaki tüm giysiler benim küçülmemi bekliyor bende özellikle yenilerini almıyorum,bir gün küçülcem inşallah o günü bekliyorum ve aynaya bakmak,giyecek krizi yaşamak sinirimi bozuyor:( Amaaaaaa eskiden bu kadar güzel güne başladığımı hatırlamıyorum şimdi dünyanın en güzel tekmeleriyle uyanıyorum ve Allahıma şükrediyorum küçük mucizem için...

uyku düzenim değişti, sosyal hayatım azaldı sinemaya gitmeyi çok özledim ama artık ek gıdaya geçtik bundan sonra gidebiliirm, kendime ait çanta taşımıyorum artık, kıyafetlerim oluyor ama sürekli değişik kıyafet giymeyi seven ben ütü yapmaktansa hazırda nevarsa onu giyebiliyorum, hızlı yemek yiyorum, bazen yiyemiyorum kendime ne zamandır bi kıyafet yada ayakkabı almadım kızıma almak daha çok haz veriyor market alışverişinde ilk gittiğim yer mama reyonu... ama en güzeli sabahları yanlız ve sessizliğe uyanmıyorum artık :)

Çokkkk şey değişti en çok da ben değiştim sanırım... o kendine bakan fönsüz makyajsız gezmeyen ben aynaya bile bakamıyorum, biri yada eşim gelse de banyoya girsem diye bekliyorum.eşimle askerlik arkadaşıyız sanki farklı dünyalardayız tek ortak noktamız bebeğimiz.. eskiden çevrem çoktu fırsat kalmazdı herkesle görüşmeye şimdi dünyam küçüldü ufacık kaldı herkes uzaklaştı sanki annem gelse göbek atıyorum resmen,yalnızlık fena vurdu.. Markete gitmek en büyük lüksüm oldu evden başımı çıkaramaz oldum.. o tertemiz evim artık yok çünkü vaktim de yok:) O eski vücudum da yok dolabımdaki tüm giysiler benim küçülmemi bekliyor bende özellikle yenilerini almıyorum,bir gün küçülcem inşallah o günü bekliyorum ve aynaya bakmak,giyecek krizi yaşamak sinirimi bozuyor:( Amaaaaaa eskiden bu kadar güzel güne başladığımı hatırlamıyorum şimdi dünyanın en güzel tekmeleriyle uyanıyorum ve Allahıma şükrediyorum küçük mucizem için...

arkadasin kelime kelime yazdiklari bana uyuyor :)

diğerleri eskiye döner ama tamamen değişen tek şey kalbim eskiden alelade bir yürekti şimdi ana yüreği oldu ..buna ben de çok şaşırıyorum

kocam degisti eskiden eve gelince sarilir operdi simdi girergirmez kizin basinda halimi hatirimi sormak yok
*kiz nasil durdumu rahat?durdu bende iyiyim
*emdimi mama verdin mi?emdi mama yemedi bende iyiyim temizlik yaptim
*bezi mezi eksikmi alinacak birseyi var mi kralicemin?yok bezi varda benim rimelim bitti
*off ne masraflsin be kadin
*yavruma yarin gidelimde ciciler alalimmi annesi ?ne cicisi dolaplar dolu benim birseyim kalmadi asil
*sirf masrafsin nuray.........
*ellerimi yikiyim oyniyim kizimla?ne olsun hayatim bende iyiyim diyorum
iste bunun gibi konusmalar bizim evde kisaca hersey ama hersey degisti
canım

cok guzel yazmışsın..........

Hayatim baştan sona değiştiiiiiiiiiiiii
hiç bişey eskisi gibi degil arkadaşlar bir yeere gidince hadi sizde gelin şuraya buraya gidelim derlerdi şimdi ise ya bize nie söylemediniz dediğimizde ya sizin bebek var gelmezsiniz diyorlar :( nöbete gittiğim zamanlar sanki gezmeye gidiyorum diye seviniyorum. Hele sokagin başindaki markete gitmek benim için ooooo sanki sahil boyuygezmek gibi geliyor eşimle aramizdaki tek bag kizimiz oldu. Konuşacak tek konuzmuz kizimiz ............

Son düzenleme:
bunları okudukca rahatladım :) en azından yanlız degilim teselli edebilirim kendimi.. hayatım o kadar cok degiştiki ters döndü sanki.. canım giyinmek bile istemiyor aynen banyo yapmak lüks markete gitmek hawaii de tatil gibi:) gece oturmaları yok sabah en gec 8 de ayaktayım.. işim hic bitmiyor saldım.. önceye bakaraktan komşuluk ilişkilerim çogaldı bebek gezmek istiyo.. eşimin prensesiydim artık degilim çünkü ben bir anneyim olgun olmam gerekiyo eve misafir gelsede cocuk oyalansa diye can atıyorum.. son 1 aydır çarşıya hic cıkmadım cok özledim.. bu yüzden 2. cocugu düşünemiyorum piskolojikmen.. biryere cıkınca koca bi çanta hazırla önceden tak el cantanı cık ohh..

herşey değişti gerçekten hayatımız artık ona göre....

ufak değişiklikler var.sinemaya gidemiyoruz ama eskisi gibi geziyoruz.haftasonları mutlaka dışarda vakit geçirirdik hala öyle.eşim hala bana karşı ilgili.oğlum en geç 9da uyur.sonra eskisi gibi birbirimize sarılıp film izleriz.sohbet ederiz.evime ve eşime aynı ilgiyi gösterebiliyorum.aylıksız izindeyim rahatım.çalışmaya başlayınca ev işleri biraz aksar tabi.artık kuaförde daha az kalıyorum.ve şişmanladığım için eski kıyafetlerim olmuyo.en kötüsü de bu zaten.

yine süper bir konu tebrik ederim....değişmez olurmu hiiiç neler neler değişti...benim 8 yaşında kocaman bir kızım varken tam rahata alışmış ohhh kızımla gezip tozarken arkadaş gibi vakit geçirirken rahat aalışmışken hoooppppp en başa geri dön uykusuz geceler ağlamalar gaz sancıları aşısıydı ateşiydi kaka yapamaması diş çıkarması vsssss
Doğum izininden sonra birde ücretsiz izine ayrıldım..
herşeye yetişicem diye kendimi paralıyorum büyük kızın gönlünü al kırma ona zaman ayır ilgilen sosyal hayatını belirle takip et götür getir ..okulu toplantısı ..dersleri ...önceden büyük kızımla çarşı pazar gezerken şimdi gideceğimiz yerleri bebeğe göre ayarlamak durumunda kalıyoruz

bebiş küçük uykusu beslenmesi banyosu doktoru ...

gelen giden misafir kalabalık curcuna yorgunlukkkkk

eh bide koca bebek babamız yemeği ütüsü ..bide babamızın sen yaparsın sen halledersin tavırları...

bu tempo içinde şişko bakımsız makyajsız fönsüz biri oluverdim ev işleri yemek bulaşık ütü derken boğuluyorum bazen ..
ama çok şükür şimdi şimdi düzene girmeye başladı birazda kilo vermeye başlarsam herşey daha güzel olacak...

bazı duygular vardır tarif edilir yorgunum uykusuzum bıktım usandım üzüldüm ağladım mutlu oldum güldüm sevindim gibi ama bebeğimin yanına uzanıp uyumak elini tutmak tenine dokunmak uyandığında bana gülerek bakması yanağıma dokunması işte bu duygu tarif edilemez...ozaman herşeye değer diyorum..

Yaaa kızlaaar demeyin böyle :1shok: :1shok:

vazgeçicem şimdi bebekten falan :1shok: :1no2: kafamçokkarıştı-tatlicadiarzu-

Back