Yatagimizin yanına tekli yatak koyduk, 4 kişi aynı yatakta yatıyoruzMerhaba arkadaşlar,
Bebekle evinizin sistemi nasıl? Biz bebeğimle eve geldiğimizde portatif beşiğini salona koyduk ve 3 aydır böyle yaşıyoruz.gündüz uykusunu da o beşikte uyuyor, gece de orda uyuyor, ben dibindeki kanepeyi açtım orada yatıyorum. Kanepeye gayet çarşaf falan serdim hani bir battaniye alıp yatma da değil. Ayrıca beşiğe paralel çalışma masasında da işlerimi yapıyorum. Yani bulunduğum minicik yer bebek odası, çalışma odası ve yatak odası gibi oldu. Alt açma ünitesi de ayrıca salonda :/ yani her şey salonda. Ne zaman odalara dağılacağız bilmiyorum.
Bebeğimin boğazına tükürüğü kaçıyor sürekli ve tıkanıyor. O yüzden gece de eşim gözetimde tutuyor. Yani beraber uyuyalım emzirmelere kalkalım öyle bir durum da yok. Ne zaman, nasıl değişiyor bu işler, ya da başından beri salonda bir beşik çok mu tuhaf? Ben hiçbir şey bilmiyorum hiç tecrübem olmadı bebekli ev konusunda. Beni bir aydınlatır mısınız :) sevgiler..
Valla ben de sezaryenden sonra ağrım var hep uzanacağım odada sıkılırım deyip salona açtım bu kanepeyi. Açış o açışAnakucağı beşik aldım, gündüzleri onda uyuyor salonda veya mutfakta yanıma alıyorum. Gece ise yatak odasında beşikte uyuyor.
Gece 2 kez kalkıyor ben emzirme işlemini yapıp eşime veriyorum o gaz ve alt değiştirme işlemini yapıyor.
İlk hafta sezeryan kaynaklı ağrım çok oldu baza yüksek geldi salonda yattık ama sanki düzen bozuldu hemen odaya geri geçtik.
İşte tam da bu konu. Burda iş yapıyorum ben bir de. Ve öyle modum düşüyor ki. Şöyle canlı sportif salonumun havasını özlüyorum. Ama bebeğim 1 saatlik uykuda 12 kere pış pış 73 kere sallanma istiyor. Yoksa uyanıyor. Her seferinde pışlamaya odaya mı gideceğim diye düşündüğüm için kıpırdayamıyorum buradan. Bilmiyorum napsamNasil rahat ediyorsabiz oyle olsun.
Ben salonda yatak odasi havasini sevmiyorum, benim modumu dusuruyor, ve de enerjimi azaltiyor sanki.
O yuzden bizim duzenimiz soyleydi:
Tek cocukluyken, ya kendi odasinda ya bizim odamizda dururdu besigi. Iste atiyorum dis cikarma doneminde, veya atak donemlerinde bizim odamizdaydi mesela.
Iki cocukluyken de gunduz cocuk odasinda, gece bizim odamizdaydi besigi.
Gun icinde de salonda, bebek arabasi, puset, veya aynen sizin gibi koltuga yer yaparak idare ederdim cok kucuk oldugu donemlerde.
İşte tam da bu konu. Burda iş yapıyorum ben bir de. Ve öyle modum düşüyor ki. Şöyle canlı sportif salonumun havasını özlüyorum. Ama bebeğim 1 saatlik uykuda 12 kere pış pış 73 kere sallanma istiyor. Yoksa uyanıyor. Her seferinde pışlamaya odaya mı gideceğim diye düşündüğüm için kıpırdayamıyorum buradan. Bilmiyorum napsam
Bir yerden başlamak lazımValla ben de sezaryenden sonra ağrım var hep uzanacağım odada sıkılırım deyip salona açtım bu kanepeyi. Açış o açışüç aydır kapanmadı. Yavaştan yatak odasına geçsek mi diyorum ama o kadar da alıştım ki bu bit kadar yerde yaşamaya. Gece gözüm kapalı bezi alt açma örtüsünü falan buluyorum, odamızda neyi nereye koyarım onu bile bilmiyorum daha. Resmen salona tıkıldık
Ek olaraktan bebeğim gündüz ve gece farklı odada uyuduğunda daha rahat etti sanki yatak odasında gece uykusu olduğunu anlıyor, gaz sancısı olmazsa hiç ağlamıyor.Bir yerden başlamak lazım
Ben hep salona hem de yatak odasına bez, alt açma örtüsü, pamuk, krem vs koydum gece taşımak ile uğraşmıyoruz.
TV izlemiyoruz misafir isterse senede 1 kez açıyoruz diyebilirim.
Tabii temmuzda iş başı yapacağım home ofis olarak o zaman düzen kalmaz ya da çalışma odasını yatak odası yaparız gibime geliyor
82 günlükBebiş ne kadarlıktı acaba