• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekte meme büyümesi

ohmy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2021
1.527
3.900
63
Merhaba.
İnternette çok fazla bilgi bulamadim bu konu hakkında. 9 aylık bir kızım var, 4-5 ay önce sağ memesinde sertlik hissettim, biraz araştırınca bunun normal olduğu zamanla yok olacağı yazıyordu. Kimi zaman emzirme bitene kadar kalıyormuş. Fakat milimetrik bir büyüme hissettiğim için dün kızımı doktora götürdüm, başta aynı şeyleri söyledi, erken ergenliğin başka belirtisi olmadığı için ona ihtimal vermedi. Yine de kandan hormonlarını bakıldı, dışarıdan östrojen alımı fazla gözüküyor dedi. Tavuk, çilek, domates, hormonlu diğer gıdalar, annenin kullandığı makyaj malzemeleri buna sebep olabilir dedi. Zaten makyaj yapan birisi değilim, tavuk domates tüketiyoruz ama son dönemlerde. Perşembe günü pelvik ve meme ultrasonu yapılacak, sanırım yumurtalıklar için istedi bunu. Böyle bir şey yaşayan, çocuğunda böyle bir şey olup iyileşen var mı? İçim içimi yiyor :( Memede kızarıklık, akıntı vs. yok. Yalnızca dokununca kuru fasulye tanesi kadar bir sertlik var.

Tıbben bir bilgim yok ama yeni doğan bebekler de hepimizin memesi sütle dolu oluyormuş diyorlar.
Büyüdükçe o sütler de azalıp, yok olurmuş.
Hatta böyle işaret parmağınızla daire şeklinde masajla o sütü dağıtmaya çalışın.
Geçiyor yani kalıcı bir şey olduğunu sanmıyorum.

Çok geçmiş olsun :nazar:

Aynısı kızım 22 aylıkken başıma geldi. Bana da hormonlu gıdalar tüketiyorsan normal demişti tabi tahliller ultrason falan yaptı bişey çıkmayınca dedi öyle.
Bana dedi doktor artık büyüdü zaten sütten kesin eğer düzelmese 1 hafta sonra getirin tekrar diye.
O gün eve gittim emzirmedim. Her sabah ve akşam kontrol ediyordum 3 gün sonra kayboldu. Doktora da gitmedik bir daha şükürler olsun.
Bende tavuk, domates, çilek çok seviyor çok tülketiyordum. Ve en entresanı kızım sadece sol göğsümü emiyordu ve onun da sol memesinde şişlik olmuştu. Korkmayın geçer inşallah. Geçmiş olsun 🙏

Tıbben bir bilgim yok ama yeni doğan bebekler de hepimizin memesi sütle dolu oluyormuş diyorlar.
Hatta böyle işaret parmağınızla daire şeklinde masajla o sütü dağıtmaya çalışın.

Ovuşturmanin çok doğru olmadığını, eğer iltihap varsa yaydığını okumuştum. Yine de annem gizli gizli ovuyordu gördüğünde. Dün doktor, ovmanin meme dokusuna zarar verebileceğini, ileride meme gelişmeyebilecegini söyledi. :(

Aynısı kızım 22 aylıkken başıma geldi. Bana da hormonlu gıdalar tüketiyorsan normal demişti tabi tahliller ultrason falan yaptı bişey çıkmayınca dedi öyle.
Bana dedi doktor artık büyüdü zaten sütten kesin eğer düzelmese 1 hafta sonra getirin tekrar diye.
O gün eve gittim emzirmedim. Her sabah ve akşam kontrol ediyordum 3 gün sonra kayboldu. Doktora da gitmedik bir daha şükürler olsun.
Bende tavuk, domates, çilek çok seviyor çok tülketiyordum. Ve en entresanı kızım sadece sol göğsümü emiyordu ve onun da sol memesinde şişlik olmuştu. Korkmayın geçer inşallah. Geçmiş olsun 🙏
Çok teşekkür ederim, yüreğime su serptiniz. İnşaallah memeden kesmeden bizimki de düzelir. Ben de sağ memeyi emziriyorum daha çok, bebeğimde de sağda :O alakası olabilir mi

Çok teşekkür ederim, yüreğime su serptiniz. İnşaallah memeden kesmeden bizimki de düzelir. Ben de sağ memeyi emziriyorum daha çok, bebeğimde de sağda :O alakası olabilir mi
Ola bilir çünkü bende öyle olmuştu. Bu şeyleri yemeyin bol bol su için bir iki gün emzirmeyin sağın dökün sütünüzü bebişe de zaten ek gıda veriyorsunuz zor da olsa biraz oyalayın. Bedeniniz arınsın tekrar emzirin.perşembe gününe kadar belki geçer yaparsanız. O zaman hiç gitmeyin boşuna radyasyon almasın yavru

Ovuşturmanin çok doğru olmadığını, eğer iltihap varsa yaydığını okumuştum. Yine de annem gizli gizli ovuyordu gördüğünde. Dün doktor, ovmanin meme dokusuna zarar verebileceğini, ileride meme gelişmeyebilecegini söyledi. :KK43:

Biz bebekken herkese yapılırmış.
Şükür hem memem var hem de sağlıklıyım ondan dedim.

Biz bebekken herkese yapılırmış.
Şükür hem memem var hem de sağlıklıyım ondan dedim.
Bu cevap iyi oldu o zaman. Bizde olmamış, annem de ovmamis. O yüzden endiselenmistim memesinde sıkıntı olursa diye

Bu cevap iyi oldu o zaman. Bizde olmamış, annem de ovmamis. O yüzden endiselenmistim memesinde sıkıntı olursa diye

Yani sanmıyorum.
Aslında o beğenmediğimiz koca karı ilaçları, bu tarz olaylar falan hepsi için söylemiyorum ama doğru noktaları var.
Bugün bakıyoruz ilaçlar bitkilerden üretiliyor.
Ya da ninelerimizin dediği şeyleri yapınca doğru çıkan sağlık açısından normal olan şeyler de var.
Bebekken mesela vücudumuzu esnetirlerdi.

Elimiz ayağımız düzgün olsun diye, o esnetmeyi doktorlar bugün bile yapıyorlar.

Iyi niyeyinizi biliyorum ama o kadar yanlis bir bilgi ki duzeltmek istedim nacizane

Evet yenidogan bebeklerde meme siskin olabilir, sut de gelebilir. Anneden gelen ostrojenin etkisinden kaynaklidir. Hatta kiz bebeklerde vajinal kan lekesi de gelebilir. Ama memedeki sislige sut gelse dahi asla mudehale etmemek gerekir. Kendi kendine zamanla gececektir. 2 oglum var. Buyugunde asla boyle bir sey olmazken kucuk oglumda karşılaştım. Hic mudehale etmedim. 1. Ayinda gecti. Pediatristler de bu sekilde bilgi veriyor. Bebek bekleyen anne adaylari icin akillarinda bulunsun diye yazayim dedim :)

Konu sahibinin durumu daha ozel gibi.
Umarim tez vakitte cozum bulunur..

Iyi niyeyinizi biliyorum ama o kadar yanlis bir bilgi ki duzeltmek istedim nacizane

Evet yenidogan bebeklerde meme siskin olabilir, sut de gelebilir. Anneden gelen ostrojenin etkisinden kaynaklidir. Hatta kiz bebeklerde vajinal kan lekesi de gelebilir. Ama memedeki sislige sut gelse dahi asla mudehale etmemek gerekir. Kendi kendine zamanla gececektir. 2 oglum var. Buyugunde asla boyle bir sey olmazken kucuk oglumda karşılaştım. Hic mudehale etmedim. 1. Ayinda gecti. Pediatristler de bu sekilde bilgi veriyor. Bebek bekleyen anne adaylari icin akillarinda bulunsun diye yazayim dedim :)

Konu sahibinin durumu daha ozel gibi.
Umarim tez vakitte cozum bulunur..

Zaten ben tıbbi olarak konuşmadım.
Sadece yapılan ve sonrasında yaşanılan durumu paylaştım. :)

Back
X