Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebekte bacak boyu kısalığı
- Konu Sahibi nur355
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 23 Aralık 2019
- 269
- 115
- 103
- 33
- 28 Eylül 2024
- 1.068
- 2.720
- 48
- 30
İki üç gün küçük çıkınca nasıl cücelik deniyor ya? Ultrasyonda gelişim genel olarak bir hafta geriden geldiğinde bile ciddi bir sorun olarak görmüyorlar. Bnce farklı bir doktor görüşü daha alın.Arkadaşlar bebeğimin bacak boyu iki üç gün küçük çıktı bu cücelik demekmiş galiba ailede var mi dedi doktor her iki tarafta da yok kafası da biraz iri üç dört gün önden gidiyor korkuyorum bu durumu yaşayan var mı
Yok doktor şu an için sorun yok dedi ama on gün kadar olursa sıkıntı olur dedi yine de endişeleniyorum ilerlerse diye. 30 haftalık oldukIkı gün üç gün kısa olması cüce liği hemen göstermez ki makinaların yanılma payı var. Kaç haftalıksınıx
Doktor cücelik demedi ben araştırma yaptım ilerleyince cücelik oluyormuş falan kafası da birkaç gün önde gidiyor ikisi beraber olunca acaba down sendromu cücelik mi var diye düşünüyor insanİki üç gün küçük çıkınca nasıl cücelik deniyor ya? Ultrasyonda gelişim genel olarak bir hafta geriden geldiğinde bile ciddi bir sorun olarak görmüyorlar. Bnce farklı bir doktor görüşü daha alın.
- 28 Eylül 2024
- 1.068
- 2.720
- 48
- 30
- 23 Aralık 2019
- 269
- 115
- 103
- 33
İnternette her bilgi doğru değil. Cüce lik için bir kaç daha bulgu lazım. Benim oğlumun kafası da bu yük çıkıyordu bır kaç hafta öndeydi. Eşimin kafası ve dedesinin kafası da büyük genetik. Ancak bariz aşırı büyük değildi. Aletler yuzde yüz doğru göstermiyor ki. Cüce lik tek kol bacak boyu bariz kısalık olur. Bebegınız down olsaydı doktor derdi zaten 11 haftada burun kemiğini gormüştür doktor
- 23 Ocak 2016
- 32.915
- 49.300
- 598
- 14 Kasım 2020
- 6.202
- 6.331
- 148
Iki uc gun hicbir sey. En az 2-3 hafta gerilik olacak ki bir gerilikten bahsedilsin.Arkadaşlar bebeğimin bacak boyu iki üç gün küçük çıktı bu cücelik demekmiş galiba ailede var mi dedi doktor her iki tarafta da yok kafası da biraz iri üç dört gün önden gidiyor korkuyorum bu durumu yaşayan var mı
O sonuçlara baktım burun kemiği falan yazmiyor ama dünkü ultrason da burun kemiği basık gibi geldi yandan çekilmiş foto tekrar gittiğimde sorucamİnternette her bilgi doğru değil. Cüce lik için bir kaç daha bulgu lazım. Benim oğlumun kafası da bu yük çıkıyordu bır kaç hafta öndeydi. Eşimin kafası ve dedesinin kafası da büyük genetik. Ancak bariz aşırı büyük değildi. Aletler yuzde yüz doğru göstermiyor ki. Cüce lik tek kol bacak boyu bariz kısalık olur. Bebegınız down olsaydı doktor derdi zaten 11 haftada burun kemiğini gormüştür doktor
Birde hastalık olunca çok erken haftalarda çıkıyormuş galiba umarım yapısal bir şeydirIki uc gun hicbir sey. En az 2-3 hafta gerilik olacak ki bir gerilikten bahsedilsin.
- 6 Ocak 2024
- 104
- 66
- 18
- 37
Yaşayan var ben:) hiç tedirgin olmayın benimde 32.haftadan sonda bacak boyunda 1 hafta kısalık vardı hatta benim ikili tarama testim yüksek risk çıkmıştı ve ileri tetkik testlerini de istememiştim fetal DNA falan yaptırmamıştım yani fl kısalığı da çıkınca son haftalara doğdu DR down riskimiz yüksekti dahada arttı demişti son zamanlarım extra stresle geçmişti 10 ay önce doğum yaptım hamd olsun ki sağlıklı bebek ne down ne de bir yeri kısa standart bir bebek ölçüsünde bebek çocuk DR muayene ettiği zaman söyledim cihazlar yüzde yüz doğru Sonuç vermez hiç bir zaman demişti rahat olun sizde bebişinizin bacağı falan kısa değildirArkadaşlar bebeğimin bacak boyu iki üç gün küçük çıktı bu cücelik demekmiş galiba ailede var mi dedi doktor her iki tarafta da yok kafası da biraz iri üç dört gün önden gidiyor korkuyorum bu durumu yaşayan var mı
- 14 Kasım 2020
- 6.202
- 6.331
- 148
ben de öyle biliyorum. 2-3 günü kafanıza bile takmayın gerçekten. azıcık kaysa fark eder ölçüm.Birde hastalık olunca çok erken haftalarda çıkıyormuş galiba umarım yapısal bir şeydir
Tarama testleriniz hatta mümkünse fetal dna yaptırdıysanız ve temiz ise, detaylı ultrasonda bir sorun görmedilerse, rutin kontrollerde amniyon sıvısı ve kalp atışı normal düzeylerdeyse geri kalan ölçümlere çok kafayı takmayın. +/- 2 haftaya kadar zaten normal aralıkta kalıyor tüm ölçümler. Daha fazla ya da git gide açılan bir fark var ise de doktorunuz diğer parametrelerle birlikte değerlendirir. Cihazdan cihaza bile fark ediyor ki hiçbir cihaz da %100 gerçek sonucu veremiyor. 3-5 günlük sapma paylarıyla ölçüm yapılıyor. Doktorunuz her şey yolunda diyorsa bir kaç haftalık fl kısalığını kafaya takmayın. En fazla 1,5-2 cm kısa doğar bebek. Sağlığı yerindeyse o açığı da doğduktan sonra kapatır zaten.
- 14 Temmuz 2023
- 2.902
- 2.942
- 53
- 22
Eski konu ama belki birileri faydalanır diye yazıyorum. 37+2 de acil sezeryana alındım önce ultrasona girdiğimde bebegin bacakları 35. Haftada kalmış dedi. Yani bacak ölçümleri 35. Haftayla aynı dedi. Bana sordu eşin yada sende boy kısalığı varmi diye. Gerçektende eşimin anne tarafı boyları kısa cüce değil ama bazı akrabaları çok çok kısa. Bende ebet eşim taraftan kısa var deyince o zamn sorun değil dedi. Daha önce ultrasona girdiğimde hiç böyle kisaliktan bahsetmemisti. O zamn 35. Haftada büyüme durmuştur. Bebeğim o gün doğdu Gerçektende ayak boyu ölçüsü falan çok küçüktü. Zamanla toparladı şuan 10 aylık olmak üzere hiç kisalik yok yaşıtları ile aynı. Eğer Dr bisey dememişse internetten araştırma. Senin 2 3 gün demiş benimkine 2 haftaya bile genetiktir dedi. Sağlıkla kucağına al inşallah
İkidir gidiyorum bi ilerleme yok bacak boyunda 4 gün geride gözüküyor hep, kafası da üç dört gün ilerideydi on olmuş başka bir doktor bulup gittim seni korkutmuslar dedi yapısal olarak böyle dedi ama yine de korkuyorum karnımda 33 haftaya göre baya 5 aylık gibi acaba bebekte sorun var diye mi içim içimi yiyorTarama testleriniz hatta mümkünse fetal dna yaptırdıysanız ve temiz ise, detaylı ultrasonda bir sorun görmedilerse, rutin kontrollerde amniyon sıvısı ve kalp atışı normal düzeylerdeyse geri kalan ölçümlere çok kafayı takmayın. +/- 2 haftaya kadar zaten normal aralıkta kalıyor tüm ölçümler. Daha fazla ya da git gide açılan bir fark var ise de doktorunuz diğer parametrelerle birlikte değerlendirir. Cihazdan cihaza bile fark ediyor ki hiçbir cihaz da %100 gerçek sonucu veremiyor. 3-5 günlük sapma paylarıyla ölçüm yapılıyor. Doktorunuz her şey yolunda diyorsa bir kaç haftalık fl kısalığını kafaya takmayın. En fazla 1,5-2 cm kısa doğar bebek. Sağlığı yerindeyse o açığı da doğduktan sonra kapatır zaten.
Evet iki hafta normalmiş doğuma kadar ilerlemez umarım kısa olsa da takmam hasta olmasından korkuyorumEski konu ama belki birileri faydalanır diye yazıyorum. 37+2 de acil sezeryana alındım önce ultrasona girdiğimde bebegin bacakları 35. Haftada kalmış dedi. Yani bacak ölçümleri 35. Haftayla aynı dedi. Bana sordu eşin yada sende boy kısalığı varmi diye. Gerçektende eşimin anne tarafı boyları kısa cüce değil ama bazı akrabaları çok çok kısa. Bende ebet eşim taraftan kısa var deyince o zamn sorun değil dedi. Daha önce ultrasona girdiğimde hiç böyle kisaliktan bahsetmemisti. O zamn 35. Haftada büyüme durmuştur. Bebeğim o gün doğdu Gerçektende ayak boyu ölçüsü falan çok küçüktü. Zamanla toparladı şuan 10 aylık olmak üzere hiç kisalik yok yaşıtları ile aynı. Eğer Dr bisey dememişse internetten araştırma. Senin 2 3 gün demiş benimkine 2 haftaya bile genetiktir dedi. Sağlıkla kucağına al inşallah
- 14 Temmuz 2023
- 2.902
- 2.942
- 53
- 22
Şuan kötüyü düşünmek sadece seni strese ve üzüntüye iter. Buda bebegine iyi gelmez. Dr lar kötü bişey varsa söylerler. İcini ferah tut. Dua et inşallah her şey iyi olacak.Evet iki hafta normalmiş doğuma kadar ilerlemez umarım kısa olsa da takmam hasta olmasından korkuyorum
İçinizi karartmayın. O sapmalar normal aralıkta. Ayrıca biz bebeklerin tüm uzuvlarını her hafta eşit bir oranda büyüyormuş gibi hayal ediyoruz ama bir kontrolde bir şeyler hızlı/yavaş diğer kontrolde başka şeyleri hızlı/yavaş büyüye büyüye de ilerleyebiliyor. Gebeliğin sonuna doğru tüm sağlıklı bebekler tüm uzuvları açısından bir aralık (normal dağılım) içine gelmiş oluyorlar.İkidir gidiyorum bi ilerleme yok bacak boyunda 4 gün geride gözüküyor hep, kafası da üç dört gün ilerideydi on olmuş başka bir doktor bulup gittim seni korkutmuslar dedi yapısal olarak böyle dedi ama yine de korkuyorum karnımda 33 haftaya göre baya 5 aylık gibi acaba bebekte sorun var diye mi içim içimi yiyor