Bebekli ev sistemi

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.172
15.039
Merhaba arkadaşlar,
Bebekle evinizin sistemi nasıl? Biz bebeğimle eve geldiğimizde portatif beşiğini salona koyduk ve 3 aydır böyle yaşıyoruz. gündüz uykusunu da o beşikte uyuyor, gece de orda uyuyor, ben dibindeki kanepeyi açtım orada yatıyorum. Kanepeye gayet çarşaf falan serdim hani bir battaniye alıp yatma da değil. Ayrıca beşiğe paralel çalışma masasında da işlerimi yapıyorum. Yani bulunduğum minicik yer bebek odası, çalışma odası ve yatak odası gibi oldu. Alt açma ünitesi de ayrıca salonda :/ yani her şey salonda. Ne zaman odalara dağılacağız bilmiyorum.
Bebeğimin boğazına tükürüğü kaçıyor sürekli ve tıkanıyor. O yüzden gece de eşim gözetimde tutuyor. Yani beraber uyuyalım emzirmelere kalkalım öyle bir durum da yok. Ne zaman, nasıl değişiyor bu işler, ya da başından beri salonda bir beşik çok mu tuhaf? Ben hiçbir şey bilmiyorum hiç tecrübem olmadı bebekli ev konusunda. Beni bir aydınlatır mısınız :) sevgiler..

Yatagimizin yanına tekli yatak koyduk, 4 kişi aynı yatakta yatıyoruz büyük oğlum odasında başlayıp yanımızda tamamlıyor, küçük de emiyor, gece uyanıyor, o yüzden yanımda yatırıyorum, uykum bölünmesin diye. Küçüğün gece uyanmalari azalınca ikisini de odalarına alacağım.
Bir de benim de ilk doğum sonrası sizinki gibiydi. Salonda küçük beşiği vardı, orada yatıyordu, sonra ben güvenli bir şekilde aynı yatakta uyuyabilecegimizi öğrendim. Ondan sonra yanıma aldım. İkinciyi zaten hemen yanıma aldım
Bunun tek bir doğrusu yok, nasıl rahat ediyorsanız, nasıl huzurlu, güvende hissediyorsaniz önemli olan o

Anakucağı beşik aldım, gündüzleri onda uyuyor salonda veya mutfakta yanıma alıyorum. Gece ise yatak odasında beşikte uyuyor.
Gece 2 kez kalkıyor ben emzirme işlemini yapıp eşime veriyorum o gaz ve alt değiştirme işlemini yapıyor .

İlk hafta sezeryan kaynaklı ağrım çok oldu baza yüksek geldi salonda yattık ama sanki düzen bozuldu hemen odaya geri geçtik.

İlk aylar gündüz uykusu salondaki altıgen beşikte , gece uykusu yatak odasındaki yatağında idi . Alt açma yatak odasında yatağının yanında . Şu anda 5 aylık oldu , gündüz gece uykusu hepsi yatak odasındaki yatağında geçiriyor. Kendi yatağına alışırsa daha iyi olur kanıksar diye düşündük.

Salondaki altıgen beşiğine ise iş yaparken bırakıyorum, oyalanıyor . Düşme ihtimali yok çünkü .

Valla ben de sezaryenden sonra ağrım var hep uzanacağım odada sıkılırım deyip salona açtım bu kanepeyi. Açış o açış üç aydır kapanmadı. Yavaştan yatak odasına geçsek mi diyorum ama o kadar da alıştım ki bu bit kadar yerde yaşamaya. Gece gözüm kapalı bezi alt açma örtüsünü falan buluyorum, odamızda neyi nereye koyarım onu bile bilmiyorum daha. Resmen salona tıkıldık

Nasil rahat ediyorsabiz oyle olsun.

Ben salonda yatak odasi havasini sevmiyorum, benim modumu dusuruyor, ve de enerjimi azaltiyor sanki.

O yuzden bizim duzenimiz soyleydi:
Tek cocukluyken, ya kendi odasinda ya bizim odamizda dururdu besigi. Iste atiyorum dis cikarma doneminde, veya atak donemlerinde bizim odamizdaydi mesela.
Iki cocukluyken de gunduz cocuk odasinda, gece bizim odamizdaydi besigi.

Gun icinde de salonda, bebek arabasi, puset, veya aynen sizin gibi koltuga yer yaparak idare ederdim cok kucuk oldugu donemlerde.

İşte tam da bu konu. Burda iş yapıyorum ben bir de. Ve öyle modum düşüyor ki. Şöyle canlı sportif salonumun havasını özlüyorum. Ama bebeğim 1 saatlik uykuda 12 kere pış pış 73 kere sallanma istiyor. Yoksa uyanıyor. Her seferinde pışlamaya odaya mı gideceğim diye düşündüğüm için kıpırdayamıyorum buradan. Bilmiyorum napsam

ay ben o donem bebek arabasinda gezdirerek uyuturdum,

Bir de sling icinde adimlayaraj uyuttugum donem var, ama size uyar mi bilemem.

Her durumda uykuya gectikten sonra karanlik odaya gecirirdim ama.

Evde calisma + bebek bakimi konusunda hic onerim yok ama. Eminim cok zordur. O yuzden gecici de olsa ne ise yariyorsa onu yapmaya devam. Duzen de eksik kalsin deyin.

İlk 3 ay oglumlA ben oturma odasında yattık o beşikte ben koltukta herhangi bir sorunu da yoktu aslında sonra yatak odasına geçtik 1 yaşına kadar böyle götürdük. 6 şubat depreminden sonra bebeğimiz bizimle yatmaya alıştı maalesef depremi birebir yaşadığımız için o korkuyu bende tam atamadım o yüzden eleşmiyorum. Ama benim oğlan gece o kadar deli yatıyor ki en sonunda bBamiz oturma odasına gitmek zorunda kaldı çünkü 3 kişi sığamıyoruz

Bebek sizin ev sizin,neyi nereye koymak sizin için uygunsa sizin evin doğrusu düzeni odur.
Ben doğumdan itibaren oğlumu kendi odasında yatırdım. Sadece anne sütü aldı 10 ay. Gece hep ağlar uyanırdı. Gider emzirir uyutur yatağına koyardım.

Yakında 4 aylık olacağız. İlk geceden beri, yatak odamızda anne yanı beşiğinde uyuyor.
Gündüzleri bir süre salonda yanımızda uyuyordu ama bir yerden sonra dış uyaranlara çok açık oluyor algısı, yaşam alanında illa ki ses oluyordu o yüzden gündüz uykularında da yatağa yatırmaya başladım. Bir de yatak odamızda panjuru kapatınca zifiri karanlık oluyor, karanlıkta uyumak büyüme hormonu için faydalı. Haaa ben bir de şöyle bir fayda gördüm, sanki yavaştan yatağına bırakmak bir rutin olmaya başladı, daha kolay uykuya dalıyor yatağına yatırınca

İlk 3 ay anne yanı beşiğinde kızım yanında yatakta ben yatardım sürekli. O kadar uzun süre yatakta duruyordum ki hayatımın geri kalanı orda geçecek sanıyordum ilk aylarda sonra gündüz uykularını aydınlıkta uyumaya alışsın diye salondaki elektrikli sallanan anakucağında uyuturdum bende orda dururdum. 3 aydan sonra zaten yere oyun halısını attım o orda oynamaya bende işimi daha rahat tutmaya başladım.

Bir yerden başlamak lazım
Ben hep salona hem de yatak odasına bez, alt açma örtüsü, pamuk, krem vs koydum gece taşımak ile uğraşmıyoruz.
TV izlemiyoruz misafir isterse senede 1 kez açıyoruz diyebilirim.

Tabii temmuzda iş başı yapacağım home ofis olarak o zaman düzen kalmaz ya da çalışma odasını yatak odası yaparız gibime geliyor

Ek olaraktan bebeğim gündüz ve gece farklı odada uyuduğunda daha rahat etti sanki yatak odasında gece uykusu olduğunu anlıyor, gaz sancısı olmazsa hiç ağlamıyor.

Ilk 4ay bizimde boyleydi. Yatak odam kucuk oldugu icin besik koyacak yerim yoktu. 5.ayda bebegimi kendi odasinda yatirmaya basladim. Yatak odasi ile onun odasi 3 4 adim mesafedeydi. Gece uykulari uzadıkça bebegi kendi odasinda yatirabilirsin. Alt acma ivir ziviri mutemadiyen salonda duruyor bizde

Salona sepet beşik koymuştum. Gündüz ve ben yatağa gidene kadar orada yatıyordu. Gece de anne yanı beşik vardı yatakodasında

Biz de 2 sene ki buna sokaga cikmali pandemi donemi dahil evin salonuna tasinmistik.Esim bir kanepede bir besikle,ben diger kanepede diger besikle.Her seyimiz salondaydi.Cok rahat etmistik.Nasil konforluysaniz oyle yapin.Sizin rahatiniz=bebeginizin rahati.

Bizim bebe eve geldiğinde zaten 2 aylığı geçmişti.

1 ay salonda ana-baba-yavru yaşadık.

Sonra yatak odasına taşındık.

7 aylık olana kadar anne yanı beşiğinde uyudu. Beşik dediysem öyle süslü bir şey değil. Antin kuntin bir yatak,kocam oluşturdu.

7.ayında odasına yerleştirdik. Odası da benim genç kız odam. Çok özenmiştim. Harika oldu!!!!

Alt açma ünitesi,tüm oyuncaklar,çit salonda hâla duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…