Merhaba 40 günlük bebeğimle maalesef başımızdan geçti bu illet aile boyu tedavi bütün ev elden geçti hatta ilaçlattım, neyse 3 ayda kurtulduk çok şükür allahım düşman başına vermesin bebekle hele çok çok zor. Bize ilk gittiğimiz dr xabion diye bir losyon verdi bebek için ayrı yetişkin için ayrı bebeğim maalesef bu losyondan dolayı egzema oldu ve kortizonlu kremler ile şükür geçti, yalnız uyuzun sebep oldugu yaralar aylarca devam etti sönüyor geçiyor sonra tekrar çıkıyor(kırmızı sivişce benzeri kızarıklık şeklinde) her defasında eyvah yine olduk diye cildiyeye taşınıyorduk ama doktorumuz dedi ki bu aylarca sürebilir korkmayın artçı reaksiyon gibi . Çok şükür kurtulduk ama o zamandan beri dışarıda aşıya gittiğimizde veya herhangi bir yerde alt değişme vs oldugunda asla çocuğumun tenini bir yer ile temas ettirmiyorum, örneğin etek giydim dışarda biryerde oturacağım zaman tenimi sandalyeye bile temas ettirmiyorum ,20-25 dk uyuz parazitinin oldugu biri veya biryerle temasta bulaşıyor , yani uzattım travmam oldugu için , sizin yaralarda kullandığı losyonlar sonrası olabilir istanbuldaysanız ve anadolu yakasında olanlara altunizade acıbadem doç dr andaç salman ı tavsiye ederim , geçmiş olsun