Bebeklik aşıları hakkında düşünceleriniz

Hatta ve hatta bu aşı karsitlarinin telegram gibi platformlarda grupları oluyor. Bir kere de ben gireyim bakalım neler konuşuyorlar dedim. Size çok ciddiyim bu kadar mantıksız, akıl ve bilimden uzak bir düşünce yapısı olamaz. Adamlara kalsa evde doguralim, kordonunu da biz keselim.

Aşıya güvensizliği covid ile bağdaştırabilirim. Ama insanların milyon dolarlar harcayıp beni hasta etme planını ta Amerika’dan uygulamaya sokmasını anlayamam.
Ben öğretmenim çevremde doktor da çok fazla var hepsi aşıları savunuyor.
Bir gün özel aşımızı yaptırmak için sağlık ocağına gittim ve doktorumuzu çok üzgün gördüm. Sevdiğimiz bir insan aile dostuyuz aynı zamanda. Ne olduğunu sorunca aşı karşıtlarının sayısı arttığından bebek ölümlerinin arttığını söyledi. Kızamıktan çocuk felcinden menenjitten bahsetti. Keşke hastanede çocukları o yoğun bakımda o hastalıkla mücadele ederken ne hale düştüğünü görseler dedi. Menenjitin geri dönüşü yok mesela çok ağır beyin hasarı yapıyor en iyi ihtimalle. Kızamık o kadar artmış ki ek doz koymuşlar büyük şehirlerde olanlar yaptırsın kesinlikle diyorlardı.
Yani benim mantığıma bu paraları harcayıp da beni hasta etmeleri falan uymuyor. İçerikleri ortada aşıların ve grafikler de ortada salgınları bitirmiş aşılar.
Mesela telefon radyasyon yayıyor kanser yapıyor değil mi? Ama bırakmıyoruz hep elimizde ? Aşılar yüz yıldır hastalık önlemek için kullanılmış. Sizi hasta eden şeyler yediğiniz besinler içtiğiniz sular. Çünkü onların prospektüsü yok gdo denen şeyi biliyorsunuz.
Aşıya gelene kadar bunlara dikkat etmek gerekiyor.
Hangimiz yapabiliyoruz ? Hangimiz evet ben tertemiz besleniyorum diyebiliyor. Hava yahu ben Kocaeli’nde oturuyorum hava plastik yanığı kokuyor. Bunlar aşıdan çok daha ucuz zehirleme yolları. Sal gazı al sana kanser hastaları.
Bu konu çok ayrıntılı kimsenin kimseyi de kırmasına gerek yok. Benim araştırmalarımda aşı olmayın diyen bir tane insan buldum o insanın da paylaştıklarında bilimsel dayanak yok kusura bakmayın ama çocuğum şöyle oldu böyle oldu diyen instagram tayfası bir kıstas değil. Doğru söylediklerine nasıl inanabiliriz ki?
Benim kızım prematüre doğdu ve yoğun bakımda 3 ay geçirdi. Orda çok bebek gördüm nefes almak için çırpınan hastalıkla mücadele ederken annesini yanında bulamayan.
Tetanoz nasıl bir hastalık diye araştırın. 5 yıl korusa ne 10 yıl korusa ne ? Doza bağlı tekrarlanmalı o fark ordan geliyor belki bir marka aşı 10 yıl koruyor diğeri 5 yıl. Son yıllarda tetanoz kaba kulak boğmaca çiçek çocuk felci hiç duyuyor muydunuz?
Biz kızamık olurduk çizgi film izlerken atlatırdık çünkü aşımızı olduk. Hatta olmayan çocukları yan yana koyardı bizim ailemiz biz tüm kuzenler kızamık olup evde 3-4 gün parti modunda eğlene eğlene geçirdik. YouTube da izleyin aşısız kızamık nasıl oluyor diye. Çok iyi düşünün çok çok büyük risk bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…