• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekte gaz

Kedigiller20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2020
285
451
53
Deneyimli anneler fikirlerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var. 7 aylık bir bebeğim var. Gün içerisinde keyifli bir çocuk ama özellikle devam sütü ve ek gıdaya başladıktan sonra artmakla birlikte çok gazlı bir çocuk. Gece dışında kendisi çıkarıyor ama gece çok sıkıntı yaşıyor. Bugüne kadar ek gıdaya geçiş sürecine yordum. Ama artık beni endişelendirmeye başladı. Deneyim ve fikirlerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

Aslında gazı kendisi çıkardığı için çıkarması için gece yatarken ayaklarını karnına çekme tarzı bir gaz çıkarma masajı dışında pek birşey yapmadım. Ek gıda da patates, havuç, tavuk, pirinç, kabak denedim birde pirinç unuyla mama verdim acaba onlardan birimi bu kadar gaza neden oluyorm

Aslında gazı kendisi çıkardığı için çıkarması için gece yatarken ayaklarını karnına çekme tarzı bir gaz çıkarma masajı dışında pek birşey yapmadım. Ek gıda da patates, havuç, tavuk, pirinç, kabak denedim birde pirinç unuyla mama verdim acaba onlardan birimi bu kadar gaza neden oluyorm
Kakasi nasil? Bunlari hep bir arada verdiyseniz kabiz olur zaten.

Anne sütü mü mama mı alıyor
Yemek sonrası sırtını sıvazlayıp çıkartırsanız daha rahat eder bebek
Hava yutuyorsa gaz olur

Masajı da üstünkörü yaptınız sanırım. Yatmadan banyo ve masajı biraz daha özenli yapabilirsiniz. Havlu ısıtıp sarabilirsiniz karnına. yedikleri de çok katı geldi bana ama o kısma çok hakim değilim tecrübeliler yazar.

Pirinç ununa neden gerek duyuyorsunuz çok da iyş değil ki

Masajı da üstünkörü yaptınız sanırım. Yatmadan banyo ve masajı biraz daha özenli yapabilirsiniz. Havlu ısıtıp sarabilirsiniz karnına. yedikleri de çok katı geldi bana ama o kısma çok hakim değilim tecrübeliler yazar.
Masajı üstün körü mü yaptım emin değilim gaz çıkarıyor ve gaz çıkarması bitince bırakıyorum. Ayrıca böyle sıralayınca katı ama çorba olarak yapıyorum.

Deneyimli anneler fikirlerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var. 7 aylık bir bebeğim var. Gün içerisinde keyifli bir çocuk ama özellikle devam sütü ve ek gıdaya başladıktan sonra artmakla birlikte çok gazlı bir çocuk. Gece dışında kendisi çıkarıyor ama gece çok sıkıntı yaşıyor. Bugüne kadar ek gıdaya geçiş sürecine yordum. Ama artık beni endişelendirmeye başladı. Deneyim ve fikirlerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

Gündüz haraketli olduğundan kendisi rahat çıkarriyor gece sürekli yatiş pozisyonunda oldugundan çikaramiyordur. Gece besledikten sonra hemen yatirma bir süre masaj yapabilirsin

Patates pirinç kabak ve havuçlu çorba yaptım. Kakası koyu yeşil renkte ama düzenli olarak yapıyor.
Cok yediriyorsunuz. Kaka rengi yesil degil altin sarisi hardal kivami olmali. Porsiyonlarini azaltin. Cok yedikce hazmedemiyor, gazlaniyor asil sorun bu.

Merhaba, BioGaia diye bir damla var. Çocuğumun doktoru amerikan hast vermişti. Bağırsakta çözüyor sorunu. Öğlen gibi verin ki hem gündüz hem geceye sağlam sorunsuz oluyor. Ben bununla ne gaz ne kaka sorunu yaşamadım. Biraz pahalı ama değer. Sevgiler

Mama alıyor anne sütünü doğumdan beri çok az alabiliyor ne yazıkki

Bir doktor tavsiye etmişti. İlk ek gıda olarak deneyebilirsin diye ondan cesaret aldım sanırım.
Mama da gaz yapar işte iyi çıkarmasını sağlamak lazım
Yedirdiklerinde gaz yapar çorbalarına bulgur kullan pirinç yerine zaten 1 yemek kaşığı bişe yeter
Dr mu değişik pirinç unu için onun yerine yulaflı kaşık mamaları oluyor onu demeyebilirsin

Merhaba, BioGaia diye bir damla var. Çocuğumun doktoru amerikan hast vermişti. Bağırsakta çözüyor sorunu. Öğlen gibi verin ki hem gündüz hem geceye sağlam sorunsuz oluyor. Ben bununla ne gaz ne kaka sorunu yaşamadım. Biraz pahalı ama değer. Sevgiler

Biogaia olmasaydi delirecektim bende. 😦

Back