Çocuk Hastalıkları Bebekte vucutta kirmizi kabarti_atopik dermatit mi baska birsey mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

lightpinklady

Bslngc:74.7 Gncl:63.2 Hedef:62 12ay
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
3.084
2.810
83
Iyi geceler herkese..
Burasi yeri degil belki ama en azindan birkac cevap almak istiyorum hizli olarak..
Kizimin bacaginda beliren kizarik kabartiyi ilk basta bi yerde surtmus falan sanmistim. Gobeginde gordugumu de bezinden tahris olmus falan sanmistim.. sonra onlar arttilar gogsunde, her iki kolunda dirsek iclerinde falan da ciktilar.. bugun saglik ocagina goturdum doktor atopik dermatit dedi kortizonlu bi krem yazdi ama kremi almadim kortizona biraz karsi oldugum icin. En kisa zamanda bi hastaneye cocuk doktoruna da gidecegim..Esim kizdi kremi almazsan boyle olur dedi cunku kizimin kizarikliklarinin cevresinde de buyuklu kucuklu ayni seylerden cikmisti aksam.. uzuluyorum gordukce
Bu rahatsizligi yasayan annelerden oneri bekliyorum. Neden olur ki? Yenidoganken olmadi ek gidaya gectigimiz sira olmadi. Dis cikarma doneminde olmadi da neden simdj? Deterjan degisikligi yapmistim ama bu kadar mi etkiler? Kizim cikolatalara biskuvilere dustu bu aralar onlar tetiklemis olablir mi? Dustu derken gunde 1 2biskuvi ve birkac gunde bir cikolata yemesine izin veriyorum. Tasa tutmayin beni,16aylik kizim 9kg bile degil,8.5 falan... Tek yesin yemeyi ogrensin de ..kafasiyla istediginde verdim abur cubur da..
Neyse,krem olarak kortizonsuz kremlee ise yarar mi onerisi olan varmi? Doktora gittigmde sormam gerekenler nelerdir?
Not: asagidaki gorsel bebegime ait degil...Internetten aradim ve google gorsellerden aldim asagidaki fotografi.. kizimdaki kabartilar kizarikliklara cok benziyor..

Kortizonlu kremi sür azaltır. Kortizon öyle korkulacak bişey değil. Alerjide vs hayat kurtarır.
Kusura bakmayın ama bu medyadan sağdan soldan duyuyosunuz kortizondan oldu bişeyler diye sonra tedaviyi yapmıyosunuz. Hadi kendin çeksen neyse de el kadar bebeninde günahına giriyosun kaşınıyodur onlar ne biçim?
Buraya konu açıyorsun ya kortizonu açıp okusan yada hastalığın tedavi yöntemlerini şimdiye sürmüştün kremi.

Benim kızda da vardı bunlardan. Hala da oluyor ara ara. Tek farkla benimkinin dirsek içlerinde ve boynunda vardı. Sonu “kort”la biten merhemden yazdılar ama ben de kullanmadım Neden kullanmadım bilmiyorum, sizinkiyle aynı sebepten sanırım.

Turunçgil tüketiyor mu? Sanırım benimkine mandalina dokunmuştu. Ben sadece günde 2-3 defa mustela’nın vücut losyonundan sürdüm nemli tutmak için. Turunçgillere de veda ettim şimdilik.

Şu sıralar yaraları iyileşti gibi, hala kaşınmalar oluyor ama çok daha az.

Geçmiş olsun, üzüldüm fotoğrafa İnşallah geçer çabucak.

Geçmiş olsun. Çocuklarda nasıldır bilemiyorum ancak bende yetişkin olarak Atopik dermatit var ve maalesef kortizonlu kremler dışında fayda göremiyorum.

16 aylık bebeğe bisküvi çikolata verilmez! Bu konuda çok hassasım bir anne bilerek neden çocuğunu zehirler anlam veremiyorum
Atopik dermatit alerji kökenli de olabiliyor deterjan tek basına etkili olmaz
Çikolata gibi alerji yapacak şeyleri kesin 15 günde anca etki gösterir
2 günde bir 10 dkyı geçmeyecek şekilde banyo yaptırıp mustelanın atopik ciltler için olan kremleri ile nemlendirin
Sıvı deterjan kullanıp 2 kere durulama yaptırın varsa makinada kurutun
Asla sabun kullanmayın banyo yaparken cildi iyice kurutup özel sabunlar var eczanede onlardan alın
Kortizonlu kremler hemen söndürür ama 5 günden fazla kullanmayın
Asla terlememeli pamuklu mevsimine uygun giydirin
Derisi özellikle kol içleri çok sürtünmemeli kaşımamalı
40 günlükken başlayıp 20 aylıkken bitti egzamalar

Benim kizim 3 yasinda. Bebekliginden beri cok cektik. Kasinti yüzünden. Simdi sadece yaz aylarinda dirsek iclerimdw oluyor . Ama bu fotoya benzemiyor. Resimdeki gibi bir kere oldu ama cok fena. Göbek ve sirtini kapladi. Ishali var mi dedi acildeki doktor. Vardi. Sonra geri gönderdi. Ama kremi sürün doktor yazmissa .

Kortizonun ne oldugunu biliyorum biyolojim iyidir de.. guneste leke birakma olasiligi varmis galiba o kisimda eksik bilgiliyim iste. Iz leke kalirsa korkuyorum. :/ bir de baskilayan bir tedavi bicimi sanirsam..

Kortizonun ne oldugunu biliyorum biyolojim iyidir de.. guneste leke birakma olasiligi varmis galiba o kisimda eksik bilgiliyim iste. Iz leke kalirsa korkuyorum. :/ bir de baskilayan bir tedavi bicimi sanirsam..
Zaten sen alerjiye neden olabilecek şeyleri çocuğun hayatından çıkarıcaksın. Cildinin nemini vs eksik etmeyeceksin. Şu anki durumu da kortizon kurtarır bi tek. Kaşıntısı zalır kızarıklık söner. Sende eline çikolata şeker vermezsen bişey olmaz. Tabi alerjik bünyeli değilse.

Tamam ..haklisiniz .. ama sanki kasinmiyor gibi geliyor bana. Kasinsa sanirim kendini paralardi. Ama yaniliyor muyum ki :/
Kasinmayan cinsi var midir bunun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…