Bebek Beslenmesi bebeklerinizin çorbalarına soğan koyuyor musunuz ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar ben çorbalara somon balığı koyuyordum.doktorumuz balığı 9.aydan sonra koy ama taze balık olsun dedi.somon balığı dışardan geliyor,dondurulup çözülüyor ve biz tekrar dondurucuya koyup çözüyoruz dedi.hiç bir değeri kalmıyomuş,hatta alerji yapma riski dahada fazlaymış.bu yüzden mevsimine göre hamsi,sazan,alabalık falan ver dedi.

arkadaşlar ben çorbalara somon balığı koyuyordum.doktorumuz balığı 9.aydan sonra koy ama taze balık olsun dedi.somon balığı dışardan geliyor,dondurulup çözülüyor ve biz tekrar dondurucuya koyup çözüyoruz dedi.hiç bir değeri kalmıyomuş,hatta alerji yapma riski dahada fazlaymış.bu yüzden mevsimine göre hamsi,sazan,alabalık falan ver dedi.

ben de bunu soracaktım bak donucuda war koysa mı ki diye..teşekkürlera.s.

Kızlar bende başladım soğan koymaya. 6. ay bittiğinde soğan koydum. Mercimek, sebze ve balık orbalarına özellikle soğan koydum.Bazen sarmısak da koydum ama 1 diş attım ve pişinde çıkardım içinden. Soğanın antibiyotik etkisi var, pitikten sonra hazmı kolay heleki szgeç yada blendırdan geçince..

kızlar daha erken bebeğim için ama ben şimdiden oğreneyim,balık çorbası tarıfi yazar mısınız?opuyorumnanaktan

Canım ben şöyle yapıyorum;
1 küçük patates
1 küçük havç
1 soğan
somon ( tarifim komik olacak ama elimin 4 parmaı kadar)

Bunları güzel pişirip, süzgeçten geçiriyorum bu kadar.

Benm oğlum 9 aylık, mercimek çorbasına koyuyorum ama blender dan geçirmeden önce soğanı çıkarıyorum. dişleri içinde taze soğan veriorum eline bayıla bayıla kemiriyo :))
benm arkadasımın kızı da basta sevmemişti sebze corbasını ama onun çorbalarının içine elma koyuyolardı. öle öle sevdi sonradan çıkardılar tabi elmayı:)

kıslar benimkide ne sebze ne başka çorbaları yiyordu yayla ve tarhana dışında bendee çorbaların içine azıcık yoğurt karıştırıyorum o zaman hiç reddetmiyor yada bir iki kaşık çorbaa bir kaşık yoğurtla yediriyorum birde böyle deneyin
en sevdiği seyi çorbanin içine koyun her bebeğin damak tatı ayrı ayrıca bende çorbalarına çok sık olmasa da soğan koyuyorum

Canım ben şöyle yapıyorum;
1 küçük patates
1 küçük havç
1 soğan
somon ( tarifim komik olacak ama elimin 4 parmaı kadar)

Bunları güzel pişirip, süzgeçten geçiriyorum bu kadar.

çok teşekur ederim,kaydetim zamanı gelince yapacağıma.s.

canım merhaba benim kızımda 8 aylık soğan koymaya yeni başladık bence koyabilirsin faydalı sonuçta

kızım 6 aylık. ben çorbasına koymadım ama sebze yemeği yaptım. içine patates, kabak koydum. yarım domatesi rendeledim, yarım soğanı rendeledim küçük bir tencereye az zeytinyağı koydum rendelenmiş soğan ve domatesi üstüne koyup salça gibi az pişirdim üstüne yarım patates, yarım kabak küçük küpler halinde doğradım. su ekledim güzelce pişti sonrada elekten geçirerek ezdim. kızım çok sevdi. bir de yarımşar salatalık, havuç ve 1 dilim domatesi rendeledim. yarım çay kaşığı zeytinyağı ekledim. süper bir salata oldu. hepsini yedi.

sogan dogal antibiyotik olarak biliniyor ,ogluma 9 aydan sonra corbalarına sıklıkla rendeliyordum(1 tatlı kaşığı kadar).ayrıca yesil soğanıda eline vedimmiydi acayip mutlu oluyordu bebegim.bi kemiriyordu ki:56: özellikle bebeklerde ilaçların kullanımına sıcak bakmadığıma bebeğimi bu ve buna benzer doğal yöntemlerle büyütüyorum:16:

arkadaşlar oğlum 7.ayını bitirdi.hergün sebze çorbası yapıyorum ama içine soğan koymuyorum.sizler soğan veriyomusunuz yada verilip verilmemesi hakkında bilgileriniz varmıbilmiyorumkismileşaşırdım ne yapacağımı

ben koyuyorum vitamin sonucda bu zaman alışmassa sonraki yaşlarda hic yemez bence ben suan türlüdeki soğanları bile ekmeye bandırıb yediriyorum alışdığı icin yiyor

kızlar bende oğlumun tüm çorbalarına koyuyorum. ama bir küçük soğanın yarısını yani 3 arpacık soğan kadar koyuyorum.Sebze corbasına mercimeğine ıspanak corbasına blenderden geçiriyorum.soğanın yanında bazı yemeklerine sarımsak koyuyorum hatta.ve bebeklerimizin yemekten kısıtlanmasını istemiyorum.Herseyi tüm sebze ve meyveleri yemelerinden yanayım.

Back