- 31 Mayıs 2019
- 7.259
- 17.453
- 198
- Konu Sahibi Kedigiller20
-
Kesinlikle bunu da deneyeceğimKedigiller20
Ben naçizane bir iki çay kaşığı rezene çayı icirmeni ve 2 bardak kendinin içmesini öneririm
Ek gidaya basladiginizda memeyi kesmek zorunda olmadiginizin farkindasiniz degil mi? Emzirmeye istediginiz kadar devam edebilirsiniz.Ben polemik yaratmak icin yazmadim. Tercihim bu yönde. Diger yorumlara cevaben istismar olan bir durum yok, merak etmeyin.
Ilaveten doktor tavsiyesiyle bu sekilde ilerliyorum. Süt varken neden emzirmeyeyim? Calisan bir anneyim. Ek gida cok da guzel isime gelir. Ama tercih etmiyorum
Bu dönemde oluyor bebişler alışmaya çalışıyorlar. Sütlü ürünler bir müddet tükettirmeyin. 1 yaşına kadar. Gün içerisinde elma püresi verebilirsin. Bağırsakları rahatlatan etkisi var.Deneyimli anneler fikirlerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var. 7 aylık bir bebeğim var. Gün içerisinde keyifli bir çocuk ama özellikle devam sütü ve ek gıdaya başladıktan sonra artmakla birlikte çok gazlı bir çocuk. Gece dışında kendisi çıkarıyor ama gece çok sıkıntı yaşıyor. Bugüne kadar ek gıdaya geçiş sürecine yordum. Ama artık beni endişelendirmeye başladı. Deneyim ve fikirlerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.
Anne sütü sarı olur. Yeşil kaka ek gıda da normal. Koyu derken siyaha yakın mı.Patates pirinç kabak ve havuçlu çorba yaptım. Kakası koyu yeşil renkte ama düzenli olarak yapıyor.
Kına yeşil gibiAnne sütü sarı olur. Yeşil kaka ek gıda da normal. Koyu derken siyaha yakın mı.
Yeşil kaka ek gıda döneminde olabiliyor. Kan ilacı da bazen yapabilir. Özellikle muz vs. Yeşil kaka yapıyor.Kına yeşil gibi
Teşekkür ederim. İçimi çok rahatlattınız.Yeşil kaka ek gıda döneminde olabiliyor. Kan ilacı da bazen yapabilir. Özellikle muz vs. Yeşil kaka yapıyor.
Çok koyu yeşilse bebiş o besine daha tam hazır değildir. Besini çürütüp atmış olabilir. Mesela bir meyve püresini açıkta bıraktığında siyahlaşıyor ya onun gibi. Siyaha yakın yeşil veya siyah olursa verdiğin besine dikkat et bir süre verme sonra yine denersin. Onun dışında sıkıntı olmaz.
Yeşil besinler de ıspanak vs. Yapmış olabilir.
Birde tüm bunların dışında mama kakası biraz yeşil olur. Tam sarı değildir.
Tabi ki öyle. Kalori açısından da yetersiz kalıyor mesela anne sütü belli bir aydan sonra. D ve K vitamini konusunda da haklısınız. Ben kısaca örnek vermek istediğim için detaya girmemiştim. Yoksa daha saymadığımız pek çok madde de mevcutAyrica anne sütü d ve k vitamini ihtiyacini karsilamiyor. 6 aya kadar sadece anne sütu verildigi için dogdugu anda k vitamini yapiliyor . 6 aydan sonra ek gidalardan k vitaminini aliyor ve dengeleniyor.
Siz o doktoru önce bi değiştirin bu devirde pirinç unu öneren doktor mu var inanamıyorumMama alıyor anne sütünü doğumdan beri çok az alabiliyor ne yazıkki
Bir doktor tavsiye etmişti. İlk ek gıda olarak deneyebilirsin diye ondan cesaret aldım sanırım.
Ne yazıkki var değiştirdim ama şehir değişikliğinden mecburenSiz o doktoru önce bi değiştirin bu devirde pirinç unu öneren doktor mu var inanamıyorum
Yanlız ek gıdanızın girişi pek iyi olmamış sanırım ondan bu olayı yaşıyorsunuz benceNe yazıkki var değiştirdim ama şehir değişikliğinden mecburen
Mümkün doktor deyince hiç aksini yapmakta aklıma gelmediYanlız ek gıdanızın girişi pek iyi olmamış sanırım ondan bu olayı yaşıyorsunuz bence
Yani bence ciddi problemler var gıda da . Tavuk yazmışsınız mesela nasıl yediriyorsunuz tavuğu ? Ayrıntı yazın yardımcı olmaya çalışalımMümkün doktor deyince hiç aksini yapmakta aklıma gelmedi
Haşlanmış tavuğun suyunu kullanıyorumYani bence ciddi problemler var gıda da . Tavuk yazmışsınız mesela nasıl yediriyorsunuz tavuğu ? Ayrıntı yazın yardımcı olmaya çalışalım
Bende buyuk kizimi 15 aydan 22 aya kadar sabah ve aksamlari emziriyodum oyuzddn bunalmiyodum ama bunda cok zorlanmaya basladim2 yaşından sonra çalışmaya başladığım için bunalmıyordum. Evde olsaydım dayanamazdım. İşten gelince özlüyordu beni kıyamadım. Zaten akşamdan akşama emiyordu
Eğer tavuk köy tavuğu değilse hiç kullanmayın . Marketten aldığımız tavuklar tamamen hormon yüklü. İlik suyu tercih edin onu da en az 12 saat kaynamış lazım . Migroslarda gurme ve fidan diye bir marka var ( yanlış yazıyor olabilirim tam çıkaramadım şuan ) o markayı alın buz torbalarına doldurup buzluğa atın her yemeğine çorbasına birer top atarsınızHaşlanmış tavuğun suyunu kullanıyorum
Mutlaka öğlen verin damlayı. Akşam verirseniz biraz geç tesir eder. Öğlen alınca geceyi bile çok rahat atlatacak göreceksiniz. Bir de nacizane önerim stres yapmayın demek kolay burdan ama yapmamaya çalışın. Ne kadar sakin olursanız bebek de o kadar sakin oluyor. Endişe ederseniz hemen anlıyorlar :) bir de benim büyük oğlan ilk ay çok ağlıyordu ben gaz sanıyoreum. Bir gece gazını çıkardı ama hala ağlıyordu. Ben de acaba doymadı mı diye mama verdim 60 ml daha. Meğer çocuk açmış :) ben de sanıyorum hazımsızlıktan gazdanAllah bağışlasın. Teşekkür ederim. Ozaman deneyim bende çünkü hem o hem ben baya stresli bir süreç geçirir olduk bu gaz yüzünden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?