Bebekte gaz

Ek gidaya basladiginizda memeyi kesmek zorunda olmadiginizin farkindasiniz degil mi? Emzirmeye istediginiz kadar devam edebilirsiniz.

Bu dönemde oluyor bebişler alışmaya çalışıyorlar. Sütlü ürünler bir müddet tükettirmeyin. 1 yaşına kadar. Gün içerisinde elma püresi verebilirsin. Bağırsakları rahatlatan etkisi var.

Zaten bebeklerde gaz sıkıntısını akşam 6 dan sonra artmaya başlar. Gün boyunca besinler birikir. Pirinç unu ile birşeyler deniyorsan o da gaz yapar.

Kına yeşil gibi
Yeşil kaka ek gıda döneminde olabiliyor. Kan ilacı da bazen yapabilir. Özellikle muz vs. Yeşil kaka yapıyor.

Çok koyu yeşilse bebiş o besine daha tam hazır değildir. Besini çürütüp atmış olabilir. Mesela bir meyve püresini açıkta bıraktığında siyahlaşıyor ya onun gibi. Siyaha yakın yeşil veya siyah olursa verdiğin besine dikkat et bir süre verme sonra yine denersin. Onun dışında sıkıntı olmaz.

Yeşil besinler de ıspanak vs. Yapmış olabilir.

Birde tüm bunların dışında mama kakası biraz yeşil olur. Tam sarı değildir.

Teşekkür ederim. İçimi çok rahatlattınız.

Ayrica anne sütü d ve k vitamini ihtiyacini karsilamiyor. 6 aya kadar sadece anne sütu verildigi için dogdugu anda k vitamini yapiliyor . 6 aydan sonra ek gidalardan k vitaminini aliyor ve dengeleniyor.
Tabi ki öyle. Kalori açısından da yetersiz kalıyor mesela anne sütü belli bir aydan sonra. D ve K vitamini konusunda da haklısınız. Ben kısaca örnek vermek istediğim için detaya girmemiştim. Yoksa daha saymadığımız pek çok madde de mevcut

Mama alıyor anne sütünü doğumdan beri çok az alabiliyor ne yazıkki

Bir doktor tavsiye etmişti. İlk ek gıda olarak deneyebilirsin diye ondan cesaret aldım sanırım.
Siz o doktoru önce bi değiştirin bu devirde pirinç unu öneren doktor mu var inanamıyorum

2 yaşından sonra çalışmaya başladığım için bunalmıyordum. Evde olsaydım dayanamazdım. İşten gelince özlüyordu beni kıyamadım. Zaten akşamdan akşama emiyordu
Bende buyuk kizimi 15 aydan 22 aya kadar sabah ve aksamlari emziriyodum oyuzddn bunalmiyodum ama bunda cok zorlanmaya basladim
1 haftadir geceleri emzirmemeye calisiyorum
Basarili oldummu bilmiyorum
Ortalama 7 saat emzirmiyorum oluyomu boyle sizce

Haşlanmış tavuğun suyunu kullanıyorum
Eğer tavuk köy tavuğu değilse hiç kullanmayın . Marketten aldığımız tavuklar tamamen hormon yüklü. İlik suyu tercih edin onu da en az 12 saat kaynamış lazım . Migroslarda gurme ve fidan diye bir marka var ( yanlış yazıyor olabilirim tam çıkaramadım şuan ) o markayı alın buz torbalarına doldurup buzluğa atın her yemeğine çorbasına birer top atarsınız

Allah bağışlasın. Teşekkür ederim. Ozaman deneyim bende çünkü hem o hem ben baya stresli bir süreç geçirir olduk bu gaz yüzünden.
Mutlaka öğlen verin damlayı. Akşam verirseniz biraz geç tesir eder. Öğlen alınca geceyi bile çok rahat atlatacak göreceksiniz. Bir de nacizane önerim stres yapmayın demek kolay burdan ama yapmamaya çalışın. Ne kadar sakin olursanız bebek de o kadar sakin oluyor. Endişe ederseniz hemen anlıyorlar :) bir de benim büyük oğlan ilk ay çok ağlıyordu ben gaz sanıyoreum. Bir gece gazını çıkardı ama hala ağlıyordu. Ben de acaba doymadı mı diye mama verdim 60 ml daha. Meğer çocuk açmış :) ben de sanıyorum hazımsızlıktan gazdan buna da dikkat edin. Açsa da ağlar gazlı gibi.

Baya olmuş ama sormak istedim bebeğinizin gaz durumu nasıl oldu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…