benimde 18 aylık oğlum var doğumdan önce kendi annem eşim ve beni toptancısına götürdü doğuma hazırlık ve ilerisi için ne eksiğimiz varsa aldı beşiğini,ana kucağı setini,bebek arabası ve pusetini bezini,biberonu suluğu aklıma gelmeyen birsürü şeyini aldı ve halada almaya devam ediyoo 4 tane görümcem var bide kaynanam onlar ne aldı diye sorarsınız bu zamana kadar 2 tane 5 tllik takım aldılar ve birisi doğumda biriside oğlum 1 yasındayken ve aynı model sadece renkleri farklı hani şu içi badili dışı yelek olan hediyelik penye takımlar varya işte ondan ve bize çok yakın oturuyolarr ayda yılda bir görüyolar oğlumu yanımızdan geçerler ve görmemezlikten gelirler yani insanın zoruna gidiyo tabi bunlar doğum yaptığımda bile hast ziyarete elleri bomboş gelmişlerdi ne bi çiçek,ne bi çikolata nede bi hediye hemde bayan oldukları halde benim erkek kardeşim erkek olduğu halde oğluma bir sürü hediyeler alıp gelmişti hastye ziyaretime yani bence insanın içinden gelecek bazı şeylerr ve iki aile içinde oğlum tek torundu takii görümcem doğum yapana kadar şimdide onu severler bizimki göstermelik olurrr bize gelirken bile eli bomboş gelir insan çocuğun eline bişey alır gelir demi ayıp yaaa ama ben artık hiç kafama takmıyorum bende onlara yapmıyorumm çünkü bana ve oğluma hiç değer verilmiyo bana değer vermyen insanlara ben neden değer vereyimm parayı kastetmedim arkadaslar şimdi bu yazımı okuyan herşey paramı demesinn manevi olarakta bi sevgi görmüyorumm ne oğluma karsı nede bana karsıı
mrblar,
bebişimiz bu aralar dünyaya gelcek inşallah.
bütün ihtiyaçlarını keyfle hevesle karşıladık sayılır.
en büyük hediyesini de yüce rabbimden bekliyoruz kısmetiyle şansıyla hayırlı bir evlat olarak dünyaya getirsin diliyoruz cümlemizinki inşallah.
ailelere gelince
kendi anne tarafım kız kardeşlerim her gün arar canım cicim kuzum diye bebeği sorar sonra kendi dertlerini uzun uzun anlatır tak kapatırlar.ama ne yaşadığımız süreci merak ederler ne sıkıntımızı ne mutluluğumuzu paylaşırlar artık tlf açmak bile istemeyeceğim bir duruma gelirm.
neyse dün annem doğum için memleketten geldi durumları çok iyidir
bir cumhuriyet altını almış bebişe.bir de
kız kardeşim bekar ve çalışan biri tek masrafı yiyip içip gezmek.o da bebişe (bir tane) mama önlüğü almış.
diğer kız kardeşim o da çalışan biri evli o da bi tane tsört ve şort almış.
bi beklentim de yok aslında ama ne bileyim bazen forumlarda bakıyorum bazıları yazıyorki yiğenim olcak ne alsam diye sorular ya da yok yiğenime dönence aldım yok arabasını aldım yok süt pompasıymış yani böyle araştırılmış düşünülmüş şeyler kendi çocuğu gibi düşünenler imreniyyorum valla..ben dönence desem o ne ya derler okumuş çağdaş kişiler hem de.
yani bebeğimle ilgilenilmesi onunla ilgili en azından en yakınım olan kişilerin ilgilenmesi hoşuma giderdi.ama her şey çok yüzeysel.yapmacık gibi.
bilmiyorum ben mi abartıyorum acaba.
yani bu durum beni üzüyor paylaşmak istedim.hele mama önlüğü çok ilginç.
üzülme canım. bence seni sevmediklerinden değil, sadece düşünemiyorlardır. herkes farklı hayatlarda.
bizde "beşik takımı" adeti var. kız tarafı bebek olunca beşiği, arabası, çeşit çeşit kıyafetleri...dedesi maşallah falan..ne bileyim. adetler farklı demek ki. dün teyzem aradı. "cinsiyeti ne zaman belli olacak, hazırlıklara başlayalım" diye
ama kaynana tarafım felaket
saçma sapan bir adet uydurmuşlar. kaynanamın kaynanası, "bu ocakta bebeğe yeni bir şey alınmaz, uğursuzluk getirir" diye uydurmuş. kaynanam hala aynı...aman istemem de zaten onlardan bir şey...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?