Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebeklerinizin doğum hediyeleri

1111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2009
171
3
96
Bursa
mrblar,
bebişimiz bu aralar dünyaya gelcek inşallah.
bütün ihtiyaçlarını keyfle hevesle karşıladık sayılır.
en büyük hediyesini de yüce rabbimden bekliyoruz kısmetiyle şansıyla hayırlı bir evlat olarak dünyaya getirsin diliyoruz cümlemizinki inşallah.

ailelere gelince
kendi anne tarafım kız kardeşlerim her gün arar canım cicim kuzum diye bebeği sorar sonra kendi dertlerini uzun uzun anlatır tak kapatırlar.ama ne yaşadığımız süreci merak ederler ne sıkıntımızı ne mutluluğumuzu paylaşırlar artık tlf açmak bile istemeyeceğim bir duruma gelirm.

neyse dün annem doğum için memleketten geldi durumları çok iyidir
bir cumhuriyet altını almış bebişe.bir de
kız kardeşim bekar ve çalışan biri tek masrafı yiyip içip gezmek.o da bebişe (bir tane) mama önlüğü almış.
diğer kız kardeşim o da çalışan biri evli o da bi tane tsört ve şort almış.

bi beklentim de yok aslında ama ne bileyim bazen forumlarda bakıyorum bazıları yazıyorki yiğenim olcak ne alsam diye sorular ya da yok yiğenime dönence aldım yok arabasını aldım yok süt pompasıymış yani böyle araştırılmış düşünülmüş şeyler kendi çocuğu gibi düşünenler imreniyyorum valla..ben dönence desem o ne ya derler okumuş çağdaş kişiler hem de.
yani bebeğimle ilgilenilmesi onunla ilgili en azından en yakınım olan kişilerin ilgilenmesi hoşuma giderdi.ama her şey çok yüzeysel.yapmacık gibi.

bilmiyorum ben mi abartıyorum acaba.

yani bu durum beni üzüyor paylaşmak istedim.hele mama önlüğü çok ilginç.

herkezin aile yapısı birbirine baglılıgı çok çok farklı canım benim ogluma kız kardeşim beşigine kadar almıstı biz nerdeyse hiç birşey almadık ilk bebek olmasının verdigi şansta vardı tabi şimdi oda evlenmek üzere onun da olsa aynısını yaparım ama kardeşim ailem hiç bir şey almasa bile niye almadın demezdim de bozulurdum tabi bi önlük bile yeter karsındakini hatırladıgını göstermeye bence önemli olan hediyenim büyüklügü degil düşünülmüş olmasıdır çok takılma böyle şeylere bence bebeginizle uzun saglıklı günler

ALLAH bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin insan hamileyken daha bi alıngan oluyo birazda ondan bence üzülmen çok isterdim bi kız kardeşim olsun en azından söyleyebilirsin derdini sıkıntını ne küser ne alınır sıkma bence canını

allah öncelikle sağlıkla kucagınıza alıp büyütmeyi nasip etsin en önemlii bu.diğer seyler boşmuş.bende hamileliğimde siz gibiydim.kendi ailem yanımda degıl esımın aılesı burda.onların ılk torunu olmalarına ragmen esım ve benım yasdıgım heyecanın hiç birini yasamadılar.bırde alınganlık olunca ıyıce bunalıma gırmıştım.neyse dogum yaptım kayınvalıdem bır tane ceyrek taktı dede hiç bışıy gorumcem yıne hiç bışıy.zaten ıhtıyacım olmadı çok sukur ama yıne ınsan bışyler beklıyo işte.oglum şu an 11 aylık ALLAHA çok şukur herseyını kımseye ıhtıyac duymada alıyrum.oglum saglıklı benım için onemlı olanda o.hr ınsan farklı ben kayınvalıdemlerı bole kabul ettım.ben 4 ay sonra işe başlıycam kaayınvalıdem bakamam ben dıyo ve bız bakıcı arıyruz.her ınsan farklı o yuzden sızden çok takmyın.zaten bebışınızı kucagınıza aldıgınızda bunların hepsını unutucaksınız.ALLAH şimdıden hayırlı ugurlu etsın.

Sizi analayabiliyorum bebeğim olmamasına rağmen. Sizin ihtiyacınız olduğunda yada maddiyatçılıktan değil insan ailenin torunlarına birşeyler yapmasını, ilgilenilmesini istiyor. Ayrıca durumları da varmış. Benim annemin durumu yoktur babamla ayrılar kardeşimle ikisi çalışıyorlar ancak geçiniyorlar ama işyerindeki arkadaşlarının doğan torunlara ya da kızların çocuklarına hep hediye alır. Dönence almış mesela birisine. Ne olursa olsun sorması lazım neye ihtiyacınız var yada şunu almayın ben alıcam diye yanii ama heves olmalı tabi demekki heves yok. Sende hiç takma boşverr. Kendin yap bebeğine herşeyi. Kız kardeşine de sıra gelecek sende sana nasıl davranılıyorsa öyle davranırsın..

Ben kendi ailemden gordum annem sagolsun anakucagi bebek arabasi giyemeycegi kadar giysi vs aldi ama esimin ailesi turkiyede mesela daha gormeye gelmedi..

valla bende o konuda çok şanslıyım benim ailemde o kadar çok şey aldıki ve almayada devam ederler bebeğim olmadan öncedende (annemler şehir dışında yaşıyor)onlara gittiğimizde hem eşime hem bana bir sürü şey alırlardı şimdi birde bebişinkiler eklendi :)))hepsinden Allah razı olsun valla

sende şimdi duygusal dönemindesin ve odak noktan bebek tabiki hep onu düşüünüyosun ister istemez bir beklenti içine giriyosun senin yerinde olsam içimde tutmak yerine kırmadan sıkıntımı anlatırım

benimde 18 aylık oğlum var doğumdan önce kendi annem eşim ve beni toptancısına götürdü doğuma hazırlık ve ilerisi için ne eksiğimiz varsa aldı beşiğini,ana kucağı setini,bebek arabası ve pusetini bezini,biberonu suluğu aklıma gelmeyen birsürü şeyini aldı ve halada almaya devam ediyoo 4 tane görümcem var bide kaynanam onlar ne aldı diye sorarsınız bu zamana kadar 2 tane 5 tllik takım aldılar ve birisi doğumda biriside oğlum 1 yasındayken ve aynı model sadece renkleri farklı hani şu içi badili dışı yelek olan hediyelik penye takımlar varya işte ondan ve bize çok yakın oturuyolarr ayda yılda bir görüyolar oğlumu yanımızdan geçerler ve görmemezlikten gelirler yani insanın zoruna gidiyo tabi bunlar doğum yaptığımda bile hast ziyarete elleri bomboş gelmişlerdi ne bi çiçek,ne bi çikolata nede bi hediye hemde bayan oldukları halde benim erkek kardeşim erkek olduğu halde oğluma bir sürü hediyeler alıp gelmişti hastye ziyaretime yani bence insanın içinden gelecek bazı şeylerr ve iki aile içinde oğlum tek torundu takii görümcem doğum yapana kadar şimdide onu severler bizimki göstermelik olurrr bize gelirken bile eli bomboş gelir insan çocuğun eline bişey alır gelir demi ayıp yaaa ama ben artık hiç kafama takmıyorum bende onlara yapmıyorumm çünkü bana ve oğluma hiç değer verilmiyo bana değer vermyen insanlara ben neden değer vereyimm parayı kastetmedim arkadaslar şimdi bu yazımı okuyan herşey paramı demesinn manevi olarakta bi sevgi görmüyorumm ne oğluma karsı nede bana karsıı

belki daha sonra yapacaklardır üzmeyin canınızı, yada ince düşünmemişlerdir sizin kadar
en güzel hediyeyi vermiş size Allah gerisini boşverin kim olursa olsun, ben de bi zamanlar ufak tefek beklentiler içine girmiştim olmayınca hem eşimi hem kendimi üzdüm ama bir şey değişmiyo kendinizi üzdüğünüzle kalıyosunuz, kim size nasıl davranıyosa sizde aynısnı yapın, bunu yapın ki sonra benim gibi enayi hissetmeyin kendinizi :)

üzülme canım. bence seni sevmediklerinden değil, sadece düşünemiyorlardır. herkes farklı hayatlarda.

bizde "beşik takımı" adeti var. kız tarafı bebek olunca beşiği, arabası, çeşit çeşit kıyafetleri...dedesi maşallah falan..ne bileyim. adetler farklı demek ki. dün teyzem aradı. "cinsiyeti ne zaman belli olacak, hazırlıklara başlayalım" diye

ama kaynana tarafım felaket

saçma sapan bir adet uydurmuşlar. kaynanamın kaynanası, "bu ocakta bebeğe yeni bir şey alınmaz, uğursuzluk getirir" diye uydurmuş. kaynanam hala aynı...aman istemem de zaten onlardan bir şey...

ay deli misin? keşke ben kaynanamgili ayda yılda bir görsem:) keşke yolda görünce yolu değişseler:)

insanin beklentileri ne kadar cok olursa, hayal kirikligida o kadar buyuk oluyor malesef bence hic kafana takma ve bebisinin tadini cikar.. hayirli dogumlar dilerim..

bende çok şeyler beklemiştim ama fos...
kayınvalidem bir yorgan (evet yanlış okumadınız yorgan, bu devirde bebek yorganı kullanılıyor ya!!!), iki tane de pazen battaniye getirdi.
bana hava gazı tabi ki. (ben bilezik bekliyordum avucumu yaladım:))
Annem de birşeyler aldı ama bana sorarak aldı.
şurada şunu gördün alayım mı diye sorarak aldı annem herşeyi.
dolayısı ile annem eksik tatamlamış oldu ve annemin aldığı herşeyi kullandık.
bence hediye alınmak için alınmamalı.
gerçektende gerekli olan şeyler alınmalı.

ailenizin maddi yönden bir sıkıntısı yokmuş bebek kıyafetleri ne ki 50-60 tl ye dünyanın şeyini alıyorsun.....içlerinde heves yok sizinkilerin herhalde....boşverin bunun için üzmeyin kendinizi......

ben herşeyimi kendi kazandığım parayla aldım beşiği bile....
annemler evlerine çeki düzen vermek için bayağa bir masrafa girdiler gelen gidende ellerine belli...alışverişe hep annemle çıktım.....annem bende şunu alayım bunu alayım diyor ama ben aldırmıyorum maddi durumları belli kardeşimse elime para sıkıştırıyor eksik birşeyinizi alın diye birşey alamadım ben ona diye dövünüp duruyor bende daha var alırsın deyip geçiştiriyorum....görümcem desen oda alıp alıp götürüyor sağolsun.....kaynanadan pek birşey göremedim daha öyle ufak tefek mendikdi bilmem neydi felan aldı.....

canım bizimde halamız nezaman belli olacak yiğenimin cinsiyeti hediyeler alıcam alamıyorum dedi, e cinsiyet belli oldu çocuk doğacak nerdeyse hala tık yok:) kuru gürültü yani:) herkes bi garip

benım daha yenı ama benım tarafımda ıkıncı torun olcak
ılk torunda kısmetse bu ay ıcınde doguyor abımınkı yanı :)
annem abımınkıne cıldırmıs gıbı :)
benımkıne kadıncagız cıldıramıyor daha malum daha cokmınık bırsey almıyoruz
kayınvalıdeme gelınce sureklı arar ıyımısın felan kızım dıye yanı farklı bır durum yok suanlık
ama kayınvalıdem ıllakı bırseyler gonderır yada kendısı gelır sehır dısında yasıyor onlar
aman benım ıcın sunu bunu alması hıc onemlı degıl
benle esımın durumu olsun gerısı bos
kayınvalıdemıde severım saolsun hıc ayırmaz benı evlatlarından
ama bırseyde almasa pek kırılmam sonucda herkesın durumları ortada ancak ufak tefek seyler alırlarkı buyugunu bende ıstemem
kızlar en tatlısı kendı aldıklarınız
en guzelıde kendı aldıklarınızı gıydırmek bence gerısı bos
ama sevgı kısmında anlamak kısmında tabıkı ınsan anlayıssız olsalar uzulur

Eşim tarafından 1 iğne görmedim zaten tanımamda kendilerini çok şükür annemler bişeyler yaptılar ve sağolsun canım eşim alır Milletin parası değerli torun,yeğen hak getire kimsenin umrumda değil boş boş ararlar sadece :)

inanın kimseden bir şey istemiyorum.. eşimle huzurum olsun, maddiyatım elverdiğince gerekeni alırım...çalışıyoruz çok şükür..

"ne şamın şekeri, ne arabın pis yüzü"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…