• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebekte vucutta kirmizi kabarti_atopik dermatit mi baska birsey mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Hayir yapilmadi.. oof of o da ayri bi konu benim icin zaten. Korkuyorum kan aldirmaktan . Damar bulamamalar falan.. :/
Yenidogan hemsiresi olan bir hastane bulmam gerekicek sanirim..
Ah canım seni çok iyi anlıyorum kızımdan bir ara 10 tüp kan aldılar da çocuğumun kolları mahvoldu :( maalesef çok zor dişinizi sıkıp bebeği sakin tutmaya çalışacaksın sen güçlü duracaksın unutma bir gün ağlasın boşver her gün aglamasindansa azıcık sabır hiç ihmal etme en kısa sürede götür ki bebeğinin ne sıkıntısı olduğu anlaşılsın.

Ayyy yani sonradan kasinmaya da baslayacak diyorsunuz.. :KK43: acilen cocuk doktoruna hatta gerek gorulurse dermatologa gideyim bikac gun icinde o halde. Ya da kortizonu kullanyim gitsjn amaan.. :/
Benim şahsi fikrim onlarında aynı ilacı vereceği yönünde. Kremi 2 gün sürsen banyodan sonra baktın renkleri sönmüyor o zaman götür.
Bu arada evi iyice temizle buharla fln, sakın çikolata şeker verme, çocuğun cildini tahriş edecek kurutacak şeyler giydirme. Sabun kullanma kullanacaksan da banyo sonrası kremden sonra nemlendirici sür cildine.
Baktın hiç bi değişim olmuyo renklerde boyutlarda al götür cildiyeye.

Bebegime ve bana da çok oldu gecen sene. arko krem iyi geliyo bize ama size öneremem iyi gelmezse diye korkarim. Bioderma urunlerine bakabilirsiniz benim cildim çok alerjik cocuklugumdan beri kullanıyorum.

Bebek egzemasi da deniyor sanirim. Benim oğlumda da olmuştu. Omuzları çıtçıtli badi giydirince çıtçıtlar yüzünden omuzlarinda olurdu. Ensesinde olurdu. Doktor kortizonlu bir krem bir de excipial hydro diye bir nemlendirici vermişti. Büyüyünce geçti. Yalnız verdigi kremi hala evimden eksik etmem.

Kortizonlu krem sürmeyip büskiviye çikolata veriyorsunuz hayır çikolata niye yiyor anlamadım, bir konuda sağlık hakkında endişeniz varsa tutarlı olun.
Ayrıca deterjan değişikliği tabiki de yapar çift durulama yapın hipoalerjik ürün kullanın, çikolata da alerji yapar! Aman yazdıkça sinir basıyor bana.
Neyse çocuk doktoruna değil cildiyle uzmanına götürün. Kortizon içermeyen kremler var bende kullandım çok etkili onu önerirler
Çikolata yenesin lütfen sonra dişler çürüdü ne önerirsiniz diye konu açarsınız

Atopik detmati ile klgili bugun gordugum bir paylasim. Cok gecmis olsun

Eklentiler

• 20180407_001816.png
    20180407_001816.png
    184,8 KB · Görüntüleme: 53
Aynı kızarıklardan benim de bebeğim var hatta ben biraz fazla pimpirikliyim fark ettiğin gibi sağlık ocağına gittik kötü bişey mi diye bana da aynısını dedi. Kortizonlu krem yazmıcam şuan artarsa bakarız d3di bizim aynı ama bayadır geçmiyor. Ve bende deterjan değiştirmiştim. Birde bi tanıdığım söyledi p kısma sarımsak sür diye denedim sanki biraz işe yaramaya başladı bi araştırabilirsin sende sarımsagı

Iyi geceler herkese..
Burasi yeri degil belki ama en azindan birkac cevap almak istiyorum hizli olarak..
Kizimin bacaginda beliren kizarik kabartiyi ilk basta bi yerde surtmus falan sanmistim. Gobeginde gordugumu de bezinden tahris olmus falan sanmistim.. sonra onlar arttilar gogsunde, her iki kolunda dirsek iclerinde falan da ciktilar.. bugun saglik ocagina goturdum doktor atopik dermatit dedi kortizonlu bi krem yazdi ama kremi almadim kortizona biraz karsi oldugum icin. En kisa zamanda bi hastaneye cocuk doktoruna da gidecegim..Esim kizdi kremi almazsan boyle olur dedi cunku kizimin kizarikliklarinin cevresinde de buyuklu kucuklu ayni seylerden cikmisti aksam.. uzuluyorum gordukce :KK43:
Bu rahatsizligi yasayan annelerden oneri bekliyorum. Neden olur ki? Yenidoganken olmadi ek gidaya gectigimiz sira olmadi. Dis cikarma doneminde olmadi da neden simdj? Deterjan degisikligi yapmistim ama bu kadar mi etkiler? Kizim cikolatalara biskuvilere dustu bu aralar onlar tetiklemis olablir mi? Dustu derken gunde 1 2biskuvi ve birkac gunde bir cikolata yemesine izin veriyorum. Tasa tutmayin beni,16aylik kizim 9kg bile degil,8.5 falan... Tek yesin yemeyi ogrensin de ..kafasiyla istediginde verdim abur cubur da..
Neyse,krem olarak kortizonsuz kremlee ise yarar mi onerisi olan varmi? Doktora gittigmde sormam gerekenler nelerdir?
Not: asagidaki gorsel bebegime ait degil...Internetten aradim ve google gorsellerden aldim asagidaki fotografi.. kizimdaki kabartilar kizarikliklara cok benziyor.. :KK43:Eki Görüntüle 2133971

3 aylık yeğenimdede var sanırım gıda alerjisi

Alerji olabilir kac aylik lütfen su krem bu kerm düşünmeyin doktora götürün

Doktor ne dediyse onu yapın kafanıza göre hareket etmeyin.zaten ağzı var dili yok çocuğun belki sıkıntı çekiyor anlatamıyor:KK43:doktorq gidip tedaviye uymama mantığı ne?:işsiz:çok endişeliyseniz beklemeden başka bir doktora gidin.

Back