• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekte hareket azlığı

havese

Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2023
283
281
23
Merhaba, 26 haftalık gebeyim. En son 20 Eylülde kontrole gittim. Her şey yolunda ve bebeğim sağlıklıydı çok şükür.
Son birkaç gündür biraz yoruldum. Şehirler arası yolculuk yaptım. Bebeğimin hareketlerinde azalma var. Önceden uzandığımda çok hareketli olurdu. Şimdi yatıyorum, dinleniyorum oynamıyor. Belli belirsiz hareket ediyor çook nadir o da.

Anne yorulunca bebek de yorulur mu? Bu durum normal mi? Yoksa endişelenmeli miyim sizce?

Anne yorulunca bebeğin hareketleri azalıyor. Ben temizlik yapıp yorulmuştum bebeğim uzun bir süre hareket etmemişti ağlayarak hastaneye gittim çok korkmuştum ama bir sorun yoktu. Siz dinlenin tatlı birşeyler yiyin birde karnınızın alt tarafına piyano çalıyormuş gibi parmaklarınızla masaj yapın. Bunlara rağmen devam ediyorsa bir doktora görünün.

Anne yorulunca bebeğin hareketleri azalıyor. Ben temizlik yapıp yorulmuştum bebeğim uzun bir süre hareket etmemişti ağlayarak hastaneye gittim çok korkmuştum ama bir sorun yoktu. Siz dinlenin tatlı birşeyler yiyin birde karnınızın alt tarafına piyano çalıyormuş gibi parmaklarınızla masaj yapın. Bunlara rağmen devam ediyorsa bir doktora görünün.
Teşekkür ederim içim rahatladı bir nebze olsun. Yapacağım dediğinizi de.

Çok yorulunca bebeklerde etkileniyor, çikolata ve kahve hareket etmeyi sağlıyor bir de sol tarafa yatmak kan akışının bebeklere en güzel gittiği yön olduğundan, böyle panik anlarında bunları yapın, hareketi artacaktır.

Back
X