Bebekli ev sistemi

Ben bebeğimden ayrılmayı doğru bulmuyorum ya, anneyle olması gerektiğini düşünüyorum hep. Sık sık beraber de yatıyoruz ama yatak odasında yatağımızda olabilsek işte. Daha çok minik zaten ayrılmak için de
 
Kesinlikle katiliyorum. Kucukken bebege uyku aliskanliklarini duzeni kazandirmak ileride rahatlik sagliyor. Ben yalniz bakiyordum ve bebegim hic uyumazdi. Biraz daha uzun uyuyabilmek icin yanima aldim. 21 aylik cok zorlaniyorum. Bana sarilarak uyumak istiyor. Kendi yatagimda yatamiyorum, 2 senedir deliksiz uyumadim. Keske diyorum kucukken alistirsaydim odasina, yatagina.

Bir de gece kaka yapmadigi surece, cisi tasmadigi surece alt degistirmedim. Bana gereksiz uyaran vermek gibi geliyor.
 
Evet minik ve onunla koyun koyuna sıcacık yatmak kadar güzel bir duygu yok. Ama bebek de büyüyecek hep minicik kalmayacak. Denemiş bir anne olarak yazıyorum. 9 aylıktı ben yeter artık odanda yatağında yatacaksın dediğimde. Asla kabullenemedi, Hatta doktorlara danıştım. Bebek, odasında vakit geçirmeyip uyumuyorsa orayı hiç benimsemiyormuş. Yani benim burada ne işim var annem beni burada niye bıraktı oluyor. Bir kaç ay sonra nesneleri hafızasına kaydetmeye başlayacak. Orasının kendi odası olduğunu hissetmesi lazım. Atıyorum duvardaki resim, lamba, oyuncak veya yatak başındaki ninni dinlediği müzik kutusu vs. Uyku saatlerinde odasına getirdiğinizde bunları görmesi güven verir.

Ben inat ettim sabır ettim, bazen bir saat perde halı inceledik. Parmağıyla elli kere onu bunu gösterdi, hepsini elledik baktık. Yere bıraktım emekledi, yatağına tutunarak kalktı ama yatağa koyunca yaygarayı bastı. 2 aya yakın uğtaştım bazen katılarak ağladı ama sonunda uyudu. Zor da olsa başardım ama niye daha küçükken yapmadım diye çok pişman oldum.
 

Bebeğimle yatmak beni rahatsız etmez, Prema Sundari diye bir kadın var onun görüşlerine aşırı takmış durumdayım bana çok mantıklı geliyor. Memede uyuması da, bana sarılıp uyuması da.. zaten işim gücüm yok dışarıda, annem eşim var, gündüz uyurum en kötü. Yalnız olsam inanılmaz zor olurdu Allah yalnız bakanlara sabır versin gerçekten. Ama ayrılmak istemiyorum, onun için doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum. Zamanı gelince zaten odasına geçiş yapacağız yavaş yavaş, ama zırt pırt tıkanırken onu odada bırakamam gündüz de hep başında birimiz duruyoruz, biraz sorunlu bir nefes alma düzeni var. Kakasını da altına yapmıyor mesela, ıkınma sesleri çıkarıyor ben tuvalet pozisyonuna tutunca yapıyor. Kaç kere denedim saatlerce kıvranıyor yine de altına yapmıyor. Yani yanında olmam şart, benim için de sorun değil açıkçası
 
Tabi ki, bu kadar küçükken odası ayrılmaz zaten. Ben de hala bayılıyorum ona sarılıp uyumaya. Ama iş ayrışma noktasına geldiğinde sorunlar çıkabilir bizde olduğu gibi.

Çok uzatmayacağım, yeni bir annesin, böyle mutlusun, mutlu olduğun gibi ilerle elbette. Ufak bir örnek sadece, Geceleri salonda uyutmaya çalışırdım, minicik bebek uyumazdı. Ne zaman loş odaya aldım, uyku düzeni oluştu. Daha küçükken yatağında uyutmaya çalışsaydım meme bağımlısı olmazdı belki de, hala geceleri 10 sefer kalkmazdı gibi düşünceler oluşuyor bende. Sonuçta insanım uyumak istiyorum, eşimle uyumak istiyorum. Yapamıyorum ve bu durum bana kendi yaşantımda artık normal gelmiyor. Dolayısıyla kendimi suçluyorum.

İşin özü alışkanlıklar küçüklükten kazanılıyor. Ben de bunu uygulamadım ve pişmanım. Madalyanonun diğer yüzünü paylaşmak istedim.
 
Gündüzleri salonda anakucağında uyuyor. Geceleri yatak odamızda kendi beşiğinde. Kendi yatağına alışmasını istedim rutin öyle devam ediyor. Gündüz gece kavramı için aslında böyle yapmayı tercih etmiştim aynı rutine devam ediyoruz. Gece 2 sefer emmeye kalkıyor geri beşiğine koyuyorum uyumaya devam ediyor. Herşeyin salonda olması benide bunaltır o yüzden böyle yaptık. Biraz daha büyüsün oda yaptık ona odasına alıştıracağım.
 
Bebeğim daha doğmadı ama Bir anne yanı bir de odasındaki beşik var. Gece yanımızda yatacak ilk aylar tabi ama gündüz uykularını odasındaki beşiğinde yatırcam hep yatagına alışması için çünkü bebek alışıyor biz bile başka yerde kaldığımızda yatagımızı yastığımızı arıyoruz yadırgıyoruz o yüzden gece dışında yatağında yatırcam ki alışsın iyice düzeni oturunca da komple odasında yatırcam ama bizim odamız yan yana sadece arada ince bir duvar var o yüzden gık dese duyarım
 
Salona beşik koymadım hiç, zaten ilk aylar dönemedikleri için nereye koysan o şekilde kalıyorlar; o yüzden salonda koltuğun üzerinde (etrafıni destekleyerek) yatırdım. Geceleri de yatagimin yanindaki besigine koydum, eşim yorgun oldugu zamanlarda veya sabah erken kalkmasi gerektigi zamanlarda salonda yatiyor biz odada takılıyoruz. Sen de besigi yatak odana kaldirip sabahları uyudugunda orada yatirabilirsin. Kontrol edebilmek icinde kamerali telsizlerden faylanman iyi olur. Bu şekilde daha derli toplu bir ortam yaratmış olursun. Alt açma ünitesi de öyle olmazsa olmaz bir şey degil, bence onu da kaldir. Bende yok ve hiç eksikligini hissetmedim. Kizim 11 aylık oldu hala kanapenin veya yatagimin uzerinde degistiriyorum. Salona ve yatak odana bez organizeri yapman yeterli olur; altını degstirip sonrada malzemeleri organizer cantasina kaldirirsin.
 
Çoğu uzman 2 yaşına kadar ayrılmayı önermiyor zaten. Allah korusun kusar, battaniyesini başına çeker sonra açamaz gibi gibi...
 
Bol bol uyuyun olur mu
 
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Bebeğin beyni ilk üç yaşına kadar gelişmeye devam ediyor. Anneye babaya ne kadar yakın o kadar iyi
 
İlk zamanlar yani şöyle bi 4-5 ay gündüz pusetin içinde uyuttum ben nereye puset oraya yemek yaparken ayağımla puseti sallardım filan. Gecede yatak odasına beşiğinde uyurdu. Puset benim için büyük rahatlık oldu hem işimi gördü hem de yer kaplamıyor ufak bişey. 2-3 ay pusetin içi biraz derin diye sırtına destek bişeyler dolduruyordum. Sonra çıkardım onlarida.
 
Biz doğumdan itibaren yatak odamıza koyduğumuz park yatağa yatırdık.Hala orda uyuyo hatunevde hicbiseyi başka yere tasimadim ben.Ev konusunda biraz takintiliyimsadece ilk aylar reflü yatağını oraya buraya tasioduk evin içinde.Ben de emzirirken bayiliodum yorgunluktan.Hep beraber salonda uyuyakalioduk
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…